reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

...
Dla jednej dzieczyny licytowalam ostatnio kombinezon Wojcika z kolekcji male marzenia ale ta baba odwolala aukcje:wściekła/y:
No wiec pewnie kupie Im w sklepie

Dowikla, jakie rozmiary teraz noszą szczypiorki, bo ja mam buty, ze smyka i kombinezon z HM po Helenie :tak:

...

Mama Helenki ja tez zostalam poproszona na chrzestna:sorry:
niby sie ciesze ale to u nielubianej siostry:-p wiec tak srednio....;-)a chrzest we wrzesniu bedzie....wogole ile sie w pl daje na chrzest?? tak pi razy oko???:-)

Wiesz co, zależy na ile cię stać :sorry: Ja zamawiam srebrną grzechotkę ( ok 200zł) no jeszcze ze 200-300 do koperty, zobaczymy jak nam się uda, bo jeszcze trasa nas czeka :confused2:

A ja byłam dzisiaj w kościele, mam przyjść za tydzień :sorry: Pytam się księdza o Akt, ślubu z kościoła, a on na to nie trzeba, uwierzymy wam na słowo :szok::-D

No a ja się zbieram do szukania kiecki dla Helenki na allegro

Ostatnia edycja:
reklama
MH zobacz jak ci dobrze z oczu patrzy że ci na słowo wierzą:-D:-D:-D:-D:-Dmoże i ja spróbuję :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Kamcia tak jak napisała MH to ile dasz to twoja sprawa u nas np mój Adam jak był chrzczony a miał 2.5 roku chrzestna go ubrała i dała pamiątkę a chrzestny da,l 100 zł jak Julia była chrzczona mój brat i bratowa są chrzesnymi i dali 250 zł do wózka bo kupowałąm jej spacerówkę + pamiątkę +kurteczkę jesienną :tak:A ANTONIO jest jeszcze no świecki :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Dowiklus weź ty ryknij na siorę co :sorry::sorry::sorry::sorry::sorry: a to mama Adasia będzie miała dzidziusia????????????
Kernuś u nas byś sobie wczoraj nie poleżała bo cały dzień lało:eek: jak ostatnio byłam w lumpku to babeczka kupowałą właśnie takie maleńkie ubranka na 56-62-74 śpioszki dresiki kurteczkę spodnie sukieneczki miała tego takie 2 big siaty niektóre ubranka jak widziałam cudne i zapłaciła cłe 24 zł bo wszystko było na wagę :tak::tak:i sama mówi że ma wyprawkę na chyba pierwsze 2 lata włączie z pościelą z lumpka za wszystko może dała ze 300 zł :szok: nawet łóżeczko turystyczne kupiła w lumpku bo się jej trafiło:-Dtylko materacyk dokupi nowy i jest :tak:ja kocham lumpki to wybieranie grzebanie łowienie cacek no kocham to :-D:-D:-D

Witam laski po pracowitym weekendzie:happy:
nadrobiłam po łepkach nerwa mam jakiegoś od kilku dni przed @ jestem to raz a dwa jakoś tak jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze a zwłaszcza o ich brak:-ptak to jest tuż przed wypłatą jak w portfelu najbardziej widać co ???????????podszewkę :baffled:ale będzie git bo musi :tak::tak:
Meduska ja też jestem lasko pod wrażeniem twojego zcięcia do gimnastyki u mnie to zero woli nawet nie silnej a słabej :-D:-D:-D:-Dmoje ćwiczenia to mop,prasowanie,pranie:baffled:
MH powitanie przez dzieci :-D:-D:-D:-D:-D:-Dkochana naucz Helenkę tekstu"dobre wychowanie wraca na śniadanie";-) moja mama tak kiedyś nauczyła mojego Adama i jak wróciłam kiedyś do domu to tak mnie przywitał:-D
Natali a jak twoje przygotowanie do przyjęcia małej dzidzi wicie gniazda itp????
Kamcia chyba wszystkie przeżywamy takie momenty ty tam na obczyźnie a ja na swojej obczyźnie:-(niby jeden kraj ale no właśnie jesteśmy tu sami zero znajomych takich do których można wpaść np na kawkę rodziny sami skaazani na opieke nad dziećmi i tym sposobem nie pamiętam kiedy byliśmy razem w kinie czy np na piwku gdzieś poza domem :baffled:
Dowikluś trzymam mocno kciuki za mamę oby wszysto skończyło się dobrze:tak:pewnie As się za nas mocno modli i nASZE RODZINKI WIĘC MUSI BYĆ DOBRZE :tak::tak:
Justa no to masz wyprawkę wypasioną już :-D:-D:-D:-Dja już prócz bloków i butów zmiennych dla Adama mam chyba wszystko :baffled:mam nadzieję ja od czerwca skrupulatnie powoli wszystko kupowałam bo na raz nie dałabym rady za chiny ludowe :confused2:
Julce wczoraj wygraliśmy akcje z kurtką zimową za 31 zł +wysyłka mam dla niej kurtkę :tak::tak:dziś przegrałąm aukcje na buty dla Adama :baffled:no nic trzeba znaleźć inne :baffled: jeszcze mam kilka aukcji rozpoczętych na kalosze dla Antka i Julki na kurtkę zimową dla Adama i jeszcze jedną dla Julki już wszystko raczej z myślą o jesieni i zimie bo potem kupić na raz wszystkim buty kurtki czapki nie dałabym rady :no: Antonio już ma kurtkę zimową nexta z lumpka może coś jeszcze mu wyszukam i tym sposobem wszyscy będą mieli kurtki za 100 zł łącznie :-)
Meduska a twoje zakupy super :tak::tak::tak::tak:właśnie za to kocham lumpki:tak::tak::tak:
jaki tera adam nos rozmiar? ja wlasnie porobiłam fotki ciuchów od patryka(w koncu:eek:) i bede wystawiała.. moze dziś lub jutro... moe akurat coś Ci podejdzie;-)

hehehe z tym przywitaniem to niezle.....:-D:-D:-D

co do obcczyzny masz racje....:baffled: niby lepiej .. ale qrwa teskno za miejscem gdzie sie wychoowano i gdzie sa znajomi....

kochana zeby sie lepiej wgryxc trzeba wieccej pisac ;-) o sobie o dzieciach....
jak widzisz my piszemy o wszystkim... wiec spokojnie mozesz zagadywac:rolleyes2:

Mama Helenki ja tez zostalam poproszona na chrzestna:sorry:
niby sie ciesze ale to u nielubianej siostry:-p wiec tak srednio....;-)a chrzest we wrzesniu bedzie....wogole ile sie w pl daje na chrzest?? tak pi razy oko???:-)
to wsumie zalezy od Cibie Twoich możliwości.. od chrzestnego dostałam 100zł a chrzestna dała 200+| smoczek srebrny ktory wyszedl ja kolo 80zl

i ze 100 bylam zadowolona a w porownaniu do reszty to chrzestna dala wyjątkowo dużo;-)

hej hej
wkoncu dotarlam
kurcze ten zasrany net mnie juz dobija
mala dzis ma biegunke, na zeby - wychodzi jej dolna trojeczka :sorry:
no i chcialam Wam sie pochwalic tatuazem - robilam wczoraj - ale moj brat ostatnio bral nasz aparat a ja nie mialam do niego kabla zeby pozrzucac zdjecia na kompa i on wyciagnal jakis swoj i teraz mi sie wogole nie chce otwierac folder jak podpinam kabel do usb no cholerka by mnie wziela ... :wściekła/y:

poza tym mali mi teraz spia
wylata m do bani - no masakra poprostu :szok::szok::szok: taka mala ocywiscie :confused2::confused2:
a w stym iesiacu jeszcze wesele - chyba nie pojedziemy :sorry::-(

jak bedzie mi dane to jeszcze posiedze z Wami :laugh2:

czesc mamuski!!!
wita sie i ja po dłuszej nieobecnosci.nie bylo mnie od piatku bo mialam strasznie dużo sprzatania.moje dzieci teraz spia,m w pracy a krystian oglada bajki.obiadek dla m i krystiana mam juz zrobiony,pranie powiesiłam i teraz mam chwilke i zagladam co tam u was moje babeczki slychac.a wiec ja 6 dzien jeste na diecie i od dzis przez 5 dni moge wprowadzic do tej diety warzywa wiec dzis na obiad mam udko z warzywami.w sobote wpadłam w jakis wir pracy posprzatałam caly dom,umyłam okna,fieranki i zaslony wyprałam i poprasowałam i na nic innego nie miałam juz siły a wieczorkiem jak zawsze w sobotni wieczór robilismy grilla,byli znajomi i super bylo.a w niedziele kolejna imprezka bo mojej siostry córeczka 1 roczek kaczyła wiec byl tort,grill i mnustwo pysznego jedzenia a ja nic nie moglam zjesc-myslalam ze tam padne.a i nareszcie mam mojego synka już w domku(był tydzien u mojej mamy)strasznie sie ciesze bo okropnie sie za nim steskniłam.
aha i jeszcze moze uda mi sie dzis odwiedzic iwicik w szpitalu(jak moj m wczesniej z pracy przyedzie)

milego dnia.

dowikla-trzymam bardzo mocno kciuki za zdrowie twojej mamuski,oby jak najszybciej wyzdrowiala.

kerna-o matko jak ten czas leci ty już jetes w 34 tygodniu ciąży-szok!!!!
i juz wybralas imie dla córeczki??????

natalineczka-kochana przez te kokardki nas zaniedbujesz.
jak czarus?co z tym jego siusiakiem?????

madeuska-kochana tak sie zastanawiam po co ty cwiczysz????laska jestes i taka szczuplutka.

kamcia-tak jak dziewczyny pisza dasz tyle na ile cie stac.
a u nas jak blizniaki chrzcilam to alana chrzesna dała 500 a chrzesny 300 a mikolaja chrzesna dała 400 a chrzesny 500.

calogera-witam i zapraszam do pisania!!!!

Meduska mój Adam teraz nosi rozmiar 152:tak::tak::tak:jak wrzucisz coś to podaj linka :tak::tak::tak::tak:
Pati to czekamy na fotki tato :tak::tak::tak::tak:a o kasie nawet mi nic nie mów ja przed wypłatą mam już dziurę budżetową :eek::eek::eek::eek: a po wyłacie zapłacę prąd zakupy muszę zrobić w chemi bo już się zapasy skończyły a tu i żele pod rysznic potrzebne i balsamy i oliwki i płyn do prania płukania naczyń i proszek do prania i mleczko do czyszczenia ech..jak nic z 250 zł pójdzie:baffled::baffled::baffled:
i właściwie wypłaty nie będzie a i rachunek za wodę tez w piątek przyszedł :eek::eek::eek::eek:a gdzie życie:sorry::sorry::sorry::sorry::sorry::sorry::sorry::sorry::sorry:
My już po obiadku z wczoraj miałam więc luzik tylko ziemniaczki obrałam i mizerię zrobiłam .....

Witajcie, chciałam się do Was dołączyć. Siedzę w domku z synkiem, mąż pracuje dość dużo, teraz jest trochę lepiej, bo w jednej pracy zaczyna mu się urlop. W drugiej jakoś do 17 jeszcze ma trochę do porobienia. Będzie mi raźniej, jeśli mnie przygarniecie:)
witaj u nas :tak:
hej
Wkoncu znalazlam chwilke zeby napisac ze zyjemy:)Iwcik pewnie pisze z twojego konta:eek: ale nie chce mi sie logo:eek:wac poszlam na latwizne:-D
laura w swoim zywiole bo od rana do wieczora na podworku Teraz jak jestem u siostry to non stop z Maxem szaleja, oboje juz w lozku no i oczywiscie w jednym :)
dzis bylismy u lenki jak bedzie wszystko ok to jutro wyjda do domku
Mala jest cudowna mam fotki ale trzeba zrzucic na lapka wiec moze jutro mi sie uda:-)
juz sie nie moge doczekac zdjec - ucaluj Iwonke i malutka!!!

hej dziopki sorki za nieobecnosc ale jak pisalam dostalam zwrot z kokardek i niestety teraz musze nadrabiac material:crazy:
ale juz babce powiedzialam ze sie nie wyrobie wiec luzik

jutro do gina na kontrole i usg, ciekawe ile mala juz wazy,
m wymysla imiona i nie moze sie zdecydowac
ostatnio wpalo mu w glowe Wiktoria ale juz mu chyba przeszlo
a jak wczoraj kalendarz przegladal wymyslił Joanna mi sie bardzo podoba:tak::tak:
ale oja mama dzis wpadla na pomysl Lena,
decyzja nalezy do mezusia bo mu obiecalam wiec Iwcik i Lenka sorki za nieświadome odgapianie:-D:-D

ok spadam bo nikogo nie ma ;-)
daj znac co u gina, imionka fajne - u nas tez miala byc Lenka ale na drugie :-D
A my w sobote byliśmy na urodzinach u znajomego, wróciliśmy do domu o 6 rano :-D:-D:-D wchodzimy po cichutku, a nasze dzieci oczywiście już nie śpią :no: Czekały na nas, Helenka jak tylko usłyszała skrzypniecie klamki, to zaczęła krzyczeć, mama tata ... :-D:-D:-D:-D

No i kuzynka poprosiła mnie na chrzestną, więc pod koniec sierpnia, wycieczka na Śląsk :rofl2:
no toscie poimprezowali :-D
jak bedziesz na Slasku to moze wpadniesz na kawusie :rofl2:

Moja siora zaczela dzisiaj 20 tydzien ciazy a juz jej sie czasami brzuch napina:szok:A ta gamgolica jeszcze caly czas lazi:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Ja na jej miejscu bym z lekka przystopowala tym bardziej ze pierwsza ciaze stracila a druga prawie:no::no::no:
gamgolica dobre haslo :laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:
Witam po wekendzie!
Pojechaliśmy sobie wczoraj na wycieczkę całodniową. Poleżałam na kocyku przy jeziorku, a chłopaki szaleli w wodzie.
W tą sobotę idę jeszcze na wesele!!Zapomniałam chyba się pochwalić. Takze znowu pojawia sięproblem.."w co tu sieubrać jak w pasie 115:-D:-D:-D:-D:-D:-D
no pozazdroscic wycieczki to sobie wypoczelas,
heh a na wesele cos wykombinujesz ;-);-);-);-)

do tego Dowikla zdrowka dla mamy bo doczytalamm ze juz po operacji,
medea a co Maksiu mial chrzcinki bo chyba nie doczytalam :sorry::happy:
malina ha ja to wiekszosci rachunkow nie zaplace bo nie bedzie z czego... juz nie mowiac o tym ze na zycie - kurcze fele...

no ni cholerka wyskakuje mi blad jak podpinam kabel....
nie wiem juz czemu....

Ostatnia edycja:
Pati to czekamy na fotki tatuażu :tak: ja za rok mam trzy rocznice u Radka w rodzinie, w tym teściowych chyba 25 a dziadków z Wałbrzycha 50 chyba :sorry: zaczne chyba banki okradać :-D
Malinka znam to, wypłata i po wypłacie :tak: :sorry: takie to życie drogie niestety :no:

A mi Kuba zasnął jakieś półtorej godziny temu :no: no dwie godziny go kładłam spać :crazy: ciekawe do której teraz pośpi :sorry: ale przynajmniej teraz wiem że na wieczór to musowo o 22 spać pójdzie :sorry: ale przynajmniej się wykąpałam i zrobiłam rysunek na ścianie w kuchni :tak: teraz tylko farbę muszę kupić i pomalować :tak: to jeszcze duży pokój, łazienka i przedpokój i będę miała ładnie ;-) a M mi pisał że chyba będą siedzieć tam aż do 22 :szok::crazy: dwa tygodnie, masakra :no: dwa tygodnie sama z dzieckiem :-( ja nie wiem, chyba wyskoczę przez balkon :rofl2:

Witam
My juz jestesmy po spacerku i zakupach:tak::tak::tak:Mlode znowu nie spaly w dzien ale jakos sie trzymaja:-):tak:
Pogoda super i az jakos tak dziwnie sie czuje bo dawno tak cieplo nie bylo hehe;-):-)

MH
Ja kombinezonu szukam tak 80 lub 86 i koniecznie dwuczesciowego:tak::tak::tak:Jak masz jakies fotki to podeslij:tak::tak::tak:
Buciki na zime mam z zeszlego roku 20 ale jeszcze chce Im w bartku kupic drugie i mam juz upatrzone:tak::tak::tak:
A jaki masz rozmiar tych butow bo moja kolezanka moze by wziela a Ona potrzebowalaby tak 23 :tak::tak::tak:

KERNUS
Ty za chwile konczysz 35 tydzien:szok::szok::szok:Ale ladnie udalo sie Tobie wytrzymac:tak::tak::tak:Super:-)

KAMCIA
Ja uwazam ze kazdy daje tyle na ile Go stac,a nie zeby sie patrzec no to ile inni daja:tak::tak::tak:

reklama
Do góry