reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Przebrnalam:tak::tak:

co tu tak pusto dzisiaj:szok::szok::szok::szok: mały mi sie obudzil a miłam sie wziac za prasowanie:confused2:

M u mamy maluje pokój,
jutro idziemy do bratanicy M na urodziny:tak::tak:

spróbuje sie wiac a to prsowanie może Maks sie sam soba zajmie;-);-);-):rofl2:
na mnie tez czeka prasowaie,juz mnie owla,a ja weny nie mama,amusze bo sie dzieciom koszulki koncza:eek:

Hej dziewczyny
wczoraj mnie nie było ,bo miałam zdziadziały nastrój,na razie nie nadrabiam ,przepraszm ,moze póżniej będę miała chwilke

Przyszłam sie poskarżyć ,ze Ksawier grypy zdaje mi sie dostał gorączka 39 stopni ,ból głowy ,całego ciała,mówi ,ze go wszystkoboli i kaszel mokry,no zajebiście.
Wczoraj też miałam rozmowe z Ksawierka wychowawczyia ,która znowu naciska na wizytę u ortopedy ,bo mówi ,ze Ksawier pod wzglęem ruchowym odstaje od grupy,wolniej biega ,bo stawia takie krótkie kroczki ,boi sie schodzić ze schodów sam ,potrzebuje poręczy i schodzi krokiem dostawnym ,a powinien już smigać po schodach,ma problemy na gimnastyce ,mówi nie duze ,ale odbiega od grupy.Dla mnie tak jest ,bo ja widzę tylko niego i nie mam porównania,poprosiłam ja zeby mi wszystkowypisała na kartce na co zwrócić uwagę ,bo przecież byliśmy u lekarza w czerwcu ,ortopeda go zbadał i powiedział ,że jest w porzaadku ,aa juz sama nie wiem,ogólnie :angry::angry::angry::angry::angry::sad::sad::sad::sad::sad::sad:
Klaudia dziś sama śpi u babci ,a Ksawierek w łóżku:confused2:

tak ja pisala AS-moga to byc zaburzenia w integracji sensorycznej czyli szukaj jakiegs peadogoga.w gruncie rzeczy np chodzenie pod drabinie wcale nie jest oduchem-bo do tego zmysly musza rowo pracowac

Ale masz fajnie:tak::tak::tak::tak:To jaka duza jest juz Anika?Bo moje tez nosza taki rozmiar ciuszkow no ewntualnie 80 ale to rzadki i podwijam:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::szok::szok::szok::szok:

cale szczypiorki:-)na moja rzeczy na 98 juz sa kuse:rofl2:

ja kupiłam Maksowi kurtke na zime na za rok 80-86 za 15zł- mam nadzieje, ze bedzie dobra:sorry::sorry: ale zal mi bylo nie wziac- przeceniona z 60 na 30 a jeszcze ta wyprzedaz to juz wogole byla tania:eek: i dwie bluzy jedna 68 i 74.... mam nadzieje ze sie przydadza... bo w sumie to nie wiem czy nie bedzie nosil takiego rozmiaru w lato:eek::eek:

zdrowka, a mam nadzieje co do tej wychowawczyni mam nadzieje ze to tylko jej mylne wrazenie:tak: trzymam kciuki kochana:tak:
to chlopak wiec moze byc za mala

Witam przy kawusi
Dziewczynki spia a Dominik u siebie:tak::tak::tak:Dzisiaj umarł Jego chomiczek i przed spacerkiem bylismy Go zakopac na ogrodku:-(Dominik dzielnie sie trzyma-troszke byl smutny i lezka sie Jemu zakrecila ale juz jest dobrze:-):tak:
Na dworze zimno jak cholera i do tego wialo a ja madra bez rekawiczek bylam:no::szok:
No i odwalilam mega numer bo nei zkluczylam domu jak wychodzilismy:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Z tego wszystkiego zapomnialam:zawstydzona/y:Szlam do kanciapy po lopatke i wiedzialam ze zostawiam odkluczone drzwi ,wzielam lopatke i poszlismy na ogrodek:szok:No skleroza nie boli hehe

MEDEUSKA
Napewno te rzeczy sie przydadza:tak::tak::tak::tak:
biedny Dominik
zastanawialam sie co to znaczy zakluczyc:rofl2::rofl2::rofl2:

aha luna gwiazdki juz wysłane :tak::tak::tak::tak::tak::tak:

a dla mnie juz wyslalas pieluchy moze?bo nie kupowalam i mam tylko pare sztuk:eek:

Zuza zasneła o 20.30:szok::szok::szok: Coś na nia za wcześnie ale marudna była tylko nosić i nosić... Mam nadzieje że nic jej nie "łapie":sorry:
A. znowu wybył:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Baterie komuś montuje od jakiś 3 godzin. Był w domu może z pół godz. We wtorek nasza rocznica ślubu. A ja coraz bardziej mam dosyć tego wszystkiego. Wszystko jest na mojej głowie bo przecież ja jestem na wychowawczym a on pracuje-cieżko:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Rehabilitacja, lekarze, teściowa, wydatki, pranie, sprzatanie gotowanie:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Kurcze od prawie 2 lat nie widziałam sie z żadna koleżanka tak na spokojnie żeby posiedzieć, pogadać, piffko wypić:no::no::no:

chlopom to lopatologicznie trzeba tlumaczyc

No to ladnie Tobei rosnie:tak::tak::tak::tak:A ile wazy???
Ja w przyszlym tygodniu jzu koniecznie musze jechac moje zwazyc i zmierzyc u pediatry,bo to juz beda prawie trzy meisiace jak Ich nie widziala:szok:

Kochana moje wedlug siatki powinny tearz miec jakies 90 cm i wazyc okolo 13-14 kg;-):-)
A maja jakies 75 cm i waza niecale 8kg:tak::tak::tak::tak:
hhhehe.moa jak miala 3mies to 7kg wazyal:-D:-D:-D:rofl2:

No szkoda że tak daleko:-(To imprezka udana:-)Super:tak: A pomysłu na rocznice nie mam, dopiero wczoraj sobie zdałam sprawe ze to juz:szok:Właściwie to teściowa bo chce na rocznice kupić mi obrączke bo zgubiłam w andrzejki:wściekła/y:
to wy tez w grudniu??????????
ja sowjje obraczki nie nosze

ne przejmuj sie nie Ty jedna U nas w pralni w niedziele najwiekszy ruch:-D:-DW tygoniu zapracowani to w niedziele wszyscy szaleja:tak:
dobrze ze ja mam pralke w odmu;)

Hej ,ja na minutę
,u nas padał śnieg dziś i jest bielutko,na podwórku odpaliliśmy juz świąteczne lampki i jest naprawdę świątecznie:tak:
Ksawier chory mocno ,ma 39,8 stopnia gorączki,walczymy ze sobą ,czy jechac do szpitala czy zaczkać do jutra,bo było nie było to od piątku wieczorem ma non stop temperaturę powyzej 39 stopni regularnie tylko obnizana przez leki przeciwgorączkowe........
Jutro dam znak co i jak
oj wspolczuje
daj znac co i jak

Patrykowi zabierać nie wolno :no: Bo to on dostał, a to nie jego wina, że rodzina jest niesprawiedliwa. Jakbyś mu zabrała to by miał kare za to ze nic nie zrobił.

A to że swojemu nawtykałaś, za rodzinkę to dobrze:tak:, niech i ustawi :tak:

Zlamało mnie wpół :no: Lecę poleżeć :eek:
popriearm

Nie mam zamiaru Cie wyrzucac z forum:-D:-D

Laura znow zasnela w ekspresie na poduchach nie wiem co ona ma z tym zasypianiem ale lubi czuc ze ma cos pod brzuszkiem.Albo zwinie kolderke albo poduszke wklada:szok:
a czy przy okazji ie porusza sie dziwnie i nie sapie?:sorry:

moje zycie wlasnie stracilo sens, darek przeczytal posta niestety wyszedl, poklucilismy sie, to juz jest koniec
zapomni.dobrze ze przeczytal
poczekaj,przemysli spraee

Witam poniedziałkowo czyli porannie:-):-):-)
Dziecię do przedszkola wreszcie pojechało więc ja mam czas na komputer i kawusię:tak::tak::tak:
Mróz na dworze -5st.C, mam nadzieję że do południa się trochę zmniejszy bo ja mus do sklepów wybyć:tak::tak::tak:
A teraz idę was poczytać:tak::tak::tak:

e tam -5 to jeszcze cieplo:rofl2:

Ja tylko mam nadzieję ze ona nie będzie tego żałować, a dzidzia malutka więc lepeij jakby leżała plackiem :sorry:

Skomentuje krótko, jest nie odpowiedzialna :no:

oj tak,niesttey

dobra ja uciekam bo juz starywpald i mala tezi biore sie za robote.papapa

reklama
Witam się i ja poniedziałkowo... Mój pojechał starszego do szkoły odwieźć , mała bajeczkę ogląda i jeszcze sobie w łóżku leży , a ja słabiuteńką kawuśkę piję...:tak:

Maluchy przywieź do mnie hehe , chętnie ich popilnuję ;-):tak::-)

Z tą szyjką to nie fajnie, ale co do mycia okien itd. to chyba w ciąży tak jest, że się w tych ostatnich tyg.czuje przypływ energii... Chociaż Pati naprawdę musi jeszcze bardzo uważać bo trochę za wcześnie na poród... My planujemy jeszcze małe przemeblowanko zrobić zanim Dzidzia będzie po drugiej stronie brzuszka...

Wczoraj była Teściowa i na moje szczęście stwierdziła, że może Wigilję zrobimy w tym roku u nich w nowym domu, a nie tak jak planowałyśmy u nas... Bo kto wie, czy się nie rozpakujemy z maleństwem na same Święta hehehe:-D:-D:-D:-D:-D Jeszcze z moim talentem to zdziwię się jak wytrzymam do końca Świąt...:tak:;-)
zeby bylo blizej:rofl2:
to bys szyciej urodzila,hehehe
jak sie czujesz?
a Pati-ona gipsy na scianach i SUFITACH!!!!!!!!!!!kladala!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
mloda i glupia,ale to juz jej dawno mowilysmy zeby nie szlaal
Witam laseczki jestem:happy::happy::happy:
ide nadrabiać weekend:tak:
helo helo helo

a dla mnie juz wyslalas pieluchy moze?bo nie kupowalam i mam tylko pare sztuk:eek:
kochana jeszcze nie bo nie mam czasu aby spakowac tej paczki ale obiecuję Ci ze jak wróce dziś z pracy to spakuje te pampersy i jutro z samego rana jak będę szła do pracy to puszczę paczke priorytetem :tak::tak::tak::tak::tak:
więc będzie u Ciebie na środę :tak::tak::tak::tak::tak::tak:

przeczytałam:szok::szok::szok::szok::szok::szok:ale napisałyście:szok::szok::szok::szok:nie pamiętam kiedy tyle stron po weekendzie miałam do nadrabiania:szok::szok:ale z tego wszystkiego cytatów nie zaznaczyłam:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Patrysia bo w dupe małpo dostaniesz:wściekła/y::wściekła/y:odpoczywaj leż plackiem :wściekła/y::wściekła/y: no a traz na spokojnie kochana maleńka jest maleńka po co ci to mozna skończyć potem albo poprosić o pomoc:tak:
Ania śliczna jest lali a moja julina powiedziała że jest podobna do barbi:-)
Agnes teraz to masz roboty 5 razy tyle w takim sklepie:szok:ja wczoraj widziałam co się działo w casto:szok:a to budowlany sklep:szok:
Anabubka jak ząb ????? a chłop w domu to wiadomo:cool2:
Dowiklus oj to po chomiczku :-(i co kupujecie nowego????a ty wiadomo zakręcona:-)
MH to wychowujesz teraz twardo dziewczyny:-D:-D:-Dmoże sie wreszcie wyśpisz:tak::tak::tak:
Anaconda a jakie zakupy roboisz świąteczne?????
Meduska wiem jak to boli ale pomyśl to oni popełniają błąd ty musisz im to uświadomić albo twój M .A wychowywać czyjeś dziecko nie jest łatwo ale pomyśl że Patryk nie jest niczemu winien to nie jego wina że nie ma mamy i taty w jednym domu on będzie maxowi tego zazdrościł ....mój Pietruszka nie ma kontaktu ze swoim dzieckiem bo jego ex tego broni teraz gaboi jest mała i nie rozumie jeszcze tego ale piotr i tak dzwoni stara się o kontakt właśnie po to żeby kiedyś gabi nie powiedziała nawet się nie postarałeś....on wychowuje ze mną moje dzieci wiec jest na twoim miejscu i trochę czasu zajeło jemu przestawienie sie na wychowanie moich dzieci adama buntownika i powiem ci że jak antonio był malutki ja miałam wrażenie ze piotr jego fworyzuje ze jemu poświęca czas a moim dzieciakom nie do tego hormony we mnie szalały.... a teraz jest ok fakt ze ja np powiedziałam mojej teściowej rodzinie pietruszki że jak przyjadą i chca coś kupić antoniemu to w domu jest jeszcze 2 dzieci!!!i nie zdaża się juz że ktoś przyjedzie z prezentem dla antka a dla julki i adama nie choćby drobiazg ale wszyscy dostaja:tak:myslę że na wszystko trzeba czasu i twojej i M pracy nad rodziną:tak::tak::tak::tak::tak::tak:

u nas w sobote nasyąpiła długaśna rozmowa potem sex i jest ok:-)

hej hej

My wstalysmy o 9:40
Moj meczy sie cala noc:eek: poszedl do stolowego i spal przy otwartym balkonie:szok:Wstalam bo byla 2 a swiatlo sie swiecilo Zgasilam, przykrylam go kocykiem i poszlam dalej sapc.
Agnes niestety nie dalo sie go wykorzystac w tym stanie nie dal by rady:-D
Natalineczka
Ty sie nie zamartwiaj na zapas Twoj to dopiero przemysli co narobil.A ten post mu tylko pomoze zrozumiec glupote:tak:
Dowikla nie sapie:no::-Dma taki sposob na zasypianie od dawna Pozatym Ona nie nawidzi sie przykrywac spi na wierzchu.To ma pop tatusiu:tak:bo ja to musze po same uszy byc przykryta:-D
Mamita fajny pomysl na wspolne swieta:tak:a jak plany na rocznice?
Malinka mowisz ze jak Barbi:-Di zgadzam sie z Toba ze Medeuski Adam i Ona tez potrzebuja czasu - to nowa sytuacja:tak:
Anabuba Twoja duza dziewczyna ja Lali kupuje na 104 na 98 juz nie kupuje bo kupilam ostatnio spodnie z HM i sa do polowy piety:crazy:Zreszta wszystko zalezy od firmy i kroju bo mam inne z CundA i sa super a rozmiar ten sam:sorry:
Makunga prezent na swieta:sorry:fajnie ale swieta w szpitalu mniej fajnie brzmi

ide sniadanko zrobic

wszystkiego najlepszego w dniu urodzin dla Wici córeczki lunki zdrówka szczęścia spełnienia marzeń i bog big mikołaja życzy ciotka malinka z rodzinką
tygryseksercezh3.gif

Zupka zjedzona to by trzeba bylo posprzatac
Za oknem tylko 2st:szok:moze i tu snieg popruszy:rofl2:
TYmczasem sie zwijam na jakis czas zeby posprzatac:tak:

Co do skroconej szyjki Patrysi to ja mialam skrocona od 24tc i przenosilam 4 dni:-D:-D:-D

Malinka dla Julki

Ostatnia edycja:
Mi to już z tym terminem obojętne :tak:
Co będzie to będzie, powolutku zacztynam mieć skurcze-bóle z krzyża... Zwłaszcza wiadomo po czym ;-)
Na pewno się pochwalę jak już nas będzie z tej strony brzuszka więcej...:tak::-D

Idę sprzątać bo może nie zdążę :eek::-D

Ostatnia edycja:
reklama
moje zycie wlasnie stracilo sens, darek przeczytal posta niestety wyszedl, poklucilismy sie, to juz jest koniec
Ja mysle ze dobrze ze przeczytal tego posta:tak:Moze sobie co nieco przemysli

Witam poniedziałkowo czyli porannie:-):-):-)
Dziecię do przedszkola wreszcie pojechało więc ja mam czas na komputer i kawusię:tak::tak::tak:
Mróz na dworze -5st.C, mam nadzieję że do południa się trochę zmniejszy bo ja mus do sklepów wybyć:tak::tak::tak:
A teraz idę was poczytać:tak::tak::tak:

U nas troszke sniegu napruszylo w nocy ale jest jeden na plusie:tak:
Super te miski-moim dziewczynkom sie bardzo spodobaly

Witam i ja,zimno się zrobiło,choróbska wymroziło to i pacjentów w dziecięcej mało;-):tak:.Kumpeli syna rejestrowałam i musiałam wcześniej wstać.M pojechał na wieś z Julem,ja Olka do przedszkola i do solarki podgrzać się troszkę:cool2::tak:.
Miłego dnia.
ja moze jutro pojde sobie na solarke bo tez dawno nie bylam:szok:Jak mi sie uda jechac do lekarza to sobie wejde

witam
zima,zima,zima,pada,pda,pada snieg:tak::tak::tak::tak::tak::-):-):-):-)

witam poniedzilakowo,wstalam rani a za oknem -4 i lekko bialo i nadal cos pruszy!!!!!!!!!!!!!!jupi!!!!!!!!!!!!:-):-):-):-)
heheh,wlasnie patrze za okno a coraz mocniej pada

w weekend nie mialam kiedy zajrzec,p w dmu,byismy w sobote u mojej siostry na urodzinach,wczoraj u mamy na obiedzie,pozniej znajmoi wpadli a wieczorem ogladalismy 2012.calkiem fajny fil.w kinie to musialo zajefajnie wygladac:tak::tak::tak::tak::tak:

duza w szkole,mala spi ale cos poplakuje,p tez jeszcze spi bo dopiero przed 11 do roboty jedzie.
jak ja nie lubie jak ona ma tak zmiane.caly tydzine na 12 czyli o 10 bede jedzil:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
dzis z kumplem autem wiec jeszcze pozniej,i bedzie mi sie platal mi sie pod ogami jak najwiecej roboty:wściekła/y:

a ja do tego-ciagle mnie bolinie wiem czyte szwy czy ten niesczezsny zab 6,pewnie jedno i drugie:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:ale nie pojde z nim poki mi szwow nie zdejma.i problem teraz mamgdzie je zdjac.jak mi moja denstystka nie bedzie chciala zdjca to musze do wawy,a mam problem z kim dziewczyny zostawic....ehhh
to sie pozalilam z poniedzialku

dobrze ze snieg pada:-)
ide poczytac
U nas tylko troszek sniegu ,ale jak male to zobaczyly to od razu mowily ze idziemy na sanki:-D:-D:-D:-D
Wspolczuje z tym zebem:no::no::no::no:Oby szybko przestal bolec i zeby Twoja lekarka sciagnela te szwy

poki pamitema-pislaa do mnie Patrysia

byla u gina,szyjka jej sie skrecila 30-40% (a mowilysmy jak krowie na rowie)!!!nalac ja tylko.no i grozi jej przedwczesny porod,bo to 33-34tydzien.lekarz kazal jej uwazca,i zero skesu:rofl2:mala zdrowa ale z usg wazy ok1500g.
mieszkaja juz na nowym mieszkaniu, maja lozko.kuchnie,tylko lodowki ni ma maja.mieszkanie pomalowane,panele sa.nie maja mebli do pokoju malego,i karniszy.
i wariatka okna ostatnio myla!
nie bede komentowac bo ...... tylko ja nalac!:cool2:
oczywiscie wszytski WAs pozdrawia i caluje:tak::tak::tak::tak::-)
Co za wariatka:szok::szok::szok::szok:Ja na tym etapie bylam juz na podtrzymaniu i balam sie odlaczyc kroplowke z fenoterolem zeby isc pod prysznic:no::no::no::no:Moje tez byly takie male i strasznei sie wtedy o Nie balam

Witam,

A ja znowu spałam z Niki :eek: Nie powiem wyspałam się, ale ona ciągle londuje u mnie w łóżku :eek:

Procenty wyparują i będzie dobrze :tak:

U mnie tez -5, brrrr

No ja tylko czekałam, za wymrozi zarazy :tak: Teraz tylko muszę wcisnąć małą na szczepienie :tak:
Taki mroz wymraza bakterie:tak::tak::tak:Ale wirusy np grypy czuja sie w taka pogode super-na nie zle dziala temp dodatnia i troszke wyzsza
Ja tylko mam nadzieję ze ona nie będzie tego żałować, a dzidzia malutka więc lepeij jakby leżała plackiem :sorry:

Skomentuje krótko, jest nie odpowiedzialna :no:
Zgadzam sie w 100%

Witam laseczki jestem:happy::happy::happy:
ide nadrabiać weekend:tak:
Witam Pania zapracowana:-);-)

Ciesze sie ze pogadalas sobei z P i ze wszystko jest ok:tak::tak::tak::tak:

wszystkiego najlepszego w dniu urodzin dla Wici córeczki lunki zdrówka szczęścia spełnienia marzeń i bog big mikołaja życzy ciotka malinka z rodzinką
tygryseksercezh3.gif
Dolaczam sie do zyczen:tak::tak::tak::tak::tak:

Do góry