reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

ja tylko na chwilke:-)Bylam na zakuppkach i udalo mi sie kupic kilka fajnych rzeczy:tak::tak::tak:Dziewczynkom kupilam w bartku sliczne sandalki bo byly przecenione na 60 zł:szok:I moze beda dobre Im jeszcze na przyszly rok:tak::tak:A w h&m bluzeczki z hello kitty oczywiscie;-)Dominik wybral sobie bluzeczke z bakuganami i kupilam juz Jemu troszke do szkoly

W trakcie zakupow dostalam telefon ze mojej Mamie sie pogorszylo i w trybie natychmiastowym zostala przewieziona do innego szpitala na operacje:no::no::no:A jest to operacja zagrazajaca zyciu:no::no:Jezeli do jutra rana sie nic nie wydarzy to zostawiam dzieci z tesciowa i jade dowiedziec sie czegos:no:
Kurde a w przyszlym tygodniu mieli ja wypisac do domu:no::no::no::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:masakra jakas:wściekła/y:
mam takiego dola ze szok:no::zawstydzona/y:

reklama
Dowikla współczuję ogromnie :-:)-( trzymam kciuki za Twoją mamę oby wszystko było dobrze &&&&& :tak: no to trafiłaś na okazję super :tak:
A ja próbuję tą małą gadzinę spać położyć ale coś mu się nie spieszy :sorry: ma nowy samochód i ani śni o spaniu :eek: ja to bym z miłą chęcią poszła spać tak jak stoje a ten nie :sorry: ja nie wiem na jakich on bateriach chodzi :laugh2: ja dzisiaj w żarach byłam na lumpkach ale jakoś nic mi w oko nie wpadło, Kubie tylko koszulę wzięłam, trochę za duża ale taka super że musiałam :-p idę go położyć spać, może zaśnie :tak: zajrzę potem :tak:

Kurcze co się dzieje...same złe wieści no..
Iwcik biedna wracaj do zdrowia!!! Pewnie z karmienia piersią już nici..
Dowikluś trzymam kciuki za mamę!!!! Oby było lepiej!!!Współczuję stresu:no:
Ja sieżegnam, czekam na m. Właśnie zadzwonił że zaraz wyjeżdża wiec nad ranem będzie w domu w końcu.
Idę spać dobranoc.:-)

lidka no wlansie nie wiem..
sama nie wiem czego chce:baffled: nie moge sie z moim D dogadac ostatnio:-(
jestem jakas rozdrazniona....:crazy: przydalyby sie wakacje jakies..,...,.
to nie @ bo juz po, ale moze przez pogode, brak znajomych na obcczyznie....znaczy jest do kogo "gebe"otworzyc... bo mam tu kumpli z mojego miasta...
ale przez tyle lat te same osoby , a innych znajomyh brak....
nawet nie ma sie nieraz komu wygadac, bo poznane tutaj osoby z innych miast nie zawsze i nie do konca sa szczere.... (niestety juz sie spotkalam z takimi przypadkami kilka razy)
czasem sa takie dolki , tesknota i chce sie wracac do domu.... :baffled:
czasem chcialoby sie gdzies wyjsc do ludzi,... D nie ma czasu bo ciagle pracuje, jak ma wolne zalatwiamy sprawy urzedowe itp...
zreszta tu nawet do kina nie ma gdzie...
nocny wypad odpada bo malej niemielibysmy z kim zostawic... i tak juz jest .... :-/ i tak sie to klebi przxez jaakis cczas a pozniej wychodzi... ze wszystko nagle wkurza i plakac az sie chce.... wrrrr

Ostatnia edycja:
Eee to chyba aż tak źle to nie jest co?? U nas kupka do nionia jużod kilku tygodni i sam o nią woła:tak: Z sikaniem jest różnie. Raz zawoła, raz nie..niestety. Staram się pilnować żeby cześto sięodsikiwał to wtedy mam suche majty. Na sapcery bez pampka, tylko sikanie w krzaczkach co kawałek. Na noc zakładam pampka na poczatku tylko, bo potem i tak co chwilę łażę do kibelka to od razu i jego odsikuję więc zwykle pampek jest suchy. Na drzemce w południe zawsze zaraz po obudzeniu sika i nie mogę zdążyć z nocnikiem:confused2:
No właśnie u mnie źle, przez pewien czas było super, chodził i robił ładnie siusiu ale coś mu się odwidziało i teraz nawet nie usiądzie na nocnik :no: fajnie że u Ciebie szybko poszło. U mnie ten problem że Kuba nie woła jak chce siuki itd a to mnie najbardziej denerwuje :crazy:
Bubka super że z domem już koniec :-D ja widzę Ty jak ja :-) ja też uwielbiam takie rzeczy robić itd :tak: tym bardziej że M nie ma prawie wcale w domu więc ja się wszystkim zajmuje :tak: ja Kuba ma zepsuty samochód to przychodzi do mamy :laugh2: no ja na tym właśnie oglądam pierwsze odcinki 6 sezonu chirurgów :tak: a jabłko na Kubę nie działa, dla niego to przekąska :sorry: no poczekam aż mu minie katar to się przejdę do apteki może mi coś poleci dla niego :tak:
Nie wiem ile to juz jest dokladnie ale calkiem sporo jak na mnie :-p
Juz nawet nie kupuje,chociaz pare razy chcialam:tak::tak::tak:

Wiesz takie palenie tylko "okazjonalnie" to nie jest tak zle;-):-)Chociaz wiadomo ze lepiej by bylo gdybys wcale nie palila:tak::tak:

Zaraz ide na dol zlozyc mlodym wozek bo wczoraj go rozebralam i pralam:tak::tak::tak:
Tak jak ja, palę jak jest okazja chociaż nie zaprzeczam że fajki mam prawie zawsze przy sobie :tak: M ma baterię zamiast fajki a ja prawdziwe :tak: chociaż kiedyś paliłam, prawie w nałóg wpadłam tylko o tyle dobrze że ja sobie powiem stop, nie i ja przestaje :tak:
malinka-nie wiem,musiałabym zajrzeć
Ale rozmawiam od wczoraj z taką dziewczyną która napewno na operacje idzie...
Stwierdziła że nie to u mnie jest problemem,tylko depresja,kazała mi iść do psychologa najpierw,bo w tym stanie to mnie nikt nie zoperuje...
Najpierw psycholog,potem endokrynolog-podleczyć tarczyce bo ja durna od 3-4 lat olewam sprawe,raz biore leki a raz nie...I dopiero wtedy moge zacząć myśleć o operacji...Załamana jestm. Bo dużo przede mną
A dietetyka na nfz nie umiem znaleźć,do psychologa będę miesiącami czekać :-(
Z tarczycą nie ma żartów :tak: do lekarza musisz iść. Moja mama tak miała :tak: musiała iść na operację, usunęli jej z jednej strony całą tarczyce a z drugiej zostawili tylko kawałek :tak: trzeba było bo miała guzki ciepłe i zimne. Ciepłe są gorsze bo mogą przeobrazić się w raka. Ja Cię Kochana nie chce straszyć ale im szybciej pójdziesz tym lepiej. Nawet na nfz ale musisz!!! :tak: Bubka dobrze Ci napisała :tak: moja mama cały czas teraz bierze tabletki. Kiedyś też nie brała i skończyło się operacją :confused2: więc Ty tym bardziej nie czekaj. Za młoda jesteś na operację zmniejszania żołądka!!!!
witam :-) po obiadku u mnie dzis rybka i frytki i grecka sałątka ze słoika ;-)niedługo do prracy na 15.30 i jeszcze jutro a niedziela i poniedzialek wolne W niedziele mamy jechac do rodziców męza bo juz za nami dzwonili ze nie przyjeżdzamy :szok: a ja zaplanowałam sobie ze w niedzile poczytam ksiązkę pośpię i ogólnie odpocznę :baffled:w pracy bez zmian :-( i mimo leków jakis dolek mnie łapie Mam nadzije ze przelew na konto będzie w poniedziałek :baffled: dzieci zdrowe Mąz do nowej pracy idzie juz od 16 sierpnia będzie pracowal po 7 godzin dziennie Jest takie stowarzyszenie osob niepelnosprawnych i tak mu sie udalo dowiedziec o pracy będzie mógl dorobic sobie a przedewszystkim odejda nocki ktore rujnowaly jego zdrowie :baffled: bedzie pracowal w NOMI na stoisklu elekrycznym
Miłego dniea :-D
Tak jest zawsze z planami :sorry: ja to się mówi, jak nie urok to sraczka :sorry: ja dlatego już nigdy nic nie planuję :sorry: co ma być to będzie. Ale obyś w poniedziałek miała jak odpocząć :tak: fajnie że M znalazł inną pracę i bez nocek :tak:
hej:-)
wróciliśmy z maksem ze spaceru i teraz zebrały się czarno zielone chmury naokolo bloku:szok:
edit: teraz zaczęło taak lac ze na okna balkonowe aż mi leci, wieje pod kątem 60 stopni:szok: a ja nie zdążyłam prania z balkonu ściąganąć jak lunęło od razu to juz sie nie oplacało wychodic bo na balkonie jak pod golym niebem mokro jest:szok:
i cale pranie bede musiała na nowo robić....:baffled:
chcialam Wam się pochwalić, że dziś w lumpku osiedowym kupiłam sobie sukienkę na wesele.... nie zrobie fotki bo zostawiłam u babci żeby mi troszkę większy dekolt zrobiła... no ale ideał naprawdę... tak jak teraz modne ala lata 50... czarno biała w serokie pasy noo cud miód malina... anajlepsze, e wypreda byla i wszystko po 2 zł!!!!! i kupiłam ją za 2 zł!!! z Next:-)
jeszce NOWĄ z metką koszulkę Red Herring na której była cena...:-) 60zł na polskie:-D sukienkęz George i dwie spódniczki:-) jedna koronkowa carna a jedna biała w carne kropki te taka jak teraz modne.. rozkloszowana:tak: normalnie cudny dzien zakupowy dziś mialam:-)
Super że się zakupki udały :tak: nie ma to jak trafić na taką okazję :-D ja ostatnio nie mam szczęścia do lumpków ale tylko dla siebie. Dla M i Kuby zawsze coś znajdę :tak: o tyle dobrze :tak:
hej laski popołudniowo.
wlasnie moje dzieci położylam spac a ja zjadlam mega obiad:-pczyli -jajka na twardo z jogurtem naturalnym:baffled:super co???ale to jest moj trzeci dzien i jestem 1 kg lżejsza:-)m jeszcze w pracy jak wruci to moze skocze na miasto ale jak na razie to mi sie nie chce.jest tak goraco ze masakra!!!
pisala do mnie iwicik-i trzustka nie daje za wygrana,boli ja cały czas na kroplówkach jest,faszeroja jakimis sterydami(i z tego powodu malej nie karmi)nic nie moze jesc tylko pic wode.strasznie bidulka sie meczy.
trzymajmy kciuki oby jej przeszło jak najszybciej.
Fajny obiadek :tak: ja tam z jogurtów mogę wszystko jeść tylko nie z ziarnami zbóż to już blee :baffled: Zdrówka dla Iwcik :tak: niech się trzyma Kochana :tak:

A moje dziecko się zbiesiło i nie chce spać :no: no normalnie zaraz go trzepnę bo już nie mam siły do niego :crazy: przez ten katar jest tak marudny że szkoda gadać, jak nigdy :no: a mnie gardło napiernicza że szok :eek: chyba wczoraj za dużo lodów zjadłam albo prędzej się nimi doprawiłam i załapałam od Kuby :baffled: co za pogoda, masakra :confused2: cały czas pada od południa :sorry: mam nadzieję że chociaż jutro będzie ładnie na roku chrześniaka to przynajmniej mój syn się wyszaleje na wsi :tak: idę go położyć spać i królika kopnąć w dupę bo telepie klatką :confused2: do jutra dziewczynki spokojnej nocki życzę :tak:

Mlodzi spia,ja sie wykapalam i umylam wlosy a teraz to nie wiem co mam ze soba zrobic:no:Pewnie czeka mnie bezsenna noc:no::no::no::no:
Na razie nie mam zadnych wiadomosci -a w tym wypadku brak wiadomosci to dobra wiadomosc

MEDEA
No to mialas szczescie w tym lumpku:tak::tak::tak:Super zakupki:tak::tak::tak:
Pozniej koniecznie daj foteczki:tak::tak:

BEATKO
A Ty masz Kochana chore serce tak?I nie boisz sie palic?
Cholera rzuc to swinstwo raz a porzadnie:tak::tak::tak:

Witam, ja tylko na chwilke :tak:

Dowikla, tulam mocno.
Iwcik, duużo zdrówka :tak:

A ja ustaliłam termin chrztu Aniki :tak: 22 sierpnia :tak:

A dzisaj roboty mam co niemiara, zalało nam wczoraj w nocy garaż, złamało drzewo i uszkodziło żywopłot :eek: A M w pracy, bo tam większa powódź :baffled:

Mlodzi spia,ja sie wykapalam i umylam wlosy a teraz to nie wiem co mam ze soba zrobic:no:Pewnie czeka mnie bezsenna noc:no::no::no::no:
Na razie nie mam zadnych wiadomosci -a w tym wypadku brak wiadomosci to dobra wiadomosc

MEDEA
No to mialas szczescie w tym lumpku:tak::tak::tak:Super zakupki:tak::tak::tak:
Pozniej koniecznie daj foteczki:tak::tak:

BEATKO
A Ty masz Kochana chore serce tak?I nie boisz sie palic?
Cholera rzuc to swinstwo raz a porzadnie:tak::tak::tak:
Coś z sercem mam tylko jakoś na badaniach nigdy nic nie wychodzi i przepisują mi żelazo i witaminy, nic więcej :sorry: teraz czekam na jakąś kasę żeby pójść na echo serca :tak: ja rzadko palę, mi jedna paczka starcza nawet na dwa miesiące :tak:

Witam z rana jako pierwsza :tak: Kuba jeszcze śpi, przylazł nad ranem i chyba dobrze mu się z mamą śpi, bo ani myśli o wstawaniu a na zakupy trzeba iść :laugh2: pogoda nadal do d... dzisiaj gorzej bo nie dość że pada to jeszcze mgła i zimno :dry: miałam jechać na to święto brygady do M ale w taką pogodę z chorym dzieckiem wolę nie :sorry: jeszcze by mi się gorzej załatwił, ach wolę w domu posiedzieć i na spokojnie sprzątnąć itd :tak: zajrzę potem ;-)

reklama
agunia do lekarza!!! jeśli dobrze zrozumiałam to tarczyca? z tarczyca nie ma żartów!!!! już pędem do lekarza, bo kopa dostaniesz:p

dowikla trzymam kciuki za mamę:tak:

Moja maa dziś przyjeżdża znów.. po moją siostr.. tak szybko przleciał ten tydzien:-( mogła zostać na miesiąc cały:rofl: cay czas sie z Maksem bawiła a ja miałam spokój:rofl: no i co wieczór chodzila ze mną na siłownię:tak:
no ale cóż.... znów będę sama całymi dniami od poniedziałku:-(

dziś idziemy na rodziny do chrześnicy i bratowej M...
brat mówil, że zrobią wcześniej urodziny, bo wiedzą, że Maks chodzi szybko spać. ale wieczorem wczoraj bvrarowa napisała że urodziny na 17:eek: a dobre wiedza że Maks już od 17.30 jest taki marudny, że nie da się z nim wytrzymać:angry:

no trudno najwyzej pojedziemy do domu, mi tam nie zależy...:cool:

Do góry