reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

ja rodzilam 3 godziny od kiedy byłam w szpitalu:-D
a do szpitala dojechalam bez bóli:rofl:

no ale jak juz zaczęło oleć to na Maksa, rzygałam, mdlałam i wogóle poród to był dla mnie koszmar... ale... na szczescie juz za mną i na kolejny nie predko sie zdecyduję:rofl:

natalineczka
ale mi robisz smaka na hot dogi ;-) ja juz nie moge tyle jesc bo ostatnio jem całymi dniami:baffled::-D
mmmm a fasolki szparagowej to dopiero Ci zazdroszczę!!!!

ps.Witam nowe mamy na naszym watku:-)

Ostatnia edycja:
reklama
Medea zapraszam do mnie na fasolkę.
Mam dziś na obiadek do kurczaczka w ziołach z czosnkiem i ziemniakami.
Dla naszej trójki zakupiłam kilogram i gwarantuję,że pewnie nie zostanie.:-D:-D:-D
Jak coś to szybko ,żeby zdążyć na pełny talerz.:tak:;-):-):-)

Medea to też szybki poród miałaś.:tak::-):-)

Ja pamiętam ,że jak szłam na porodówkę i mówiłam ,że już rodzę to się ze mnie położna śmiała.
A jak lekarka już doszła do łóżka to tylko krzykneła:
Siostro szybko,szybko odbieramy poród ,bo główka na wierzchu !!!:-D:-D:-D:-D:-D
Oj pędu to one wtedy nabrały.:tak::-D:-D:-D:-D
Narzędzia zabrały z łóżka obok ,bo by nie zdążyły naszykować.:-D:-D:-D
Klaudia urodziła się przy 1 skurczu ciągłym i przy 3 partym.:tak::-):-):-)

Po Kubie znów sama wstałam niecałe 10 minut po porodzie z łóżka zanim zdążyli łóżko drugie podstawić i pozwolić wstać.
Oj opieprz równy wtedy dostałam od lekarki...:baffled::baffled::baffled:

A byłam w takiej formie fizycznej ,że 30 minut po porodzie mogłam wracać do domu.:tak::-D:-D:-D:-D

Oj ja tam mogę jeszcze rodzić i pięcioro.
Miło wspominam te chwile.;-):-):-)

Kilka fotek z wypadu na Promenadę nad zalew.

Pierwsze kroki.
Kubuś odważył się po 5 latach wejść do stojącej wody.:tak::-):-)

A potem coraz głębiej i głębiej...

Kuba udaje łabędzia :-D:-D:-D

Ostatnia edycja:
No i ja już posprzątałam :tak: umyłam okna, zmieniłam firankę w dużym pokoju, powycierałam kurze, poodkurzałam całe mieszkanie, pomyłam podłogi, umyłam podłogi, i nawet balkon się załapał na mycie :-D no i kuchenkę umyłam specjalną pianką i chyba nic nie dała, będę musiała drugi raz myć :sorry2: no i teraz padam na twarz :tak: ale przynajmniej mam posprzątane :tak: a głowa nadal boli :baffled: widzę temat porodu :tak: ja to miałam szybko. Od 3 w nocy miałam skurcze, ale do szpitala pojechałam chyba jakoś koło 9 rano a urodziłam o 11.30 :tak: dwa parte i Kuba już był :tak: miałam zbyt mocne skurcze żeby nie przeć :tak:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
As no Klaudia rzeczywiście kolos :szok::szok::szok::szok:
masakra
ja po porodzie tez sama z łóżka zeszlam i do sali juz sobie poszlam
ale to po jakichs 45 min bo wczesniej mi nie pozwolili:no:
zszyli mnie dali mi obiad nakarmilam malego i poszlam:tak:
ale nie wyobrazam sobie miec cc:no:
mimo ze podczas samego porodu blagalam juz pod koniec:-p:-D:-D:-D
ale to wtedy sie nie mysli:-D
teraz nie zrezygnuje z porodu naturalnego z wlasnej woli:no:

przed chwila zjadlam sobie dwa hot dogi z rzodkiewka ogorkiem i pomidorkiem
mmmmmmmmm
sosik czosnkowy ale taki delikutasny co by mnie zgaga nie meczyla
na kolacyjke zrobie jeszcze dwa:-p:-D:-D:-D

mlody zjadl parowe z bulka ogoreczkiem keczupkiem i odrobinka sosiku:tak:
nawet zjadl tzn parowe, ogorek i sosy bo bulka widze ze sie ostala:sorry2::-D:-D

Beatka zapraszam do mnie
u mnie sie porzadki by zdaly ale checi brak :)

Ostatnia edycja:
widze ze temat porodów sie rozpoczol.to ja tak na szybko krystiana rodzilam 9,5 godziny-35 tydzien a blzniaki po odejsciu wód cesarke mialam po 3 godz.34-tydzien.

a ja juz mam stresa za chwilke ma przyjsc pielegniarka zrobic moim dziecia zastrzyk-masakra,na samą mysl mam już dosyc:-(tak mi iich szkoda.
m pojechal do sklepu bo mi sie zachcialo czeresni:szok:ostatnio to codziennie musze zjesc caly worek.

madeuska-kochana,to nie jestes sama z tym obiadaniem sie ja tez ostatnio nic nie robie tylko jem...............:szok:musze przystopowac bo bedzie zle.

as-super zdiecia!!!!

a i jeszcze sie wm pochale jaki wozek zakuilam moim dzieciaczką
1147841686

http://allegro.pl/item1147841686_wozek_podwojny_pokrowce_torba_kolcraft_kolory.html
ten caly czerwony.

Ostatnia edycja:
As nawet mi tak nie mów:-D

u nas fasolka droga:baffled: 13zł / kg a ja potrafie sama z pól kilo zjeść:tak: uwielbiam fasolkę tylko jakoś nigdy nie moge sie zebrać żeby kupić.....

a po porodzie poza tym że mnie rana bolała to było ok- laska sali mi mówila żebym powoli wstawała bo mis ie w glowie bedzie krecic ale powoli nie moglam bo bardziej mnie szwy ciągneły wiec wstałam szybko i nic mi nie było:-D
i wogóle gdyby ne ta rana, która akurat była dla mnie strasznym cierpieniem to byłoby super....
widze ze temat porodów sie rozpoczol.to ja tak na szybko krystiana rodzilam 9,5 godziny-35 tydzien a blzniaki po odejsciu wód cesarke mialam po 3 godz.34-tydzien.

a ja juz mam stresa za chwilke ma przyjsc pielegniarka zrobic moim dziecia zastrzyk-masakra,na samą mysl mam już dosyc:-(tak mi iich szkoda.
m pojechal do sklepu bo mi sie zachcialo czeresni:szok:ostatnio to codziennie musze zjesc caly worek.

madeuska-kochana,to nie jestes sama z tym obiadaniem sie ja tez ostatnio nic nie robie tylko jem...............:szok:musze przystopowac bo bedzie zle.

as-super zdiecia!!!!

a i jeszcze sie wm pochale jaki wozek zakuilam moim dzieciaczką
1147841686

WÓZEK PODWÓJNY/POKROWCE/TORBA Kolcraft/KOLORY (1147841686) - Aukcje internetowe Allegro
ten caly czerwony.
wspołczuje dzieciaczkom zastrzyków:baffled: wózek fajny:tak:

aaaaa AS zapomnialam fajne fotyyyyyyy:-)

super foteczki :-D mala jest slodka, no i zazdroszcze pogody :-)
moze ja wam wkleje kilka fotek mojej malej jesli nie macie nic przeciwko , troche nas poznacze....;-)

no daff ja wiem, wkurzaja mnie te eurogabki ,a Ty kradniesz mi plony:-D:-D:-D
a na facebook za czesto nie wchodze , nie wiem sama czemu...

oj , to faktycznie porownujac .. to roznica mala...z tym ze nie wiem ile mala wazy teraz bo ta waga byla w maju... :sorry2: bede wiedziala za tydzien ...
dzieki za mile przywitanie.... :-)

:szok::szok::szok:
Dziura wessała dziecko - Media - WP.PL

wybacz wzbogacam sie dzieki Tobie bo ty masz zawsze duzo plonow ktorye mozna ukrasc.

a mnie od poludnia meczy nagle goarczka! nie wiem co sie dzieje prawie 39 i zbic nie moge.. etraz pilnuje malej bo maz sie kapie i zebym nie zasnela siadlam przed kompa. poczytam was troszke.

Dziewczyny ale Wy piszecie....
As zdjęcia śliczne a ten konik.... zawsze chciałam jeździć konno ale jakoś nie było mi to dane :///

Daffodill a brałas cos przeciw gorączkowego???

u nas pogoda dośc chłodna...ale póki co jst dobrze... byłam sobie na zakupach bo naszło mnie na sałatkę warzywną... i bede jutro robic.... teraz mój pojechał do mojego taty auto mu naprawić a ja pracuje przed kompem ...... no i w miedzy czasie próbuje ululac Kubę bo marudzi.....

reklama
hej laski

sory ale poczytalam ale nie dam rady poodpisywac nie mam zbyt dobrych wiadomosci i wszystko zaczeło mnie przerazać bo przyszły wyniki tescia i okazuje sie ze nie da rady juz nic zrobic bo to juz starosc i zbyt wiele chorób nie leczyl prawidłowo i wszystko sie nawarstwiło , nie widzi podstaw do leczenia i lezenia w szpitalu wiec w czwartek maja go wypisac i jak nie zalatwia nic to jak mi go przywioza do domu w takim stanie jak jest to ja to wszystko czarno widze , jestem załamana tym wszystkim :-:)-:)-:)-( nie dosc ze tesciowa wymaga opieki to teraz jeszcze tesc i wszyscy patrza na mnie bo ja z nimi mieszkam ........chyba zwariowali:no::no::no::no:

Do góry