reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

HEJ Anabubka ,zerkam i zerkam na bb i wypatruję kiedy sie pojawisz,az mi sie gębula cieszy jak czytam twoje posty:tak::-) Tak ,tak nasze Jadwigi skumplowały się,a my zyskałyśy spokoju:tak:
Dzięki za komplementy:zawstydzona/y:Wy też jesteście super:-):-D

Asia ,ale masz gonitwe,matko moja dwójka teraz tez do szkoły idzie ,ale Ksawierkowi za komplet podręczników już w czerwcu zapłaciłam 143 zł.więc z głowy ,zeszyty ,ubrania plecak ,zostały ,ale też myślę jakoś po troszku kupować::tak:Klaudia ma tylko plecak i piórnik,całą reszte kupić trzeba ,aha,no i ma kilka ksiazek które są od 4 do 6 klasy:tak:.
Praca ,o pracy mi nic nie mów ,pracuje,bo muszę ,bo mi zależy na pieniądzach,nie jest tragicznie,ale też rewelacji nie ma,w każdym razie ludzi jest juz dużo wiec jest co robić i czas mi szybko leci:tak:Gratuluję Asiu ,ze jesteś doceniana ,oby Cie tylko za bardzo nie wykorzystywali:no:

Moja Jadwiga ma dziś lekkiego kaca ,bo pogrilował wczoraj ,ja wymiekłam, wypiłam piwko i poszłam grzecznie spac przed jedenasta,a on niech cierpi ,jak nie zna umiaru:-D:-D:-D

Beatka to superaśnego wypadu życzę,pogodę będziecie mieli,a reszta od was zależy:-D:tak:

Hej Oleńka ,bo my sie jeszcze nie znamy.
Czytam właśnie jakie masz małe dzieci z małą różnicą wieku ,no podziw wielki ,jak dajesz rade???
A co do nocnika ,to ja moje oduczac zaczęłam o wiele póżniej wiec nie pomoge ,indywidualna sprawa czy załapie ,czy jest w stanie powstrzymać siusiu w oczekiwaniu na dojście do docnika ,bo jest jeszcze malutki
Psia mać ,nawet nie mam z kim kawy wypic ,bo m. podsypia i ma wszystko w nosie:-D
ja nie z tych co sie daja wykorzystywac :-D umiem sie odezwac jak trzeba :tak:

Cześć dziewczyny. Dzis ponuro, deszczowo..hmmmm do dupy po prostu. Nie znoszę takiej pogody:no:
MAdziula dzięki za wsparce. M wyjechał i nawet przez tel. nie mamy o czym gadać bo on zduty i ja też..no i milczymy tak przy słuchawce czasem 10min:baffled::baffled::sorry2:
Moja ciaża to faktycznie ekspresowa jest! AJ sama nei wiem kiedy mi to minęło! Przyszła niedziela to termin porodu Michała:szok:30tc+4dni. Nie wyobrażam sobei rodzic teraz:no:
MAdziula ale fajowo..grilllllll i piffko:cool2: A z tym odchudzaniem to trzeba dać na wstrzymanie przecież..ile można.koamry Cie wyniosą niedługo:-D
Anabubka super, że fajnie się bawiłyście. Zazdroszczę spotkania:tak::tak: No i kusisz tym brakiem komarów..Madziula jak to robisz:confused::-D
A moje bejbe co zrobiło dzisiaj:confused: Wlazł na fotel i z niego poleciał. Rozciął sobei dolną i górną wargę na jakieś 1,5cm:szok: Krew go zalała momentalnie i teraz wyglada jak Gołota:sorry2: Mam nadzieję, że wargi goją siedobrze i nie będzie miał jakiejś pokrzywionej potem:confused::confused:
No to idę sie położyc trochę, skorzystam jeszcze z tych 30min luzu i dam wyprostować nogi małej:-D
Dziewczyny nie wiem czy Wam pisałam o imieniu dla bejbi. Moja kumpela wymysliła Oktawia:-) Mi się podoba, bo ładnie brzmi, Oktawia Ziobro....ale nie chcę żeby mnie potem dziecko wyklinało. A odwidziały mi się Julki itp bo wszyscy daja tak teraz....co myślicie o tym imieniu????????????
szczerze co do imienia ja nie lubie takich wymyślnych :-:)baffled: sorry ja wole takie typowe polskie imiona Ania ,Ewa , Zosia ,Zuzia Gabrysia ,Karolinka ,Michalinka ,Agatka ,Asia :dry:http://www.imiona.dla-dzieci.org/ http://polki.pl/rodzina_maledziecko_artykul,10012595.html tu poczytaj na temat imion

Ostatnia edycja:
reklama
Witam :tak:

Ani9ka śpi, Helenika siedzi mi na plecach :-D

...

a mam pytanie, wlasnie ucze syna robienia siku na nocnik, i puszczam go bez pampersa, a po jakim czasie wasze dzieci zalapaly o co chodzi?

Moja Helenka załapała właśnie w wieku twojego szkraba :tak:

Cześć dziewczyny. Dzis ponuro, deszczowo..hmmmm do dupy po prostu. Nie znoszę takiej pogody:no:
M...
Dziewczyny nie wiem czy Wam pisałam o imieniu dla bejbi. Moja kumpela wymysliła Oktawia:-) Mi się podoba, bo ładnie brzmi, Oktawia Ziobro....ale nie chcę żeby mnie potem dziecko wyklinało. A odwidziały mi się Julki itp bo wszyscy daja tak teraz....co myślicie o tym imieniu????????????

A mnie cieszy dzisiejsza aura :-D

A co do imienia, to kojarzy mi się tylko jedno Skoda Oktawia :-D:-D:-D Ale samo imię bardzo ładne :tak:

No i przyłączam się do pijących kawkę :)

Ostatnia edycja:
U la paloma la blanka -taka piosenka mi sie kojarzy:-D:-D:-D

Ja zaraz spadam do pracy ,kawkę wypiję w końcu ,tamtej nie piłam,bo poszliśmy na spacer z psami do lasu ,myslałam ,ze m dojrzeje ,ale gdzie tam ,teraz go dla odmiany głowa boli:-D

Moja znajoma ma dwie córeczki jedna to Nadja ,a druga Lenka ,całkiem ładnie muszę przyznać...Oktawia nie za bardzo jak dla mnie ,ale w końcu to twoje bejbe i rób co ci podpowiada serducho ,a co do m.to trzeba to przejść Kerna ,zobaczysz ,będzie lepiej:laugh2:

hej mamuski!!!
kurcze u nas pogoda do d...:wściekła/y:pada i jest zimno jak w jesieni.a ja jak zwylke mam pecha zaplanowałam sobie zakupki dzis na miescie i pada normalnie masakra:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:nie chce mi sie ale musze jechac bo w sobote to chyba w japonkach pójde na wesele bo nie bede miała butów.;-)
obiadek sie mi robi,dzieciaki sie bawia a ja tak nachwilke wpadłam zobaczyc co sie dzieje na bb.

milego dnia:-)

anabuda-witaj kochana:-)
pewnie że tesknilysmy,.
super że wakacje wam sie udały-czekamy na fotki:tak:

iwicik-kochana,a ty gdzie jestes?wszystko ok?
odezwij sie.

kerna-a mi sie podobaja takie wymyslane imiona:tak:ale na oktawie to bym sie raczej nie zdecydowała:no:mi sie karmen strasznie podoba.

mamuski a macie moze jakies wiesci co tam u doroty:confused::confused::confused:

U la paloma la blanka -taka piosenka mi sie kojarzy:-D:-D:-D

Ja zaraz spadam do pracy ,kawkę wypiję w końcu ,tamtej nie piłam,bo poszliśmy na spacer z psami do lasu ,myslałam ,ze m dojrzeje ,ale gdzie tam ,teraz go dla odmiany głowa boli:-D

Moja znajoma ma dwie córeczki jedna to Nadja ,a druga Lenka ,całkiem ładnie muszę przyznać...Oktawia nie za bardzo jak dla mnie ,ale w końcu to twoje bejbe i rób co ci podpowiada serducho ,a co do m.to trzeba to przejść Kerna ,zobaczysz ,będzie lepiej:laugh2:

a wisz ze mi tez sie to imie odrazu skojarzyło z ta piosenką:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-Dno ja bym nigdy córce tak na imie nie dala:no::no::no:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
To se jeszcze pomyśle nad imieniem:dry::dry::dry::dry::dry::dry:
Paloma po hiszpańsku to gołąb:baffled::-D:-D:-D i tam to jest normalne imie:szok::-D
"una paloma blanca" czyli biały gołąb!:-D:-D:-D
Carmen też fajnie..ja w ogóle chciałam dać na drugie michałowi Carlos..żeby miał pamiątkę z Hiszpanii ale nie chciałam dziecka krzywdzić.
A wiecie co moje imie oznacza w Hiszpanii?? Dewotka:-D Wszsycy za każdym razem ogromnie zasoczeni jak mozna dać tak dziecku na imie:-D:-D
Lidka zapomniałam przesłąć gratulacje dla Alanka:tak::tak::tak:

witam sie i ja:-) szkraby nie dawno wstaly wiec dopiero teraz mam z nimi troche roboty:tak:
a gdzie wszystkie pouciekaly??

a mam pytanie, wlasnie ucze syna robienia siku na nocnik, i puszczam go bez pampersa, a po jakim czasie wasze dzieci zalapaly o co chodzi?
my tez dopiero co nocnik odrzucilismy :)
mlody pierwszy dzien sikal caly czas pod sie
a na nastepny zaczal mi ladnie wolac i tak trzeciego dnia juz bylo bez wpadki:tak::tak::tak::tak:
niestety szpital sie przypaletal i pampersy wiec niedawno znow mielismy oduczanie ale tez szybko poszlo teraz bez wpadek slicznie mi wola siku i kupe nawet jak do miasta jade to mu pampkow nie zakladam:no::no:
i w trakcie jazdy slicznie mi tez wola ze chce siku:tak::tak:
Czarek nadspodziewanie szybko zalapal az sama sie dziwie:tak::tak::tak::tak::tak:
MAdziula dzięki za wsparce. M wyjechał i nawet przez tel. nie mamy o czym gadać bo on zduty i ja też..no i milczymy tak przy słuchawce czasem 10min:baffled::baffled::sorry2:
Moja ciaża to faktycznie ekspresowa jest! AJ sama nei wiem kiedy mi to minęło! Przyszła niedziela to termin porodu Michała:szok:30tc+4dni. Nie wyobrażam sobei rodzic teraz:no:
MAdziula ale fajowo..grilllllll i piffko:cool2: A z tym odchudzaniem to trzeba dać na wstrzymanie przecież..ile można.koamry Cie wyniosą niedługo:-D
Anabubka super, że fajnie się bawiłyście. Zazdroszczę spotkania:tak::tak: No i kusisz tym brakiem komarów..Madziula jak to robisz:confused::-D
A moje bejbe co zrobiło dzisiaj:confused: Wlazł na fotel i z niego poleciał. Rozciął sobei dolną i górną wargę na jakieś 1,5cm:szok: Krew go zalała momentalnie i teraz wyglada jak Gołota:sorry2: Mam nadzieję, że wargi goją siedobrze i nie będzie miał jakiejś pokrzywionej potem:confused::confused:
No to idę sie położyc trochę, skorzystam jeszcze z tych 30min luzu i dam wyprostować nogi małej:-D
mi też Oktawia ze skoda sie kojarzy, ja bym nie dala:no:
ale twoja wyobraznia i twoje dziecko:tak::-):-):-)
skoro wam sie podoba to śmiało:tak::tak::tak::tak:
Beata dewotka:-D:-D:-D:-D:-D:-D

dla mnie dziwadłem jest imię i nazwisko pracodawcy mojego męza Kryspin Gruszka dlla mnie ni przypiłni przyłatał :baffled: spotkałam sie taż ostatnio z imieniem Paloma ,irys :szok:
kochana moja koleżanka nazywa sie Jagoda Ogórek :baffled::baffled:
to dopiero pomysł:sorry2::-D:-D:-D

my ju wrocili z miasta
w portfelu 10 zł do 15:sorry2:
ciekawie bedzie nie ma co
dobrze ze dzemu duzo to do chleba bedzie:-D:-D

ogorki tanie a kasy ni mo dopiero 15 zakupie
i sie zabiore za przetowry a co:tak::tak::tak::tak:

Witam kobietki po krótkiej przerwie :happy2:
wpadłam w szał sprzątania ogarniania szorowania tak więc nawet kompa nie włączałam :sorry2:
widzę że Anabubka wróciła i Dowiklusia z wojaży witajcie kochane :happy2::happy2::happy2::happy2::happy2:
Oleńka wiatm u nas i chylę nisko czoła 2 małych dzieci studia no podziwiam i popieram kobieta może wszystko :-D:-D:-D:-D
Madziula kurcze szok że wicia zwolniła Ankę za zwolnieni no cholera to był wypadek to cud że się skończył tak a nie tragicznie jak tak można :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: a widzę że się z Anabubką skumałyście super cieszę się i co to za szyfr "JADWIGA" czyżbyście chłopów przechrzciły :-p:-D:-D:-D:-D:-D a tego grilowania i francuszczyzny zazdroszczę wam z całego serducha :tak::tak::tak:
Kernuś każde imię jest ładne jeżeli je się ładnie wymawia i jeżeli tobie się podoba :tak:moje dzieci mają typowe polskie imiona jednym się to podoba innym nie mnie bardzo i mam w nosie to że niektórzy mówią że są staromodne ...widocznie ja też taka jestem bo mi się podobają :tak::tak::tak: a twoje imię z hiszpańskiego :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D co znaczy po hiszpańsku anna ????????????
Beatko wypoczywaj opalaj się i tucz się kaloriami z gofrów fast foodów i piwka :-D:-D:-D
Moje dziecię śpi starszyzna dalej na wyjeździe u babci i ani mysli znad morza wracać :baffled::baffled::baffled: ja mam książki do szkoły zamówione w księgarni dali mi 20% zniżki więc opłacało mi się bardziej jak z neta :tak: zaliczka dana czekam na sygnał że są do odebrania :tak:zostaną zeszyty bloki papiery kolorowe kredki plasteliny farby buty zmienne itp czyli pewnie jeszcze z 200zł do tych 600 zł za książki dojdzie ...i to się nazywa szkoła państwowa bezpłatne szkolnictwo..........:baffled::baffled::baffled::baffled:
Z moim Pietruszką dobrze słodzimy sobie ile wlezie używamy też ile wlezie póki starszych dzieci nie ma i można robić co się chce i gdzie się chce :-p:-p:-p:-p:-pi odliczamy dni do jego urlopu co by się jeszcze bardziej sobą nacieszyć:tak::tak::tak::tak::tak:

reklama
Witam i ja
Ja znowu tylko na chwilke bo sciagam jedno pranie,wieszam drugie i przymierzam sie do prasowania,ale tyle tego mam ze chyba raczej sie za to nie wezme:no:
Wczoraj nie pojechalam do lekarza i z moczem bo byla fatalna pogoda i nie chcialo mi sie dupska ruszyc z domu:no:Dzisiaj pojechalam z moczem ale okazalo sie ze przyjmuja tylko do 11 a ja bylam 5 po:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Tak jest tylko w czasie wakacji bo normalnie przyjmuja do 11;30:tak:
Pogoda dzisiaj troszke lepsza i jest cieplej:tak::tak::tak:A od jutra znowu maja byc niby upaly

Sorki,ale znowu nie uda mi sie wszystkiego poczytac

Do góry