reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

witam drogie mamy..tak sobie myślę czego tu wcześniej nie zaglądnęłam:tak: Same znajome:-).
Marta masz charakterek;-) ja też jak mnie wkurzą to suchej nitki nie zostawię. A szczególnie jak z wózkiem dylam a temu nie chce się nacisnąć ....bo na pasach to przecież w deszczu można stać i się śmiać radośnie:wściekła/y:

reklama
hej
nog nie czuje
:no::no::no::no::no::no:
jak wstałam o 7 rano tak dopiero usiadłam,tzn mialam pare minut jak karmiłam WEronike....

nogi mni etsrassznie bola,ale tez pewnie dlatego ze swoich lekow nie bralam ostatnio i teraz pewnie z tydzien minie zanim znow bedzie poprawa:eek:

rano no wiadomo jakas robota,pozniej do szkoly,strasznie mrozny wiatr!!!!!!!!!!!!!ale oczywiscie my jako morsy musialysmy zaliczyc spacerek,ale Weronika nie chhciala usnac w wozku wiec w ogole nie spala.to przed 21 juz obie spaly

golabki mi sie czoraj udaly,a ze miala za mala kapuste i zostalo mi farszu to dzis do tego farszu dolozylam jajka,bulki i zrobilam kotlety:-):-):-):-)
powiem wam ze calkiem dobre wyszly,nie czuc tego ryzu(a ryzu dalam 2/3 a 1/3 miesa)

wiekszosc prezentow juz mam,tylko zapakowac msze.zakupy na swieta tez w wiekoszosci juz zrobione

moje dziecko ukonczylo robienie szopki ale foek nie zrobilam

to lece poczyac trohe jak dam rade:rofl2:

Witam wieczornie.
Kuchnia ogarnięta w sensie nagotowane na 2 dni,grochówka dochodzi,pierogów nalepiłam z kaszą i serem:tak: - M pogotował,przy okazji pogadaliśmy trochę:tak:,zrobiłam listę produktów do ciast bo na zamówienie robię to i troszku grosza wpadnie:-p;-):tak:.W krzyżu zaczęło mnie łamać to siadłam do Was na chwilkę:tak:.Jak mi odda to Olkowi poprasuję ubranie galowe na jutro,bo jasełka jego grupa ma i on ma być zwykłym dzieckiem:wściekła/y::wściekła/y:,rok temu aniołkiem był:tak:.
W sprawie pracy M to pozytywnie:tak::-),szef wziął jego wszystkie dyplomy poxerował,wypełniał kiedy chłopaki się porodzili i ma się odezwać przed świętami albo po.
Ja drugi raz na solarce byłam,wsio mnie swędzi,mam pretekst żeby M mnie balsamem potraktował:-p;-);-):tak::-D:-D.
My po naszą choinkę w piątek pewnie pojedziemy,bo jutro M jedzie prosiaka bić i znowu roboty mi zada przy rozprawianiu:confused2::tak:.

Gadasz - ja też:tak::-D:-D

Mój listonosz Sławek to jak polecony czy coś z potwierdzeniem to u sąsiadki zostawia a u mnie w pracy to wredna małpa i awizo dla T zostawiła:tak::-p.
mniam- grochówka....:rofl2: zapomniala, ze mialam zrobic:rofl2::rofl2::rofl2: jutro zrobie:tak: tylko PRZYPOMNIJCIE MI JESZCZE RANO:tak::tak::tak:

Ona by mi usnęła o 18.30 a potem by siedziała do 23 :no: ja nie mam na to siły :no:

śpi 2 razy, to musi jej wystrczyc...
nawet jakbys jątylko na pol godziny spac polozyla to by Ci siedziala tak długo?
Ja dziś rano dziada starego ok.60 lat opierniczyłam:-p:-p:tak:,bo jechałam za nim a chamowi na zjazdach z ronda ciężko kierunek było włączyć a na parkingu (mimo,że pusty) to jak wjeżdżał na miejsce postojowe,też bez kierunków.Wjechał na pół miejsca,zatrzymał się(ja go w tym czasie z piskiem opon wyminęłam:wściekła/y::wściekła/y: i stanęłam obok niego:-p:tak:) i zobaczył, że dla inwalidów i wsteczny daje też bez kierunku.Wysiadł a ja do niego czy mu kierunki nie działają w tej nowej BMW,bo jadę za nim 4 km i ciężko mu włączyć.On do mnie coś sapie:szok::confused2:,a ja nie cykając się:-p,że na parkingu to też trzeba sygnalizować:tak:,bo bym mu w d.upę przywaliła i by była moja wina a nie jego że kierunków nie wrzucał:wściekła/y::wściekła/y::crazy::crazy::crazy:.Na odchodne wyjechałam do niego z tekstem,że za komuny to prawka na każdym rogu rozdawali i chyba się na takie załapał,bo teraz z taką jazdą :sorry2:to by egzaminu nie zdał:no::-p:-p.
Mamitko,takiej doktorki to ze świecą dzisiaj szukać;-):tak:.
no i bardzo dobrze- ja nie lubi estarych ludzi:confused2:

ostatnio w auchanie mi sie baba wciskała z łapami jak wybierałam mandarynki (za pleców dosłownie sie opierała o mniei na siłe wyciągała łapy żeby wyciągnąć a potem wciskała sie przede mnie ale jej nie puszczalam):-D bo sa tanie teraz bo 1,69 to ludzie szaleją jak powaleni:confused2:jaknby im miało braknąć:confused2:

niektórzy po 10kg biora:-o

pwiedzialam jej ze jak sie bedzie tak rozpychac toja jeszcze dluzej bede sobie wybierac te mandarynki i ja tez sie bede rozpychac ze ni wezzmie ani jednej i bedzie musiala 3 razy dluzej czekac:tak::tak::tak:

bo starszy ludzie mysla ze moga wszystko:crazy:

Ostatnia edycja:
hej
nog nie czuje
:no::no::no::no::no::no:
jak wstałam o 7 rano tak dopiero usiadłam,tzn mialam pare minut jak karmiłam WEronike....

nogi mni etsrassznie bola,ale tez pewnie dlatego ze swoich lekow nie bralam ostatnio i teraz pewnie z tydzien minie zanim znow bedzie poprawa:eek:

rano no wiadomo jakas robota,pozniej do szkoly,strasznie mrozny wiatr!!!!!!!!!!!!!ale oczywiscie my jako morsy musialysmy zaliczyc spacerek,ale Weronika nie chhciala usnac w wozku wiec w ogole nie spala.to przed 21 juz obie spaly

golabki mi sie czoraj udaly,a ze miala za mala kapuste i zostalo mi farszu to dzis do tego farszu dolozylam jajka,bulki i zrobilam kotlety:-):-):-):-)
powiem wam ze calkiem dobre wyszly,nie czuc tego ryzu(a ryzu dalam 2/3 a 1/3 miesa)

wiekszosc prezentow juz mam,tylko zapakowac msze.zakupy na swieta tez w wiekoszosci juz zrobione

moje dziecko ukonczylo robienie szopki ale foek nie zrobilam

to lece poczyac trohe jak dam rade:rofl2:
moja tesciowa daje wixej ryzu ni miesa i mi to nie smakuje:no: ja musze miec wiecej miesa niz ryzu to wtedy uwielbiam goląbki:tak::tak::tak:

dlatego rzadko je robie:-D:-D:-D:-D

Ania u Kuby nie wchodzą w grę żadne wyciszacze ziołowe,bo mały ma uczulenie na zioła.
Melisa,rumianek,tymianek.....
A inne leki w połączeniu z lekami antyhistaminowymi powodują,że on jest zamiast wyciszony to masakrycznie pobudzony :szok::szok::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Po Hydroxyzynie w połączeniu z Zyrtekiem nie spał kiedyś prawie 70 godzin :no::no:
Po neospazminie z Claritine ponad 50 godzin bez snu :szok::szok::szok::szok::szok:,więc jest skutek totalnie odwrotny .

Wieczór dzisiejszy był już nieco lepszy.
Zrobiłam mu w sumie dziś 8 razy dociskanie stawów ,do tego ćwiczenia relaksacyjne oddechowe,zmęczyłam go rehabilitacją totalnie wysiłkową przed samym spaniem i zobaczymy jak będzie.:sorry::sorry:
Już wiem co się zmieniło,co mogło mieć taki wpływ na Kubusia.
Oj ciężko będzie to odkręcić :-:)-:)crazy::crazy:
Darek zadzwonił i powiedział,że jednak pojedzie do domu a nie do pracy ,siedzi już w taksówce,więc za jakieś 20-25 minut będę miała męża obok siebie.:tak::tak::-D:-D;-);-);-):-):-)

to rozumiem,.na kazdego trzeba znalezc jakis sposob ;)

zapowiadaja mrozy,podobno ma byc ponad -20C masakra akaś ,ja nie hche takiej zimy o nie :no::no::no::no::no::no:
ale takie wielkie mrozy to w nocy i w Mrozach:-D:-D:-D:-D:-D
a tak na powaznie to na wschodzie,w suwalkach i pewnie w gorach,u Ciebie bedzie cipelej

dziewczynki ja codziennie robie rano zakupy:tak:
bo potem pietruszka jest w pracy a ja nie zawsze rano mogę wyjść z dzieciakami wiec ja wstaje i tak codziennie o 6.30-45 rozbie adamowi sniadanko siadam z nim w kuchni mamy poranne pogaduchy przy płatkach na mleku on sie ubiera ootem ja i on wychodzi z domu o 7.15-25 a ja najczęściej z nim a dzis wcześniej wyszłam bo do rzeźnika musiałam a to kawałek drogi ale tam maja najlepsze mięcho w okolicy:tak:
oglądam DDTVN i zapowiadaja piątek sobota niedziela obfite opady sniegu:-)a mróz do -20 *:szok:
ta Malina szczegolnie u Ciebie -20 :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D w szzcescinie najceipelj.
u mnie teraz -10,ale wiatr daje odczucie jakbyz -15bylo

miłych zakupów Dowiklus i pochwal sie nam później co kupiłaś:tak::tak::tak::tak:
ja tez chcę śnieg i mróz taki -3 no -5 *:tak::tak::tak:
uwielbiam jak śnieg tak skrzypi pod butami:tak::tak::tak:
zima zima zima
pada pada śnieg
jadę jadę w świat sankami
sanki dzwonią saneczkami
dzyń dzyń dzyń
dzyń dzyń dzyń
dzyń dzyń dzyńńńńńń:-D:-D:-D:-D:-D

nauczylam tego Pauline:-)

Anka, moja jak ma dużo wrażeń to też jej się zdarza kiepsko spać, bo przezywa wszystko przez sen :sorry:

Niki śpi, trzeba by coś zrobić w chałupie :eek::rofl2:
u mnie podobnie:tak::tak::tak:

No właśnie, mroź , deszcz, brrr Dlatego właśnie nie zapisywałam malej w tym roku... Jak sobie pomyślę ze mam rano wstać, ubrać dwoje dzieci i ciągnąć na pluchę :eek: A ja do którego nie zapiszę to mam przynajmniej 15min drogi :eek: i to pod warunkiem, że dzieci w wózku siedzą, a jeszcze jakby Helenka miała sama iść :no: A kurta mieszkam w taki miejscu, że do przedszkola jest kawałek :crazy:

kawalek a ja ja pedem mam 25minut:eek:a z dziecmi ponad po godz.do szkoly dalej....

malinka wreszcie wybrałam się na poczte :-D:-D:-D:-D
Paczka ma być jutro lub w piątek u Ciebie :tak::-):-)

teraz przed siwetami dluzje wszytsko idzie

A ja właśnie zdybałam listonosza jak mi awizo do skrzynki wrzuca :szok: Nawet nie próbował mi paczki doręczyć :wściekła/y:
Ale go złapałam i sie pytam, gdzie moja paczka? A on na to jak bardzo Pani zależy to przyniosę :szok::eek::no: To mu powiedziałam, że ma mi przynieść, ma być za godzinę :-p

Ale jakby mi nie przyszło do głowy wyjrzeć za okno i sprawdzić ile śniegu na chodniku to bym musiała na pocztę dymać, a nie mam blisko :no:

i bardzo dobrze zronilas:tak::tak::tak::tak:

i z tego co pamiętam utrudniony dostę do niej bo drzwi wąskie:eek:
ja mam super listonoszkę starsza babeczke ale fajowa dzwoni raz a potem jak objedzie ulice i wraca to jeszcze raz dzwoni jak wcześniej mnie nie zastała:tak:a jak idę po julke do szkoły i mnie spotka to zawsze woła zeby poczekac i sprawdza czy przypadkiem czegos nie ma do nas:tak:
a paczki wozi pan i tez jest w miarę ok gorzej z kurierami bo ci dzwonią jak wariaci ale ostatnio jak dostał nauczkę to dzwoni cichutko:-D

moja lsitonoszka podobna:tak:]

Witam Was kochane:tak:
Nadrobilam wszystko ale czasu brak na odpisywanie
bo musze sie zabrac za porzadki przedswiateczne:tak::tak:
moi rodzice przylatuja juz w niedziele wiec duzo czasu mi nie zastalo a mam zamiar konkretne porzadki porobic Emily poszla spac wiec musze sie zabrac do roboty:tak::tak:
Nocke mielismy nie zafajna Emily obudzila sie o polnocy z takim placzem ze szok nie umialam jej uspokoic nic nie pomagalo wiec dalam jej troche wody do popicia no i co........
dziecko zwymiotowalo wszystko co zjadlo przez caly dzien normalnie caly pokoj byl poszkodowany jej wymiotami
przebralam najpierw mala a potem jak wzielam sie za jej pokoj to M poszedl z Emily do sypialni sie polozyc no i co sekund 5 i dziecko usnelo musialo jej cos stanac na zoladku bo jak zwymiotowala to jak nowo narodzona byla:tak::tak::tak: ja wojowalam do 2 z jej pokojem zeby go doprowadzic do pozadku :tak::tak: potem przenioslam Emily do jej pokoju i tak spalismy wszyscy do po 10:tak::tak::tak:

dobrez ze tylko az tyle bylo:rofl2:

Widze ze sie chwalicie swoim wystrojem na swieta no to i ja sie pochwale:-D:-D

piekny masz wystroj:tak::tak::tak::tak:
u mnie poki co tylko dywany sie robia-czytaj wiwsza od rana na mrozie i mroza roztocza:-D:-D:-D:-D:-D
no i tak do piateku na sniegu i mrozie beda wisiec:tak::tak::tak::tak::-)
ja w piatek bede myc okna i sprztaac i pewnie w sobote dokoncze....
ale sobie pogode wybralam:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:
ale w przyszlym tyg moj ma nocke wiec nie mam co czekac ze sprztaniem,a jutro ide do sadysty!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:
na zdjecie szwow i moze ta 6 mi zrobi
trzymajcie mooooooocno kciuki!!!!!!!!!!!!!

Ale mnie dzieciaki znowu wkurzaja-sa nie do wytrzymania :wściekła/y:I jeszcze gg mi sieadlo:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::no::no::no::no:Niby ze wpisuje zle haslo a jak chce zyby mi przypomnialo haslo to niby podaje zlego maila:szok::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
]

a mowilam ze nowe gg jest do bani:-D:-D:-D:rofl2::rofl2:

Witam Ja dzisiaj mam nerwa, chce mi się krzyczec i płakać jednocześnie. Bylismy na usg brzuszka. Nerki bez zmian. Potem czekalismy na nefrologa do 13. Fajna lekarka. Gadała z nami 40min. :szok:Po nowym roku zrobia usg dopplerowskie bo teraz nie ma kto bo lekarz złamał rękę:sorry2:No i mamy robic badania moczu i posiew min. raz w miesiącu bo nie można dopuścić do zakażenia dróg moczowych.:no:Poza tym pytała o rehabilitacje Zuzi i mówie jak jest a ona do mnie że mamy złą rehabilitantkę skoro nie ma poprawy od dłuższego czasu. Ona sama ma dziecko niepełnosprawne. Dała mi namiary na inna. Ale ta przyjmuje tylko prywatnie:wściekła/y:Na subkoncie w fundacji nie ma jeszcze kasy bo dopiero co założone wiec nie ma z czego jeżdzić na dodatkowe prywatne wizyty. Chce mi sie ryczec normalnie, nie wiem juz czy brać kredyt żeby wykupić pare wizyt do przodu bo przeczytałam w necie że 4 spotkania kosztują 250zł a 2 w tyg to minimum.:-(To juz drugi lekarz który mi powiedział że Zuzia by już chodziła gdyby odpowiednio była rehabilitowana:-:)-:)-(
Aleście naskrobały:szok:Przepraszam ale nie mam siły na nadrabianie

kochana wspolczuje
jak znajdziesz chwile to podaj muer tej fundacji to 1% podaku oddamy

Ja dziś rano dziada starego ok.60 lat opierniczyłam:-p:-p:tak:,bo jechałam za nim a chamowi na zjazdach z ronda ciężko kierunek było włączyć a na parkingu (mimo,że pusty) to jak wjeżdżał na miejsce postojowe,też bez kierunków.Wjechał na pół miejsca,zatrzymał się(ja go w tym czasie z piskiem opon wyminęłam:wściekła/y::wściekła/y: i stanęłam obok niego:-p:tak:) i zobaczył, że dla inwalidów i wsteczny daje też bez kierunku.Wysiadł a ja do niego czy mu kierunki nie działają w tej nowej BMW,bo jadę za nim 4 km i ciężko mu włączyć.On do mnie coś sapie:szok::confused2:,a ja nie cykając się:-p,że na parkingu to też trzeba sygnalizować:tak:,bo bym mu w d.upę przywaliła i by była moja wina a nie jego że kierunków nie wrzucał:wściekła/y::wściekła/y::crazy::crazy::crazy:.Na odchodne wyjechałam do niego z tekstem,że za komuny to prawka na każdym rogu rozdawali i chyba się na takie załapał,bo teraz z taką jazdą :sorry2:to by egzaminu nie zdał:no::-p:-p.
Mamitko,takiej doktorki to ze świecą dzisiaj szukać;-):tak:.

co za palat!!!!!!!!!!!!!!!
dobrze zroblas

moja tesciowa daje wixej ryzu ni miesa i mi to nie smakuje:no: ja musze miec wiecej miesa niz ryzu to wtedy uwielbiam goląbki:tak::tak::tak:
dlatego rzadko je robie:-D:-D:-D:-D

a mi sie tak jakos ryzu sypnelo.poza tym zeby mojego chlopa nakarmic samym miesem......

dobra laski ja spadam bo moj cos chcew kompie kolegi napawiac i musze swoj wylaczyc

postaram sie jutro rano zajrzec albo w dzien
trzymajcie kciuki za sadyte!!!!!!!!!1
dobranoc

to rozumiem,.na kazdego trzeba znalezc jakis sposob ;)

ale takie wielkie mrozy to w nocy i w Mrozach:-D:-D:-D:-D:-D
a tak na powaznie to na wschodzie,w suwalkach i pewnie w gorach,u Ciebie bedzie cipelej

ta Malina szczegolnie u Ciebie -20 :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D w szzcescinie najceipelj.
u mnie teraz -10,ale wiatr daje odczucie jakbyz -15bylo

nauczylam tego Pauline:-)

u mnie podobnie:tak::tak::tak:

kawalek a ja ja pedem mam 25minut:eek:a z dziecmi ponad po godz.do szkoly dalej....

teraz przed siwetami dluzje wszytsko idzie

i bardzo dobrze zronilas:tak::tak::tak::tak:

moja lsitonoszka podobna:tak:]

dobrez ze tylko az tyle bylo:rofl2:

piekny masz wystroj:tak::tak::tak::tak:
u mnie poki co tylko dywany sie robia-czytaj wiwsza od rana na mrozie i mroza roztocza:-D:-D:-D:-D:-D
no i tak do piateku na sniegu i mrozie beda wisiec:tak::tak::tak::tak::-)
ja w piatek bede myc okna i sprztaac i pewnie w sobote dokoncze....
ale sobie pogode wybralam:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:
ale w przyszlym tyg moj ma nocke wiec nie mam co czekac ze sprztaniem,a jutro ide do sadysty!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:
na zdjecie szwow i moze ta 6 mi zrobi
trzymajcie mooooooocno kciuki!!!!!!!!!!!!!

a mowilam ze nowe gg jest do bani:-D:-D:-D:rofl2::rofl2:

kochana wspolczuje
jak znajdziesz chwile to podaj muer tej fundacji to 1% podaku oddamy

co za palat!!!!!!!!!!!!!!!
dobrze zroblas

a mi sie tak jakos ryzu sypnelo.poza tym zeby mojego chlopa nakarmic samym miesem......

dobra laski ja spadam bo moj cos chcew kompie kolegi napawiac i musze swoj wylaczyc

postaram sie jutro rano zajrzec albo w dzien
trzymajcie kciuki za sadyte!!!!!!!!!1
dobranoc
mojego też:-D dlatego rzadko robie:rofl2::rofl2:

trzymam kciuki kochana:tak:
Maks dopiero zasnął
ide obejrzec film z M:tak:
Czas odkupienia- nie iwem czy fajny- dam znac jak obejrze:rofl2::rofl2:

reklama
Do góry