reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Ja zaczynam magisterke od pazdziernika, chyba z bankowosci bo z tego mam licencjata.
A ja szukam jakiegos ciekawego forum bo to na ktorym do tej pory pisalam swieci ostatnio pustkami, chyba wszystkie znajome mamuski strasznie zajete a ja wychodze na taka co tylko przed komputerem siedzi, no ale czy trzeba caly wolny czas spedzac na robieniu zapasow na zime dla dziecka????????:crazy:
No to dobrze trafiląs Kochana,bo u nas jest stale ruch:tak::tak::tak::tak::-);-)

reklama
Witam,

poczytałam, ale jakaś pustaka w głowie :(

Znowu oczy mnie zaczynają bolec i głowa :no: Zmęczenie chyba się odzywa.

No i muszę spadać bo małam syrenę włączyła ze zmęczneia :dry:

moja jeszcze spi,a raczej prawie
bo sie kreci.ja dzis do szkoly na 11.30 ale siora nas podrzuci autem wiec nogi oszczedze;)Luna pisz mi tu szybko czy byl jakis blad w tym zaswiadczeniu czy jak?
ja swojej nawet do szkoly zakladam tetre bo w pampkach zglupieje.biore poprostu ze soba 2 tetry na droge i tyle.zeby jeszcze na trawke nauczyla sie sikac i na sedes to byloby juz calkiem ekstra.poeidzialm sobie ze do 2lat sie oduczydo pieluch no i wszytsko na dobrej drodze bo jeszcze mieisac mi zostal.wczoraj nawet w trakcie ppoludniowej drzemki sie nie zsikala,tyle ze jak sie tylko obudzi musze ja od razu sadzac na nocnik bo jak za dlugo czekam to sika pod siebie

A moj dziad rozrabia, zmeczony jeszcze ale nie usnie :-p A co do sadzania na nocnik to ja juz go sadzam, i nawet niezle nam idzie, sama nie wiem kiedy najlepsza pora zeby dziecko oduczyc od pampersow.

Witam i ja :tak::tak::tak:
Emily jeszcze spi a ja nie umi bo mnie starsze gardlo boli i z nosa leci jak z kranu:no::no::no::no::no:
U nas pogoda rowniez nie za ciekawa:no::no::no:

Ja tez juz Emily dawalam na nocnik ale nic z tego nie wychodzi bo ja bardziej ta muzyka interesuje te splukiwanie wody itd niz sikanie wsaje i siada siada i wstaje i tak w kolko byle muzyczka leciala:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: tak wiec chyba jej kupie najzwyklejszy nocnik i tyle bo ten z Fisher Price tylko mnie wkurza:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: ona sobie z niego pchacza zrobila albo schowek na zabawki co ja sie ostatnio smoczka naszukalam a on byl w nocniku pod kupa zabawek schowany:-D:-D:-D no ale teraz wiem gdzie szukac:-D:-D:-D

A moj dziad rozrabia, zmeczony jeszcze ale nie usnie :-p A co do sadzania na nocnik to ja juz go sadzam, i nawet niezle nam idzie, sama nie wiem kiedy najlepsza pora zeby dziecko oduczyc od pampersow.

ja swoje zaczelam sadzac jak mialy po 9miesiecy,siku t roznie byalo ale kupke udalo sie lapac i elpiej bo potem mniej mycia:-)
jedne dzieci ladnie juz wolaja jak maja 1,5rok,wiekoszosc ok 2lat a niektore do 3lat maja probelm,albo wiedza ze siku sie robi na nocnik ale wolaja po fakcie.moim zdaniem jak dziecko przyzwyczai sie do nocnika nim zacznie chodzic to potem nie bedzie od razu z niego uciekac.bo te co po roku to najczesciej sie boja nocnika i uciekaja.

Ja juz zmykam
Do pozniej mamuski:-)

ja tez zmykama bo malawstala.musze chalupe ogarnac.milego dnia robaczki:-)

Witam i ja :tak::tak::tak:
Emily jeszcze spi a ja nie umi bo mnie starsze gardlo boli i z nosa leci jak z kranu:no::no::no::no::no:
U nas pogoda rowniez nie za ciekawa:no::no::no:

Ja tez juz Emily dawalam na nocnik ale nic z tego nie wychodzi bo ja bardziej ta muzyka interesuje te splukiwanie wody itd niz sikanie wsaje i siada siada i wstaje i tak w kolko byle muzyczka leciala:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: tak wiec chyba jej kupie najzwyklejszy nocnik i tyle bo ten z Fisher Price tylko mnie wkurza:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: ona sobie z niego pchacza zrobila albo schowek na zabawki co ja sie ostatnio smoczka naszukalam a on byl w nocniku pod kupa zabawek schowany:-D:-D:-D no ale teraz wiem gdzie szukac:-D:-D:-D

ja mam zwykly nocnik,tai meski:-)
bez meloyjek bo Paulina ie bala.i nocnik ma juz 8 lat i jest bardzo mocny skoro po tylu padkach itd jeszcze caly:-)

teraz to juz spadam.pa

Ostatnio edytowane przez moderatora:
ja swoje zaczelam sadzac jak mialy po 9miesiecy,siku t roznie byalo ale kupke udalo sie lapac i elpiej bo potem mniej mycia:-)
jedne dzieci ladnie juz wolaja jak maja 1,5rok,wiekoszosc ok 2lat a niektore do 3lat maja probelm,albo wiedza ze siku sie robi na nocnik ale wolaja po fakcie.moim zdaniem jak dziecko przyzwyczai sie do nocnika nim zacznie chodzic to potem nie bedzie od razu z niego uciekac.bo te co po roku to najczesciej sie boja nocnika i uciekaja.

No jak Hubcio nie robil kupki kilka dni, to kupilam mu nocnik, posadzilam go i udalo sie. Teraz mamy tak ze jak go posadze to zrobi.

hej. ;-)nawet udało mi sie dzisiaj nieco poczytać, ale burak już mi kilka razy zajrzał niby przypadkiem do kompa, a co go obchodzi co ja tu robię:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:ze wszystkim jestem wyrobiona to i jakaś rozrywka w pracy mi się należy prawda?:-D:-D:-D:-D:-D
Napiszę krótko: miałam operację na dwa guzki w piersi, teraz biorę leki po których jest mi strasznie niedobrze, a na pocieszenie idę sobie zrobi prawo jazdy.

A co do budowy to na razie stanęło na fundamentach bo brakło kaski (wszystkie oszczędności poszły na leczenie)

Ufff, wydusiłam to z siebie...
zdrówka życzę a co do prawka to powodzenia:tak:bo ponoć teraz ciężko jest zdać:baffled:

My dzisiaj bylismy SUPER mieszkanko ogladac normalnie sie w nim zakochalam ale czy go wezmiemy to jeszcze nie wiem bo troche drogie jest tzn miesiecznie 900Euro czyli prawie 4 tys zl ale to jeszcze nie wszystko bo facetowi z firmy ktory nam to pokazywal musimy zaplacic 2 tys Euro tylko za to ze on nam mieszkanie pokazal :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: no tego kaucja za mieszkanie 1800Euro :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: No i jeszcze mieszkanie cale do remontu tzn wszedzie panele klasc tapetowac i malowac tez trzeba a moj m nie ma pojecia o laminacie tak wiec nastepny wydatek za firme:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: nic tylko sie wkur...c mozna za co oni chca tyle kasy dobra mieszkanko serio super 150m2 goscinny dwa razy wiekszy niz teraz mam a ja mam naprawde duzy goscinny potem 2 dziecinne pokoje i duza sypialnia do tego ogromny balkon i ogrodek jedyny minus ze bez garazu no ale coz musimy sie nad tym mocno zastanowic bo koszty sa naprawde duuuuze :confused::confused::confused::confused::confused:
matko ale ceny:szok::szok::szok::szok:no ale to mieszkanie ma większą powierzchnię niż mój cały dom:baffled::baffled::baffled:to w sumie nie dziwne, że tak drogo

u julki jutro aż się boję:szok:tym bardziej że julka moja dzisiaj rzuciła do mnie tekstem a mówiłam pani że piotrek popsuł ci wibrator ale naprawi:szok::szok::szok:ja julka jaki wibrator wibrcję w telefonie.......a julka a pomyliło mi się ale to to samo:szok::szok::szok::szok:normalnie wstyd iść:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:bo co jeszcze ona powiedziała:szok::szok::szok::szok:
:-D:-D:-D:-D:-D:-Dno malinka Twoja Julka to normalnie mnie rozwala:-D:-D:-D:-D:-D:-Dja bym nie poszła na to zebranie po takiej zapowiedzi:confused:nieźle

helo elo

na wstepie musze sie pochwalic.dzis Weronika ani razu nie zalatwila sie poza nocnik:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
nawt po kapieli jak ja juz w pampersa ubralam to krzyczy ze chce "kaa" a jak ja zapytalam czy :siusiu" to ona "pa siusiu"(tzn tak):-):-):-):-):-):-):-):-):-)
gratki dla Weronisi, dzielna dziewczynka:tak::tak::tak::tak:

witam nową mamusię;-)

ja mam dzisiaj nieco lepszy humor, poprawiłam sobie wczoraj malowaniem włosów:tak::tak::tak:chyba Wam trochę pozazdrościłam i też sobie farbkę walnełam:-Da co, kiedyś malowałam u fryzjera ale z braku kasy zostaje malowanie domowe:baffled:
i przestałam latać po domu z mopem bo nie nadążam sprzątać więc dałam sobie kilka dni luzu:rofl2::rofl2::rofl2:ciekawe tylko jak ja to ogarnę później:baffled::baffled::baffled::baffled:a w weekend też nie posprzątam bo zapisałm się na weekendowe szkolenie z prawa pracy:happy2::happy2::happy2:wyjdę z domu do ludzi (bo moja praca jakoś nie sprzyja kontakom międzyludzkim):-D:-D:-D:-D:-D

reklama
Do góry