reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Mama Helenki
Dziękuję, spróbuję.. może mi sie uda za drugim razem, w sumie słyszłam, że pierwsze nigdy nie wychodzi, tyle że wcześniej wszytko co robiłam po raz 1 mi wychodziło i szybko zrezygnowałam...:-D

Ale.. w końcu minęły już prawie 2 lata od mojej próby zrobienia pierogów, to mogę spróbować jeszcze raz:-D Tylko najpierw spróbuję zrobić ciasto, a jak wyjdzie to dopiero bede sie bawic w farsz, bo wtedy musiałam cały wyrzucic bo ni emialam co z tym zrobić.....jakby to byl mięsny to bym krokiety zrobiła, a to do ruskich i nie miałam pomysłu :-D

reklama
w sumie ja nawet musze w "hurtowych" bo mój M jak zacznie jeść.. to połowy nie będzie z tego.. plus Patryk tak samo, dla mnie ledwo pewnie zostanie z tego całego kg :-D

Kurcze a ja nawet nie wiem jaka u mnie pogoda.....pewnie też nieciekawa...
Cały dzien zamknięta w CH w pracy... bez okien:crazy:
Jeszcze tylko 51 min do końca :-D

Mój przepis na ciasto pierogowe jest taki :
1 kg mąki ,
letnia woda
sól.
Do pierogów nie dodaję jajka wcale ,bo się lepiej lepią i są bardziej elastyczne.
Na pierogi robi się ciasto dość luźne ,żeby dało się ładnie rozciągać.
Z reguły wychodzi mi ok 50 szt.
.

...
Mama Helenki, ty to od razu w hurtowych ilościach: 1kg mąki, no no...;-):-D:-D:-D:szok::-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Nie znam mniejszych proporcji :-D:-D:-D

Poza tym jak podzielić jajko :confused::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:

Mama Helenki
Dziękuję, spróbuję.. może mi sie uda za drugim razem, w sumie słyszłam, że pierwsze nigdy nie wychodzi, tyle że wcześniej wszytko co robiłam po raz 1 mi wychodziło i szybko zrezygnowałam...:-D

...

Musi wyjść zawsze wychodzi :tak:

U mnie na razie tylko nieźle wieje...

reklama
Wiktoria w Centrum Handlowym w punckei Plus GSM :crazy:

Aaaaaaale już niedługoooo :-D
Wrezszcie się zajmę moją prawdziwą pasją pranie sprzatanie gotowanie....:-D
A tak naprawde to kooocham gotowac i prasować...pranie sie robi samo, a jak jest porządek w domu to od razu lepszy humor:tak:

A tak przychodze do domu po całynm dniu z pracy o 21.40 drugi dzien wolny(nie zawsze) bo pracuje 17-18 dni w miesiącu więc róznie bywa z wolnym a weekendy tez pracuje wiec w domujest jak jest i nieraz sie nie chce w ten jedyny dzien wolny csly dzien sprzątać:-(

Mój na tyle jest kochany, bo wiedząc że nienawidze zmywać naczyń zawsze to robi:-D
a już za miesiąc przeprowadzamy sie na M4 i kupujemy zmywarkę :-D

Do góry