reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
Witajcie UDAAAAAAŁOOOOO SIĘĘĘĘ mamy zgodę na przeszczep i termin wstępny na 29 września :-):-):-):-):-):-):-):-)
co prawda mogły byśmy nawet mieć go 1 września bo się zwolnił termin ale nie wiem czy uzbieram te 12 tys do tego czasu bo nie wiem ile mamy na fundacji Z 1%
w każdym bądź razie skakałam dziś ze szczęścia ale zmęczona jestem taaaka ze głowa boli cały dzien w aucie w tym skwarze bez klimy jak na złość :angry:
SUPER !!!!!

Anulaa super z przeszczepem, oby pieniążki się znalazły :tak:
As jak stajnia?

Witam, Wy piszecie że gorąco a u mnie dzisiaj wiatr i pochmurno :sorry: zmęczona jestem, nic mi się nie chce dzisiaj :sorry: ale to przez tą pogodę :tak: Kuba się bawi u siebie, M poszedł do właścicieli mieszkania gadać a ja korzystam z okazji :tak: pies zaczyna mnie już wkurzać, bo ma dwa miesiące i nauka sikania na dworze jest :confused2: no masakra jakaś, gorzej niż z dzieckiem :sorry: klucze od mieszkania dostaniemy we wtorek i od razu wchodzę z malowaniem i jak się uda załatwić transport i ludzi to w czwartek od razu przeprowadzka :tak: oj jak ja nie lubię tak na szybko :sorry: wkleję Wam zdjęcia jak mi się uda :tak: pierwsze to Kuby pokój, potem przedpokój, duży pokój, kuchnia, znowu duży pokój i na końcu pies z Kubkiem :-)

Stajnia powoli obsycha,ale skończyło się na interwencji w gminie.
Okazało się ,że okoliczni ludzie tam mieszkający wylewali wężami do lasu wodę ze swoich posesji i dlatego tyle godzin po ulewie stajnia i dom p.Ani (właścicielki) była nadal zalewana :szok::szok::sorry::sorry::sorry:

Kochana bardzo fajne mieszkanko.
Psiak cudny ,a do sikania to są zasady ,których trzeba przestrzegać i pies szybko załapie ,gdzie się załatwiać można ,a gdzie nie.
Po pierwsze szczeniak sika zawsze po jedzeniu,po spaniu i po zabawie.Masz 3 super okazje by za każdym razem zdążyć go wynieść na dwór.
Nie wolno psa karać za to ,że sika w domu ,bo będzie się chował i sikał po kątach.:sorry::sorry:
Średnio powinno się go wystawiać na dwór co godzinę na siku.
Ja na początku stosowałam dla Abry podkłady higieniczne i pozwoliłam by młoda sikała w domu w wyznaczonych miejscach (podkładach).Po prostu za każdym razem zanosiłam ją na podkład i czekałam aż zrobi siku .po 3 dniach już miałam 100 % sikania na podkłady :-D:-D:-D
Prawda jest taka,że szczeniak potrzebuje miejsca do sikania max do 5 m od niego,dalej nie potrafi dobiec trzymając i będzie sikał nawet w biegu :-p:-p
Jak chcesz coś więcej wiedzieć to pisz na priv to Ci wytłumaczę.

Cały dzień na powietrzu dzisiaj spędzony. Gorąco ale w cieniu szło wytrzymać.

Mieliśmy za to nie fajną przygodę na działce:no:. Malucha użądliła pszczoła:szok::wściekła/y:. Dopiero po czasie zajarzyłam jak znalazłam żądło na nodze:baffled:. Ryk niesamowity. A spał w wózku jak to się stało, więc miał nie fajną przedwczesną pobudkę:no2:.
Oj bidulek się wycierpiał...:sorry:
Buziaki od e-cioci dla malucha

hej:) Wróciliśmy!
W piątek, w 37 stopniowym upale wyszliśmy na pielgrzymkę na góre świetej Anny. 30 kilometrów. Kiedy weszlismy rano do koscioła na msze przed pielgrzymką wszyscy mysleli ze zartuję i wcale nie idę z nimi. Kiedy msza sie skończyła i ruszylismy smiało z wózkiem powiedzielismy ze idziemy odprowadzić Damiana do dzielnicy obok, po pierwszych 10 kilometrach juz wiedzieli ze na prawdę idziemy. Niektórzy wątpili w to że dojdziemy, inni wpierali i mówili ze jak będzie trzeba to poniosą na barana:) Ale Wojtus zaskoczył wszystkich, przez 30 kilomterów, 8 godzin nie płakał ani razu. Uśmiechnięty i zadowolony doszedł z pielgrzymami na metę. Resztę napisze później bo padam na ryjek:)

Wasze posty przeczytam potem obiecuje:)
Super !!!!
Dzielny maluch !!!

Witam sie po weekendowej nie obecności :tak:.
Widzę, że pierwsza jestem :-D. Fajnie, fajnie ;-).
Strasznie szybko zleciało mi to wolne, może aż za szybko
eek.gif
. W piątek mężuś wyciągnoł mnie na lagunę do Gryfina, w sobotę byliśmy u babci na urodzinkach <zadowolona baaardzo z prezentu
yes2.gif
>, a w niedziele pojechaliśmy na ognisko <tak spontanicznie>, a później do siostry T i tak nam zleciało
biggrin.gif
. Prawie przez cały weekend pogoda dopisywała, tylko w sobotę się trochę poknociło ale dopiro po południu. Dziś jakoś od rana spać nie mogłam
shocked.gif
, uszykowałam mężusiowi kanapki do pracy, pogadałam z teściową, poczytałam trochę książkę, wypiłam kawkę i stwierdziłam, że zajrzę do Was puki mi mały śpi
yes2.gif
.
Anulaaa, gratulację! Bardzo się cieszę, że dostaliście zgodę na przeszczep :tak:.
Gimpelka, grztuluje wytrwałości :tak:. Fajnie, że Wojtuś był grzeczny na pielgrzymce :-).
Lena, zdrówka dla Gai :tak:. Jak się dziś perełka czuje?
Justa, zazdroszcze pokazów Air :tak:. Opowiadaj jak wrażenia :-).
Beatka, fajne miszkanko. W końcu mogę pogratulować :tak:. Kiedy będziecie się przeprowadzali?
Karolcia, jak tam po użądleniu? Lepiej? Ucałuj maleństwo :tak:
Aguska, widzę, że u Was to spacerowo weekend minoł :-) i dobrze trzeba korzystać puki pogoda :tak:
Super Weekend :tak::-):-)

I po weekendzie. :cool:

A my tak się bawiliśmy wczoraj :
Super pokazy :szok::szok::-):-):-)

Witam poniedziałkowo,
dom posprzątany, pranie (już 4-te) wywieszone, Marcin już po drzemce. U nas było gorąco w sobotę, aż za bardzo.Impreza udana. Wszystkich nas było 14 osób. Marcin zadowolony z prezentów, a wybierania (pieniążki, kieliszek itd) nie było. Ja nieco jestem poobijana, bo przed imprezą poleciałam jak długa ze schodka. Był trochę śliski, a że leciałam na Marcina, zrobiłam dziwne akrobacje i Marcina położyłam na siebie. Ja mam obite lewe ramię (mam problem z zapięciem biustonosza:-(), lewy łokieć trochę rozwalony i siny, no i prawe kolano - obite i sine:-(przez chwilę nie mogłam się ruszyć, Marcin płakał ale z przestraszenia. Mąż mnie podniósł, Siostra się przestraszyła, że coś poważnego mi się stało. Na szczęście nie uderzyłam głową w betonowy chodnik, na którym wylądowałam:szok:posiedziałam, poszłam pod prysznic i byłam gotowa na imprezę:tak:Marcin był bardzo grzeczny, bawił się i podjadł owoców, torcika a nawet troszkę mięska z grilla:tak:
anulaaa super, że jest zgoda na przeszczep. Trzymam kciuki żeby kasy było aż za dużo :-)
Jeśli chodzi o obcinanie włosów, to ja Marcinowi obcinam maszynką, już chyba ze 3 razy było cięcie. A wcześniej obcinałam Mu grzywkę nożyczkami 3 razy, bo w oczka wchodziła.
Beata fajne mieszkanko, powoli dojdziesz do ładu, spokojnie :-)
gimpelka wow, 30 km jestem pod wrażeniem :-) brawo!
aguska u nas ciepełko i śliczne niebieskie niebo. Może i Wam uda się wyprawa do koleżanki.
krolcia szkoda, że się nie opaliłaś. Dobrze, że po ukąszeniu nie ma śladu.

Marcin chyba mnie zamęczy melodyjką z traktora farmera ;-) od wczoraj gra prawie cały czas i Mały podryguje i podśpiewuje :-)
Miłego dnia!
Dobrze ,że impreza udana,a Tobie współczuję bólu i cierpienia.
Najważniejsze,że mały bez obrażeń.;-);-)

Justa, laguna, to kompleks basenów< olimpijski, dwa dla dzieci> + solanka + jacuzzi + restauracje + solarum + sauna i inne pierdoły. Że T ma karnet z pracy, to korzystamy z basenów i jacuzzi :tak:. Zawsze to jakieś miłe spędzenie czasu ;-)
Tu masz kochana link i możesz zobaczyć jak to u nas wygląda :takL Centrum Wodne Laguna w Gryfinie
Tu masz fotki jak to orientacyjnie wygląda:
Zobacz załącznik 385793
Zobacz załącznik 385792
Super zdjęcia z tego pokazu lotniczego :tak:. Musiało być fajnie.
Agulek, siniaki szybko znikną ważne, że małemu nic się nie stało i że się kochana nie połamałaś :tak:. Fajnie, że impreza Marcinka udana :tak:, szkoda, że nie wybierał nic na roczek. U nas tak wyszło, że będzie poeta - alkoholik :-D;-).
Fajny komplex rekreacyjny.
U nas Klaudia ma zostać zakonnicą alkoholikiem ,a Kubuś księdzem alkoholikiem...:-D:-D:-D
A swoją drogą ciekawa jestem co takiego jest w tych kieliszkach ,że dzieci na ogół po nie sięgają :-D:-D:-D:-D:-D

Witam się poniedziałkowo.
U nas zabiegany weekend na maxa,ale całkiem miło spędzony.
W sobotę rano bazarek,potem obiad dla rodzinki,po południu grill zrobiliśmy i Darek bawił gości do 22,30 ,a ja sobie odpoczęłam przy robieniu obrazu :-D:-D:-D:-D
Jedzonko grillowe dostarczał mi mężulek osobiście do domku na taras :-D:-D:-D
Wczoraj rano leżeliśmy do południa w łóżku ,później obiadeki goście,wieczorkiem zrobiłam jedzonko z grilla,ale w moim magicznym piekarniku i mężulek stwierdził,że lepsze ,jak jego wczorajsze :-D:-D:-D:-D
Wieczorek poświęciłam na robienie obrazu ,a część nocki na potrzeby męża i moje własne.:-D:-D:-D:-D:-D
Oj rano ciężko było wstać :szok::szok::-D:-D:-D:-D
pozdrawiam i miłego dnia Wam życzę moje kochane e-ciotki

Witajcie poniedzialkowo! :-)
krolcia - a bylas moze na maminkowym pikniku w sobote? Znasz moze nasza regionalna stronke www.mamawsieci.pl. Tak jest nasze forum oraz kalendarz fajnych imprez dla mamus i dzieci z regionu.;-) super foty
gimpelka - dzielna z Was familia! Super! Ja nie moglam wytrzymac w sobote! :eek:
agulek - fajnie, ze jestescie zadowoleni z imprezki!:-) Zdrowko zycze Kochana! ;-)
Beata - bedzie OK!:tak:
fanta - Super miejsce ta Laguna. U nas tez dzisiaj w okolicy otwieraja nowy Park Wodny. Trza sie kiedys przejsc!:tak:
Mojego jeszcze nie obcinalam. Zal mi jego loczkow.
O takich:
URL=http://imageshack.us/photo/my-images/827/img0022dh.jpg/]
img0022dh.jpg
[/URL]

Uploaded with ImageShack.us

Ostatnia edycja:
Miałam już do Was nie zaglądać ,ale muszę coś Wam pokazać ...:-D:-D:-D:-D
Dziewczyna chce znaleźć dom dla goldena ze schronu....:szok::szok::szok::szok:
przeczytajcie opis
GOLDEN RETRIEVER - RAMZES - OK 6 LAT.. szuka bezpiecznego domu! - Psy, Szczeniaki, Pieski, Psiaki, Psy Rasowe - Gumtree Wielkopolskie / Poznań...

To co ja mam powiedzieć gdy Abra :
-kopie nory jak kret,
-zjada wszystko drewniane jak bóbr,
-wciąga wszystkie śmieci jak odkurzacz,
-nie ma daru uzdrawiania ,bo nie jest lekiem na serce,
raczej dobrze podnosi ciśnienie krwi i szarpie nerwy :-D:-D:-D
-niszczy wszystko co spotka na drodze :-D:-D
-ma 5 miesięcy ,a nadal czasami potrafi się zsikać w domu jak zaśpię porę porannego spaceru ;-):-):-)
-wcale się nie obawia otoczenia -raczej otoczenie obawia się jej :-D:-D:-D
-umie walczyć o jedzenie :szok::szok:
-umie zachować się jak pies podwórkowy:szok::szok:
-nie jest pluszczkiem do podusi ,bo to podusia jest jej i zwala każdego kto zamierza się do niej przytulić :-D:-D:-D:-D:-D
-golden to diabeł w psiej skórze !!!
też jest średniaczkiem ,ale zajmuje kupę miejsca na moim holu ,który ona uważa za jej własny kładąc się w poprzek przejścia :-D
ponadto gania wszystko co się rusza -ptaszki,motylki,muszki,komary
zjada wszystko co uda jej się upolować
notorycznie ma łapy na blatach w kuchni i kradnie tyle ile zdąży :-D:-D:-D
kradnie Nilowi jedzenie z pyska
służy doskonale jako furminator dla Nila pozbawiając go zbędnej sierści :-D:-D:-D

Też uważam ,że to najcudowniejszy pies na ziemi :tak::-D:-D:-D
a ja jestem chyba psychopatką ,że właśnie za to jaka jest ta mała ABRA - MAKABRA to jeszcze z dnia na dzień kocham ją bardziej ,bardziej i bardziej...

Kurcze to może ja nie mam goldena
A może papiery od suki mi podmienili? :szok::szok::szok::szok::-D:-D:-D:-D:-D:-D

Ostatnia edycja:
Reklama dźwignią handlu kochana ,nie wiedziałaś :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Nie zauważyłam pięknych loczków Twojego malucha.
One są bombowe i też bym nie ścięła

Ostatnia edycja:
Kuba nie chce mi spać, przez co jestem z obiadem do tyłu :-(, dziś planuje zrobić mielone ale w takim tępie to będą chyba na jutro :eek:. Piję kolejną kawę i ciąglę nie mogę się obudzić :confused2:.
As, malujesz obrazy :szok:. Fajnie. Normalnie kobieta renesansu :tak:. Imasz się wszytkiego. Z tego co się orientuję, to chyba też wyszywasz prawda? Jak Ty na to wszytko znajdujesz czas? Podziwiam :tak:. Fajnie opisałaś post reklamujący psinę :-D. Po Twojej rekomendacji napewno znajdzie się dużo chętnych :tak:.
Asienka PL, super zdjęcie, a jakie loczki :szok:. Śliczne włoski ma Twój maluch :tak:. Co do takiego centrum wodnego, to szkoda, że w Szczecinie nie ma i trzeba jeździć. O tyle dobrze, że jest niedaleko :tak:.

ale dużo napisałyście:szok: i dobrze;-)
justa extra fotki!!!!!!!!
krolcia u ciebie też super fotki a mały jaki dumny;-)
fanta ale fajna ta laguna tylko pozazdrościć
u nas na tej wiosce nic nie ma:zawstydzona/y:
asienka Ksawcio słodkie ma loczki:-)
agulek no nieciekawy miałaś wypadek:no:
nie wiem czy o kimś zapomniałam miałam coś jeszcze napisać a le jak mi sie przypomni to następnym razem;-)
Justa mój grzecznie siedzi obcinamy go maszynką a przy uszkach poprawiam nożyczkami bo czasem maszynka dobrze nie chwyta a mały sie kręci
m w domku nie długo jak zwykle wybierzemy sie na spacerek

reklama
UWAGA!

Nestle apeluje do wszystkich konsumentów, aby zwrócić kaszkę bananową ,okres przydatności do spożycia do 2012 roku, kod kreskowy: 761303308973, ponieważ istnieje możliwość, że zawierają kawałki szkła! Kopiuj na status, chociaż nie jesteś rodzicem. Możesz uratować życie jakiegoś dziecka.

Nestlé Polska SA - Aktualności
nestle.pl
Producent szerokiej gamy artykułów spożywczych. Informacje o firmie, produktach, promocjach. Archiwum prasowe, Kariera..

Tu chodzi o partię towaru wprowadzonego na rynek francuski.
Nas to nie dotyczy :-)

Gerber na FB zdementował tą plotkę.

To się dzieje nie w Polsce. http://nestle.pl/wiadomosci.aspx?ArticleID=123

Załączniki

• 2283622107.jpg
    2283622107.jpg
    31,9 KB · Wyświetleń: 27
Do góry