reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Ja po zakupach, myślałam ze ich nie dociągnę :szok::rofl2: Robi się zemnie kaleka :crazy:

Malinka twoja córa jest świetna :-D

Helena zmaist zupy zjadła banana :baffled: I do tego nie zapowiada sie, żeby miała iść spać:dry: Do dobrego człowiek się szybko przyzwyczaja :tak:

reklama
Klaudia tańczyła taniec sportowy,standardowy,latyno,hip-hop,disco free style ,chodziła na akrobatykę taneczną .Zdobywała nam piękne medale w sumie ok 20 mamy jej medali.Chodziła jednocześnie do 2 szkół tanecznych i niestety złamała nogę w śródstopiu .Kariera raczej zakończona w tej dziedzinie a szkoda.Zdolna bestia z niej.

Dobra resztę przeczytam później.
szkoda ze tak musialo sie stac bo jak ogladalam zdjecia na blogu to niezle wygladala :tak::tak: co nie oznacza ze jak dojdzie do sibeie nie bedzie mogla wrocic do tego :tak:

A ja nie wyobrazam sobie takiej roznicy tym bardziej ze laura jest zazdrosna o male dzieci i nie tylko male:-D
moze inaczej by sie zachowywala jakby byla przy Tobie i mogla Ci pomagac :tak:

dzisiaj to jest pisanie z prędkością światła:-D:-D:-D:-D
antośka uśpiłam z julia porozmawiałam przez telefon nawet dzisiaj miała dla mamusi więcej czasu:-D:-D ale i tak na koniec mnie rozwaliła tekstem wiesz mamuś moze byś tak urodziła bliżniaczki? ja COOOOOOOOO???? a ona no nie pytaj co tylko słucham i sie nie dziw młoda jesteś a ja bym chciała 2 siostry na raz:tak: ja jula nie ma takiej opcji a ona ale jesteś chytra ja bym ci urodziła jak byś mnie poprosiła:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D staneło na tym że jak dorośnie to mi urodzi bliźniaki ale dopiero jak bedzie miała 30 lat bo najpierw to słowa julki musi trochę chłopaków pokochać:confused::-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D no wyłam ze śmiechu ja i moja mama która tej rozmowy słuchała:-D:-D:-D:-D
powinnam tyłek ruszyc okno w łazience umyć obiad podszykować ale tak mi sie nie chce:no::no:
Agentka z Julki :rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:

Musiałam zrobić nasze ślubne, bo tamte mi wcięło
super wygladalas :tak::tak::tak::tak::tak:
My też tak chcieliśmy, a teraz chcę być już w ciąży :-)
jeszcze nic straconego :blink::blink::blink:

To się Antoś wyspał :-D:-D:-D
A ja też bez znieczulenia nie pozwalam się dotknąć dentyście.
Wy tu tak o tych dentystach rozprawiacie i tak myślę, że przydałoby się odwiedzić moją panią dentystkę :baffled: Ale jakoś nie bardzo się do tego palę :dry:
oj ani nie wspominaj o dentyscie mnie to tez by sie sprzydala wizyta i to przymusowa!!! ale jakos nie moge sie zebrac zreszta boje sie :baffled:

Witam:-)
No to sobie dzisiaj pospalysmy:tak::tak::tak::tak::tak:
Zaraz poczytam co napisałyscie

dowikla czy Wy nie za długo spicie??? :-D:-D:-D:-D śpiochy :tak:

ślicznie wyglądałaś, a jaka z Ciebie laska luna :tak:

a moj antocha się naspał całe 15 minut:szok: dba misiek o ty by się mama nie przepracowała i nie sprzątała bo jak to mówi mój adam i tak się nabrudzi:rofl2::rofl2::rofl2:
madziulanatasza a ty co nas tak ostatni zaniedbujesz:confused::confused::confused:
a buuuuu w swoje 18 urodziny masz dentyste:no::no::no: ja jak robiłam drugą kanałówkę to poprosiłam o podwójne znieczulenie i z ręką na sercu nic nie bolało jedyny mins to pół dnia bełkotałam bo miałam tak jeszcze znieczulone:-D:-D:-D ale jak dla mnie to wolę to niż by miało mnie coś boleć:tak::tak::tak:

No to rzeczywiście mały się wyspał za wszystkie czasy.a podwójnym znieczuleniu słyszę pierwszy raz,nie wiedziałam że tak dają w ogóle.Dostałaś chyba końską dawkę :-D:-D:-D:-D:-D

luna ale z ciebie laska:tak::tak::tak::tak::tak:
a co do tekstów mojej julki to i owszem czasami zabawne ale momentami nie wiem gdzie oczy schować:zawstydzona/y: ja np wchodzę zlatem do tramwaju w powietrzu zapach potu a julka na cały głos ALE ŚMIERDZI MAMUSIU DLACZEGO LUDZIE SIĘ NIE MYJĄ???:szok: ma na swoim koncie kilkanaście takich tekstów że miałam ochotę zapaść się pod ziemie:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
m bogaty słownik to fakt a jak ktoś rozmawia i użyje wyrazu którego nie zna od razu wyłapie i pyta co on oznacza:szok: i tak powiedziała ostatnio babci jak były w biedronce że dosyć ma już na dzisiaj zakupów jest już sfrustrowana tym wszystkim:szok:i ulubione jej jakis czas temu..... podsumowanie jakiejś pogadanki z nią a ona i jaka konkluzja po tym wszystkim???? wyliśmy:-D:-D a jak wychodzimy z domu to nigdy nie mówi muszę sie ubrać czy poprawić tylko zawsze poczekajcie muszę się ogarnąć jakoś:-D:-D:-D:-D

No Twoja Julka to rzeczywiście teksty ma bombowe :-D:-D:-D:-D powinnaś się cieszyć ze masz taką szczerą i bezpośrednią córę :-D:-D:-D:-D:-D

My po spacerze i zakupach.
Ale brzydka pogoda się zrobiło i zimno strasznie,wiatr okropny.A teraz u nas śnieżyca :szok::szok::szok::szok::szok::szok: śnieg sypie że ho ho .
Gdzie się podziało to słońce z rana???? :rofl2:
Dobrze że bylismy na spacerze wcześniej bo teraz to już bym nie wyszła na dwór.

Pity wysłane,ale sie nastałam na tej poczcie,kolejki jak zwykle gigantyczne ,myślałam ze jajo tam zniosę normalnie :baffled:

Luna, super wyglądaliście :tak:

A skoro już o czytaniu mowa to ostatnio wpadła mi w ręce świetna książka: "Życie miłosne" Zeruyi Shalev. Po prostu wciągnęła mnie od pierwszej strony, a to się rzadko zdarza. Polecam.
Zapamiętam sobie, ale to nie jest taki wenezuelski tasiemiec, zn nie o długośc mi chodzi, tylko o fabułę
a co do tekstów mojej julki to i owszem czasami zabawne ale momentami nie wiem gdzie oczy schować:zawstydzona/y: ja np wchodzę zlatem do tramwaju w powietrzu zapach potu a julka na cały głos ALE ŚMIERDZI MAMUSIU DLACZEGO LUDZIE SIĘ NIE MYJĄ???:szok: ma na swoim koncie kilkanaście takich tekstów że miałam ochotę zapaść się pod ziemie:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
m bogaty słownik to fakt a jak ktoś rozmawia i użyje wyrazu którego nie zna od razu wyłapie i pyta co on oznacza:szok: i tak powiedziała ostatnio babci jak były w biedronce że dosyć ma już na dzisiaj zakupów jest już sfrustrowana tym wszystkim:szok:i ulubione jej jakis czas temu..... podsumowanie jakiejś pogadanki z nią a ona i jaka konkluzja po tym wszystkim???? wyliśmy:-D:-D a jak wychodzimy z domu to nigdy nie mówi muszę sie ubrać czy poprawić tylko zawsze poczekajcie muszę się ogarnąć jakoś:-D:-D:-D:-D
Ona jest bezbłędna. I nie ty się wstydz mądrego dziecka, tylko śmierdziele . No ale kochana, gdybys jeszcze dwie takie sobie sprawiła i to jeszcze na raz, to ja nie wiem, śmierć przez rozśmieszenie

A moja mała włąśnie zasnęła, kolejne pranie poczeka. Wątróbka dusi się w cebulce na ostro a ja mam chwilke dla siebie
P chyba znów do 18tej

luna ja też mam dzis wątróbkę,jaką robisz????? bo my uwielbiamy z indyka,jest taka mięciutka i słodziutka :tak::tak::tak::tak:
a zupa u nas dziś brokułowa :-)

Anka masz chyba rację.też o tym ostatnio myślałam,bunt dwulatka zbliża sie do nas dużymi krokami :baffled::baffled::baffled::baffled::baffled: cos czuję ze będzie ciężko :tak:

oj ani nie wspominaj o dentyscie mnie to tez by sie sprzydala wizyta i to przymusowa!!! ale jakos nie moge sie zebrac zreszta boje sie :baffled:
Ja właśnie dlatego , że sie boje to chodziłam regularnie, póki w 5 mieś nie byłam, no i teraz jakoś od narodzin małej nie byłam, co mi się te słodkości z okresu ciąży teraz odbijają. Ząb jeden boli, w drugim światłoutwardzalna się wypłukała. Albo jutro albo najdalej w poniedziałęk lece do mojej znieczulicy.

I kciuki za mnie prosze trzymać. Palenie rzuciłam. Ciężko to widzę.

AGNES
Nie za długo,nie za długo:-)Gdybym tylko ogła to bym spała do poludnia albo i dłuzej:tak::tak::tak:
Zaraz klade mlode spac tylko czekam az pozbieraja zabawki-cos Im to nie idzie.
pozniej moze jeszcze troszke poprasuje i wskocze sobie pod prysznic
Ale poki co siedze na BB:-);-)

Ja też kiedyś miałam niemiłe spotkanie.
W 6 miesiącu ciazy z Klaudią w przejściu podziemnym na dworcu mnie napadli,ale się nie dałam.Dostali za swoje.Miałam buty na szpilkach ,dobry refleks i 3 lata samoobrony ukończone.
Oj mocno się zdziwili.:-D:-D:-D:-D:-D
Jeden trochę mocno zgiął się w pół jak go przydepnełam szpilką a potem nagle upadł jak dostał przychylony z łokcia w plecki.
Drugi jakoś szybko się oddalił ,dziwnie oglądając się za siebie.:-D:-D:-D:-D
As:szok::szok::szok: Czym ty nas jeszcze zaskoczysz?:-)

Świetna Twoja Julcia!!:tak::-D

no wlasnie-dzaidy zamiast powtorki na wspolnej dali jakas tam brzydule:wściekła/y::rofl2:
No.. jak w pracy jestem to nie widze Na Wspolnej, a potem o 12 leci i albo zapominam albo jestem w pracy:-( Teraz to już w sumie nawet bardziej mnie wciągnęła Brzydula:-D:-D Może z przymusu może nie:tak::-D:-D

No to jeszcze nie ma Agnes , Ag , Anki , Dowikla,Medeuski iMyszuni to śpiochy
Jakie śpiochy!! Jak Wy spalyscie to ja juz sie do pracy szykowałam:-D:-D:-D:-D:-D

no i wszytskie pouciekaly
ja z grubsza przegladam zaleglosci

witam nowe mamyAtram Medeuska i Kasia2
widze ze byla mowa o pileuchach-ja uzywam pampersów na noc a wdzien pieluchomajtek jakiejs firmy krzak ale dobre i szybko sie je zdejmuje zeby na nocnik posadzic:-)no i tetrowych jak w domu.
a plynu do plukanaia uzwyam E i proszku tez. no czasami Globala tez jest fajny i malo kosztuje
ja sie w kwietniu wybieram do dentysty....

Medeuska-wlasnie sie ostatnio doczytalam ze zeby dostac becikowe to trzeba byc pierwszy raz u gina przed 10tygodniem ciazy a pozniej miec na to stosowne zaswiadczenie
u moejgo wizyta z usg kosztuje 130zl plus 40cytologia,ale ja jako stala pacjentak ostatanio mialam cytologie gratis:-D:-D:rofl2:

a i jeszcze jedno-teraz kobieta w ciazy moze byc na zwoneiniu 270 dni czyli 9 mieisecy a nie jak inni 6 miesiecy:-)

Witam,
tak wiem właśnie już nie mają co wymyślac...:baffled::baffled::baffled:

Ja byłam prywatnie u takiej baby, że dzięuję bardzo wizyta tylko 40 cytologia 15, ale jutro ide do innego, bo o nic nie pytala, zrobila mi usg, nic nie powiedziala poza"nie da sie ukryc jest pani w ciazy" nie pokazala mi dziecka ani nic:crazy: aaa i zapytala czy zauwazylam uplawy jak jej powiedzialam ze nie to odparła: no bo Pani ma...Przepisala kwas foliowy i powiedziala ze mam zrobic badanie moczu i krwi i narazie.. mój to az poskoczyl z krzesla jak wyszlam od niej po doslownie 3 minutach :no::no::no::no:

ZUPA CYGAŃSKA

Składniki
4 ziemniaki średniej wielkości'dorodna czerwona papryka( ja wolę żółtą)
cebula duża
2 duże dojrzałe pomidory
ok. 10 dag gotowanego lub wędzonego boczku( polecam wędzony)
20 dag dobrej kiełbasy( najlepiej obsuszanej)
2 łyżki ketchupu( pikantny)
3 łyżki śmietany(do zup)
pieprz mielony
kilka ziaren pieprzu i ziela angielskiego
drobno posiekana zielenina

Na części smalcu podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę, gdy sie zeszkli dodajemy pokrojoną równie drobno paprykę ) bez pestek) i pomidory ( bez pestek i skórki)
Gdy składniki się zesmażoną dodajemy pokrojoną kiełbasę, dodajemy szklankę wody i dusimy pod przykryciem ok. 10 min.

Do 3 szklanek wody dodajemy pokrojony w średniej wielkości boczek, pozostały smalec, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz.Gotujemy.
Na wrzątek wrzucamy pokrojone w kostkę ziemniaki. Gdy będą miękkie łączymy z uprużonymi warzywami , dodajemy ketchup i przyprawiamy do smaku.
Zupa powinna być gęsta, aromatyczna o wyraźnej pomidorowej nucie. Po zdjęciu z ognia łączymy ze spienioną śmietaną i podajemy gorącą, posypaną zieleniną.

Mówię Wam roboty troszkę jest, ale robię przynajmniej raz w miesiącu z 3 porcji, bo do nas, do teściowej i do mojej mamy muszę zawieźć, bo jak nie, to obraza boska!!!Później zupa będzie tańsza...
Życzę smacznego.

Musze spróbowac:tak::tak: Teraz to mam smaki na wszystko, czego nie podacie bede miala na to ochote:-D:-D

No do mojego to co chwilę jakaś panna wypisuje a mnie aż trafia. Tym bardziej że Radek to typ flirciarza! Ja to mu chyba numer zmienię i książkę telefoniczną sama skompletuje :crazy:
Tak zrób!:tak::happy:

No no jaka laska:tak::-)

Greti, zazdroszczę przedszkola :tak::-)

Luna, super wyglądaliście :tak:

Medeuska będziesz miała lekturę, oj będziesz. Dziewczyny od rana poszalały :-D

A skoro już o czytaniu mowa to ostatnio wpadła mi w ręce świetna książka: "Życie miłosne" Zeruyi Shalev. Po prostu wciągnęła mnie od pierwszej strony, a to się rzadko zdarza. Polecam.
No poszalałyuście poszalalyscie wczoraj w nocy i dzisiaj z rana :-D:-D

Hello
A my znowu nie poszłysmy na spacerek:no:Jak sie wziełam za prasowanie tak dopiero teraz skonczyłam:szok:A wyprasowałam dopiero gdzies 1/4 z tego co mam(albo nawet nie):szok::rofl2:

Zaraz zobacze co napisałyscie przez ta godzine
Mnie też czeka sterta prasowania i prania pewnie znow tez jutro:-D:-D:-D

W końcu mi się udało wszystko przeczytac :szok::-D

reklama
luna ja też mam dzis wątróbkę,jaką robisz????? bo my uwielbiamy z indyka,jest taka mięciutka i słodziutka :tak::tak::tak::tak:
a zupa u nas dziś brokułowa :-)

Anka masz chyba rację.też o tym ostatnio myślałam,bunt dwulatka zbliża sie do nas dużymi krokami :baffled::baffled::baffled::baffled::baffled: cos czuję ze będzie ciężko :tak:

Mniaaam wątróbka:-(
Ja dzisiaj bez obiadu bede caly dzien w pracy:-(

Mniaaam i zupa brokułowa:-(

ale mi smaka narobiłaś:-p

Do góry