reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

U nas też pogoda niezaciekawa. Maja marudzi że słuchać nie mogę, już zaczęłam jej smarować dziąsełka żelem bo w ogóle nie chce jeść z butli, chyba ją smoczek uraża. Mam nadzieję że szybko jej te ząbki wyjdą i nie będzie dłużej cierpiała. Witamy we wtorkowy poranek ;D

reklama
Witajcie.Warszawa pochmurna i szara..troszke po padalo ale i tak sie na dwor nie chce isc.zaraz Jula bedzie zaliczac drzemke wiec na spacerek pojdziemy dopiero pozniej po obiadku.

Co do podrozy na casting to sama musisz odpowiedziec sobie jak dasz sobie rade i Twoje maluchy.Ciezko jest tak gdybac na odleglosc .Trzeba przeliczyc sily na mozliwosci a nie na checi...

Jula tez marudna ale my nic nie stosujemy..po co ja szprycowac lekami..wystarczy wiecej sie znia bawic,przytulac i jakos mozna wytrzymac.Chyba dwojki dolne sie pojawia nie dlugo..bo takie bielutkie kreseczki widac...

Jula uwielbia zwierzatka.Mamy kota wiec czesto idzie szlakiem naszego kociaka,ktory najbardziej lubi wylegiwac sie na monitorze bo tam grzeje..hihihi..
a tak wogole to slicznie nasladuje muczenie krowy.swinke i kurke i wiele innych zwierzatek...

Zrobilam pranko Juli rzeczy i mam kupe druga do prasowania a nie ma kiedy..moze jak jUla zasnie to cos powalcze.Pozdro w ten pochmurny dzionek i do pozniej! :)

witam wszystkie mamusie te wyspane i te troszke mniej ;) ja dzis zdecydowanie naleze do drugiej kategorii niestety. Moja malutka dzis w nocy miala przeboje żołądkowe-ale to moja wina-zjadlam wczoraj winogrona i to po nich pewnie. Widzisz Izabelka-a mówiłaś ze nie zaszkodzą ;););) to nic, przynajmniej ją przeczyscilo to lżej na brzuszku teraz ;D U nas pogoda doskonala na spacer ale niestety mala dzis nie w formie żeby z nia wychodzic bo wróce szybciej niz wyjde ;) pozdrawiamy i życzymy cierpliwości mamusiom ząbkujących maluszków (nas to też czeka za kilka miesiecy ::))

Cześć dziewczyny!
Za nami ciężka noc - Kubuś o 22.30 zaczął nam strasznie wymiotować (a jest na piersi) i całe szczęście, że akurat weszłam do sypialni i że leżał na boczku, bo chyba by nam się udławił. O 23.00 już dzwoniłam do naszej położnej, bo nie wiedziałam co robić. Kubuś nic nie chciał pić, nawet cycusia i był jakby półprzytomny. Na szczęście o 1.00 obudził się, popił z cyca, zasnął i nic się nie działo. A ja aż do rana miałam "lekki" sen, cały czas się bałam, żeby się nie udusił. Rano obudził się wesoły, jakby nic się nie stało.
Czy któraś z was miała takie przejścia ze swoim bobasem?

Zuzia1
Obserwuj kupki(rozwolnieniowe) i czy goraczka sie nie pojawia.Moze to byc jakis rota wirus ale zapewne to tylko cos zaszkodzilo co zjadlas i mial ciezki brzunio..zwymiotowal i dlatego jest juz oKi.

Nasza JUla miala cos podobnego ale u nas okazlo sie ze to salmonella.Tez jest na cycu.

dawaj duzo pic,czesto a male ilosci a jak jest oki to tylko obserwuj.

Czesc witam!!!
Pogoda brzydka tak jak pisala Joanna Pobudka o 7  ;)
zuzia ja niestety nie pomoge bo nie mialam na szczescie takiej sytuacji, odpukac.  zycze zdrowka malenstwu ;)

Mam pytanko-potrzebuje program czy cos w tym stylu jak jest np. na stronie IKEA ktory umozl;iwa zaprojektowanie soobie kuchni tyle ze ja potrzebuje zaprojektowac pokoj Czy wiecie czy mozna to dorwac z neta czy moze jest tez na jakiejs stronie z meblami  ???                       

Moja kolezanka wlasnie wyladowala w szpitalu na porodowce i jestem taka zdenerwowana jakbym to ja miala znow rodzic ;D ::) :p
Zblizaja sie 1 urodziny mojego dziecka a nie mam pomyslu co jej kupic zeby miala z tego frajde biorac pod uwage ze lada moment moze i chodzic sama ;)

witaj Iwonka2006

niestety co do takiej stronki to Ci nie pomoge :(

jak tam Wasze poczynania co do drugiej dzidzi-Czy juz cos wiadomo czy czekacie na przyszly rok?

Ja juz zamowilam Juli na urodzinki na allegro samochodzik 4w1 chicco i czekamy na dostawe ..zobaczymy czy sie jej spodoba bo jak patzry na monitorze to piszczy bardzo..

Iwonka moze na prezent kupcie jakis chodzik pchacz..coby mogla sama robic kroczki podtrzymujac sie raczkami i isc do przodu..zreszta jest teraz tyle super rzeczy...my myslelismy jeszcze nad stoliczkiem muzycznym tez chicco a i fajowy jest tez psiaczek uczniaczek fischera..Jula bardzo go lubi...i krzeselko uczydelko tez ciekawe ..zabawek jest cale :) mnostwo tylko wielki wor z kasa potrzebny :(

zuzia1 jak synek sie czuje?

Joanna O ile nie jestem w ciazy a okaze sie nie dlugo to staranko wstrzymamy ze wzgledu na to ze nadal karmie i nie umie jej odstawic calkowicie tego mojego malego ssaka ;) Bo jak pisalam to chcialabym jednak troszke przytyc zeby drugie dziecko mialo z czego sciagac a zeby ze mnie nie zostaly skora i kosci ;D ::) Zobaczymy! Jak nie jestem to suwaczek z cyklem usune na jakis tylko czas ;D

A co do zabawek to mam cos takiego w stylu jak chodzik pchacz ale on mi sie jednak wydaje niebezpieczny bo jak ja przy nim stawiam to on odjezdza a ona wraz z nim a moglabys mi podac jakis namiar link na ten samochodzik chicco :)

reklama
Joanna MK - dziękujemy, już chyba jest lepiej (odpukać). Zjadł i teraz śpi - troszkę się boję go zostawiać samego jak śpi, ale zaglądaliśmy do niego i jest OK.

Do góry