reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Ja już w pracy mam wszystko porobione mogę do Was wrócić, wiem że tęskniłyscie :-D:-D:-D

Kurde wziełam sobie z domu truskawki i wyobraźcie sobie takie ładne w pudełeczku z zewnątrz a jak je wyciągnęłam to pełno pleśni w środku...:-:)-( A taką miałam ochotę na te truskawki... nawet bita śmietanę sobie przywiozłam:-D:-D:-D A tu nici

reklama
no mój synek się nagrał i oddał mamie kompa z tekstem wejdź mama nałogowcu na swoje bb:szok::szok::szok::szok:
mój antocha jest szczepiony tylko podstawowymi szczepionkami tymi refundowanymi:tak::tak: jula była jako wcześniak szczepona dodatkowo a i tak do 4 lat non top chorowała:szok::szok:

no wlasnie nic nowego nie jadla:baffled: nie wiem co zorbic bo to jest taka plama z czerwonych krostek i ma ja przy nadgarstku i w zgieciu lokcia :confused:
Po tym sudocremie zdecydowanie lepiej, nie wiem co to jest

wylogowalo mnie wiec musze jeszcze reszte nadrobic ale najpierw skoncze zupke Bigos juz mozna jesc:-)

Stawiam na zmiany alergiczne.Pomaga jedynie smarowanie ciągłe.Jak przerywasz to powraca.

hmm to ciekawe bo ja tez mialam z FP i bylam zadowolona z niego z tym ze laura od 5mc nie chciala juz w nim siedziec wolala na podgodze lezec:-D

racja!!

smaruje od soboty i lekarz nie przepisla mi nic procz tej masc Po sudocremie jest lepiej mam Zyrtek jak co to moge jej podac:confused:

niestety ale ciuchy czesto nim traktuje

tez to znam:tak:

Kazda z nas powinna miec tyle czasu dla siebie:happy: fajnie ze sie dogadaliscie:-)

a to Ci wybredne stworzenie:-D ja bym sie nie zastanawiala:happy:
Zyrtec można podac ,bo to lek blokujący rozprzestrzenianie histaminy.

Jestem po lekarzu:tak:
Zaraz klade Je spac bo wyja jak szalone:szok::wściekła/y:
Wiktoria ma miec diete i dostawac lakcid i smecte,do tego kleik ryzowy na wodzie ,do picia mineralke i ors 2000.Na te ploiczki zapisala mi elocom(przez trzy dni na noc)potem natluszczac diprobase.

Zaproponowala mi szczepionke prevenar czy jakos tak-przeciwko zapaleniu pluc,zapaleniu opon mozgowych i ogolnie uodparniajaca,a ze sa w grupie ryzyka i do tego wczesniakami z niska masa urodzeniowa bedzie ona refundowana(normalnie kosztuje 270zł jedna ampulka).Dostana ja jak pojde z nimi na bilans dwulatka bo musza miec skonczone dwa lata.
Nie wazyla mi Ich bo za duzo wyly i bylo za duzo ludzi.Mam podejsc jakos w tygodniu i piguly mi Je zwaza
Elocom to już steryd.Tego nie wolno stosować na twarz !!!!.
Właśnie po tym cholerstwie Kubusiowi popękały naczynka na policzkach.będzie to miał do końca życia.
Idź z małą do alergologa.Lekarze ogólni się nie znają.Dają tylko to co szybko działa.Elocom zawsze działa,bardzo szybko i na wszystkie zmiany,ale robi więcej szkody niż pożytku.
Soryyy ,ale takiego lekarza to ja bym...:wściekła/y:

ELOCOM - Encyklopedia Leków - Przychodnia Internetowa - www.przychodnia.pl
przeczytaj sobie ten wątek.
Atopowe Zapalenie Skóry • Zobacz wątek - Elocom

Stawiam na zmiany alergiczne.Pomaga jedynie smarowanie ciągłe.Jak przerywasz to powraca.

Zyrtec można podac ,bo to lek blokujący rozprzestrzenianie histaminy.

Elocom to już steryd.Tego nie wolno stosować na twarz !!!!.
Właśnie po tym cholerstwie Kubusiowi popękały naczynka na policzkach.będzie to miał do końca życia.
Idź z małą do alergologa.Lekarze ogólni się nie znają.Dają tylko to co szybko działa.Elocom zawsze działa,bardzo szybko i na wszystkie zmiany,ale robi więcej szkody niż pożytku.
Soryyy ,ale takiego lekarza to ja bym...:wściekła/y:

ELOCOM - Encyklopedia Leków - Przychodnia Internetowa - www.przychodnia.pl
przeczytaj sobie ten wątek.
Atopowe Zapalenie Skóry • Zobacz wątek - Elocom

No ja smaruje rano i wieczorem daje jej witaminki codziennie i chyba wkoncu podam ten zyrtek mimo ze lekarz nie przepisal:sorry2:

Nasza jest szczepiona Infanrix 6w1. A właśnie mi przypomniałyście, że mam sprawdzić kiedy kolejne-marzec czy maj- to i to na M:-)

Też robiłam tak samo.Teraz z racji posiadania psa nie mam dywanów :-D:-D:-D

grunt to dojsc do kompromisu.

Słuchajcie odwaliłam dziś numer stulecia !!!!
Poszłam się kąpać a w zasadzie poleżeć w wannie.Nalałam sobie wody do wanny,dodałam olejku odprężającego do wody i włączyłam relaksującą muzykę.
Wsłuchałam się w tekst i robiłam po kolei co nagrane było.
Ostanim punktem punktem było ,połozyć się,odprężyć się ,zamknąć oczy i pomarzyć...
Tak się rozmarzyłam,że zasnęłam:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Obudziłam się dosłownie 10 minut temu zmarznięta na kość i tylko to tylko dlatego,że zjechałam do wody i się jej napiłam.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Na zła jestem na siebie jak nie wiem co:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Stara baba i głupia :wściekła/y::wściekła/y::crazy::crazy::-D:-D
A tam zaraz głupia, czy stara to nie wiem, ale odprężyć sie tak każda by z nas chciała:-D:-D:-D

moja znajoma mieszka w niemczech ma 2 dzieci ito samo mi mówiła wszystkie szczepienia za darmo no i leki dla dzieci do 12 lat też:tak: a nasza służba zdrowia to:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
ale to nic moja kuzynka mieszka w hiszpani we wrześniu urodziła synka za urodzenie dostała 5000 euro takie nasze becikowe mało tego w grudniu przestała małego karmić piersią i przeszła na mleko modyfikowane dostaje od pediatry recepte i za 10 puszek mleka 800 gramowych płaci w aptece 10 euro:szok:
więc polsce daleko do tego:tak::tak:

Nasza jest szczepiona Infanrix 6w1. A właśnie mi przypomniałyście, że mam sprawdzić kiedy kolejne-marzec czy maj- to i to na M:-)

A tam zaraz głupia, czy stara to nie wiem, ale odprężyć sie tak każda by z nas chciała:-D:-D:-D

A w Polsce placi sie za te szczepionke??

a no i jeszcze jakas szczepionka Prevenar wlasnie wyczytalam w ksiazeczce:rofl2:

WIKTORIA
Przeznaczona jest dla wszystkich dzieci od 2 miesiąca życia do 2 lat oraz dla dzieci 2-5 lat z grup wysokiego ryzyka. -to jest cytata ze strony o tej szczepionce:tak:A moje sa w grupie wysokiego ryzyka
To jest w takim razie to samo ale moje dostana juz tylko jedna dawke

Tak to jest to samo,jak się szczepi dzieci po skończeniu 2 lat to jest tylko 1 dawka, ja szczepiłam Oliwkę po 7mies życia to musiała mieć 3 dawki.Już ma wszystkie dawki zaliczone.:tak::tak::tak:

A dziewczyny szczepiłyście albo będziecie szczepić na WZA ???? - wirusowe zapalenie wątroby typu A

Bo ja się zastanawiam ale raczej wykupię tą szczepionkę i zaszczepię Oliwkę.Pierwszą dawkę daje się na bilansie dwulatka a druga dawka w przedziale wiekowym 2,5-3 lat.

reklama
moja znajoma mieszka w niemczech ma 2 dzieci ito samo mi mówiła wszystkie szczepienia za darmo no i leki dla dzieci do 12 lat też:tak: a nasza służba zdrowia to:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
ale to nic moja kuzynka mieszka w hiszpani we wrześniu urodziła synka za urodzenie dostała 5000 euro takie nasze becikowe mało tego w grudniu przestała małego karmić piersią i przeszła na mleko modyfikowane dostaje od pediatry recepte i za 10 puszek mleka 800 gramowych płaci w aptece 10 euro:szok:
więc polsce daleko do tego:tak::tak:

Prawad ale to becikowe to zalezy od dochodu to nie jest tak ze kazdy tyle dostaje.
W DE na dziecko do 18 roku zycia dostaje 164euro na miesiac wczesniej przez rok dlatego ze nie pracowalam nigdzie 300euro na miesiac
Tu to pomagaja rodzinkom i je wspieraja nie to co w PL:baffled:

Do góry