reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Witam z ranca
ja juz po sniadanku ,zaraz przychodzi tesciowka a ja wybywam:tak:
Noc mialam fatalna bo spac nie moglam a do tego trzasnieci sasiedzi zrobili sobie imprezke i darli pyski do 3 albo i dluzej:szok::szok::szok::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Myslalam ze pozabijam gnojkow:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::no::no::no:
Pogoda du dupy bo cala noc padalo:no::no::no:Teraz jest tak nie przyjemnie:no:
Klaudie cos zoladek boli i mi sie poklada:no::no:

MH
Wspolczuje zalania:no::no::no:Oby szybko dalo sie to sprzatnac

BEATA
A pytalas sie jakie sa terminy jakbys chciala isc na echo na NFZ?

MEDEA
Chodzilas na silke?Ale Tobie dobrze:tak::tak::tak:ja to nie moge sie zmobilizowac jakos:no:Ostatnio to nawet weidera juz nie cwicze:no:
No ale mega ograniczylam slodycze:tak::tak::tak:W sumie to od niedzieli nic slodkiego nie jadlam z wyjatkiem kinder kanapki wczoraj i koktailu;-):-)

reklama
Hej dziewczynki.
Sezon ogórkowy w pełni. :-)Te ogórasy to już po nocach mi się śnią.:baffled: Koledzy Ł. dali mu tyle ogórków, że w zimę to chyba tylko ogórkami w różnej postaci będziemy się żywili.:-p Tak więc siedzę ciągle w kuchni.:confused2::confused2::confused2:
Ale ile zaoszczędzimy:szok:. Jeden słoik korniszonów w biedronce to koszt 2, 99.:tak::-D

Malinka
pytałaś o me przygotowania do nowego roku szkolnego.:tak: Szczerze powiedziawszy jak o tym pomyślę , to mi włosy dęba stają .:baffled: Z wyprawki mam tylko 4 zeszyty.:sorry::zawstydzona/y: A gdzie książki, plecaki itp, itd? :eek::eek: Czekam na koniec miesiąca, przypływ gotówki i wtedy działać w tym kierunku będziemy.:tak: Jakoś hasło " Żegnajcie wakacje, witaj szkoło!" do mnie nie dociera.:-p
Malinuś jak dziś czuje się Julka i Antoś?

kerna czemu z karmienia piercią po cc już nici?:eek: Nic straconego.:no: Ja karmiłam Amelię 8 m-cy.:tak::tak::tak: Fakt, pokarm dostaje się o dzień , czy dwa później niż po normalnym porodzie, ale walczyć trzeba i warto.:tak:

dowikla współczuje nerwów. Trzymaj się kochana.:tak:

Mlena
obiecała poprawę i co? Wpadła , wypadła i tyle jej widzieli...:sorry: Mlena hop, hop.:-)

Ka.M`ciaa skąd u Ciebie ten podły nastrój?

Joanna zamiast cieszyć się z nowej pracy męża, to i ty dół łapiesz? :eek: Ogromne Gratki!!!. Wszystko się ułoży. :tak:

Mama Helenki powódz.:confused2::confused2::confused2: Jeden z żywiołów trudny do opanowania. Współczuję.

Ostatnia edycja:
Justa to ja poproszę kilka słoików :-D bo ja nie mam jak robić jak cały czas sama z Kubą jestem :sorry: ale mam zamiar jakiś dżemiś porobić, może mi się uda :tak:
Dowilka ja na nfz wolę nie chodzić, raz byłam u jakiegoś lekarza nie pamiętam u kogo i powiedziałam sobie że wolę już zapłacić niż czekać nie wiadomo ile. Ale na nfz muszę mieć skierowanie od swojego lekarza a ja nie mam lekarza a nawet jeśli to mi nie da tak o od ręki niestety :sorry: więc wolę iść prywatnie, mam sprawdzonego lekarza :tak: wiem co to znaczy mieć imprę za ścianą. Ja zawsze jak jest 22 i nadal głośno to idę opieprzyć a jak to nie działa to policja :tak: ja już się z tym nie bawię bo przez 10 lat miałam w żarach takich sąsiadów :sorry:
MH współczuję zalania, oby wszytsko poszło szybko i sucho :tak:
Meduska a chodzisz tak o od czasu do czasu czy masz klarnet wykupiony? Ja bym też chciała chodzić ale tutaj nie ma, tylko w żarach :sorry: ile dajesz za godzinę?

Ale mam lenia :cool::cool::cool: jak nigdy, a jak na razie to tylko łóżko pościeliłam a jeszcze tyle do roboty :sorry: muszę coś na obiad uklepać, a na zakupy to chyba pojadę jak będę do siostry jechać bo jakoś nie chce mi się dzisiaj za kółkiem siadać :tak:mam nadzieję że M będzie miał z kim wrócić do domu, bo jak nie to będę musiała po niego jechać a to godzina jazdy w jedną stronę :sorry: dzisiaj mam zamiar zacząć ściany zdobić bo jakoś się za to zabrać nie mogę :eek: zajrzę potem :tak:

Justa pisalam na poprzedniej stronie...ostatni post;-)

dzis nieco lepiej.. ale nie chce zapeszac by nie bylo jaak ostatnio..
nawet slonko troche wyszlo... tylko mala mi marudzi strasznie.... nie moge jej na krok odstapic... ehhh te zabki:baffled:
zaraz musze obiad gotowac bo bede miala gosci na obiedzie.. a tu jeszcze nieposprzatane:eek: bo nie maam jak.... buuuu
no a z moim troche w nocy pogadalam... dzisiaj mam nadzzieje dokonczymy rozmowe....:tak: bo jak mamy tyle na glowie to nie ma czasu nawet:-(

Iwcik duzo zdrowka dla Ciebie
agunia a Ty lepiej idz do lekarza bo naprawde tarczyca to powazna sprawa.....

dowikla, beata chodze od 2 tygodni codziennie... no w niediele i rz w sobote sobie dałam spokój.. ćwivze po godzinę półtorej+ te 8 minutowe ćwiczenia na brzuch które Wam kiedyś pokazywałam.. te w zależności od dnia 1 lub 2 razy dziennie..

u mnie w miescie zrobili w parku kolo mojego boku otwarta silownie zewnętrną- nie ma żadnych opłat:-) dlatego też chodze:p

ale jak juz bedzie zimno i padać to sobie wykupie karnet na noralna i tez bede cwiczyc codzienni:tak:
ja juz po 2tygoniach widze wielkie efekty:tak:

najwięcej ćwiczę na orbitreku eliptyczym bo na tym najbardziej się męcze, ale tez na innych:tak: nawet na ręce ćwicze, podciagam się i już widzę, jak mi wyszły mięśnie:tak::-)

dowikla co do 6 weidera to dla mnie nic specjalnego... ostatnio moje kolezanki byly na silowni... spoytają sie tam codzinnie i robią 6 weidera... mnie wogóle miesnie brzucha nie bolały przy tych ćwiczeniach a [rzy tych 8 minutowych tak:tak: więc chyba nie ma po niej takich efektów jak po tych 8 minutówkach:tak:

one byly podajze na 20 dniu... nie wiem tóry dzien w kazdym bądź razie po 18 powtórzeń:tak: a dodam że w tym dniu juz bylam po 2 seriach tych 8 minutowych ćwiczen i na laweczce skosnej jeszcze cwiczylam na silce więcj mialam wykonczone mięsnie, a te cwiczenia to byly jak rozciąganie przed treningiem;-)

wg mnie zbyt monotonne te ćwiczenia :p

spróbuj tych 8 minutowych? mniej czasu pochłaniają niz 6 weidera, a efekt myślę że nawet po nich troche lepszy:tak:

MEDEA
A jakie to sa te osmiominutowe?bo chyba nie doczytalam:zawstydzona/y:
No ten weider jest troszke nudny hehe i pewnie dlatego nie chce mi sie cwiczyc:-p

BEATA
Ja tez generalnie wole chodzic prywatnie po lekarzach,ale jak mam okazje isc na nfz i uda mi sie "zalatwic"szybko termin tak jak z tym kardiologiem co dzwonilam w jakis dzien rano i w ten sam dzien mialam wizyte na 13 to korzystam:tak::tak::tak:

Bylam u Mamy i operacja sie udala i przebiegla bez zadnych komplikacji:tak::tak::tak:Byla juz wybudzona i byla w stanie troszke mowic:tak:Trudno ocenic Jej stan bo jest za swiezo po operacji.Musieli Jej ogolic glowe a teraz lezy z drenem.
W ciagu paru dni sie wszystko wyjasni

Mlode spia bo juz byly mega marudne i mi co chwile wydzwanialy kiedy wroce:no:
Ja musze se strzelic chyba kawulca bo inaczej to usne na stojaco:no:
Na jutro juz znajomi wprosili mi sie na grilla a mi nie za bardzo chce sie grillowac i sie zastanawiam czy tego nie odwolac:baffled:

Witam pod wieczór. Pada niesamowicie :no: U siostry super było, no by było gdyby nie to że ogłosili alarm w jednostce przez te deszcze :crazy: no 10 minut jak weszliśmy i od razu telefon że alarm i ma się wstawić w jednostce :no: no myślałam że mnie krew zaleje na miejscu. Ale i tak posiedzieliśmy tak do 17,30 i dopiero pojechaliśmy do domu żeby się spakował i pojechał ze znajomym :tak: a na 17,00 miał być w jednostce :sorry: no cóż tak się robi żeby mieć więcej czasu :laugh2: teraz siedzi, bo jutro ma służbę za kolegę który już pojechał na powódź :tak: mam nadzieję że go nie wyślą :tak: chociaż jak jechaliśmy do siostry to powiedział że już woli jechać na powódź niż na poligon :sorry: no to ma, może pojedzie :tak: a ja sobie wróciłam z powrotem do siostry, posiedziałam jeszcze chwilkę i wróciłam do domu :tak: teraz idę gary zmyć coś zjeść i Kubę kłaść spać zajrzę potem :tak:

dowikla szybkiego powrotu do zdrowia dla mamy zycze :tak:

ja dzisiaj padaam.... najpierw sprzatanko, praniaa tyo mialam na 4 wrzuty , pozawieszacc posciaagacc poskladac:baffled: trzeba bylo z pogody skorzystac bo dzisiaj ladnie nawet bylo.....:tak:
pozniej goscci mialam , obiadek, spacerek po plazy nad oceankiem:-) maly relaks...
wlasnie doszlam do wniosku ze moja mala wymusza na mnie noszenie na rekach:eek::-ptrzeba bedzie ja oduczyc ....
pozniej na wieczor znow ogarniecie chaty...
toz padam na twarz prawie, mala juz zasnela...
teraz czekac na D moze jakis film...

zeby mnie cos bola:baffled:
milej nocki trzeba beedzie ja oduczyc... dzisiaj nie chciaala w wozku wysiedziec

reklama
Witam. A co tu takie pustki :szok: my już żeśmy wstali, Kuba zjadł. Pranie się robi bo cała pralka już była :sorry: zaraz śniadanko zjem i będzie trzeba na zakupy iść bo wczoraj mi się już nie chciało :tak: dzisiaj na szczęście nie pada chodź zapowiadają że ma padać i jeszcze burze mają być :sorry: ta pogoda wykończy człowieka :confused2: M mi napisał że jednak będzie jechać na powódź ale nie wiem gdzie i o której :sorry: mam nadzieję że nie będzie tam długo. I znowu sama w domu zostałam :-( chciałam do siostry pojechać ale zapomniałam że oni we wtorek w nocy nad morze jadą :tak: no to będę sama siedzieć w domu :dry: no trudno, jeden plus z tego że zapłacą za tą powódź jak będzie i przynajmniej trochę grosza wpadnie :tak: zajrzę potem idę jeść śniadanie :tak:

Do góry