reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

hejo ;-)

moc fluidkow dla Karolka :tak:

a ja dziaiaj kupilam nocniczek :laugh2: tylko niewiem zupelnie jak sie do tego nocnikowania zabrac :no: jak Wy to robilyscie dziewczyny? mam puszczac odrazu mala bez pampka zeby czula jak cos zrobi?

reklama
hej!

elahar - to pracujesz już? bo pisałaś kiedyś, że od października wracasz

Tak wracam od października a od maja idę na wychowawczy ale zabrakło mi urlopu na 2 dni i muszę iść do pracy. To znaczy nie muszę bo mogłam wziąść wychowawczy ale mąż i tak ma urlopie siedzi w domu więc ja sie wyrwałam. :tak: Przy okazji jak zwykle trafiłam na imprezkę w pracy więc luzik :tak:

Aga u nas nocnik tez juz od jakiegoś czasu stoi w domu ale służy do zabawy. Jak sie ociepli to już konkretnie zabiorę sie za naukę korzystania z niego ale jeszcze nie wiem jak.

Aga moja Wika ma pamera ale na początku ja sadzałam tak co godzinke i mówiłam że jak zrobi siku to będą grały teletubisie i bedziemy bic brawo, i jak tam nasikała i zaczeły grac to sama zaczeła sobie bic brawo i tak zostało, teraz woła sisi i jej wyciągam nocnik, ale pamper musi byc, bo czasami zapomina zawołac albo jej sie zwyczajnie nie chce :)
dziewczynki ale był super film na polsacie, normalnie ogladałam jak zahipnotyzowana- a teraz usnąć nie mogę, odechciało mi sie spać

Cześć :-)

młoda obudziła się z płaczem i megakatarem :-(Oby nam się nie rozchorowała znowu i to na długi weekend :-(

a ja dziaiaj kupilam nocniczek :laugh2: tylko niewiem zupelnie jak sie do tego nocnikowania zabrac :no: jak Wy to robilyscie dziewczyny? mam puszczac odrazu mala bez pampka zeby czula jak cos zrobi?

Na taką naukę nasze dzieci są jeszcze za małe :no:
Teraz musisz ją nauczyć przede wszystkim siedzenia na nocniku - bo nie wszystkie dzieci chcą, a potem zakumania, że tam robi się siusiu i kupkę, żeby potrafiła dać sygnał kiedy chce się załatwić.
Moja mimo, że woła to i tak jeszcze nadal jsika w pampersa. Co któreś sikanie daje znać. Także biega w pieluszce dalej :tak:

Bo z tymi do ucha tak jest, że trzeba bardzo dokładnie trafić w punkt, żeby pokazał właściwą temperaturę. Czytałam przed kupnem termometru wypowiedzi mam i właśnie pisały, że co chwilę pokazują im te do ucha inne wskazanie.

Witam:-)
ja już mam majówkę:-p córcia zaczęła płakac w nocy ok 1:baffled: zabraliśmy ją do naszego łóżka i do 7 spala z nami:baffled: jestem połamana i wszystko mnie boli:angry: to pierwsza noc kiedy młoda spała z nami;-)
po 10 przyjedzie moja mama i zabierze Natalkę na spacer a ja najchętniej poszłabym spać:zawstydzona/y: no ale okna czekają na mycie:baffled:

Tolciu i Karolku życzę zdrówka:tak:

Bo z tymi do ucha tak jest, że trzeba bardzo dokładnie trafić w punkt, żeby pokazał właściwą temperaturę. Czytałam przed kupnem termometru wypowiedzi mam i właśnie pisały, że co chwilę pokazują im te do ucha inne wskazanie.
moja lubi mierzyć temperature więc wskazania są dobre:tak: ale na początku sobie nie pozwalała i co chwilę była inna temperatura:baffled: mam jeszcze końcówkę do mierzenia na czole i pokazuje temperaturę pokojową

DZIEŃ DOBRY

Tolciu zdrówka kochanie

Karolek jak tam kropki??

wika jeszcze chrapie wiec mam chwile na BB. My już mamy weekend, niedługo na plac zabaw sobie pójdziemy. A ja jej mierze normalnie w pupie, nawet sie nie kręci przy tym, wiec spoko. Mielismy kupować ten do ucha i nawet mi di głowy nie przyszło żeby przeczytac opinie na necie, ale w końcu i tak go niekupilismy.

Miłego dnia wam życzę

reklama
Dzień dobry.

Ja to w ogóle nie wierzę tym elektronicznym termometrom. No ale co zrobić, jesteśmy na nie skazani :-).

Kropek już nie ma, tylko takie brzydkie rumieńce. I na pleckach delikatne kropeczki, trzeba się dobrze przyjrzeć. Mam jeszcze taką teorię, że na buzi może być faktycznie od słońca, a na plecach potówka. Tylko nie wiem skąd rzadka kupa (dzisiaj też była). Może od zębów?

A ja dalej chora. Nie mam siły się dzieckiem zajmować, a muszę ;-). Dobrze, że mąż wcześniej dzisiaj wyjdzie z pracy. Zaraz chyba zadzwonię odwołać rehabilitację :-).

Do góry