reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

Ale się rozpisałyście:-)

Ja się cieszę, że nie wyrzuciłam moich spodni sprzed ciąży (a miałam taki zamiar bo myślałam, że na pewno nie schudnę) i teraz w nich chodzę.

Właśnie mi przypomniałaś jak po porodzie probowałam się wcisnąć w spodnie i też chciałam je wyrzucić, bo byłam pewna, że nigdy juz nie wrócę do swojej wagi. A tu szok, nie tylko wróciłam, ale waże mniej niż przed ciążą:-p

A z tym "nie jedzeniem po 18ej" to jest mit. Prawda jest taka, że ostatni posiłek powinno się zjeść 3 godziny przed snem.

reklama
Roksi jak ja miałam 16 lat to ważyłam 45kg (przy wzroście 170). Z płaskiego brzucha cieszyłam się do zajścia w ciążę. Teraz też nie jest najgorzej, ale już mi nie przylega do kręgosłupa:-D

Dziś poszliśmy z córcią na mszę "polową". Było ciepło, piękne słońce, potem zaczeły zbierać się chmury, jakieś grzmoty, porywisty wiatr... W połowie mszy kolega odwiózł nas do domu, jak zamknęłam za sobą drzwi to zaczęło lać. Wyobrażacie sobie, że lało, grzmiało, a ludzie stali na dworzu i mokli razem z księdzem, nie skończył mszy.

Roksi jak ja miałam 16 lat to ważyłam 45kg (przy wzroście 170). Z płaskiego brzucha cieszyłam się do zajścia w ciążę. Teraz też nie jest najgorzej, ale już mi nie przylega do kręgosłupa:-D

oj z taką wagą to chyba aż brzydka byłaś?;-)

nie znam księdza, który by skończył mszę bo pada

elahar no ja tez wchodze w ciuszki z przed ciązy ale po pierwszej mi cosik zostało:p
wiec chce cos zrobic puki sama jestem wiem niby na owocach i warzywach nie powinno sie jechac ale musze spróbować:p

Ja mam całe szczęście dobrą przemianę materii więc nie muszę się katować dietami ale powinnam ograniczyć słodkości dla zdrowia. Aha z kawą też przesadzam :baffled:

ja na szczescie kawy nie pijam :no: nie moge :no: bo jak wypije to cala sie trzese i zalewaja mnie zimne poty :szok::szok: jak juz wypije to rozpuszczalna z pol lyzeczki kawy,pol kubka wody i pol mleka albo i nawet 3/4 mleka :tak: i oczywiscie z cukrem :-p mama sie ze mnie smieje ,ze powinnam pic wode z mlekiem :-D po co kawa jak ja takie ilosci sypie ,ze i tak nic nie czuje :-D:-D:-D

reklama
dzień dobry
my się witamy po długim weekendzie, w sobotę mieliśmy pierwszą komunię- a za tydzień kolejne 2. Umeczyliśmy sie z Wiką bo ona oczywiście chciała latać po kościele, więc postalismy 10 minut n a mszy i do auta, bo na dworzu wiało jak cholera i się bałam że mi ja zawieje. A na sali wszystkiego chciała na stole dotykać, no szok...jak to dziecko w tym wieku. Teściowa niby się zobowiązała do opiekowania się nią, ale jak ją wzięła to Wika zaczęła płakac i babcia sie skończyła. Z moim m powiedzielismy że na te 2 komunie za tydzień Wika z nami nie jedzie bo to dla niej męczarnia, ani się nie mogła bidulka wyspać bo wszędzie głośno, to tesciówa taka oburzona była że szok.

A wy mnie z waga nie załamujcie- tzn, mnie zostało jeszcze 2 kg na +, ale ten mój brzuszek i schabki to porażka,a tak mi się nie chce zabrac za ćwiczenia, więc stwierdziłam że po drugim dziecku dopiero zaczne o tym myslec.

Aha- moje dziecko prostowało ostatnio krawęznik nosem, dobrze że ma lekko zdarty

Do góry