reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

co wy dziewczyny tak ode mnie odgapiacie z tą jajecznicą???????:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
zarz będzie tak ze wszystkie na śniadanie będą wcinać jajecznicę:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Ogapiaja bo przychodzisz i robisz im smaka na ta jajecznice :-D:-D
witam:)
U nas pobudka o 8:30 oczywiscie przez telefon:wściekła/y: ale Laura spala 13,5h wiec luzik:-)
W nocy cos jej sie pomieszalo i przyszla do nas do lozka ale wzielam ja odrazu i mowie ze mama polozy do lozka Chyba zimno jej bylo bo polozyla sie ja ja przykrylam i spala dalej

Agnes u nas na sniadanie bylo musli;-)

Dorota no to czekamy na foteczki.Wieczorny spacerek dobrze Wam zrobil przed snem:tak:

As ile godzin snu potrzebujesz?

MH czesto spisz w innym pokoju niz M?
no to nie ladnie ze ktos wam tam wczesna pobudke zrobil:no::no:
my wstalismy po 9:-):-)

Skoro nie ma z kim poklikac to spadam sie szykowac i jade na zakupki
Trzeba sie na wieczorna imprezke przygotowac czytaj zaopatrzyc w alkohol i zagryche :-D:-D

Zagladne pozniej :)
tylko nie szalej z tymi zakupami ja oczywiscie flaszeczke tez wezme ze soba:-):-):-)

Jestem u mamy, ale zajrzałam do was na chwilkę :-p

Anaka, on uciekł, żeby się wyspać, bo ostatnio ciagle nieprzytomny chodzi. Pozatym we 4 to nie damy rady :-p

Dorota, cola to świetny lek na dolegliwości żołądkowe :tak: tylko musi byc rozgazowana :tak:
zgadzam sie mi cola tez zawsze pomagala na dolegliwosci zoladkowe:tak::tak:

NATALINECZKA ja wogole nie jestem nauczona prasowac Tzn umiem to robic ale moja mama bardzo zadko co prasowala Tzn prasowala np ciuchy jak miala to na drugi dzien wlozyc I mnie tak samo jak dzieckiem bylam :-)
Ja juz sama dzinsow nie prasuej od X czasu :-)
Recznikow itp to nawet u mojej mamy nigdy nie widzialam aby prasowala

Ja juz od jakiego miesiaca oliwce ciuchy prasuje tak chocby wcale Czyli jak mi sie chce to prasuje a jak nie to nie Nic jej nie ma wiec nie bede sie tym przejmowac hihihihih

Tylko mnie rposze nie i zlinczowac hihihiihh

MARTA a ja nic nie wiem o tym malzenstwie I zaciekawilas mnie co ty masz z tym wsponego Domyslam sie ze to nic az takiego strasznego :-)
kochana nie zliczujemy cie:no::no:
zreszta ja sama bardzo malo prasuje tzn tylko i wylacznie ciuchy wychodne od Emily a tych po domu i naszych wcale nie prasuje:no::no::no::no:

jestem dziolszki....
cieszycie sie :cool2::cool2::cool2: wiem wiem :-p:-p:-p:-p

troche sie u mnie dzieje ...
ogolnie rzecz biorac powoli juz wysiadam, czasem mam dosc tych remontow...
mielismy dzis malowac ale nie malujemy bo barborka bedzie dopiero 3 grudnia :wściekła/y:
no i znow musimy czekac... :confused2:
dodatkowow sprawilismy sobie 3 dziecko :-D mamy szczeniaczka 8 tygodniowego
mieszaniec husky z malamutem :tak: Sewek ma juz towarzysza - ale i tak wyprowadza mnie co chwile z rownowagi - to chyba przez te remonty...
zmeczenie daje o sobie znac...
ale co ja bym dala zeby sie wprowadzic na Swieta
a jeszcze zeby bylo malo problemow wczoraj jechalalam autem po mojego m no i zarysowalam sobie maske i nadkole :szok::szok::szok::szok:
ale szrama jest na 2 cm gleboka czeka nas bardzo kosztowna naprawa (kolo tys zl) pewnie zapytacie co robilam? puszczalam tych co jechali swoim pasem no a ze stanelam se za blisko ciezarowki z przyczepa to nie wykrecilam dwoch pelnych (nie zdazylam) bo juz lakier pryskal jak nie wiem....
masakra.... moj by sie nie skapnal tylko mowi do mnie "co masz tak lusterko odchylone?" no i wtedy mu powiedzalam ale o rysie jeszcze nie wiedzialam dopiero jak podciepnelam go do pracy na parkingu stanelismy i zobaczylismy... nawet nic nie powiedzial tylko poszedl do robvoty - ale buziaka na pozegnanie dostalam czyli nie bylo tak zle choc ja to przezywalam caly dzien... :confused2:

ale sie rozpisalam...
pokaze nowe fotki jak wciepne na imageshack.... :tak::-D
super ze dalas o sobie znac bo ostatnio o tobie myslalam:tak::tak:
A ty tak sobie bez prawka jezdzisz??? oj oj nie ladnie:no::no:
ja bym sie nie odwazyla:no::no::no:

Oliwka spi juz 2 godziny i 15 minut Szok :szok:
Ja powiesilam pranie, Kolejne sie pierze ,Pojadlam i posiedzialam chwile przed tv Normalnie wyrodna matka ze mnie ale fajnie mi tak jak Oli spi :-DTaka cisza i spokoj :tak:

no co ty chyba kazda z nas jest szczesliwa jak dziecko spi a mama moze sobie w spokoju posprzatac czy sie zrelaksowac:-D:-D ja tez lubie jak Emily ma drzemke bo sobie troszke dychne w tedy:tak::tak::tak:

Wittam was kochane
My wstalismy po 9 Emily pospala do prawie 10:tak::tak:
teraz szaleje i sie wyglupia a ja musialam do was zajrzec ale zaraz bede kladla ja spac bo potem do Anki sie wybieramy:tak::tak::tak:

reklama
Witam laseczki
Dziewczynki spia,wiec wprosilam sie do Tesciowej na kawke i korzystam chwilke z internetu:tak::tak::tak:Pogoda u nas ładna ale mocno wieje,ale bylismy na dworze godzinke:-)Dziewczynki mi troszke kaszla i leci Im z noska a Dominik rano narzekał na gardlo:no:Dałam Jemu tabletke cholinex i niby juz Go nie boli.No i wszystkim dalam czosnek z miodem i dam Im jeszcze pod wieczor i jutro tez:tak::tak::tak:
Lece poczytac co u Was

Witam! Zrobiła sernik gotowany jeszcze i kotleciki mi do smażenia zostały.

Wszystkim życze udanego weekendu andrzejkowego:-)
nic nie slyszalam (dopoki nie przeczytalam ;-);-))

:szok::szok::szok::szok:

:szok::szok::szok::szok::szok::szok:
az sie poryczałam masakra

no to co to sie dzialo??

:no::no::no::no::no::no::szok::szok::szok::szok::szok:

na nich jeszcze jeden sposob dobry
spytaj sie ich czy chca porozmawiac o seksi albo sie nawet nie pytaj tylko zacznija nawijac o seksie
uciekaja az sie kurzy:tak::tak::tak::tak::tak:

:-D:-D:-DDobrze wiedziec:-D

Witam,

ja znowu spałam z dziećmi a M w innym pokoju :eek: Helenka spała ładnie zato Niki wstała dzsiaj o 3 w humorze do zabawy i śmiania sie :szok::sorry: Ale usnęła po godzince :tak:

A moje wczorajsze dolegliwości przeszły po wypiciu szklanki coli :-p

To im spacerek urządziłaś :-D

Gołąbki po cygańsku... Poproszę o przepis :tak:
To jehowi już go nie nachodzą :-D

Ja dzisiaj jadę z dziewczynami do mamy :tak: przynajmniej nie będziemy same w domu siedzieć :-p
1kg mielonego, 0.5kg kapusty białej(sparzyc wrzatkiem), 12 łyżek kaszki manny, 12 łyżek suchego ryżu(surowego), 4 jajka, 2 cebule. Wszystko wymieszac. Doprawic do smaku. Formowac mełe podłuzne klopsiki. Obtoczyc w bułce i smażyc. Potem gotowac w zalewie 1 godzine. Zalewa:3 litry wody+4 kostki rosołowe+1koncentrat pomid.+1 ketchup.:-p:-p:-p

Gratuluję załatwienia dokumentów i udanych zakupów.:tak::-)
Dziewczynki nie poczytam,ale wpadłam do Was co by się pokazać.
Nie patrzcie na godzinę :-D:-D:-D:-D:-D
Właśnie wyszłam z wanny i się zastanawiam,czy jest sens kłaść się do łóżka:szok::szok::-D:-D:-D
pozdrawiam.
Kochana nie dalo sie ni spojrzec na godzine hehe:szok::szok::szok:
Dobra jestes;-):-D:-D:-D

Ale mi smaka narobiłaś, :-p:-D Mój też już poszedł smażyć :-D:-D:-D:rofl2::rofl2::rofl2:
Ja tez bym sobie zjadla jajeczniczke z pomidorkiem,mniam,mniam:tak::tak::tak:

witam:)
U nas pobudka o 8:30 oczywiscie przez telefon:wściekła/y: ale Laura spala 13,5h wiec luzik:-)
W nocy cos jej sie pomieszalo i przyszla do nas do lozka ale wzielam ja odrazu i mowie ze mama polozy do lozka Chyba zimno jej bylo bo polozyla sie ja ja przykrylam i spala dalej

Agnes u nas na sniadanie bylo musli;-)

Dorota no to czekamy na foteczki.Wieczorny spacerek dobrze Wam zrobil przed snem:tak:

As ile godzin snu potrzebujesz?

MH czesto spisz w innym pokoju niz M?
To i tak ładnie Tobie pospala-13,5 godzin:tak::tak::tak:Ale chyba pierwszy raz tak wczesnie wstala;-):-DMoje tez jakos niespokojnie spaly a szczegolnie Klaudia:no:Raz Jej sie tak odbilo ze az wyskoczylam z łozka bo myslalam ze mi zwymiotowala,ale na szczescie nie

Natalineczka nie chcieliśmy wiedzieć, lekarz niby sam się coś wygadał, ale wiesz ja tam do końca będę czekać żeby się przekonać co będzie ;-) Taki niedowiarek jestem hehehehe:-D:-D:-D

O.k. Ja muszę uciekać bo muszę pranie rozwiesić i obiadek wstawić, no i przy takiej super pogodzie to konieczny spacerek na dworze ...;-)
Do później :tak::-)
Kochana,Ty juz pewnie niedlugo sie rozpakujesz:tak::tak::tak:Ale fajnie:tak::tak:Kurcze jak ten czas leci

Witam i zmykam,bo tradycyjnie na basen z Olkiem i chłopaków do teściów odwieźć:tak:.Kupiłam na ciuszkach bluzkę i topik do kompletu i nowy podnośnik zużytej mleczarni ;-):tak:i gatki wyszczuplające a Olkowi bluzkę z kapturem i podwójnym rękawem.Fotki wrzucę jutro bo M aparat zabrał ze sobą:tak:.Na 14:30 na paznokcie jestem umówiona więc jeszcze kąpiel z pianką wcześniej zaliczę:tak::cool2:.
widze ze zakupy sie udaly, najwazniejsze ze znalazlas cos dla siebie:)
Jestem u mamy, ale zajrzałam do was na chwilkę :-p

Anaka, on uciekł, żeby się wyspać, bo ostatnio ciagle nieprzytomny chodzi. Pozatym we 4 to nie damy rady :-p

Dorota, cola to świetny lek na dolegliwości żołądkowe :tak: tylko musi byc rozgazowana :tak:
oj mial chlopina racje ilez mozna chodzic niewyspanym:-DJa juz sie boje jak to bedzie gdy pojawi sie drugie
ANKA no to ja juz Ci zycze udanej imprezki :tak:
Spacerek sie serio przed snem przydal Oliwka fajnie spala :tak:
MH mnie cola zawsze w ciazy pomagala na wymioty itp Wiec dlatego tak mi przyszlo do glowy :-pNo w 4 w jednym lozku to strasznie niewygodnie :-D
A wy nie spicie tak ze dziewczynki w swoich lozeczkach a wy w swoim ?;-)
MARTA no to milej kapieli I ladnie zrobionych paznokci :tak:

Oliwka spi od 10,35 Cos mi sie ona niewyrazna robi Tzn katar slychac ze ma bardzo daleko w nosku nie wiem czy lepszy katar wylatujacy czy taki geboko?
Dzis nie wychodze z nia nigdzie Jutro mielismy isc do Jej chrzesnej ja mialam u nichw koncu na allegro zamowic w imieniu babci Sanki na roczek :tak:No ale zobacze jaks ie bedzie czuc Jak gorzej to nigdzie nie pohdziemy No ale mam nadzieje ze Robione krople do nosa z antybiotykiem zapisane przez laryngologa pomoga :tak:

Ja podziwiam dziewczyny ktre maja roczne dziecko i drugie kilku dniowe Wczoraj Jak trzymalam Justynke na raczkach To Oli sie na mnie wspinala Odepchnac ja nie moglm bo Oli jeszcze nie chodzi I ciezko tak z 2 takich malych dzieci Zwlaszcza ze Oli wymaga jeszcze cieglej opieki
Ta kolezanka ma jeszcze synka On 2 stycznia skonczy 2 latka a ta malutka 1 stycznia 2 miesiace :tak:No ale ona to ma grzczne dzieci Ona woli swoje 2 dzieci niz moja jedna Oliwke Bo ona to istny szatan hihihih

Ja juz wsio posprzatane Jeszcze tylko odkurzyc i podlogi umyc ale to jak Oli wstanie Ide wszamac ta jajecznice :tak:
dziekuje, co do katarku to moze masz za suche powietrze w domu.Teraz wlaczamy kaloryfery i powietrze sie wysusza.Mam nadzieje ze to nie poczatek jakies infekcji.Ja sama podziwniam babki co maja dzieci rok po roku ja napewno bym wyladowala na Gliwickiej:-D
no i witam wos dziopki, u nas jakos szaro buro i ponuro oczy mi sie same zamykają nie wiem czemu :no::no::no::no:
wczoraj co prawda poszlam spac przed 2 :-p:-p:-p
ale dzis wstalam przed 9 wiec wydaje mi sie ze powinno byc ok
a jednak mi sie oczy kleją niemilosiernie
jak tam my dzis idziemy do rodzicow sobie takie jakby ostateczki zrobic moze sobie nawet troszke powróżymy (choc wiem ze andrzejki sa w poniedzialek my zawsze robimy sobie w najblizsza sobote)
bedziecie lac wosk?? kurcze sama bym sobie polala:sorry:
Anabuba dziękuję za zainteresowanie Kochana... :-):-):-)
Ja ostatnio na nic nie mam czasu, więc nawet tu zaglądałam sporadycznie, zeby chociaż zobaczyć co u Was.
Dzidzia szaleje, ja muszę więcej odpoczywać jak chcę jeszcze pochodzić z brzuszkiem hehheh :-D A dzieciaki nie mogą się doczekać kiedy się urodzi ich braciszek lub siostrzyczka ( ja myślę, że będzie chłopczyk, prawie wszyscy znajomi też tak mówią hehe, no i oczywiście mój M jest pewny, że będzie Synuś :tak: )
Zaczęłam powoli szykować wyprawkę dla Dzidziulka, kupuję to co już mogę i powolutku szykuję się na rozwiązanie :tak::-)
fajnie ze sie odezwalac.Cieszy mnie to ze z Toba i fasoleczka szystko wporzadku.Piekny okres przygotoiwania sie na przyjscie nowego czlonka rodziny.Masz racje nie nastawiajac sie na plec wazne zeby bylo zdrowe
jestem dziolszki....
cieszycie sie :cool2::cool2::cool2: wiem wiem :-p:-p:-p:-p

troche sie u mnie dzieje ...
ogolnie rzecz biorac powoli juz wysiadam, czasem mam dosc tych remontow...
mielismy dzis malowac ale nie malujemy bo barborka bedzie dopiero 3 grudnia :wściekła/y:
no i znow musimy czekac... :confused2:
dodatkowow sprawilismy sobie 3 dziecko :-D mamy szczeniaczka 8 tygodniowego
mieszaniec husky z malamutem :tak: Sewek ma juz towarzysza - ale i tak wyprowadza mnie co chwile z rownowagi - to chyba przez te remonty...
zmeczenie daje o sobie znac...
ale co ja bym dala zeby sie wprowadzic na Swieta
a jeszcze zeby bylo malo problemow wczoraj jechalalam autem po mojego m no i zarysowalam sobie maske i nadkole :szok::szok::szok::szok:
ale szrama jest na 2 cm gleboka czeka nas bardzo kosztowna naprawa (kolo tys zl) pewnie zapytacie co robilam? puszczalam tych co jechali swoim pasem no a ze stanelam se za blisko ciezarowki z przyczepa to nie wykrecilam dwoch pelnych (nie zdazylam) bo juz lakier pryskal jak nie wiem....
masakra.... moj by sie nie skapnal tylko mowi do mnie "co masz tak lusterko odchylone?" no i wtedy mu powiedzalam ale o rysie jeszcze nie wiedzialam dopiero jak podciepnelam go do pracy na parkingu stanelismy i zobaczylismy... nawet nic nie powiedzial tylko poszedl do robvoty - ale buziaka na pozegnanie dostalam czyli nie bylo tak zle choc ja to przezywalam caly dzien... :confused2:

ale sie rozpisalam...
pokaze nowe fotki jak wciepne na imageshack.... :tak::-D
kupe lat:-D Ja ci kopne w dupe za te jazdy autem:crazy:
Witam laseczki
Dziewczynki spia,wiec wprosilam sie do Tesciowej na kawke i korzystam chwilke z internetu:tak::tak::tak:Pogoda u nas ładna ale mocno wieje,ale bylismy na dworze godzinke:-)Dziewczynki mi troszke kaszla i leci Im z noska a Dominik rano narzekał na gardlo:no:Dałam Jemu tabletke cholinex i niby juz Go nie boli.No i wszystkim dalam czosnek z miodem i dam Im jeszcze pod wieczor i jutro tez:tak::tak::tak:
Lece poczytac co u Was
fajna masz tesciowa :tak:Nie dajcie sie chorobie
Kochana nie dalo sie ni spojrzec na godzine hehe:szok::szok::szok:
Dobra jestes;-):-D:-D:-D

Ja tez bym sobie zjadla jajeczniczke z pomidorkiem,mniam,mniam:tak::tak::tak:

To i tak ładnie Tobie pospala-13,5 godzin:tak::tak::tak:Ale chyba pierwszy raz tak wczesnie wstala;-):-DMoje tez jakos niespokojnie spaly a szczegolnie Klaudia:no:Raz Jej sie tak odbilo ze az wyskoczylam z łozka bo myslalam ze mi zwymiotowala,ale na szczescie nie

Kochana,Ty juz pewnie niedlugo sie rozpakujesz:tak::tak::tak:Ale fajnie:tak::tak:Kurcze jak ten czas leci

Faktycznie Laura wstala szybko ale patrzac na to o kotrej chodz spac to luz Nie ma na co narzekac:rofl2:
Klaudia niezle musiala Cie wystraszyc

Ja juz prawie gotowa z obiadem.Dzis zupa sledziowa:rofl2:Ulubiona mojego mezulka:laugh2:
Laure musze polozyc spac bo wieczorem bedzie marudna jak nie usnie mi po obiedzie:cool:
Zakupy zrobione miesko tylko przyprawie i w piekarnik, salatka i mrozenie wodki zostalo:laugh2:

hej patrysia:-p:-p:-p

mam dla Ciebie ciuszki, kiedy mnie odwiedzisz?:-p:-p:-p
bo póki co to ja nie mam jak:eek:
ciuszki :cool2::cool2:
przyjade jak znajde troche czasu :tak:;-)
super ze dalas o sobie znac bo ostatnio o tobie myslalam:tak::tak:
A ty tak sobie bez prawka jezdzisz??? oj oj nie ladnie:no::no:
ja bym sie nie odwazyla:no::no::no:

Wittam was kochane
My wstalismy po 9 Emily pospala do prawie 10:tak::tak:
teraz szaleje i sie wyglupia a ja musialam do was zajrzec ale zaraz bede kladla ja spac bo potem do Anki sie wybieramy:tak::tak::tak:
fajnie ze o mnie myslalas :laugh2:
tak jezdze bez prawka - wkoncu m mi pozwolil wziac auto a ja korzystam - dla mnie wygodniej :-D
milego wypadu u Anki :tak:
Witam laseczki
Lece poczytac co u Was
no to oby dzieci Ci sie nie pochorowaly ;-)
a Ty do tesciowej :sorry:
Witam! Zrobiła sernik gotowany jeszcze i kotleciki mi do smażenia zostały.

Wszystkim życze udanego weekendu andrzejkowego:-)
jeeeeee
sernik to ja bym zjadla - podrzuc mi troche :-)
kupe lat:-D Ja ci kopne w dupe za te jazdy autem:crazy:
:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p

a teraz zdjecia...
to juz prawie gotowa lazienka z wanna (oczywiscie przetestowana - pewnie dowikla pisala) :-D:-D:-D:-D
pb1903758469445.jpg

pb2104100149599.jpg

a to jak bylo kiedys a jak bedzie :-)
pb2103968742796.jpg

pb2104069089112.jpg

a to wc ;-) z polka bo wanna sie nie zmiescila i trzebabylo kombinowac :laugh2:
pb2805020392583.jpg

i nasz nowy czlonek rodziny z Sewkiem :laugh2:
pb2204735011783.jpg

pb2204765170446.jpg

jeszcze cosik :-D??

reklama
Patrysia widze ze remont pelna para wanna elegancka :) Piesek i Sewcio cudni:tak: Twojemu tez sie zjebka nalezy ze daje ci auto:crazy:

My juz po obiadku musze posprzatc w kuchni i polozyc Laure.Potem podloge machne i wyciagne pranie:))

Milego wieczoru zycze i udanych wrozb;-)

Do góry