reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

dzięki..kochane jesteście. Tego mi teraz trzeba..wsparcia:blink:
Mała waży 4200g i ma 55cm:-)

sliczna naprawde :-) i prawie taka duza jak moja Vi jak sie urodzila:tak:
Ja po szklankę cukru.
Dziewczynki właśnie ktoś zapukał do naszych drzwi. Otwieram a tam pani z plakietką, jakimiś papierami. :nerd: Mówi, że jest z fundacji i zbiera po mieszkańcach naszej miejscowości po 20 zl. na symboliczną cegiełkę dla dzieci niepełnosprawnych. Pokazała mi wydrukowaną na kompie jakąś informację. No szok. To ludzie z fundacji teraz po domach chodzą? :szok:
Powiedziałam pani, że udzielam się na bieżąco na forum, na którym jest masa dzieciaczków potrzebujących i tam o ile mogę staram się pomagać. :tak: Sprawdzone źródło. :tak:I, że sama mam trójkę swoich potrzebujących szkrabów.:-D
Pani owinęła się na pięcie i poszła.
Co mnie bardzo ździwiło to to, że pchała mi się do chałupy.:szok: Ja twardo stanęłam w drzwiach i nie wpuściłam nawet do korytarza owej pani.:sorry2:
As co ty na to? Rzeczywiście fundacje tak działają? Czy to oszuści byli? :baffled::baffled:
no naprawde dziwne toroche.. nie dosc ze sie do domu pchaja to jeszcze ustalaja ile masz dac:baffled: dobrze ze nic nie dalas, nie wiadomo jacy to oszusci:angry:
a kartke z napisem to nie sztuka wydrukowac:sorry2:

no tak was nadrobilam ale nie odpisuje prawie na nic ... bo jak czytalam i uznalam ze zapamietam bez cytatu to zapomnialam wlasnie:baffled:

aaaa iwcik ja tez tak sobie radzilam jedna reka a mala karmilam...:-D
a moj D mowil ze nalogowcem jestem:-preszty nie paietam komu mialam co napisac... nastepnym razem bede cytowac lepiej....

reklama
Piękna królewna :tak::-):-):-):-)

Ja po szklankę cukru.
Dziewczynki właśnie ktoś zapukał do naszych drzwi. Otwieram a tam pani z plakietką, jakimiś papierami. :nerd: Mówi, że jest z fundacji i zbiera po mieszkańcach naszej miejscowości po 20 zl. na symboliczną cegiełkę dla dzieci niepełnosprawnych. Pokazała mi wydrukowaną na kompie jakąś informację. No szok. To ludzie z fundacji teraz po domach chodzą? :szok:
Powiedziałam pani, że udzielam się na bieżąco na forum, na którym jest masa dzieciaczków potrzebujących i tam o ile mogę staram się pomagać. :tak: Sprawdzone źródło. :tak:I, że sama mam trójkę swoich potrzebujących szkrabów.:-D
Co mnie bardzo ździwiło to to, że pchała mi się do chałupy.:szok: Ja twardo stanęłam w drzwiach i nie wpuściłam nawet do korytarza owej pani.:sorry2:
As co ty na to? Rzeczywiście fundacje tak działają? Czy to oszuści byli? :baffled::baffled:

Acha i jeszcze jedno. Mam do sprzedania karbownicę- prostownicę niedrogo. Dla zainteresowanych ogłoszenie zamieścilam w dziale sprzedam.:tak::-)
Fundacje raczej tak nie działają .:no:
Zwykle podany jest numer konta i wpłacasz dobrowolną sumę.:tak::-)
U mnie w fundacji jest tak,że rodzice dzieciaków bez orzeczenia ,które chodzą na zajęcia wpłacają kwotę należną za zajęcia jako "darowizna na cele statutowe".:tak::-)
W to miejsce możemy tym dzieciaczkom najbiedniejszym ,których rodziców nie stać na symboliczną opłatę 10 zł zafundować serię zajęć bezpłatnie .;-):-):-):-)
Są jednak osoby ,które mają subkonta w fundacjach i są na innych prawach ,wtedy na różne sposoby starają się zdobyć pieniądze na leczenie własne lub kogoś w rodzinie .
Im nie wolno organizować np: publicznych zbiórek,kwest ,ani zbierać pieniędzy na koncertach czy festynach. Nie wolno dla nich również organizować publicznych zbiórek,kwest,ani żadnych imprez organizowanych publicznie.:no:
Jedyny dochód jaki mogą mieć z festynu,kwesty czy koncertów to 10 % z wynagrodzenia grup występujących w danym wydarzeniu.
Dlatego mając subkonto i podstawę prawną jaką jest fundacja chodzą i zbierają pieniądze po domach na własne cele.:tak::baffled::baffled:.
To tyle co mieliśmy na szkoleniu w fundacji.;-):-):-)
Już jaśniej nie umiem tego napisać ,a i tak jest pogmatwane :baffled::baffled::-D:-D:-D:-D

Ale matkę boli, tak?

Lunka kochana ,matkę zawsze boli .
Złamanie kości obojczykowej to leczenie na 3-4 tygodnie .:tak:
Porażenie to leczenie od miesiąca -do kilkunastu miesięcy a czasami całe życie.
O tę różnicę mi chodziło.:-:)-(

Lunka ja mam taki sam wczesniej miałam niebieski a teraz taki jak ty uniwersalny kolor bo i na chłopca i dziewczynke pasuje
dziewczyny macie któras konto na farmerama
Ja mam konto na farmeramie .:-):-) i na wolnych farmerach też .:laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:

jejku jakie przesłodkie sliczości
buziaczki dla malutkiej :*
i dla ciebie tez kochana nie łam sie bedzie dobrze:tak::tak:
Ja po szklankę cukru.

Acha i jeszcze jedno. Mam do sprzedania karbownicę- prostownicę niedrogo. Dla zainteresowanych ogłoszenie zamieścilam w dziale sprzedam.:tak::-)
e no to raczej bylo wyludzanie:baffled:
dobrze ze nie wpuscilas do domu:tak:
tez bym nie wpuscila:tak::tak:

jestem i ja
chalupka posprzatana m z mlodyn na spacer poszli a ja sobie dywanik wypralam zostal mi jeszcze dywan w pokoju i łżeczko wyprac no i okna pomyc a co za tym idzie trza firany poprac a w miedzyczasie jeszcze milion rzeczy wyjdzie w praniu zapewne wiec wole powoli sobie robic:-D:-D
na szczescie juz jestem spakowana:-D:-D:-D
no i czekam:sorry2:....:-D:-D:-D

As a masz moze wolne jedno miejscie potrzebuje jednego sąsiada bo mam siostre ale ona nie gra juz w to i trzeba mi jednego a na którym poziomie jestes??
Tak mam miejsca na dwóch kontach.
Na jednym jestem na poziomie 38 a na drugim trochę niżej,ale na którym to nie pamiętam.;-):-D:-D:-D
As76_zadane to mój Nick.
Czekam na zaproszenie.;-):-):-)

Starszaki na karate, matka hopsa sa na kompa.
Fundacje raczej tak nie działają .:no:
Zwykle podany jest numer konta i wpłacasz dobrowolną sumę.:tak::-)
U mnie w fundacji jest tak,że rodzice dzieciaków bez orzeczenia ,które chodzą na zajęcia wpłacają kwotę należną za zajęcia jako "darowizna na cele statutowe".:tak::-)
W to miejsce możemy tym dzieciaczkom najbiedniejszym ,których rodziców nie stać na symboliczną opłatę 10 zł zafundować serię zajęć bezpłatnie .;-):-):-):-)
Są jednak osoby ,które mają subkonta w fundacjach i są na innych prawach ,wtedy na różne sposoby starają się zdobyć pieniądze na leczenie własne lub kogoś w rodzinie .
Im nie wolno organizować np: publicznych zbiórek,kwest ,ani zbierać pieniędzy na koncertach czy festynach. Nie wolno dla nich również organizować publicznych zbiórek,kwest,ani żadnych imprez organizowanych publicznie.:no:
Jedyny dochód jaki mogą mieć z festynu,kwesty czy koncertów to 10 % z wynagrodzenia grup występujących w danym wydarzeniu.
Dlatego mając subkonto i podstawę prawną jaką jest fundacja chodzą i zbierają pieniądze po domach na własne cele.:tak::baffled::baffled:.
To tyle co mieliśmy na szkoleniu w fundacji.;-):-):-)
Już jaśniej nie umiem tego napisać ,a i tak jest pogmatwane :baffled::baffled::-D:-D:-D:-D
i ja miałam takie właśnie wyobrażenie o działaniu fundacji. :tak: Dzięki za rozwianie moich wątpliwości. :tak: Co za babsko.:angry::wściekła/y:
Do tego zauważyłam 3 strony formatu A4 z podpisami ludzi, że wpłacili owe 20 zł.:szok: Ale utarg baba zrobiła w ciągu dnia .:szok::baffled:

...chalupka posprzatana m z mlodyn na spacer poszli a ja sobie dywanik wypralam zostal mi jeszcze dywan w pokoju i łżeczko wyprac no i okna pomyc a co za tym idzie trza firany poprac a w miedzyczasie jeszcze milion rzeczy wyjdzie w praniu zapewne wiec wole powoli sobie robic:-D:-D
na szczescie juz jestem spakowana:-D:-D:-D
no i czekam:sorry2:....:-D:-D:-D
Natalineczka czyżbyś wywoływała poród? Tyle roboty z brzuszkiem w tak zaawansowanej ciąży?:szok: Nu nu nu.:crazy:

Kernuś jeszcze raz ogromnie Gratuluję. :tak: Ale śliczny pulpecik.:-)
A tym splotem na zaś się nie przejmuj. Będzie dobrze. :tak:

Ale zimowo na forum się robi.:unsure::unsure::unsure: Toż to jeszcze jesieni nie było. :huh::huh::ninja2:
Ł. o 21 jedzie na trening to pewno wpadnę jeszcze na dobranoc poczytać. :tak: Miłego wieczorka.:-)

reklama
As wysłałam ci zaproszenie odbiesz prosze bo mi dzika łąka zarosła :-(
Zaraz tam zajrzę.

a co to ta farmerama??
cos jak farma na nk???:-p
Tak tylko trochę na innych zasadach
Na farmie NK też jestem jakby co :-D:-D:-D
Podaj dane na pw to Cię odszukam ,albo Ty odszukaj mnie.;-)
Farmerama też jest na Nk.:tak::-):-)

Nie taka jak na nk poprostu to gra chodujesz zwierzęta i roslinki super gra polecam

as odbiesz zaproszenie i wyslij mi tą cukrową laseczke dzieki :-)
Oki.
Ja codziennie na prezenty rozsyłam skrzynki z narzędziami,ale jak chcesz to Ci wyślę jakąś tam laseczkę.:-D:-D:-D:-D

Dziewczynki zapomniałam się pochwalić.
Byłam dziś z młodym w tej klinice stomatologicznej.
Mieliśmy konsultacje na grudzień a planowany zabieg na koniec stycznia początek lutego.:szok::szok::szok:
Dzięki temu,że dziś pojechałam to już dziś mieliśmy pełną konsultację a zabieg Kubuś ma zaplanowany 8 listopada.:tak::-):-)
Ależ ja się cieszę ,że tak dużo udało się przyspieszyć.:-D:-D:-D
Do tego 1.800 zł zostanie mi w kieszeni,bo zrobią to na orzeczenie - czyli płaci NFZ.:tak::tak:

Do góry