reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

A ja wzięłam sobie kąpiel żeby trochę sie rozluźnić po napiętym dniu:-DTeraz pobieżnie oglądam m jak m i czytam co tu u Was.
Iwonka i Ola fajnie że wizyta u gina się udała i trzymam kciuki za całe trzy trymestry zeby wszystko było dobrze:tak:
Ewcia to może nie rób tych sprawdzianów to będziesz miała więcej czasu na BB i nie trzeba będzie slęczyć nad sprawdzaniem;-):-D

reklama
dziewczyny ja juz spadowywuje spac,jutro koncze wczensiej,to na pewno bede z wmai,koncze o 11,,takze potem z wami,,,,,
Mój Matuś coś katar ma i to coraz bardziej natarczywy,kurka wodna,,,nie mzoe mi sie rochorowac mauszek,,a cuzje ze toz robi,,popzdro
dobranoc,,do juterakkk

Uff, dałam radę nadrobić ale M jak miłość to przepadło.
O i właśnie mąż wrócił z kebabem :-p:-p, wprawdzie to nie chińszczyzna własnej roboty ale też dobre.

Ania138- ja też ostatnio tak sobie myślałam że drugiego porodu to się będe bała bardzie niż pierwszego, bo na pierwszy to jechałam na luzaka... ni ewiedziałm czym to pachnie;-), a teraz już wiadomo o co chodzi... ale ja miałam cc i teraz tez bym chciała taka planowaną... tzn jeszczew ciąży nie jestem ale tak sobie gdybam.... a Ty się martw na pewno poród będzie łatwy, szybki i przyjemny...[/FONT]
A tak w ogóle to niech Twoja teściowa częściej do Ciebie wpada z takimi tekstami to sama będzie Cię wiozła do szpitala, bo z takich nerwów zaczniesz przy niej rodzić...

No a ja znowu bym zupke Kubusiwi spaliła he he... :-p:eek::tak::-D:szok:

lepiej nie, jak dostanę przy nie skurczy to nic jej nie powiem

Ja mam taki problem jak Mai mleko gotuję, zawsze mi wykipi :tak::-D:-D, a potem wielkie wietrzenie.

Dziewczynki, na szczęści meżuś ma 6-miesięczny okres wypowiedzenia a potem jeszcze rok umowy o zakazie konkurencji też za przyzwoitą kasę.... Mam nadzieję że w tym czasie albo otworzymy własny interes albo znajdzie coś innego.
Najbardziej przykre jest to, że on w tę pracę wkładał całe serce i energię, i nie zostało to docenione :-( Staram się nie przeżywać za bardzo, ale cięzko :-(

No to nie jest tak źle, zobaczysz jak przychodzi co do czego to rozwiązanie samo się znajdzie, życze Wam tego.

Witam ja dopiero teraz ale maly wstal dzis wczesnie i do tego katar ma okropny.Wczoraj zaczelo mu z nosa leciec a dzis caly czas kicha mam nadzieje ze nic wiecej sie nie przyplacze.Do tego mnie gardlo boli i jest zimno i do kitu.Nic mi sie nie chce i tyle.Ide sie poloze papa moze wpadne wieczorkiem.

To zdrowia, zdrowia ...

Iwona.c ups to musimy uważać, bkuchnie z dymem puścimy, oj my baby durne takie:-D:-D:-D:-D:-D:-D

:-D:-D:-D:-D:-D

Ja też już po powrocie od gina. Wszystko wygląda ok :tak: No ale to jeszcze bardzo wczesny etap więc podchodzę do sprawy ostrożnie - tzn. bardzo się cieszę, ale mam świadomośc że pierwszy trymestr... i tak dalej ;-) Termin: 17 maja.
Fajnie się składa, bo Maksio urodził się dzień po imieninach swego tatusia, a druga dzidzia powinna się urodzić kilka dni po urodzinach tatusia, to już mam prezenty imieninowe i urodzinowe załatwione - tylko na Gwiazdkę trzeba będzie kupowac :tak:;-)

Mężuś ogląda mecz. Rozmawiał z kilkoma znajomymi osobami, padło kilka propozycji pomocy przy szukaniu nowej pracy, może nie będzie źle. Zobaczymy, co przyniesie czas!

:-D:-D:-D:-D:-D ale sie uśmiałam z tymi prezentami, mój ma 1 października ale wcale nie chcę tak długo czekać z porodem :-D:-D.
A widzisz, może nie będzie tak źle.

Do później idę zjeść.

Witam wieczorkiem.

W końcu wybrałam się na mulinowe zakupy i wzięłam się za kończenie wisiorka i zrobienie paska do spodni, który wlasnie supełkuję (zrobiłam małą przerwę, bo mnie plecy bolą)... ale się cieszę, bo mam kilka nowych pomysłów na robótki- aplikację do swetra, kurczak na długopis i ozdobę do nowej czerwonej torebki... Tylko czemu doba taka krótka???;-)

Pozdrawiam i życzę dobrej nocki... idę kończyć pasek..

Fajnie, że jesteście, dziewczynki. Takie kochane jesteście, naprawdę :-)
Idę spać, bo zimno jakoś okrutnie choc ogrzewanie włączyliśmy ale zanim się chałupa rozgrzeje to trochę czasu upłynie...
Dobranoc!!

Dobre było ale się skończyło :-p:-D.
Powiem że cały dzień dzisiaj sprzątałam, salon i kuchnię, jutro wpadam do Majki a na koniec zostawię sobie łazienkę i korytarze, jak zdążę ;-):-D. Nawet w szafach poukładałam, a strasznie tego nie lubię :crazy:.
Znalazłam w kartonie 4 kurtki jesienne i zimowe dla Majki i są dobre jak ona do zimy bardzo urośnie to czeka mnie kupno kurtki, no kożuszek ma, bo od teściowej dostała, ale kurtki może nie mieć żadnej :dry:.

A odnośnie przypalania to wam coś opowiem:
Majka była malutko, musiała mieć coś koło 6 m-cy bo już z butelki piła a miałam ich około 5 sztuk, z czego jedna nowiutka Canpol balonik. Pewnego wieczoru stwierdziłam że nie chce mi się spać i wyparzę butelki, wzięłam wielki garnek, nalałam wody, wepchnęłam butelki, jedna się nie zmieściła, taka 120 ml. Wspomnę jeszcze że wtedy mieliśmy tylko pokój z kuchnią. Coś oglądałam w tv. Nagle się zerwałam, w domu siwo, smród gryzący w gardło :szok:. Wywaliłam garnek na dwór i zaczęłam wietrzyć chatę, majkę zasłoniłam baldachimem, męża przykryłam kołdrą a sama latałam i dym "wyganiałam" z domu, masakra. Dobrze że mnie nie podkusiło garnka w domu wodą zalać. Butelki stopiły się tak w 1/3. Ale mieliśmy ubaw, mąż nie mógł wyjść z podziwu jak w środku nocy mogłam wpaść na pomysł gotowania butelek :zawstydzona/y:, ale za to Majka dostała nową kolekcję "flaszeczek"

reklama
Hello wieczornie :)

Ola, Iwonka - super, że wszystko po wizycie dobrze :) Macie kartę ciąży? Kiedy idziecie pierwszy raz na USG?

ania138 - Ty się tak nie męcz z tym sprzątaniem kochana ;-)

Ewcia - super, że z przedszkolem coraz lepiej! Oby tak dalej! :)

Do góry