reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
Ewunia zdrówka dla Was :tak:
Anulaa super że impreza się udała :-)

Witam. Pogoda fajna się robi więc po południu na spacerek się wybierzemy :tak: Kuba śpi, M też się położył a ja sobie siedzę :-) ziemniaczki obrane, mięso się rozmraża więc na razie wolne :tak: jakoś dzisiaj nic mi się nie chce :sorry:

anula jeśli kupa tak wyglada jednorazowo - z glutkami to może znaczyć że mała zjadła coś co jej nie odpowiadało.. nie świadczy to od razu ze coś jest nie tak
ale widze że u was więcej tyego się pojawiła więc dobrze że poszłaś to zbadać:tak:
gimpelka nie wiem ale może mieć tak ze ma słaby sen i się przebudza i jest niedospany dlatego ma więcej drzemek
nie pamietam jak moja Vi ale chyba miała 2 albo już tylko 1 drzemkę w tym wieku ...bo ona szybko się na jedną przestawiła dużo przed roczkiem ale nie pamiętam dokładnie ile
jak miała 2 to spała mi od 10 do 12 i późńije od 3 do 4.30 a jak później miała jedną (co ma do dziś ) to spała mi godzinkę do półtorej po 12
a spać chodziła normalnie o 19 i wstawała o 7-8 rano
ile twój mały śpi i w jakich godzinach i w jakich okolicznościach(sypialnia czy np w innym miejscu też)
lena super sa te klocki
u nas sie inaczej ta firma nazywa ale jestem z nich zadowolona:tak:
o ile to te same.. pasują do lego?? bo moje tak :-p
justa współczucia :-(
ja jak jestem w pl też kupuję w pepco.. nie dość że tanie ceny to jeszcze dobra jakość..
fakt trafiłam na 2 pary bodziaków co się porozciągały
no ale kupiłam ich z 20 :-p więc takie tam 2 to po mnie spłynęły..
bluzeczki i spodnie które pokupiłam są do tej pory w dobrym stanie i po Vi będzie je Emma nosiła i nie narzekam na pepco.. :-)

a my byliśmy ostatnio w cyrku..
oj jak ta moja córas się wyszalała..szczęsliwa.. patrzyła z takim zachwytem :-)
pierwszy raz była w cyrku..
jeździła na koniku i na wielbłądzie :-)
super było :-D

Vikamcia ale fajne atrakcje dla małej ja z bartkiem jeszcze nie bylam i pewnie w tym roku nie pójdziemy bo u nas raz na jakiś czas przyjeżdża a w sumie to ja nie bardzo lubię cyrk wole zoo;-)
my już po spacerku Bartuś troche się wyszalał mam plany na jutro żeby isć do lasu z samego rana ale nie wiem jak z pogoda liczę że będzie taka jak dziś.
pozdrawiam

Dzisiaj popoludniu rozlozylam malcowi jego basenik, a pozniej pojechalismy na plac zabaw. Już w drodze powrotnej wolal mniam mniaaaam, wiec dostal cieoplutka berlinke na kolacyjke i troche salatki warzywnej. Pycha!:-)

Ja to, jak chce zaoszczedzic na dziecku, to zawsze wychodze jak Zablocki na mydle.:-( Kolezanki czesto kupuja uzywane zabawki na necie, no i ja sie skusila. Kupilam 3, z czego jedna byla naprawde ok. Pianinko jest mega ciche i mozna przy nim spac. Sprawdzalam to na sobie, a slimak po nacisnieciu roznym przyciskow wygrawa zawsze ta sama melodyjke. Na szczescie kierownica do wozka byla ok.:-)

asienka dajesz małemu jeszcze mleko modyfikowane?
mój zaczął jeść go coraz mniej z tym że on ma alergie więc boje sie że będzie miał jakieś niedobory bo jest na bebilon pepti.

mały dopiero przed chwila zasnął więc mamy teraz czas tylko dla siebie:-)

aguska - tak daje, dwa razy dziennie pije. Rano po obudzeniu oraz kolo 23. Junior pepci pijal do 6 miesiaca zycia z powodu mega kolek. Pozniej powoli wprowadzalam jemu zwykle, na szczescie bez komplikacji.
My wczoraj ogladalismy sobie filmik, horror pt. "Nienarodzony". Wrrrr.....

spokojnej nocki wszystkim zyczę :)

Gimpelka teraz wieczorkiem wszyscy czujemy sie gorzej... ale mam nadzieje ze jutro bedzie lepiej!!!

aguska ja też wolę zoo ale u nas w irlandii sa tylko 3 zoo i to kazde oddalone od nas o ponad 200km:sorry: więc jak jest jakaś atrakcja w mieście to od razu sie wybieramy :-)
ostatnio była 2 razy karuzela.. miesiąc temu i 2 tyg temu teraz cyrk..
a do zoo się możemy wybrac jak D będzie miał mniej pracy niż teraz bo teraz to nawet wolnego nie ma za dużo..:sorry:
gimpelka kochana w nocy to ładnie śpi w miarę.. budzić sie mozę przez ząbki..a w jakich porach spi w dzień??
asienka nienarodzony to super horror aż mi ciarki przeszły :-p
miałam go oglądać ju ż dawno ale byłam w ciązy z Viki i to na początku.. wiec muisiałam czekać całe 9 miesięcy żeby obejrzeć bo jakoś w ciązy nie chciałam brać się za horrory :-) a przynajmniej nie za takie ;-)

reklama
Witam z kawką :-) jak dobrze się wyspać :-)
Aguska moim jak nie rosła nóżka to nie a jak im śmigła to.... i teraz wszystkie buty kupuje na miesiąc i po miesiącu już małe
Vikamcia no właśnie nie było to jednorazowe poczekam jak nasza wróci z L4 i powiem że chce skierowania ba badania krwi i moczu b w sumie to jeszcze nie miały
Co do auchana to ja czesti chodzę bo tam są promocje jakieś zawsze tesco i carrefura też mam blisko więc przeglądam czasem gazetki

A my wczoraj pojechaliśmy na paprocany u nas takie jezioro z lacami zabaw i fontannami pod którymi dzieci się pluskają w końcu coś odnowili porządnie

Do góry