reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

pozwol ze zapytam: gdzie pracujesz??
pozwalam:-D:-D:-D
pracuję we firmie instalacyjnej, siedzę w biurze, ale jest ono podzielone i mieści się w dwóch budynkach po dwóch stronach ulicy:-(w tym moim siedzę w pokoju z takim jednym palantem co od początku mojej pracy tutaj (czyli już prawie 6 miesięcy) nie odezwał się do mnie:baffled::baffled::baffled::baffled: tak dla zasady bo pożarł się w moją koleżanką (dięki której tu pracuję) więc do mnie też się nie odzywa:no::no::no:dziwak. Tak więc moja praca raczej nie sprzyja nawiązywaniu jakichkolwiek kontaktów z ludźmi, nikt tu nie przychodzi bo nie ma po co, fizyczni są w terenie a inżynierzy z drugiego biura też zazwyczaj w rozjazdach. A najlepsze jest to, ze jesteśmy z tego samego rocznika i po tej samej uczelni, z takim samym zawodem więc może boi się konkurencji:-D:-D:-D:-D

reklama
Na chilkęjeszcze udało mi się zajrzeć, poki mojego nie ma. Mala juz ariuje, wiec w telegraficznym skrócie

Poszłam wczoraj do tego urzedu z radami Anabubki i stałam 2 i poł godziny, W koncu weszłam, pokazuje jej rozliczenie z urzedu skarboego, a ta, ze przekraczam o 60 zł, no dobrze mowie, ale jednorazowo moge. A ta, że tak, ale o 48zł. No jak to pytam, na nowy okres jest 68zł. A ta, że mi sie nie nalezy bo skladam w starym okresie. No ale na nowy-juz mnie nerwy wziely. Mowie, ze z kierowniczka chce rozmawiać, a ta ze jej nie ma. No pech chcial, ze ja juz poznalam i wlasnie sobie weszła. Wiec ja do niej z moimi informacjami i troche nerwami.
A skad pani ma tekie informacje-pyta. No skoro wy nie jestescie w stanie poinfrmowac nas o naszych prawach to trzeba sie samemu doiadywac, no i w koncu mói-no ma pani racje, nalezy sie pani. A pozniej z głupim usmieszkiem-ale i tak nie ma pani podpisu meza wiec nic dzis nie zalatwi.

I zobaczcie, jak ktos nie wie, ze jednak moze dostac choc przekracza, to za chiny mu nie powiedza, a jeszcze blad wprowadza. Piotr mówił, ze tydzien temu jego kolega z pracy skladal wniosek i mu tez powiedzieli ze przekroczyl, a przekroczyl 10zł! No masakra. Anabuba wielkie uklony dla CIEBIE!!! Juz ja cos wymysle, zeby Ci sie oddźwięczyć!

My juz po sniadanku i posprzatalam sobie odkurzaczem:-):tak:Przymierzam sie do mycia podlog ale cos mi sie nie chce tym moim zlamanym mopem:rofl2::crazy:

MH
Tak szybko doszla ta paczka:confused::szok:Az nie wierze:-D:-D:-D:-D

reklama
Witam
U nas nadal piękne słoneczko. Ja dziś strajkuję i nic nie sprzątam, no może tylko pranie wstawię:tak::tak:
Co do nocnika to ja Mai też kupiłam taki zwykły coby nie kojarzyła go z zabawą i zaczęłam sadzać przed skończeniem roczku zaraz po przebudzeniu, oczywiście nie było sielanki od razu i swoje potrzeby zaczęła kontrolować w wieku ok.2 lat ale z nocnika nigdy nie uciekała i wiedziała do czego służy:tak::tak::tak:
Ja teraz przy kawce siedzę bo niedawno wstałam, ale teraz mi dobrze jak Maja do przedszkola chodzi, wreszcie mam czas by odespać:-D:-D:-D

Do góry