reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Aguśka o to to.A tak w ogóle to adhd musi zdiagnozować psycholog z psychiatrą i na to jest szereg testów. Mój psychiatra widuje Lolka regularnie ;-) bo brałam go na wizyte i go strasznie to wkurza, że u tak malego dziecka adhd i adhd, że 5 latek za mały na diagnoze i , że Lolo normalnie się zachowuje jest nadpobudliwy i tyle. Ale własnie bajke siedzi i oglada, klocki układa w spokoju, je też w miare na tyłku.
Ale przecież nie modnie jest mieć zdrowe dziecko nie???
więc ja sie w mode plasuje i niech mu już dadzą luuuuz ;-)

reklama
Bodzia waśnie tak jest ...
Ja już wyszykowana mały jeszcze siedzi w piżamie ale to tylko dlatego żeby zaraz się czymś nie wybrudził bo on tak potrafi nawet nic nie jedząc nie pijąc:-Dnie wiem jak on to robi ale robi:-D
Dziś prawdopodobnie będzie w nowej grupie już z dziemi w swoim wieku czyli 2,5 wzyż chyba do 3 lat jakoś tak no i zobaczymy.Trochę się martwie bo jednak już msc chodził z tamtymi nawet się troche zaprzyjaźnił z jednym kolegą ale wiem że tak małe dzieci jeszcze się tak nie zaprzyjaźniają z rówieśnikami więc liczę że w tej nowej grupie też znajdzie sobie kumpla:tak:martwi mnie tylko to że ta nowa grupa to nowe dzieci które dopiero będą dziś pierwszy dzień więc będzie dużo płaczu i nie wiem jak mój Bartek będzie na to reagował.Ale on zna już przedszkole te panie też widział więc chyba nie będzie aż tak źle.

02f1c97e00027b2c4e5f7bd8

Hej dziewczynki my własnie wypróbowałyśmy z Gajusią tablicę naścienną do pisania:)
Ja zaraz pod prysznic i lecę na małe zakupki:)Chyba dzisiaj zrobię rosołek z kurczaczka swojego:)Pychotka i na drugie makaron ryzowy z kurczaczkiem i sosikiem:)Sama juz nie wiem co gotowac;)
U nas pochmurno....cieszę się, że dzieci juz poszły do szkoły bo u nas na ul to tragedia była...tak się darły ze nic się nie dało zrobic!

Ostatnia edycja:
Hej! Hej! Witajcie przedszkolaki i szkolniaki!
Fajnie jest tak pouczyc sie!

Dzisiaj planow brak, jutro moze obejrze zimowe krtki u kolezanki i odbiore zarezerwowane zabawki.
Zobaczy sie!
Jeszcze na tablicy upatrzylam kolasze dla Ksawka i buty jesienne.
Ja zazwyczaj kupuje 2 pary, jedno kolo domu( wiecie wies bloto itd) a drugie wyjsciowe w miasto "na dziewczyny".

Asienka ja zawsze też tak kupuje:-D:tak:w lumpku coś na podwórko a nówki do przedszkola teraz choć i w lumpku można znaleźć extra nówki:tak:
Mój w przedszkolu dziewczyny jak ja się cieszę że go oddałam od sierpnia!!!!!normalnie tragedia u niego w grupie!!!!!!!!dzieci ryczą drą się!!!wyciągały do mnie ręce żebym je zabrała:szok::szok::szok:a mój złapał rękę pani papa mi zrobił i poszed się bawić.Ja musiałam jeszcze szukać Bartka ubranek z szatni bo było przemeblowanie i szafeczki inaczej są poustawiane no i Bartka kapcie były z ciuchy na zmiane nie więc z dyrektorka szukałyśmy no i weszłam na chwile do Bartka na sale zapytać się pań czy nie zabrały (Bartek mnie nie widział)i też dzieci wyły a mój pod oknem bawił się samochodem:-)ciekawe tylko czy później coś mu się nie odwróci przez te maluszki płaczące no ale zobaczymy.
A w ogóle w biedronce są śliczne kaloszki lekko ocieplane ale 35 zł kosztuja to i tak tanio bo patrzyłam np w ccc to 50-60zł:confused2: ale nie wiem czy mu kupie bo w sumie kaloszki to sezonówki nie wiem nawet ile je ponosi a na wiosne będą już za małe....

Witam się!
Na początku dziękuję za życzenia złożone tu na forum:
Aguska, Asienka, Asiulka, Anula, As, Beata, Lana, ja Ci dam młotka, babolu :-D:-D:-p, Renata, Różycz@, tak w miarę alfabetycznie ;-):-)
Lena, śliczny pokoik ale chyba malutki co?
Bodzia, śliczne literki i ciekawe zawieszki, pewnie pracochłonne.
Walczę jeszcze z żołądkiem, a raczej tą dziwną ciężkością na żołądku i bólem przy głębszych wdechach. Póki co dalej jestem na diecie. W sobotę tak źle się czułam, że T zawiózł młodego do dziadków i siedział u nich do niedzieli do 16. Wczoraj cały dzień na diecie, by móc choć kawałek tortu spróbować :-D:-D no i warto było ;-) zjadłam aż pół kawałka. Udało mi się 2 kg zrzucić ale mam zamiar je nadrobić, bo tęsknie za nimi.
Muszę się pochwalić, że T pierwszy raz ugotował zupkę, specjalnie dla mnie jak leżałam zrobił rosołek oczywiście przesolił :-D. Przyniósł na talerzyku tak ładnie przyozdobionym zupę i budzi mnie, że to dla mnie i mam chociaż spróbować, sam najpierw spróbował czy aby nie za gorące po czym zrobił minę i z powagą: nie jedz przesoliłem :-D:-D. To mu powiedziałam, że ma ziemniaka wrzucić i zagotować, zamknęłam oczy i dalej idę spać, po chwili słyszę, że coś kroi, to się drę i pytam co tak kroisz, a on na to: ziemniaka do zupy :baffled::-D:-D:rofl2:. Grunt, że się starał i zupa już nie była słona ;-). To tak w skrócie co tam u mnie ;-).
Gdzie się podziewa Justa?
Wszystkim przedszkolakom, pierwszoklasistą i szkolniakom <małym i dużym> wielu sukcesów w nauce :-)Zobacz załącznik 496595Zobacz załącznik 496596

<edit>
Lena, bardzo fajna ta tablica :tak:.
Aguska, ja dziś polecę i zobaczę te kaloszki bo się na nie czaję ;-), wczoraj w gazetce je widziałam.

Ostatnia edycja:
reklama
As dzięki. No ja własnie wiem, że tego multum i na moje on ADHD nie ma:no: Jest mocno nadpobudliwy, ma problemy z nauką ale potrafi to i owszem, ale, żey zaraz po tym ADHD?? Wmawiaja i wmawiaja. Pewnie, że lepiej to sprawdzić, szczególnie, że za rok 1 klasa i lepiej wiedzieć co i jak. Ja mam tylko nadzieje, że nie wychodzi niedotlenie z porodu.....
A psychiatra nie gryzie ;-)
Dla mam pierszaczków kciuki i dla pozostałych mam też ;-)
Jeśli miał niedotlenienie to jak najbardziej to może być przyczyną...

Renata Twój ma autyzm dziecięcy ,a mój mój Z.A. ,więc jedziemy prawie na tym samym wózku...:sorry::sorry:
A na jakie terapie jeszcze chodzi?
Integracja sensoryczna (SI) jest bardzo ważna u autystów ,bo pozwala dzieciom "dokarmić mózg " bodźcami i są dużo spokojniejsze .
Zresztą to podstawowe zajęcia u wszystkich dzieci nadpobudliwych.
W mojej fundacji dzieci z orzeczeniem mają SI za darmo ,bo projekt z PFRONu robimy i oni finansują .

Lena super tablica ,ale córunia ładniejsza !!!!
Piękna blondyneczka

My już po rozpoczęciu roku w szkole.:tak:
Mały był dzielny i na razie rozpoczyna się lajtowo.
Jutro idą na orlika ,a pojutrze jadą na wycieczkę .
Dyrektorka nie chce ,żeby dzieciaki siedziały w szkole i wdychały opary z farb ,bo jeszcze trwa remont.:baffled:
Książki też w szkole zamówiłam ,więc nie będę biegać po księgarniach .
Ufff jakoś poszło.

miłego dnia

Do góry