reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

witajcie lasencje babencje:-D:-D:-D:-D
moje male babencje spia juz ze 20minut:tak::tak::tak:
jak blogo i cicho
p w pracy,troche przerabane bo wychodzi o 16 a wraca o 8 rano:eek: no coz.aby do soboty

dzien jak to w poniedzilek pracowito i zabieganty
wlasciwie dopiero teraz porzadnie usiadlam
jak sie rano w koncu oderwalam od kompa tos ie wzielam za obiad,potem zaprowadzilam mala do sasiadow zza plotu,polecialam po dzieciaki
szlo sie masakrycznie lae ja odzylam,mimo braku slonca
nie ma to jak sie spocic-od razu weselje:-D:-D:-D:rofl2::rofl2::rofl2:
cala droga plus 1sklep zajelao mi 1,5godziny prawie.pozniej nakramic towarzystow,pozmywac,co chwile zrsezta cos do zmywania,mala w miedzyczasie sie zajmowac.zrobilam porzadek w paieprach bo na lodowke nie znalalzlam natchnienia:-D

i tak zlecialo
zrobilam kolacje dzieciom.odkurzylam i pomylam podlogi,pozozylam dziewczyny spac,psom dalam jesc,i w koncu siedze:tak::tak::tak::tak::tak:
ufffffffff

jutro sasia dzeci odbiera wiec sie nie martwie:-D

to ide poczytac
nie uciekajcie
Ty jak zwykle zapracowana:tak:.
A co do mojego M to jak sobie w pracy przemysli-choc watpie czy on kidykolwiek mysli.To jakos to bedzie,choc na jakis czas:eek:.
No nie cisza spokój nie ma nikogo nawet na BB:no::no::no:

Wszyscy poszli spać:szok::szok:

No nie chata wolna a ja nie wiem co robić :no::no::no:

Z 10 lat do tyłu to by juz niezła imprezka była :szok:a tak to co pozostaje mi ......też spanie.........chociaz sie moze wyspie:-:)-:)-(

Nie no moze jeszcze pogram troche na kompie i zajrze za chwilke moze kto sie pojawi:eek::eek::eek:
I zostawic babe sama w domu aby odpoczela to jeszcze marudzi ze nie ma co ze soba zrobic hihihi:-D:-D:-Dzarcik.Ja to bym sie wyspala bo najbardziej to snu mi brakuje:-p.
jestem:tak::tak::tak::tak:
a mialam juz klac ze sama zostalam i to dopiero o 22:szok:

mialam dodac ze u mnie rano juz nie sypalo i caly dzien tez nie
ale ogladalam pogode i jutro znow ma u nas sypac:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
a pozniej odwilz ale w dzien a w nocy mrozik wiec moze powoli zejdzie
tyle ze ma marznacy deszcz ze sniegiem padac:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
a sniegu na pewno u nas pol metra-widac po siatce od pola:rofl2:
Ja ogladalam pogode i teraz ma byc odwilz a w marcu znow mroz:wściekła/y:.Kiedy ta zima sie skonczy?:angry:
Iwcik wyslalam Ci wiadomosc na priva

laski pogniewam sie
zeby o tej porze nikogo nie bylo?

ciekwae co u Pati?wcale sie nie odzywa

Luna zdrowka dla Ciebie
Brakuje Lunki .Biedactwo wracaj do nas jak naszybciej:tak:.
Pati pewnie zajeta przy 2 malych brzdacach;-).
Na karnawal pomoalowala Laure na kotka
Oczytwiscie fotki sa tylko trzeba je zrucic na kompa:tak:
Gdyby nie to ze zmarznelam na kosc to bylo extra.Laura nazbierala cala torebke cukierkow.Dorosli to gorzej niz te dzieciaki:szok::szok:
Wrocilam do domku szybko dalam Lali zjesc i sie polozylam pod kolderke.MOj siedzial na kompie a ja zasnelam:szok:
Tak mi sie cieplo zrobilo i miekko ze drzemnelam sie na 2h:eek:
I teraz trza siedziec a kompie bo spac sie nie chce:-D:-D
Laura w tym czasie jak spalam pobawila sie z tata.Tatus dal corce zjesc a potem znow zjedli razem kolacje.Usmazyli sobie steki:szok::szok:

Lalunia poszla spac o 21:tak:
MOj jeszcze siedzi przed tv mowi ze czeka na mnie:-D:-D
Kolorowych snow
Fajnie ze karnawal udany .Bylas zmeczona to sie drzemnelas:tak:.
Witam,

łudziłam się że 60.30 to wystarczająca pora, żeby być pierwszą :-D:-D:-D;-) A tu proszę Madea pierwsza :-D

U mnie rura zapchana w dalszym ciągu, z M sie widziałam rano przelotem :eek: Anabuba rura na pewno bo syfon założyłam nowy w akcie desperacji :sorry:

A wczorajszy dzień zakończyłam miłym akcentem ponieważ po 19 przyjechał kurier i przywiózł nową brykę dla Niki :-p Caceńko :tak::-p Helenka w końcu zrezygnowała zwózka więc nabyłam wózek na dużych kołach i z dobra amortyzacją bo jakoś nie widzi mi sie wsadzanie na razie małej do małej spacerówki :eek:
Pochwal sie bryka:tak:
hej ranne ptaszki:happy:
MH pochwal się bryką:tak::tak:
Medea toć to środek nocy jak ty wstajesz:szok: no ale Max i tak daje wam ładnie pospać :tak:
Moja Julina ma dziswolne wczoraj wieczorem dzwoniła pani że zapomniała mi powiedzieć ale dziś zerówka nieczynna:tak:tym sposobem wyprawiłam tylko rano Adasia do szkoły dałam mu śniadanie i kilogram cuksów dla kolegów i myk na bb z nadzieją że Antek mi da poczytać ale bestia juz wstała i chyba z kupskiem bo mi cos fetorzy:eek:tak więc na dobre to będe koło 9 jak chłopa do roboty odprawię i ogarnę haos:-)
No to masz dzis 2 w domu;-).
MEDEA Maks jest niezly z tym wstawaniem.No ale dobrze ze przesypia ci cale noce.Cos za cos :-D.
U nas Oli obudzila sie o 24 o 4 i od 7 juz nie spimy.Wiec u nas nocki sa lepsze odkad spi sama na normalnym lozku.Kasa by sie przydala to kupilabym jej lozko .Takie na 1 osobeTakie tylko dla niej:tak:.

Kolezanka jednak nie przyjedzie bo jej mala sie calkiem rozlozyla:-:)-:)-(

reklama
A Oliwka mnie dzis rozbawiła.jak ubierałąm ją do lekarza,to tłumaczyłam ze ma ładnie otworzyc buzię i pokazac gardełko pani doktor,że Pani zbada i dostanie niespodziankę jak będzie gzreczna.bo u nas w przychodni zawsze lakarze dają dzieciaki jakieś drobiazgi.
i tak gadamy że może dostanie lizaczka,balonika,naklejki a może kolorowankę jak ostatnio.i się jej pytam co by chciała dzis dostać?a Oliwka na to:
ja wolę laptopa :szok::szok::szok::szok::szok::szok::-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
no to ładnie:-D:-D:-D:-D:-D:-D
tylko se myślę niech z takim tekstem do lekarki nie wyskoczy :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

dobra mykam robić śniadanko :-)

Sto lat dużo uśmiechu, super ocen w szkole i fajnych kolegów z okazji urodzin dla Adama Malinki
od Medeuski z rodzinką:-):-):-):-)
A Oliwka mnie dzis rozbawiła.jak ubierałąm ją do lekarza,to tłumaczyłam ze ma ładnie otworzyc buzię i pokazac gardełko pani doktor,że Pani zbada i dostanie niespodziankę jak będzie gzreczna.bo u nas w przychodni zawsze lakarze dają dzieciaki jakieś drobiazgi.
i tak gadamy że może dostanie lizaczka,balonika,naklejki a może kolorowankę jak ostatnio.i się jej pytam co by chciała dzis dostać?a Oliwka na to:
ja wolę laptopa :szok::szok::szok::szok::szok::szok::-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
tylko se myślę niech z takim tekstem do lekarki nie wyskoczy :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

dobra mykam robić śniadanko :-)
:-D:-D:-D:-D:-D

Sto lat dużo uśmiechu, super ocen w szkole i fajnych kolegów z okazji urodzin dla Adama Malinki

I ja sie dolanczam do zyczen:tak:
Przyłączam się do życzonek :tak::tak::tak:

A to moja bryka + trochę bałaganu z mojej kuchni :zawstydzona/y::-p
Super bryka.Niki napewno bedzie zadowolona:tak:.

Oliwka zjadla kanapke .Ubralam ja i teraz biega samopas a mama wyrodna na kompie siedzi :-D.Jakos nie chce mi sie nic robic.Glowa zaczyna mnie bolec :-(

Witam wtorkowo :-):-)
Mąż zaprowadza Maję do przedszkola a ja szybciutko w tym czasie do komputera :-p:-p:-p
Wczoraj byłam na spotkaniu lubelanek i powiem wam że było bardzo fajnie, mam nadzieję że częściej będziemy się teraz spotykały, posiedziałybyśmy jeszcze dłużej niż te 2 godz. ale ja byłam z Mają (bo mąż w pracy) i zostawiłam ją w krainie zabaw ale zbliżała się już godz.19 a u as to czas kolacji, mycia i spania
A teraz idę was trochę poczytać bo wczoraj nie było nic czasu :no::no::no:

dowikluś Amelia to taki szczypior jak twoje dziewczynki.:tak: 9 kg żywej wagi.:cool: Nie mierzyli jej. :no::confused2:Ale ubranka nosi na 74, 80 są jeszcze troszkę za duże.:tak:
no to fajnie waży:tak: Mój ma 11kg i powoli wyrasta z 74, ale 80 jeszcze luźne.:tak:

ja place ok140zl miesiecznie

a myslalas o przeplywowym ogrzewaczu wody?dziala jak te piecyki gazowe tylko na prad.znajomi maja i nie placa jakos duzo

o prosze
chyba sie poprawil w ogole z jedzieniem co?

a Weronika znow lapie chrype
albo znowu jakas alergiczna albo daltego ze soattanio na dworzu troche sie darla
codzinnie po trochu
ale dalam jej leki i psikam tantum.i dzis na dworzu nie byla
jak jutro bedzie lepiej to z nia wyjde
1- to płacisz podobnie jak ja:tak:
2- a co to ten przepływowy coś tam?? Nie słyszałam:eek:
3- a bo ja wiem..kanapek nadal niet.:wściekła/y:Na kolacje hrabia sobie życzy coś gotowanego....a zjedzenie kanapek to dla niego kara..i zwykle ich nie je:no::wściekła/y: a z resztą jest ok:tak:
4- oo to zdrówka dla Weroniki! oby to tylko taka mini chrypka :tak:

Ja mam zawsze 270zł. Ostatnio miałam 240zł. Najwięcej ciągnie terma, czajnik elektryczny i mikrofala. Pralka bierze mało prądu więc na to nie patrz piecyk tez.
Ja ostatnie 2 m-ce nie uzywałam czajnika bezprzewodowego(tylko teściowa dla wygody:nerd:) i rachunek mniejszy o 30zł. Kiedys stanęłam obok licznika i właczyłam czajnik to sie kręciło na maxa:szok: Terme włączaj rano na godzinę. Straczy Ci na cały dzień do naczyń i potem podłącz z godzine przed kąpaniem i wyłącz na noc:tak: TERMA ciagnie najwięcej:eek::eek::eek: Zobaczysz rachunki spadna.
no dzięki za radę;-) wczoraj odłączyłam termę w południe i na wieczór jeszcze zdążyłam się wykompać i gary umyć i jeszcze było gorącej wody mnóstwo:tak: włącze dopiero późnym popołudniem..zobacyzmy:tak:

powinnas mu dawac zeby probowal jesc sam:tak:
Nie pozwalasz mu jesc samemu:eek:Zawsez go karmisz:sorry:
eeee niee ale to co trzeba jeść sztućcami to go karmię. Zawsze dają mu łyżeczkę drugą do ręki i zachęcam żeby próbował sam jeść. Ale on woli rozwalać żarcie naokoło...dopiero wczoraj w końcu zaczął jeść:tak:

witam nocno-porannie:-D....
Maks znów przed 5 zrobił nam pobudke:confused2:
n poprostu rany ptaszek:-D
oo masakra...wolę nie przypominać sobie tych nocnych pobudek:zawstydzona/y::zawstydzona/y:

:szok::szok::szok::szok::szok::-D:-D:-D:-D:-D:-D konkretna babka:-D:-D:-D ciekawe co lekarce powie:tak::tak:

ja się oczywiście dołączam! Wszsystkiego najlepszego dla Adasia:tak::tak::tak:

ee no fajna! I jaka kolorowa!!:-)

Przekopałam się i witam porannie:-)
Głupie sny mi się śniły..zmęczona jestem:confused2::confused2::confused2: śniegu po pachy, że w deprechę można wpaść:confused2::confused2: Bejbe jęczy od rana i głowa mi już pęka...co za dzień:szok:

reklama

:tak::tak: Wszystkiego najlepszego Adasiu.:tak:

dziękuję wszystkim za życzonka dla Adasia będzie mu miło jak mu pokażę:tak::tak::tak::tak::tak::tak:
MH wózek pierwsza klasa no i ta przekładana rączka to jest to czego mi w moim brakuje najbardziej jak wieje wiatr albo zacina śnieg czy deszcz:eek:no i kolorek boski :tak:gdyby tak jeszcze zieleń na punkcie której mam fioła:-D:-D:-Djak to nie tajemnica to napisz mi ile za niego dałaś:tak:może jakiś link;-);-);-);-)boski:tak::tak::tak::tak:
Anaconda to fajne takie spotkanko:tak::tak::tak:
Agnes to sobie Oliwka zażyczyła za wizytę u pani doktor :-D:-D:-Da jej teksty coraz fajniejsze:-D:-D:-D
moja Julinka uparła się że jak Adaś wróci ze szkoły to idziemy na zakupy bo ona chce żeby brat wybrał sobie prezent a ona za niego ze swojej kasy zapłaci:szok::szok::szok:powiedziałą wiesz mama tak max do 50 zł co by mi trochę kasy zostało:szok::szok::szok:ja myslę kurcze to ile ona tej kasy ma???pokazuje mi swój portfelik a tam 170 zł:szok::szok::szok:mówi że sobie ciuła:szok::szok::szok:

Do góry