reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

A ja się muszę pochwalić,że Majka sama dziś zasnęła bez mojej pomocy i to we własnym łóżeczku, mam nadzieję,że tak już będzie zawsze i powrócimy do rytmu sprzed urlopu (czyli sama zasypia w łóżeczku). Dzisiaj teściowa była w przychodni i powiedziałam jej żeby zajrzała do mojego pediatry i wzięła receptę na witaminę d3, a przy okazji spytała co to jest jak rozdwajają się paznokietki u nóg (zauważyłam,że na dwóch dużych palcach u nóżek tak się właśnie robi u mojej Majeczki) i wiecie co ona na to,że może Maja ma anemię i żeby ją wykluczyć mamy z samego rana jutro zrobić morfologię, zobaczymy jaki będzie jej wynik, mam nadzieję,że to nic złego, bo też powiedziała,że to może być ot tak, zrobiło się i samo zniknie, zobaczymy ;D ;D ;D

reklama
witam nową mamusie :)
my po spacerklu, ja sie bardziej umeczylam, bo byl marudny i trzeba bylo spiewac, gadac wierszyki itd ;D
kapiel i mam nadzieje pojdzie spac- za dnia spal tylko1,5 godz ::)
zmykam do jutra kolezanki :D

My spacerek zaliczyliśmy dużo wcześniej i nie było marudno(o dziwo :o) . Za to teraz już mam małą syrenkę alarmową ale to powoli czas kąpieli więc nie ma się co dziwić. Jeżeli chodzi o zasypianie to jestem z niego i siebie dumna ponieważ Wiktorek po kąpieli idzie spać do swojego łóżeczka i zasypia sam!!! Ja wychodzę z pokoju i czasem zasypia od razu a czasami muszę podać mu smoczek kilka razy ale też usypia bez trudu. Od narodzin śpi we własnym łóżeczku i nigdy nie spał z nami. Jest cudownym dzieciaczkiem. W dzień z tym spaniem to już trochę gorzej ale nie mogę narzekać. Prawdziwy horror to przezywaliśmy podczas upałów ale tego to chyba doświadczyła każda z Was i oczywiście Wasze pociechy. Teraz jest znacznie lepiej. No to my uciekamy do kąpieli a wszystkim maluszkom życzymy kolorowych snów :D :-*

Wiatam mamuski

co do jedzenia to my jemy na łózku oparte o poduszke i wychodzinam super raz tylko wlozyla sobei raczke do buzi a miseczk etez trzymam na stoliku wiec niema do niej dostepu
no ale sliniak jest tak czasem interesujacy ze laduje w buzi :) :)

A my w mieszkaniu mamy kota syberyjskiego (jest z nim ubaw ;D), a u babci mamy rotweillera - tej rasy też się wszyscy boją, a to naprawdę kochane pieski. Nasz strasznie lubi wszelkie pieszczoty, potrafi cały dzień za nami chodzić, żeby ktoś go np. podrapał za uchem :laugh:. Ja myślę, że nie ma złych psów, są tylko źli ludzie i jak pieska dobrze traktujemy, to nie jest groźny.
A poniżej moja kicia :)

reklama
zuzia1 masz calkowita racje niewszyscy powinni miec psy ale niestety niema zadnej weryfikacji kto bierze psa i jaka ma psychike :(
a powinni nie odpowiedzialny wlasciciel powoduje zagrozenie on bo to on przeciez wychowuje tego biedego psa

Do góry