reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
Widze ze nasze zafasoklowane martwia sie o kopniaczki.
NATALINECZKA ty tam juz nie wymyslaj ze mniej czujesz kopniakow.Napewno jest i bedzie ok:tak:.
KERNA i Ty zaniedlugo poczujesz:tak:.Ja nie wiedzialam ze urodzilas w 30 tyg:szok:.A malemu nic nie bylo?Walczyl o zycie czy bylo ok ?

Oliwka mi starsznie marudzi dzis caly dzien Ja jakos nerwowa dzis jestem i nie mam juz do niej sil:-(.

hej laski

czytm was i nie mam koncepcji co odpisac jakos cały czas w tv jedno i to samo mam juz dosc tych informacji ale widze ze i wy tutaj macie o czy pisac i kazdy pisze co czuje i nie kazda z czyms sie zgadza , no ale cóż nikt nie był przygotowany na cos takiego.......
[*]
[*]

a co do ciąży i ruchów dzidziusia to ja poczułam w 18 tygodniu i to nie były kopniaki tylko delikatne ruchy dzidziusia, także Kerna jeszcze tydzien i powinnas cos juz poczuć, a w pierwszej ciąży z maksiem to ruchy dopiero poczułam w 20 tyg a urodził sie w 43tyg wiec chyba nie ma reguły ze piewsze euchy to połowa ciąży, i u mnie do 5 miesiaca nie było widac brzuszka , a do porodu przytyłam 30kg wiec pózniej zostalo wszystko nadrobione :-D:-D:-D

Teraz zaczyna sie 5 miesiac i mam juz 5 kg na plusie i dość duży brzuch , zreszta brzuszek szybko zaczał sie pokazywac bo od trzeciego miesiąca juz miałam problem z spodniami swoimi:-D:-D:-D
ciekawa jestem ile dobije do końca az mnie przeraza jak pomysle:-):-):-)

hej laski

czytm was i nie mam koncepcji co odpisac jakos cały czas w tv jedno i to samo mam juz dosc tych informacji ale widze ze i wy tutaj macie o czy pisac i kazdy pisze co czuje i nie kazda z czyms sie zgadza , no ale cóż nikt nie był przygotowany na cos takiego.......
[*]
[*]

a co do ciąży i ruchów dzidziusia to ja poczułam w 18 tygodniu i to nie były kopniaki tylko delikatne ruchy dzidziusia, także Kerna jeszcze tydzien i powinnas cos juz poczuć, a w pierwszej ciąży z maksiem to ruchy dopiero poczułam w 20 tyg a urodził sie w 43tyg wiec chyba nie ma reguły ze piewsze euchy to połowa ciąży, i u mnie do 5 miesiaca nie było widac brzuszka , a do porodu przytyłam 30kg wiec pózniej zostalo wszystko nadrobione :-D:-D:-D

Teraz zaczyna sie 5 miesiac i mam juz 5 kg na plusie i dość duży brzuch , zreszta brzuszek szybko zaczał sie pokazywac bo od trzeciego miesiąca juz miałam problem z spodniami swoimi:-D:-D:-D
ciekawa jestem ile dobije do końca az mnie przeraza jak pomysle:-):-):-)
Ja w obu ciążach dobiłam do 67 kg

Natala ty iałaś tylko słuchac piosenki list do boga a nie o aborcjach dostaniesz po tyłku odemnie przestan ich słuchac

A ja też juz nie moge słuchac wiadomosci bo coraz bardziej mnie to dołuje a tak ma byc podobno cały tydzien..Współczuje rodziną nieżywych

Ostatnia edycja:
My juz po obaidku ale Klaudia daje niezle czadu:no:Uparla sie ze chce zalozyc rekawiczki i czapke bo Wiki tez ma:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:No co za wariatki jedne:no::no::no:
A ze rekawiczki sie poplataly sznurkiem to siedzi i mi wyje:wściekła/y::wściekła/y:

Jesli chodzi o ruchy to ja czulam wczesnie bo Dominika chyba 16-17 tydzien a dziewczynki w 14 tygodniu:tak::tak::tak:
A jesli chodzi o przytycie to ja do 17 tyg mialam 0 w obydwoch ciazach:tak::tak:

KERNUS
jezeli Michala zaczelas czuc w 21 tygodniu to tearz poczujesz takie porzadne kopniaczki 19-20 tydzien:tak::tak::tak:I nie martw sie bo napewno wszystko jest ok:tak::tak::tak:

NATALINECZKA
Ty tez sie kochana nie martw bo z Twoja dzidzia tez jest ok:tak::tak::tak:
Poloz sie,zjedz cos slodkiego,poglaszcz brzuszek a sama zobaczysz:-);-)

W tv nic nie ma bo na kazdym programie to samo:-(mam nadzieje ze chociaz wieczorkiem cos bedzie:tak::tak::tak:

ja mam nadzieję teraz mało przytyć, tyle co trzeba. A potem zrzucać te kilogramy latami..łeeee
no mam nadzieję, że neidługo poczuję w końcu bobasa:happy:
Dorotka no tak wcześnie urodzone dzieciaki zawsze walczą o zycie..mniej, więcej ale jednak:zawstydzona/y: Mój był tylko chwilę reanimowany i dobę pod tlenem a potem wszystko szło z górki z małymi potknięciami. ale i tak sterczenie przed inkubatorem to żadna przyjemność:-(

Wiki co to jest 67kg ja do porodu wazyłam 85kg a przed ciąża wazyłam 55kg
Ło matko to naprawde dużo
dobra ide dzieci kompac bo Martynka juz w brodziku siedzi a Kamil sie sam rozbiera i woła mama ciap ciap co oznacza ze chce sie isc kompac

ja mam nadzieję teraz mało przytyć, tyle co trzeba. A potem zrzucać te kilogramy latami..łeeee
no mam nadzieję, że neidługo poczuję w końcu bobasa:happy:
Dorotka no tak wcześnie urodzone dzieciaki zawsze walczą o zycie..mniej, więcej ale jednak:zawstydzona/y: Mój był tylko chwilę reanimowany i dobę pod tlenem a potem wszystko szło z górki z małymi potknięciami. ale i tak sterczenie przed inkubatorem to żadna przyjemność:-(
To sterczenie przed inkubatorem pamietam i podzielam twoje zdanie nic przyjemnego

Ostatnio edytowane przez moderatora:
ja chodzilam do inkubatorkow tylko 5 czy 6 dni a i tak byla to dla mnie cala wiecznosc:no::no:
pamietam jak w jeden dzien poszlam a akurat piguly myly Ich inkubatorki to ja normalnie myslalam ze zawalu dostane:no::no::no:A okazalo sie ze na probe zostaly przelozone do lozeczek a nikt mi wczesniej nie powiedzial:no:Jak je zobaczylam w tych lozeczkach to az sie poryczalam ze szczescia oczywiscie i od tej chwili byly jzu ze mna na sali:tak::tak::tak:A wazyly wtedy tylko 1600:tak::tak::tak:

reklama
Dlaczego sie popłakalaś
ja teraz to wogóle ryczę, a jak zaczeli spiewac o samobojcach pozniej o tych samolotach a na koncu o trzesieniach ziemi to az mi sie lzy same uwolnily:-:)-:)-:)-(
Wiki co to jest 67kg ja do porodu wazyłam 85kg a przed ciąża wazyłam 55kg
ja przed ciaza z czarkiem wazylam 58 a przed porodem 82 :tak::tak::tak::tak:
a teraz wazylam przed ciaza 57 a teraz waze 58 ale w trakcie schudlam jeszcze ze 2 kilo wiec licze jako 3;-);-)

a co do tv to mam dosc i puscilam mlodemu bajki na dvd bo juz sama sluchac nie moge:no::no::no:

ja chodzilam do inkubatorkow tylko 5 czy 6 dni a i tak byla to dla mnie cala wiecznosc:no::no:
pamietam jak w jeden dzien poszlam a akurat piguly myly Ich inkubatorki to ja normalnie myslalam ze zawalu dostane:no::no::no:A okazalo sie ze na probe zostaly przelozone do lozeczek a nikt mi wczesniej nie powiedzial:no:Jak je zobaczylam w tych lozeczkach to az sie poryczalam ze szczescia oczywiscie i od tej chwili byly jzu ze mna na sali:tak::tak::tak:A wazyly wtedy tylko 1600:tak::tak::tak:

1600 :szok::szok::szok:
a ile wczesniej sie urodziły:eek::eek:
moja kolezanka urodzila w 32 tyg i mial 1900 okolo
tez lezal w inkubatorze z tym ze on lezal legnicy a ona musiala po cesarce lezec w kowarach, wiec dziecka przez tydzien nie widziala:-:)-:)-(

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry