reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Beata zddrówka.
Renata ja chyba skarbonke kupie na przyszły wrzesień.....bo pewnie wsio, łącznie z tytą, będzie na mojej głowie....
Pogoda się zepsuła ale w Ogrodzie Botanicznym byliśmy, potem chłopaki w macu z tatą, a teraz juz leżą..Plecaczek spakowany ;-) i zerówke czas zacząć..stresa mam strasznego bo ten mój Lolo ma straszne problemy z nauką a ja w wakacje odpusciłam...trzeba będzie przysiąść...a po urodzinach psycholog i psychiatra..i zobaczymy czy to adhd....Podejrzewam, że nie no ale sprawdzić nie zawadzi....

reklama
Mamuski przedszkolaków i szkolniaków! Bedzie dobrze!!!

Ja bede chciala mego synulka do przedszkola gminnego od stycznia oodać, no ale czy jeszcze bedzie funkcjonowac to zobaczymy!

2012-09-02 17.03.40.jpg
gaja dożynkowo:)

Beata zddrówka.
Renata ja chyba skarbonke kupie na przyszły wrzesień.....bo pewnie wsio, łącznie z tytą, będzie na mojej głowie....
Pogoda się zepsuła ale w Ogrodzie Botanicznym byliśmy, potem chłopaki w macu z tatą, a teraz juz leżą..Plecaczek spakowany ;-) i zerówke czas zacząć..stresa mam strasznego bo ten mój Lolo ma straszne problemy z nauką a ja w wakacje odpusciłam...trzeba będzie przysiąść...a po urodzinach psycholog i psychiatra..i zobaczymy czy to adhd....Podejrzewam, że nie no ale sprawdzić nie zawadzi....
Oprócz ADHD jest jeszcze full innych dysfunkcji u dzieci ,więc lepiej wykryć co i jak ,by wiedzieć jak działać.
Na każdą przypadłość są terapie i w krótkim czasie dziecko wychodzi z opresji obronną ręką .

śliczna

Fanta sto lat i dłużej :-):-)

Witajcie .
Moje strszaki też jutro do szkoły.
Klaudia to już 1 klasa liceum ,a Kubuś do 4 klasy rusza. :szok::szok:
W obydwu przypadkach żarty się skończyły. :-D:-D:-D

Klaudia twierdzi ,że jutro to jeszcze wakacje ,a Kubuś ,że na dzień dobry dowali koledze bo... :szok::szok::szok::szok:

Zmian u młodego będzie dużo ,więc nie wyobrażam sobie jak to będzie w naszym przypadku.
Jedno wiem -będzie cholernie ciężko :eek::eek::eek:

Dziewczyny ja doświadczona mama ,ale może mi pomożecie .
Jak nakarmić wiecznie głodnego niemowlaka?
Dawać jeść do oporu ?
Czy jednak wyznaczać jakieś granice?

Moja panna to :
Pasibrzuch być głodny :szok::szok::-D:-D:-D
od rana do wieczora i po wszystkim co jej dam ...
A jak już zaśnie to potrafi spać na tym jedzeniu z dnia 8 -10 godzin.
Tak było tej nocy.
Zasnęła wczoraj ok.22 przy cycu .
Obudziła się dziś rano po 6 i przejadła co nieco i dalej w kimę .
Ostatecznie wstała 9.30 :eek::eek::-D:-D:-D
A ja myślałam ,że mnie rozerwie od ilości pokarmu ,którego ona nie ściągnęła.:sorry2::sorry2::eek::eek:
Ulga przyszła po karmieniu ,bo obciągnęła 2 cycki i się nadal patrzyła .
To co mi teraz dasz :confused::confused::-D:-D:-D

AS ja chyba bym jej dopychała póki by nie przestała hehe ciężko tak stwierdzic ale ja miałam tak z Gają póżniej się unormowało i mi znajoma położna zawsze mówiła tak by przed drugim sniadankiem czyli ok 1 godz po porannym mleku dac owocki :)U nas się sprawdzało ale wiesz jak jest:)

As dzięki. No ja własnie wiem, że tego multum i na moje on ADHD nie ma:no: Jest mocno nadpobudliwy, ma problemy z nauką ale potrafi to i owszem, ale, żey zaraz po tym ADHD?? Wmawiaja i wmawiaja. Pewnie, że lepiej to sprawdzić, szczególnie, że za rok 1 klasa i lepiej wiedzieć co i jak. Ja mam tylko nadzieje, że nie wychodzi niedotlenie z porodu.....
A psychiatra nie gryzie ;-)
Dla mam pierszaczków kciuki i dla pozostałych mam też ;-)

hej

Bodzia ja w tamtym roku chcialam zbierac w skarbonke na tegoroczne wydatki szkolne. ale wez i nazbieraj przy dwojce dzieci.

co do ADHD. Mojemu synowi wmawiają. nauczyciele uparcie twierdzą ze je ma. Bylam u psychologa niedawno i powiedzialam mu o zachowaniu Filipa. No i na jego oko to "tylko" nadpobudliwosc.I potrzebna nam terapia SI.

Filip w miejscu nie usiedzi, nawet 5 min. Jak ogląda bajkee to alb biega, albo skacze, 15-20 razu zmieni miejsce siedzenia, pozycje. przy jedzeniu to samo. na szczescie na zajeciach indywidualnych to sie juz unormowalo i bywa tak ze 45 min to mu za malo bo on chce jeszcze popracowac.

Wczoraj cieplutko calusi dzien. chlopcy szaleli z siasiadki wnuczką do 19. pokąpali sie zjedli kolacje i padli. F wstal niedawno a O nadal spi. bez zadnej nocnej pobudki.

A dzis? chmury na niebie , jakos tak ponuro jest ;/ bleeeeeeeeeeee

reklama
renata u nas pogoda taka sama
co do zachowań dzieci to każde dziecko inne jeśli są problemy to jak najbardziej należy zbadać i zastanowić się jak mu pomóc ale gdy problemów brak po co na siłę wciskać chorobe?żyjemy w czasach gdzie zdrowych ludzi nie ma bo lekarze zawsze coś wymyślą...albo wiecznie nie wiedzą co komu jest:confused2:

Ja popijam kawusie zaraz trzeba się ogarniać d przedszkola
ja nawet nie wiem czy u nas jest jakieś rozpoczęcie hehe ide normalnie z małym

Do góry