reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Mi wczoraj całą kuchnię szwagierka ogarnęła:zawstydzona/y::tak:,nawet na szafkach powycierała i okno umyła:szok::tak: a Olek jej dzielnie pomagał:tak::cool2:.
z taka pomoca to musi byc blysk:tak:
Mh oj ja tez bym zjadla taka kaczuszke :tak:

Natalineczka super prezten od chrzestnego A ty pewnie wymyslisz cos innego :tak:

Beatko zdrowka dla was I ciesze sie ze M zacznie nowa prace :tak:

Anka rowniez zycze wam zdrowka

Ja juz mam dzis Oliwki dosc Serio marudzi i marudzi Jesc zabardzo nie chce Nie wiem czy zabek sie nie przebija Bo ma napuchnieta bardzo dolna 4
Chodzic na nozkach nie chce Placze lzami jak grochy z byle powodu A ja jakas bez nastroju na dzis Moze to ta pogoda U mnie tak szaro i buro ze az swiatlo trzeba palic w pokoju bo ciemno strasznie

Natlineczka oj ja to wiem od 13 miesiecy ze mam dziecko hihi:-D Ale nic dziwnego ze Oliwka taka jest Ona jest straszny newros ale my z G tacy sami jestesmy Moze dlatego nie umiemy sie dogadac Oboje musimy miec ostatnie zdanie Takie nerwusy z nas i uparci jestescy To Oli to taka bomba :shocked2::cool2:

A dzis w nocy doszlam do wniosku Ze Oliwka Spi za kare Ze dla niej sen to nie przyjemnosc bo inaczej to sobie tego wytlumaczyc nie potrafie :no:

Dobra dosc marudzenia :-D
dziekuje, przyda sie zdrowko:)
Moze faktycznie jest marudna na zabka.Moze wyjdzcie troszke na powietrze potem bedzie Ci lepiej spala.Wymecz ja na nozkach Sam zobaczysz ze to dobry sposob ;-)
Witam was kochane
Choroba i nas niestety dopadla Emily zakatarzona non stop kicha i stan podgoraczkowy ma tzn 38C m tez jakis oslabiony a ja dzis wstalam z katarem bolem gardla :wściekła/y::wściekła/y:
Jesli Emily dostanie wyzszej goraczki to ide z nia dzis do lekarza bo nie bede czekac nie wiadomo na co :no::no: u nas w regionie tyle ludzi lata z H1N1 ze nie bede ryzykowac zdrowia dziecka :no::no: Od mojej kumpeli 4 znajome maja tez juz ta grype:no::no: jedna przechodzi slabiutko bo ma tylko katar bol gardla i kaszel ale wykryli jej ze tez ma swinska grype:no::no::no:

Mialam jechac dzis na zakupy Emily cos na Mikolaja kupic i chyba nie pojade :no::no: no ale coz zdrowie dziecka wazniejsze nadrobie z prezentem jak wyzdrowiejemy;-):tak::tak:
no Kochana masakra:no:
Myslalam ze was ominie a tu prosze
Kurde ja dzis jeszcze kaszle ale luzik Laura na szczescie nie ma goraczki, strasznie mi zal Emily a marudzi Ci?Zakupki nadrobisz:cool2:
Ja się ubieram i po zakupy,bo kapusty za mało wczoraj kupiłam:-(.
Julu właśnie nogi wyciapał sobie moim podkładem:crazy::crazy::crazy:.
:szok::szok::szok:
Witam
Ale sobie dzisiaj pospalismy hehe;-):-)Obudzilam sie o 9;15 i wszyscy jeszcze spali,wiec wskoczylam spowrotem do wyrka i tak pospaplismy do 10;20:tak::tak::tak:
Zjedlismy sniadanko i teraz mlodzi sie bawia:tak:Czekam za siora bo ma przyjechac po Dominika:-)Jestem jakas zmulona i nic mi sie nie chce-udalo mi sie tylko posprzatac odkurzaczem:szok:
Moj laptop jest juz w naprawie i mam nadzeije ze dzisiaj mi go zrobia:tak::tak::tak:

coz za szalenstwo:szok: fajnie jest sie tak pobyczec w wyrku:)) Niech Ci daja tego laptopa bo tesknimy:rofl2:

Ja juz ogarnelam zaraz ide po pranko i podlogi umyje.Na dzis wszystko porobione.
Obiad jest, Lali teraz zjadla bule z pasztetem wiec za 2h bedzie zupka.Moze cos na wieczor zrobie tzn jakies cieple danie:sorry:moze ryz z mieskiem i warzywami:confused2:pomysle:laugh2:

reklama
Miałam dziś w ogóle do kompa nie podchodzić, no ale uzależnienie gorsze od fajek, hihi

kochana znajoma mi mówiła że fajne zabawki są w biedronce ale mi jak zawsze nie po drodze:sorry::sorry::sorry:
Ja mam w sumie nie daleko i jedna i drugą, ale też zawsze nie podrodze. Teściowa kupiłam małej własnie tam drewniane klocki taki duży kubel, ale super!

nie wiem czy dobrze robię z pracą ale powiem Wam ze urzekła mnie atmosfera nie wiedzialm tam jakiegos napiecia nerwówki i bardzo dobrze mi sie rozmawialo z kierowniczka bo on powiedziala cos takiego "Pewnie zalezy pani na pracy na dłużej tak mysle bo sam jestem matką i wszystko da sie uzgodnic " czyli ustaljac godziny pracy będzie brało to pod uwage to chyba dobrze :sorry:od czegos trzeba zacząc
Joasiu pieniadze sa wazne, ale atmosfera w pracy bezcenna, wiem co mówię. Poki co świetne i to. Ciesze sie, ze coś wpadło.

no ja w niedziele do
Barbary(czytaj do tesciowej),n obiad imieninowy
też mamsz teściową Barbare???:-D:-D:-D

alez to moj dziecko cwane male
Paulinie cos sie popsula to podzeszla do niej Weronika poglaskala ja po glowie i mowi "kika pa"-czyli ze juz dobrze,
a jak chcialam od niej buzi to najpierw do niej poleciala:-)
a te jej miny-to trzebaby zobaczyc.kazdego rozkalad:-D:-D:-D:-D:rofl2:
No skąd ja to wszystko znam

Fajna, ale cena mnie powala, jeszcze..

Szkoda, że taki duży,a w przyszłym roku juz pewnie nie bedzie...

OD DZIS JUZ MOZNA UZNAC ZE OLIWKA CHODZI :tak::tak::tak::tak:
Gratuluje Dorcia, teraz to juz masz przekichane:-D:-D:-D

A mnie tak gardlo boli szok mam wrazenie ze jest coraz gorzej:eek:Pije herbatke z miodem i cytrynka.Jak ja nie znosze byc chora
Oj, zdrówka życzę...

Witam Dziewczynki. U mnie coś się przypałętało i z mamą leżymy. Kaszel, gorączka i na szczęście nic więcej :no: oby tylko na Kubka nie przeszło :sorry:
No następna, zdrówka dla całego domu!

Trochę refleksji

:tak::tak::tak:

Julu właśnie nogi wyciapał sobie moim podkładem:crazy::crazy::crazy:.
:-D:-D:-D

A ja dziś po raz pierwszy od ponad 2 lat poszłam na zakupy dla siebie ( no nie tylko, bo i chleb i prezent dla P0. Łaziłam sobie nie spiesząc sie i szukałam spodni. No normalnie szok, jak fajnie bez wózka i pogadać sobie z obcymi babkami sprzedawczyniami, i oglądać, przymierzać i się nie spieszyć ( wie, ze 2 x to piszę, ale to najfajniejsze ). No i kupiłam p nowa duuużą myszkę ( zeby mu sie wygodniej grało ) nożyki do masxynki od Medei, a sobie spodnie, prawie takie jak sobie wymyslilam, no niestety trafiłam na butik z tak fajowymi ciuchami i nie drogimi ( porównując), ze aż zal bylo wychodzic. A ile by sie chcialo kupic...:-D:-D:-D

Spadam, mam akwa do zrobienia, pyrki do obrania, P zrobil juz prane, nakarmil malą, pokój ogarnął. POleciał do mamy, maja jechać na cmentarz grób podsypać, bo sie zapada.

no i oliwka jeszcze nie spi Usnela mi na rekach przodem do tv Ale jak sie ruszylam i chcialam ja polozyc to juz nie spala Ja dzis jakas strasznie nierwowa Nic kompletnie nic dzis jeszcze nie zrobilam Jakas niezorganizowana jestem Nawet garow jeszcze nie pozmywalam Jak zawsze mialam je pozmywane juz rano

Anka nie wychodze z nia dzis nigdzie bo strasznie jest na dworze A pozatym nic mi sie nie chce Nawet wychodzic :no:
Dzis kolo 17/18 odwiedza nas kolega z zona i dzieckiem to moze na chwile mi sie humor polepszy

Ide cokolwiek zrobic bo gosci w takim syfie nie przyjme Ja nawet weny dzis na obiad dla Oliwki nie mam Nie wiem co sie dzieje Jakies przesilenie jezienne czy co?

Ania na szczescie nie marudzi :no::no:
no to tyle dobrze.Tyle szczescia w nieszczesciu;-)
Miałam dziś w ogóle do kompa nie podchodzić, no ale uzależnienie gorsze od fajek, hihi

Ja mam w sumie nie daleko i jedna i drugą, ale też zawsze nie podrodze. Teściowa kupiłam małej własnie tam drewniane klocki taki duży kubel, ale super!

Joasiu pieniadze sa wazne, ale atmosfera w pracy bezcenna, wiem co mówię. Poki co świetne i to. Ciesze sie, ze coś wpadło.

Oj, zdrówka życzę...

A ja dziś po raz pierwszy od ponad 2 lat poszłam na zakupy dla siebie ( no nie tylko, bo i chleb i prezent dla P0. Łaziłam sobie nie spiesząc sie i szukałam spodni. No normalnie szok, jak fajnie bez wózka i pogadać sobie z obcymi babkami sprzedawczyniami, i oglądać, przymierzać i się nie spieszyć ( wie, ze 2 x to piszę, ale to najfajniejsze ). No i kupiłam p nowa duuużą myszkę ( zeby mu sie wygodniej grało ) nożyki do masxynki od Medei, a sobie spodnie, prawie takie jak sobie wymyslilam, no niestety trafiłam na butik z tak fajowymi ciuchami i nie drogimi ( porównując), ze aż zal bylo wychodzic. A ile by sie chcialo kupic...:-D:-D:-D

Spadam, mam akwa do zrobienia, pyrki do obrania, P zrobil juz prane, nakarmil malą, pokój ogarnął. POleciał do mamy, maja jechać na cmentarz grób podsypać, bo sie zapada.
fajnie jest wyjsc na zakupki bez pospiechu.Wiem bo korzystam z tego jak jestem w PL u mamy.Wtedy moge caly dzien chodzic po sklepach i sie nie martwic
no i oliwka jeszcze nie spi Usnela mi na rekach przodem do tv Ale jak sie ruszylam i chcialam ja polozyc to juz nie spala Ja dzis jakas strasznie nierwowa Nic kompletnie nic dzis jeszcze nie zrobilam Jakas niezorganizowana jestem Nawet garow jeszcze nie pozmywalam Jak zawsze mialam je pozmywane juz rano

Anka nie wychodze z nia dzis nigdzie bo strasznie jest na dworze A pozatym nic mi sie nie chce Nawet wychodzic :no:
Dzis kolo 17/18 odwiedza nas kolega z zona i dzieckiem to moze na chwile mi sie humor polepszy

Ide cokolwiek zrobic bo gosci w takim syfie nie przyjme Ja nawet weny dzis na obiad dla Oliwki nie mam Nie wiem co sie dzieje Jakies przesilenie jezienne czy co?

kopa z energia pozytywna wysylam!!!!!
Kazda z nas ma czesem ciezki dzien.Nie martw sie bo ja potrafie caly dzien w pizamie chodzic Ty napewno sie ubralas:sorry:

Witam Zuzia spi ja kończe obiadek-zeberka w kapuście i rosołek:-)Mieszkanko ogarniete tylko podłoga została:tak:

ja dzis jakas taka jakby szesc razy przezuta i wypluta masakrycznie sie czuję :no::no::no::no:
ide zaraz w kimono a co :tak::tak::tak::tak:
nie pochwalilam sie moj szwagier chrzestny czarka kupił mu prezent na mikołajki :sorry2::sorry2::sorry2::sorry2:
konia na biegunach za 193 zł :szok::szok::szok::szok::szok:
ja samam miałam zamiar czarkowi kupic konia na biegunach ale pod choinkę, no i co ja mu teraz kupię :sorry2::sorry2::sorry2:
dobranoc dzieczynki
COś wymyślisz;-)Ale bedzie miał ubaw my tez mielismy kupić ale stwierdziłam że najpierw musi zacząć chodzic bo tak nie ma sensu...

eeee no to elegancki prezent kochana ja to pewnie buziaka dostane Moj to nie ma glowy do takich rzeczy jedyne co to zawsze mowi kochanie ale kupilas sobie prezent:-D:-D

no to fajnie, kurcze a ja tak fajnie nie mam hihihi Ale oczywiscie zartuje obie babcie bardzo daleko wiec nic dziwnego MOja mam to widzi Laure czesto to zawsze jej cos kupuje a druga babcia sama bez dziadka i raczej widzi Laure raz w roku w tym roku widziala ja 2 razy ale swieta z nia spedzimy to sie troche nacieszy Laura.Oczywiscie na prezent nie licze:sorry:

No to masz wydatek z glowy :tak:a Ty mozesz kupic cos innego do swiat jeszcze masz troche czasu wiec napewno cosik wymyslisz

no to zaszalalas zamiast odpoczywac to Ty hop na kompa i na BB:-Dwiem uzaleznienie na to nie ma lekarstwa:-)
Kaczuszka pychotka ale moja w zamrazalce:-D
Pozaty mam zupke z wczoraj:sorry:

no to kurujcie sie i zdrowiejcie.To chorobsko wszedzie sie pojawia:crazy:

Kochana TY masz fajnie ja lubie jezdzic na wyzerki ale niestety jak sama se nie zrobie to nie pojem:-DNO chyba zejestemy w gosciach to co innego Przewaznie w PL sie objadam i przybieram na wadze:-D:-D

nadrobilam
Teraz sie z Wami witam:-)

Laura wczoraj mi zasnela o 23:05 sama specjalnie jej nie gonilam bo chcialam zobaczyc ile wytrzyma.Musze przyznac ze twarda sztuka z niej:-DDzis pobudka o 8:30 oczywiscie specjalnie zeby Laure w poludnie polozyc spac.Nie zebym ja szarpala czy cos ale zaczela sie wiercic wiec nastala w pokoju jasnosc.A ta jak zobaczyla ze jasno to hop do gory i mowi mamo wstajemy!:-D
JUz po sniadanku.
Ja dostalam do calej choroby jeszcze kataru a Laura okropnie kaszle,sama nie wiem czy do lekarza z tym kaszlem sie nie wybrac:eek:
Chcialam na zakupy ale z tak chorym dzieckiem nigdzie chyba nie pojade moze moj bedzie mial wiecej czasu to zostasnie z Lali a ja sama pojade:confused2:
Lepiej iść do lekarza. Teraz dużo ludzi przechodzi grype bezobjawowo. Mój znajomy miał tylko temp. i bóle głowy a to grypa była:szok:

Witam.
Ja dopiero na kompa siadłam.Olka i M na basen wyprawić muszę:-p,bo autobusem muszą jechać :szok:a potem do teściów jadą.A Julem okna pomyjemy bo pogoda w miarę:tak:.
Też miałam okna myć i firanki prac ale u nas mgła i co chwile pada:wściekła/y:

Oj, zdrówka życzę...

Super że zakupki sie udały:tak:Ja też zawsze wszystko w pośpichu bo jak któs z Zuza zostaje to tylko w razie konieczności wiec speedem wszystko załatwiam:zawstydzona/y:

Moje mlode spia,Dominik juz u siory a laptopo tesciowej jeszcze u mnie hehe:-p:-p:-p
Ja sie wzielam za sprzatanie,chociaz bardzo mi sie nie chcialo:no:Ala mam juz wysprzatane:tak::tak::tak:
Cos zle sie czuje i zaraz pojde sie chyba polozyc.Wzielam sobie isoprinosine i do jutra bede to brala i musi mi sie polepszyc:tak::tak::tak:
Mam nadzieje ze nie zarazilam sie od tesciowej bo On atez chora i dizisja dostala skierowanie na rtg pluc:no::no::no:Mam nadzieje ze nie bedzie miala zapalenia pluc

MAMITKA
Jak ja dawno nie jadlam zeberek:szok::szok::szok:A bym sobie zjadla

MARTA
Ale mi narobialas samaka na kopytka-uwielbiam:tak::tak::tak:

reklama
Do góry