reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

EWCIA nie dosc ze zima ma byc mrozna to podobno ma sie juz zaczac w pazdzierniku:szok:
no właśnie tez to jeszcze słysząłam,ze szybko dojdzie do nas,,brrr

A ja byłam w sklepei,kupiłam M piwko,bo składa przyczepke i sobie chciał popiwkowac,a sobie chipsy i delicje,,,a na obiadek robie pieczeń rzymska nadziewana pieczarkami,mniam...a tak wogole to my jeszcze na wsi jestesmy,dopiero popoludniu wracamy do domu,a raczej wieczorem...

reklama
elizabeth ja tez tych przesadów iwony nie słoyszalam,tez sie nasmiałam,,a ten zez-dobree:tak::-D:-D
Sewa dzieki...au was w bloku nie grzeją,,u mnie grzeja,,ale ja nie odkrecam,bo mam ciepło...juz październik wiec,powinni zacząc,,zdróweczka wam..

elizabeth ja tez tych przesadów iwony nie słoyszalam,tez sie nasmiałam,,a ten zez-dobree:tak::-D:-D
Sewa dzieki...au was w bloku nie grzeją,,u mnie grzeja,,ale ja nie odkrecam,bo mam ciepło...juz październik wiec,powinni zacząc,,zdróweczka wam..

no zez był dobry... u nas się mówi, ze jak się kobieta w ciąży przestraszy to jej dziecko bedzie miało "myszkę" takie duże znamię na skórze

U nas tez grzeją od kilku dni... huraaa, bo było zimno jak cholera

no zez był dobry... u nas się mówi, ze jak się kobieta w ciąży przestraszy to jej dziecko bedzie miało "myszkę" takie duże znamię na skórze

U nas tez grzeją od kilku dni... huraaa, bo było zimno jak cholera

a u mnie tez z ta blizną przesąd jest...

To u nas tak jest jak sie myszy przestraszy;-) no i jeszcze zeby nie chodzic w lancuszkach i szalikach ( zeby szyja nie byla opleciona) bo dziecko sie w pepowine zawinie:baffled:. Sa tez dotyczace juz dziecka np. zeby bucikow dziecka nie stawiac na stole bo bedzie mialo ciezka mowe albo zeby przez nie nie przchodzic bo nie urosnie i takie rozne:eek: - cos strasznego. Smiac sie chce, ale starsi u nas to bardzo powaznie traktuja. Jedno w co wierze - bo doznalam na wlasnej skorze- to jest to ze jak w ciazy piecze zgaga to oznacza ze dziecko jak sie urodzi bedzie mialo dlugie wloski. Mnie to powiedziala moja babcia ś.p. jak bylam w ciazy Natalka a mialam straszna zgage i rzeczywiscie jak mala sie urodzila to na czubku glowki moglam jej kitke zrobic:tak:

Tego slonka to i ja troszke wezme:-) bo u nas strasznie pochmurno:-(

U mnie okres grzwczy ma zacząc sie 15 października :szok::szok::szok: do tego czasu to ja z Wami będę klikała z soplem u nosa, z zimna oczywiście ;-):tak::-D

Elisabeth drzwi bardzo mi się podobają. Cieszę się z nich jak głupia :tak::tak::tak:

Ewcia ale będziesz miała super obiadek :tak: mniam, mniam....

A to przesyłane słonko to zgarniam i chowam do siebie do kieszeni może troche mnie ogrzeje :-D:-D:-D:-D nie no żartuje podziele się z Wami.

Co do zabobonów, to ja chyba wszystkie znam, bo jedna moja koleżanka jest zdrowo walnięta na tym punkcie i osłuchałam się od niej takich historii, co nie miara. Ja nie wierzę w takie rzeczy.

Iwona ja w tą zgagę nie wierzę. Przez całą ciążę zdychałam przez zgagę, a Jędrek urodził się z marnymi włoskami. Łysy nie był, ale czupryny też nie miał. To chyba indywidualna sprawa. U nas się nie sprawdziło.

Matko Sewa dopiero 15 to wy nam tam zamarzniecie:szok::szok: - wiesz co to ja zrezygnuje ze swojej czesci sloneczka na rzecz ciebie i Jedrusia;-):tak:

Co do zabobonow zeby byla jasnosc ja tez w nie nie wierze, ale chyba znam wszystkie:eek::baffled:. Nasluchalam sie o nich, a jak powiedzialam do tescia ze ja nie wierze w takie rzeczy to jaki byl oburzony i powiedzial cos w stylu" w cos wierzyc trzeba" :no:

reklama
Iwona ja w tą zgagę nie wierzę. Przez całą ciążę zdychałam przez zgagę, a Jędrek urodził się z marnymi włoskami. Łysy nie był, ale czupryny też nie miał. To chyba indywidualna sprawa. U nas się nie sprawdziło.
No to polegl jedyny zabobon w jaki wierzylam;-);-). Moja Natalka miala taka czuprynke ze :szok:, bo Kubus juz nie chociaz tez lysy nie byl ale nie mial tylu wloskow co Natalka

Do góry