reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
Witam,

M był w domu ok. 2 w nocy.

A ja miałam kolejną koszmarną noc :wściekła/y: Helenka przyszła do mnie do łóżka, a Niki budziła sie 40 razy :no:

współczuję nocki
:tak::tak::tak::tak:

Znaczy tam co teraz robił no to juz wybudowali i tam juz nie pojedzie.:tak:Ale dzwonił po firmach przed nowym rokiem i praktycznie wszystkie kazały zadzwonic po nowym roku.Tak ze narazie jest w domu ale jak tylko sie tylko praca trafi to pojedzie

no to teraz się nacieszycie sobą :tak::tak:super :-)

wygląda faktycznie jak Edward.....ale ten nożycoręki:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:cool2:

wiesz co jak możesz :cool::cool::cool::cool::-D:-D:-D:-D:-D

eee tam nie znacie się :no::no::no::no::no::-D:-D:-D:-D:-D

Obiliczyłam sobie teraz dni płodne i mam teraz dużą szanse zajscia w ciąże

a co chcesz????? to do roboty :tak::tak::tak::tak:

AGNES i jak tam wypoczelas sobie sama ?????? :-)

tak wypoczełam,odpręzyłąm się ale sie nie wyspałąm,bo jak wczoraj pisałm oglądałm dwie części Zmierzchu a potem ........... :-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p no i poszłam spać koło 24.30 i mało nie zaspałąm potem do pracy :-D:-D:-D:-Dale jakoś zdążyłam :tak::tak::tak::tak:

Czesc dziewczyny moi rodzice wczoraj wyjechali :tak::tak:
tak wiec znowu bede z Wami:tak::tak::tak:
W domu teraz jakos tak pusto i cicho i nudnnooo ehhhh szkoda ze tylko na 2 tygodnie byli:-:)-( Emily chodzi i szuka babci i dziadka non stop ich wola
Teraz musimy sie przyzwyczaic ze jestesmy sami moj to wczoraj powiedzial ze jak tylko wygra w lotka( a gramy regularnie) to pakujemy manatki i przeprowadzamy sie do PL :tak::tak:;-);-)
Oczywiscie nie nadrobie tych 2 tygodni poczytalam tylko troszke z dzisiaj:tak::tak::tak:

witaj,fajnie że już jestes :-):-):-):-):-)

WIKTORIA
358.gif

Wszystko, co tylko miłe na świecie,
Wszystko, co tylko pomyślność wróży,
Niech się wam w jedno ogniwo splecie
I będzie szczęściem w życia podróży!

358.gif

100 Lat w pożyciu małżeńskim !!!:-D
dołączam się do życzeń :tak::tak::tak:

Właśnie wróciłam z Piotrusiem z przychodni. Byliśmy, żeby sprawdzić wyniki ostatnich badań w związku z jego niejedzeniem. :sorry2: Jeszcze nie było wszystkich wyników, ale te, które dotarły były OK, na szczęście. :tak: Tylko dziwi mnie to, że ta moja chudzina jeszcze bardziej schudła - teraz waży tylko 9750kg. :-( Nie wiem czemu, bo właśnie ostatnio, tzn od jakichś 2 tygodni zaczął całkiem ładnie jeść. Zjada małe posiłki, ale dość często, więc teoretycznie nie powinien spadać z wagi. :dry: Nie wiem o co chodzi. Wagowo jest nadal poniżej 3 centyla. :-(

no to troszkę mało waży,Piotruś młodszy od liwki 1,5 mies a moj klocek 15kg waży.ale skoro winiki sa dobre to nie amsz sie czym martwić,moze taki jego urok :tak::tak::tak::tak::tak::tak:

A moje dziewczynki juz nei spia od jakiegos czasu:no::no::no:Wiec pewnie pospaly z pol godzinki:no:Mam nadzieje ze jakos wytzrymam z Nimi do wieczora
a moja Oliwka od 2 dni nie śpi w dzień:sorry2:dała radę

A gdzie Patrysia?? Był wielki came back, a teraz cisza :confused: Nie rozdwoiła się przypadkiem :confused:
też myślałąm o niej :tak::tak::tak::tak:

A wiec PATRYSIA nie urodzila jeszcze,ale wczoraj miala takie bole ze chodzic nie mogla:no:Dzisiaj Jej maz ma wolne a jutro idzie do gina:tak::tak::tak:

moga się już pojawiać pzrepowiadające :tak::tak::tak::tak::tak:pewnie niedługo się rozdwoi :tak::tak::tak:

Oliwka ogląda wieczorynkę na nocniku :-D:-D:-D:-D:-D coś tam podśmierduje to juuż narobiła :-D:-D:-D:-D:-D

zaraz kłąde ją spać bo dziś tak jak wczoraj nie spałą w dzień.wczoraj jak padła u teściowej pare minut po 20.00 tak spaął dziś do rana do 8.40.no pieknie.

coś czuję ze moja panna niedługo pzrestanie spać w dzień,ale ja wolę żeby jeszce spała :-D:-D:-D:-D:-D

zauwazyłąmze jak ją kładę choćby na 1,5h to potem jest walka ze spaniem nocnym,nie chce iść spać i z wielkim trudem usypia o 22.00-22.30.więc nie wiem jak to będzie.
ale wolałabym aby do 3lat spałą.

dobra na razie spadam bo M sępi i chce wejśc na neta.

Ja uwielbiam przestawiac meble:tak::tak::tak::tak:i u mnie to tak średnio raz w miesiącu to wędrują po pokoju meble:-D:-D:-D:-D
malinka wędrowniczek:-D:-D:-D:-D no musizsz dbać, co by siemebelkom nie znudziło za bardzo;-)

Właśnie wróciłam z Piotrusiem z przychodni. Byliśmy, żeby sprawdzić wyniki ostatnich badań w związku z jego niejedzeniem. :sorry2: Jeszcze nie było wszystkich wyników, ale te, które dotarły były OK, na szczęście. :tak: Tylko dziwi mnie to, że ta moja chudzina jeszcze bardziej schudła - teraz waży tylko 9750kg. :-( Nie wiem czemu, bo właśnie ostatnio, tzn od jakichś 2 tygodni zaczął całkiem ładnie jeść. Zjada małe posiłki, ale dość często, więc teoretycznie nie powinien spadać z wagi. :dry: Nie wiem o co chodzi. Wagowo jest nadal poniżej 3 centyla. :-(
nie przejmuj się:tak: dziewczyny dobrze tu mówią. on zaczął jesć , ale potrzebuje troce czasu żeby tyć:tak: michał od 4 m-cy ma taką samą wagę:baffled::baffled::baffled:

Madeuska, ty sie z kości na ości odchudzasz :szok::-D
albo z ości na mączkę:-D:-D:-D

No moje to sa chudzinki i sa niziutkie jak na swoj wiek bo maja po jakies 77cm:tak::tak::tak:
Ale jak tak czytam o tym w jakim tempie wzrasta odsetek dzieci otylych i to z winy rodzicow to sie ciesze ze moi sa jacy sa:tak::tak::tak:
A tak poza tym to szczuple dzieci sa zdrowsze:tak::tak::tak::tak:
no a moj ex mawaił, że chudzi ludzie są seksi;-) a Michał ma 74cm:tak: Więc rośnie:-D

A jak się nie będziesz kąpać to łatwo pójdzie z powstrzymaniem się od przytulania :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D no nie mogę:-D:-D:-D:-D genialny tekst:tak:

A wiec PATRYSIA nie urodzila jeszcze,ale wczoraj miala takie bole ze chodzic nie mogla:no:Dzisiaj Jej maz ma wolne a jutro idzie do gina:tak::tak::tak:
:szok::szok::szok: no to może sie rozdwoić lada dzień:szok:

HAHAHA I z czego się tu cieszyć?:confused::confused:
Ja tam się cieszę.:-):-)

Ach te dzieci tak szybko dorastają :szok::szok::szok::-D:-D:-D:-D
no gratulacje:tak::tak::tak::tak: teraz to sie zacznie ..imprezki, faceci...kurcze dobrze, że ja mam jeszcze mnóstwo czasu;-)

Robię domowy pasztet z indyka dla Niki :tak: Trzymajcie za mnie kciuki :-D Bez jajek, bez podrobów, bez soli ( ziołami doprawiony ), bez wywaru mięsnego, bez cebuli :baffled::-D:-D:-D Ale to brzmi :-D:-D
:baffled::baffled::baffled::baffled: aromatyczny pasztet nic:-D
Ja wrócilam od neurologa. okazało się że Michał ma sporo opóźnioną mowę i zapisany jest na za tydzieńdo psychologa:baffled::baffled::baffled::baffled:
A co do porodów:-) Ja też miałąm sn. W poniedziałek pojechalam sobie na bazarek, odźwigałąm siezakupów i złapały mnie skurcze. Ze skurczami jak jakiś dziwoląg łaziłam cały tydzień. W sobotę w Auchaunie koło 21 złąpały mnie takie, że M dotransportował mnie do szpitala. W niedziele rano stwierdzili lekkie rozwarcie, po południu 1cm. Na ktg leżałam pół niedzieli i babki zdziwione że mam jakieś skurcze, bo ktg nic nei wykazuje:szok: M siedział cały czas ze mną. Koło 16 dostałam bóli katastroficznych i błagałąm o znieczulenie..ale w niedziele nie ma szans:wściekła/y: No i mały już prawie wychodził, ale nie odeszły mi wody. Zaparłam się mocno i ochalapałam wszystkich i wszsytko. Przynajmniej mogliśmy sie pośmiać. Babki kazały mi sobie teraz czekać na parte i poszły sie przebrać. No to po 20 sek dostałąm partych i dre sięże rodze, to przybiegły i kazały nie przeć tylko oddychać. A ja juzw korytarzu czułąm że wyłazi i tam duperele o oddychaniu ...nic nie pomagało:-D. Mąż podczas porodu skrupulatnie informował mnie o przebiegu porodu. Krzyczał tylko "Nuna, wychodzi głowa!, Nuna rączkę widzę!!!" hehe a jak powiedziały, że jeszcze raz i będzie finisz, to wydarłam się na M że aparatu nie ma w rękach i forki ma trzasakać!!!!!
my właśnie po kolędzie:baffled::baffled::baffled: ale mułowaty ten pleban..nic nie pogadał. siedział jak struty i poszedł.....:sorry2:

Hej dziewczyny, witam wieczornie nadal z bolącą łepetyną... Masakra
Piotr męczy sie z Wiki, a ja cichaczem szybciutko boczkiem, boczkiem...do kompa, hihi

Ostatnie 3 str 2 razy czytałam, bo mi kompa wyłączyli:(((

Helenka spi, a Niki wlaczy :wściekła/y:

Agnes, Moja Helenka juz od dawna nie spi w dzień, wolę sie przemęczyć w dzień a wieczorem chociaż od jednej mam wolne :-p A siedzenie z nią do 22-23 doprowadzał mnie do pasji :dry:

Ostatnia edycja:
No i jestem i ja ale pewnie nie na długo musze sobie przygotac na jutro rzeczy bo rano idziemy na szczepienie z Kamilkiem.
M pojechał na CPN wiadomo po co:-p:-p:-p:-pniby ze po totka:tak::-D
No po totka a czym Ty myślisz?;-):-D:-D:-D:-D
Tylko, żeby totka nie zapomniał :tak::tak::tak::-D:-D:-D:-D;-)
i jak wysłał na to losowanie?
To dzisiejszej nocki jak nic 6 trafi :tak::-D:-D:-D

malinka wędrowniczek:-D:-D:-D:-D no musizsz dbać, co by siemebelkom nie znudziło za bardzo;-)

nie przejmuj się:tak: dziewczyny dobrze tu mówią. on zaczął jesć , ale potrzebuje troce czasu żeby tyć:tak: michał od 4 m-cy ma taką samą wagę:baffled::baffled::baffled:

albo z ości na mączkę:-D:-D:-D

no a moj ex mawaił, że chudzi ludzie są seksi;-) a Michał ma 74cm:tak: Więc rośnie:-D

:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D no nie mogę:-D:-D:-D:-D genialny tekst:tak:

:szok::szok::szok: no to może sie rozdwoić lada dzień:szok:

no gratulacje:tak::tak::tak::tak: teraz to sie zacznie ..imprezki, faceci...kurcze dobrze, że ja mam jeszcze mnóstwo czasu;-)

:baffled::baffled::baffled::baffled: aromatyczny pasztet nic:-D
Ja wrócilam od neurologa. okazało się że Michał ma sporo opóźnioną mowę i zapisany jest na za tydzieńdo psychologa:baffled::baffled::baffled::baffled:
A co do porodów:-) Ja też miałąm sn. W poniedziałek pojechalam sobie na bazarek, odźwigałąm siezakupów i złapały mnie skurcze. Ze skurczami jak jakiś dziwoląg łaziłam cały tydzień. W sobotę w Auchaunie koło 21 złąpały mnie takie, że M dotransportował mnie do szpitala. W niedziele rano stwierdzili lekkie rozwarcie, po południu 1cm. Na ktg leżałam pół niedzieli i babki zdziwione że mam jakieś skurcze, bo ktg nic nei wykazuje:szok: M siedział cały czas ze mną. Koło 16 dostałam bóli katastroficznych i błagałąm o znieczulenie..ale w niedziele nie ma szans:wściekła/y: No i mały już prawie wychodził, ale nie odeszły mi wody. Zaparłam się mocno i ochalapałam wszystkich i wszsytko. Przynajmniej mogliśmy sie pośmiać. Babki kazały mi sobie teraz czekać na parte i poszły sie przebrać. No to po 20 sek dostałąm partych i dre sięże rodze, to przybiegły i kazały nie przeć tylko oddychać. A ja juzw korytarzu czułąm że wyłazi i tam duperele o oddychaniu ...nic nie pomagało:-D. Mąż podczas porodu skrupulatnie informował mnie o przebiegu porodu. Krzyczał tylko "Nuna, wychodzi głowa!, Nuna rączkę widzę!!!" hehe a jak powiedziały, że jeszcze raz i będzie finisz, to wydarłam się na M że aparatu nie ma w rękach i forki ma trzasakać!!!!!
my właśnie po kolędzie:baffled::baffled::baffled: ale mułowaty ten pleban..nic nie pogadał. siedział jak struty i poszedł.....:sorry2:
też fajny poród :tak::-D:-D

Hej dziewczyny, witam wieczornie nadal z bolącą łepetyną... Masakra
Piotr męczy sie z Wiki, a ja cichaczem szybciutko boczkiem, boczkiem...do kompa, hihi

Ostatnie 3 str 2 razy czytałam, bo mi kompa wyłączyli:(((
Możemy sobie łapki podać.Mnie też napitala jak głupi :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::baffled::baffled::baffled:

z sosny to sie na poczatku maja zrywa mlode pedy i je cukrem zasypujesz jakbys sok zwykly robila.pozniej chybapo 2-3tyg odcedzasz i trzymasz w lodowce:tak::tak::tak::tak:
a z mleczu-tez robie miod,najlepiej taki ze wsi bo malo zanieczyszcony.tez w maju jakos.mam przepis wiec jak bedziesz chciala:tak::tak::tak::tak:

a to oklepywanie wszytskich naraz czy jak?

moja jedna czy druga jak usnely na dworzu,nawet na sankachczy w wozku nawet przy -10 to okrywalam cieplej i spaly na mrozie i nigdy im nic nie bylo z tego powodu.zahratowaly sie:tak::tak::tak:

oj kochana to niedobrze
moze to migrena?
-Kurcze, zebym to jajeszcze dryg miala do takich rzeczy...to bym zrobiła, hihi
-oklepywanie-no najpierw piotra, później ją z różnymi wygłupami, strasnie ise spodobało:tak:
-no, moaj jeszczew zeszłym roku tez na mrozie spała, a jak w domu spała to przy otwartym oknie. I zdrowa jak rydz, a teraz, chyba nieswiadomie ze strachu ( bo chrzesniaczka ciagle chora ) bardziej chuchałąm i dupa! Odradzam!
-Kochana jaka migrena. Migrene to może mieć generał, a mnie to po prostu łep napierd..a:-D
- A o co pytałaś, bo nie mogęnic znaleźć

tylko nie daj sobie wmawiac ze na wypalanke czy wymrzanke jakby cos.
mi kwasem kilak razy gin smrowal i od tamtej pory mam spokoj:tak::tak::tak::tak:
nic nie boalalo,na fotelu raz dwa zrobil,pare groszy kosztowal ten kwas,ale moja bratowa tez tym miala i tez wyleczona.
kochana nazwa tego kwasu poprosze!!! Sama kupoałaś w aptece?

ZGADNIJCIE JACY SĄ NAJMNIEJSI LUDZIE ŚWIATA????NO,KTO WIE???
-DROGOWCY,BO WYSTARCZY KILKA CM ŚNIEGU ,A ICH NIGDZIE NIE WIDAĆ:-D
:-D:-D:-D

Jakaś taka niewyspana jestem. Pożyczyłam od mojej uczennicy Simsy 3 i wczoraj do 1:00 w nocy nad nimi utknęłam. Nie wiem czemu, ale bardzo mnie ta gra wciąga, chyba muszę ją szybko oddać, bo o świecie zapomnę :-D:-D:-D
Kochana MACHINARIUM sobie sciagnij, spodoba Ci sie, ciężko odejść, a trzeba tam pomyslec, fajne łamigłówki:tak:
No i gratuluję Piotrusiowi męskiego podejścia. Kup mu takie tarcze do spłukiwania, ale bedzie mial frajde, i szybciutko nauczy sie celowac:tak:

WIKTORIA
358.gif

Wszystko, co tylko miłe na świecie,
Wszystko, co tylko pomyślność wróży,
Niech się wam w jedno ogniwo splecie
I będzie szczęściem w życia podróży!

358.gif

100 Lat w pożyciu małżeńskim !!!:-D
i ja i ja i ja -się przyłączam

Ja uwielbiam przestawiac meble:tak::tak::tak::tak:i u mnie to tak średnio raz w miesiącu to wędrują po pokoju meble:-D:-D:-D:-D
ja ostatnio zrobiłam przemeblowanie u małej, pokj niedopoznania, ale chyba nikt mojego wypocinoego posta nawet nie zauważył:-p

byłam u gin- powiedziała że boleć mnie może przez stres- że sobie wmówiłam(przy wejściu) bo jeśli ona rozwieraczem wielkim mi zrobiła i mnie nie bylało to nie może być powodem szew,po 2 do pól roku nawet może sie wszystko stabilizować więc póki co mam sie nie martwić-ale i tak mi poprała wymaz do badania na wszelki wypadek- mimo że "na jej oko nic sie tu nie dzieje"

co do nadżerki to powiedziała że najlepszy jest laser ale to kosztuje 300zł:baffled::baffled::baffled: szkoda że była pinda położna przy niej ciągle bo bym powiedziala zeby mi laserem za darmo zrobiła:-D albo za kawe :-D

co do kwasu powiedziala ze lepiej wypalic
i nie bylo źle- bałam sie e bedzie bolało:sorry2:

chwileczka ra dwa nic nie bolało i po kłopocie- poza tym miałam to duze ponoć
za tydzień ide do kontroli:tak:
No to oby Ci przeszło z tymi bólami, życzę i Tobie i sobie...
Kurcze, mialam w NR zadzwonić do gina i umówić się na wypalankę, ale najpierw chcialam zapytac czy czasem nie zamraza, i dupa, zapomnialam, chyba bo chcialam.

no i nogi:sorry2: bo uda to mam wieeeeeeeeeeeeeeeeeelkie:tak:
polecam rower, na moje wielkie uda zadzialal, to i na twoje pomoże, no i tyleczek sie podnosi

A gdzie Patrysia?? Był wielki came back, a teraz cisza :confused: Nie rozdwoiła się przypadkiem :confused:

no nie zdazylam...

A ja Ci mówię,że to migrenowe bóle głowy.:tak::-:)-(
Spieszę Wam powiedzieć,że dostałam od młodej smska z wiadomością:
Mamo dostałam okresu .
Pospieszyłam jej z gratulacjami,że mamy w domu prawdziwą kobietę :tak::-D:-D:-D:-D
Już mówiłam, mrene to ma generał, a mnie to po prostu głowa napier....
No i gratki dla Klaudi-być kobietą być kobietą...

Myszunia a czego tu panikować jak mi doktor na porodówce przy skurczach takich co 2 minuty powiedział no kochana jak weszło to i wyjdzie...popatrzyłam na niego taka na maxa obolała a położna szybko powiedziała doktor się ulotni bo pacjentka nie przypięta pasami do łóżka a smierć ma w oczach:baffled::baffled::baffled::baffled::baffled:
:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Uwielbiam te Twoje opowieści życiowe...

Robię domowy pasztet z indyka dla Niki :tak: Trzymajcie za mnie kciuki :-D Bez jajek, bez podrobów, bez soli ( ziołami doprawiony ), bez wywaru mięsnego, bez cebuli :baffled::-D:-D:-D Ale to brzmi :-D:-D
no ale dobrze ze z indykiem:-D:-D:-D

Brzmi jak nie jadalne :baffled::-D Ale wychodzi na to, że powinno byc tanie i latwe w przygotowaniu, bo nic sie tam nie dodaje ;-):-D
:-D:-D:-D:-D:-D

coś czuję ze moja panna niedługo pzrestanie spać w dzień,ale ja wolę żeby jeszce spała :-D:-D:-D:-D:-D

zauwazyłąmze jak ją kładę choćby na 1,5h to potem jest walka ze spaniem nocnym,nie chce iść spać i z wielkim trudem usypia o 22.00-22.30.więc nie wiem jak to będzie.
ale wolałabym aby do 3lat spałą.
No powiem Ci, że moja samam drzemki odstawiła i lepiej wychodzi zasypianie o stałej godzinie, rano spi dłużej, śpi do 9, czasem lepiej od 21. Ale jak jest zmeczona to pozwole jej sie ( ryzy fizyk ) przespać z godzinkę i różnie bywa, jak jej nie wymęcze to i o 23 potrafi i dalej...

Oby dało się gładko i łatwo wyrównać.
A poród, no boki zrywać.
To miałaś taką wesolutka kolędę jak i ja, hihi.

KOniec dziewczynki, musze odpocząć, oczy mnie bolą, a głowa to już nawet nie wspominam...

Witam wieczorkiem:-)
My juz po kolacyjce a dzieciaki nadal szaleja:tak:Niedlugo Ich umyje i sprobuje polozyc bo sama jestem spiaca bo od 7 nie spie:no:Niech sie wkoncu zaczna te ferie ,a najlepiej to juz wakacje hehe:-);-)

KERNA
Mam nadzieje ze maly szybciutko zacznie gadac i dogoni a nawet przegoni rowiesnikow:tak::tak::tak:

WIKTORIA
I co totek wyslany;-):confused:

LUNKA
Wspolczuje bolu glowy:no::no::no:Ale fajnei ze do nas zajrzalas

reklama
Witam wieczorkiem:-)
My juz po kolacyjce a dzieciaki nadal szaleja:tak:Niedlugo Ich umyje i sprobuje polozyc bo sama jestem spiaca bo od 7 nie spie:no:Niech sie wkoncu zaczna te ferie ,a najlepiej to juz wakacje hehe:-);-)
no tak, dopiero cieszyłaś się jak śnieg spadł...już się znudził:confused:;-)
Mnie budzi przed 6tą i jestem "dentka"...

Do góry