reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Kisiel zjedzony, ksiazeczka przeczytana, jablka zjedzone i teraz idziemy na chwile na podworko
jeszcze jasno to trzeba korzystac
Lali sie ubiera wioec ja tez szybko wskakuje w spodnie i lece

A Malina biedna sie przejela postem:-:)-D
Laska z Warszawy jest:eek:Warszawa Poznan co za roznica:-D:-D

reklama
My juz po dlugim spacerku bo prawie 1,5 godzinki nas nie bylo:tak::tak::tak::tak:
Dziewczynki sie wukulaly w sniegu tak ze mialy mokre nawet body hehe;-):-)Po przyjsciu do domu wypily cieple herbatki i teraz juz spia:tak:Ja przy capucinko,a Dominik przy mnie ;-):-D:-D:-D

No to pytam po raz drugi dzisiaj
CZY WSZYSTKIE SIE PODPISALYSCIE PO ODDANIU GLOSU NA MODA?BO GLOSOW JEST WIECEJ NIZ PODPISOW
Ja sie podpisalam :tak:
Beata suepr masz figurke:tak::tak::tak:

Najlepiej na kolorowo:-D niektóre dziewczyny pisały tu na ogólnym ze zagłosowały:sorry2:;-)

PROSIMY O PODPISANIE SIĘ NA WĄTKU MODERATORSKIM OSOBY KTÓRE ZAGŁOSOWAŁY A SIĘ TAM NIE PODPISAŁY:-):-)

Własnie sobie policzylam pita:eek:
gdybym nie odliczała sobie maksa to jeszce bym musiała dopłacic:eek:
Az jestem ciakwa swojego pita.
Madziula, toż my ten sam piękny rocznik jesteśmy! :tak:

Jakaś taka śnięta jestem dziś :eek:

Maluch się kręci, może wreszcie się ułoży jak trzeba do tego porodu. :sorry:
Oby dobrze sie dzidzia ulozyla i szybko chciala na swiat wyjsc:tak:
malinka co ty pie... chcesz popełnić grzech zaniedbania i pozwolić aby twoje dziecko w wypadku nagłej śmierci zostało zesłane do piekielnych czeluści? nie pozwól na to bo popełnisz wielki grzech a jeżeli porównujesz chrzest do mówienia sąsiadowi dzień dobry(boi jak powiedział twój facet "bo wypada") to jesteś jakaś nienormalna chrzest dziecka to ogromne wydarzenie a powiedzenie sąsiadowi dzień dobry jest obojętne jak śnieg sprzed 10 lat więc ogarnij swój niedowład umysłowy i ochrzcij dziecko bo kiedyś dziecko się o tym dowie i odda cię do domu starców za to co mu zrobiłaś...
Bzdura.Dziewczyny juz wzystko napisaly wiec dodam tylko tyle ze nie wchodzi sie w obcy watek bez przdstawienia itp.I co to za wychowanie KATOLICZKI ze tak sie oczernia i naskakuje na blizniego:-D:-D:-D
Gadałam z Malina przez telefon:tak:jest w drodze do kościoła chrzest załatwiać:-Dbiedna ,tak sie przejęła,zrobi wszystko ,zeby sie Adam nie dowiedział ,ze tak póżno był chrzczony ,aby uniknąc domu starców:-D
Anka ja ci chętnie kilkadziesiat cm.śniegu mogę oddać , u nas jest duzo:)

Malina zajrzy dopiero w niedziele wieczorem ,bo teraz niedługo z miasta leci do pracy,pozdrowienia prawie:) wszystkie macie.
MADZIULA jestes super.Usmialam sie z Malinki lecacej do kosciola hihih.
ANABUBKA no pediatra wziela mi wszystki papiery i to orzeczenie i na poniedzialek mi to wypisze.MYsle sobie ze pojade z tym od pediatry a jakbym musiala sie odwolywac to wtedy zalatwie sobie z tym endo.Moze w marcu uda mi sie dostac z Oliwka do tego naszego endo co nas bedzie prowadzila i wtedy porosze juz ja na zapas aby mi to wypelnila :tak:.

G jest dzis w domu .Na szczescie.Zaraz bedzie robil placki ziemniaczane:tak:.Teraz bawi sie z Oliwka.
Plecy juz troche mniej bola ;-).

ANABUBKA no pediatra wziela mi wszystki papiery i to orzeczenie i na poniedzialek mi to wypisze.MYsle sobie ze pojade z tym od pediatry a jakbym musiala sie odwolywac to wtedy zalatwie sobie z tym endo.Moze w marcu uda mi sie dostac z Oliwka do tego naszego endo co nas bedzie prowadzila i wtedy porosze juz ja na zapas aby mi to wypelnila :tak:.

G jest dzis w domu .Na szczescie.Zaraz bedzie robil placki ziemniaczane:tak:.Teraz bawi sie z Oliwka.
Plecy juz troche mniej bola ;-).

oj
nadal uwazam ze zle robisz ale ok
po 1 skoro zaswiadczenie wypelni pediatra to w razie odolywania piszesz tylko podanie o odwolanie i zadnego nowego zaswiadczenia nie dajesz!wiem bo skladalam
po 2 nie pisalas czy masz,ale MUSISZ miec ksero karty od endo bo to jest przeciez podstawowy specjalista w leczeniu ZT !!!!
pediatrze tu nic do tego
to pediatra powinien sie stosowac do zalecen endo w takim wypadku
pediatra jest lekarzem ogolnym

sorki ze tak huknelma na Ciebie
to od kiedy dostaniesz jakas kase liczy sie od wplniecia podania o komisje orzekajaca

zebys kochana nie musiala 2 razy zalatwiac.a jak zapytaja czemu dziecko nie jest pod opieka endo?ze nie dalas im zadnych dokumentow od niego to co powiesz?
wyniki badan i wszytsko koniecnzie musisz im dac tzn ksero,jezeli chcesz dostac pkt 7 i 8 :tak::tak::tak::tak::tak:

madziulka:-D:-D

kerna pochwal sie:-p:-p:-p
ejj no to muszę naprawdę głęboko pomyśleć nad tym jak:confused2::confused2::confused2: w każdym razie 40zł, taka niby czerwona niby bordowa i dośc duża. W końcu wygladam jak człowiek! No jak mój oszczędny M stwierdził, że co jak co ale torebkę muszę mieć to jednak...:sorry::-D

malinka co ty pie... chcesz popełnić grzech zaniedbania i pozwolić aby twoje dziecko w wypadku nagłej śmierci zostało zesłane do piekielnych czeluści? nie pozwól na to bo popełnisz wielki grzech a jeżeli porównujesz chrzest do mówienia sąsiadowi dzień dobry(boi jak powiedział twój facet "bo wypada") to jesteś jakaś nienormalna chrzest dziecka to ogromne wydarzenie a powiedzenie sąsiadowi dzień dobry jest obojętne jak śnieg sprzed 10 lat więc ogarnij swój niedowład umysłowy i ochrzcij dziecko bo kiedyś dziecko się o tym dowie i odda cię do domu starców za to co mu zrobiłaś...
o masakra jaka laska zryta!!! no Angelika to w takim razie badź z siebie dumna, bo jako ta "bardziej" praktykująca i wierząca będziesz w tej mniejszości nie oddanych do domu starców...:confused2::confused2::confused2::confused2: ale umysł:szok::szok::szok:

to ja wróciłam z zakupów i spacerku krótkeigo bo tak nieprzyjemnie i ponuro to daaawno nie było:no:
M już minął Kraków ale jak zwykle korki więc pewnie Michał na powitanie sie nie załapie:-(
poodkurzałąm sobie i moja siostra:szok::szok::szok: umyła mi naczynia:szok::szok::szok::szok::szok: muszę sobie to zapisać gdzieś w widocznym miejscu:-D:-D:-D:-D

Zamówień mam masę,dokupiłam foremki i produkcja idzie;-):tak:.
O dodawaniu chemii tylko dla info pisałam:tak:.W naszym chlebku jest mąka żytnia i trochę pszennej,woda, mielone siemię lniane,słonecznik, sól i cukier,foremka wysypana otrębami:tak:.
Wybaczcie,że nie popiszę ale z kursu wyrwał mnie telefon z przedszkola - Julu dostał biegunki i gardło go bolało:-(.Pojechałam po niego i od razu do lekarza - sytuacja opanowana ale dalej leci z niego, tak się wymęczył,że 3,5 godziny spał.

Obrażająca Malinkę dostałą ode mnie ostrzeżenie:wściekła/y::wściekła/y::angry: i zgłoszona do administracji:tak:. Dzięki za szybką reakcję dziewczyny.
Marta no to już wiem.
Ja robię podobny chlebek ,ale bez zakwasu,na samych drożdżach rozpuszczanych cukrem :tak:.
Zdrówka dla małego.
Widzę,że zaczełaś się starać jako moderator :tak:;-):-):-):-)

oj
nadal uwazam ze zle robisz ale ok
po 1 skoro zaswiadczenie wypelni pediatra to w razie odolywania piszesz tylko podanie o odwolanie i zadnego nowego zaswiadczenia nie dajesz!wiem bo skladalam
po 2 nie pisalas czy masz,ale MUSISZ miec ksero karty od endo bo to jest przeciez podstawowy specjalista w leczeniu ZT !!!!
pediatrze tu nic do tego
to pediatra powinien sie stosowac do zalecen endo w takim wypadku
pediatra jest lekarzem ogolnym

sorki ze tak huknelma na Ciebie
to od kiedy dostaniesz jakas kase liczy sie od wplniecia podania o komisje orzekajaca

zebys kochana nie musiala 2 razy zalatwiac.a jak zapytaja czemu dziecko nie jest pod opieka endo?ze nie dalas im zadnych dokumentow od niego to co powiesz?
wyniki badan i wszytsko koniecnzie musisz im dac tzn ksero,jezeli chcesz dostac pkt 7 i 8 :tak::tak::tak::tak::tak:
Dorotka jest tak jak pisze Ania.
Ja niedawno składałam i od pediatry mi wcale nie przyjeli.
Musiałam jeździć drugi raz i od psychiatry papierki w naszym przypadku to była podstawa.
Dla mnie te papiery od pediatry to zawracanie kijem Wisły.
Pediatra to nie specjalista,nie może więc brać pełnej odpowiedzialności za to co należy do endokrynologa ,bo najzwyczajniej w świecie się absolutnie na tym nie zna.:no:

Zrobisz jak chcesz,ale żeby potem nie było za późno.:crazy::crazy:

Angelika już nam nie zawróci tyłka:tak:
Z tymi specjalistami to ja nie miałam takiego problemu, ale nawet przy rehabilitacji to pediatra za bardzo nie miał nic przecież do powiedzienia. nie wtryniał się w ogóle w to ,bo to nie jego brocha. Także chyba dziewczyny mają rację. Najważneijsi są Ci co się tym zajmują..a pediatra to ewentualnie może zrobić bilnas i przepisać syropek....

Ostatnia edycja:
Angelika już nam nie zawróci tyłka:tak:
Z tymi specjalistami to ja nie miałam takiego problemu, ale nawet przy rehabilitacji to pediatra za bardzo nie miał nic przecież do powiedzienia. nie wtryniał się w ogóle w to ,bo to nie jego brocha. Także chyba dziewczyny mają rację. Najważneijsi są Ci co się tym zajmują..a pediatra to ewentualnie może zrobić bilnas i przepisać syropek....

A co z nią ,że już tyłka nie zawróci?
Wyleciała?:eek::eek:

reklama
i bardzo dobrze :tak::-D:-D:-D:-D
Takich klientów to my nie potrzebujemy.
Ciśnienie mi spadło to idę małżonkowi tort w prezencie robić.
Za malinką to ja w czeluści piekielne pójdę :-D:-D:-D:-D
A niech się smażę,a co mnie tam :-D:-D:-D:-D
Zresztą żadnej z was nie pozwolę obrażać.Szacunek każdemu się należy.:tak:

Do góry