Anabuba
czarownica mroźnego lądu
napisz im zeidziesz to Cie na sile wygonia

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Właśnie chodzi to, że żadnych zmian nie kojarzęZawsze kąpie się pod prysznicem i po kupie też zawsze myję mu pupę pod prysznicem. Wprawdzie zazwyczaj to mąż go kąpie, no ale jak tylko ja jestem w domu w porze kąpieli, to ja to robię i zawsze wszystko było ok, a teraz nie mam pojęcia co mu się mogło źle skojarzyć
![]()
napisz im zeidziesz to Cie na sile wygonia![]()
zgadza się ,że jest ,ale to nie o to chodzi.wracajac do alergii-skoro wymslili alergologa i alergologie to wiadc jets takie pojecie:-)
Znaczenie nazwy:
Słowo „Alergia” pochodzi z greki. To powszechnie praktykowane w nazewnictwo medycznym słowo składa się z rdzeni dwóch wyrazów: „allos” znaczącego „inaczej” oraz „ergon” oznaczającego „czynność”.
Określenie to używane w medycynie oznacza stan, w którym system obronny organizmu funkcjonuje inaczej niż zazwyczaj.
i dlatego jest taie slowo:-)
To jeden z wielu wątków.
A widzisz! Bo się nie rzuca słów na wiatr![]()
wiem ze sa spaecjalne zatsrzyki na odczulanie.wiem tez ze alergia moze sie ujawnicw kazdym iwkeu,wszytsko przez nieszczesna histaminezgadza się ,że jest ,ale to nie o to chodzi.
Organizm pracuje inaczej ,bo zamiast przyjmować składniki to je odrzuca manifestują przy tym różnymi objawami.
I tak właśni ten manifest to alergia niby,ale wiem po sobie,że można to ominąć i alergii nie będzie.
Ja nie mogę jeść nic z miodem ,ani mieć kontaktu z pszczołami.Na wiosnę jak mnie pszczoła ugryzła w nogę to w szpitalu mnie ledwo odratowali a noga była tak spuchnięta od stopy po udo,że skóra mi pękała.
Mam absolutny zakaz wszystkiego pszczelego.
Jak załapałam to PP wypiłam nieco imbirówki od Kubusia i nic mi nie było.
Miałam leki odczulające w pogotowiu i się bałam,ale ja to ryzykant jestem.
Wczoraj zrobiłam sobie już porządną imbirówkę dla dorosłych i posłodziłam miodem i też nic.
Normalnie nie puchnę.
Anabuba, zapomniałam napisać, że twoja królewna jest prześliczna. Przeuroczo po prostu wygląda w tej koronie na główce :-)
To taka mała dygresja, bo mi się właśnie twoje zdjęcie na nk nawinęło.
As, a to ty nawiązałaś znajomość z Wiktorią na nk?