reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

150 ml chyba mi wystarczy póki co:confused:
wogóle Ty to jestes teraz na bieżąco co ja mam kupowac, bo ja nei wiem, różne zdania na temat wyprawki slyzałam i sama juz nie wiem:confused::szok:

Wiem że na pewno wózek łózeczko materac fotelik pościel do wózka pościel do łóżeczka no i to pewnei x2 trzeba... butelka-jedna chyba wystarcy 150ml? na poczatek? a potem to nei wiem kiedy jaka kurde to wszystko mnie czasem zabija jak myśle co trzeba lupic i skąd na to pieniądze:confused::confused::confused::confused::confused:

150 to świat i ludzie :tak:
Pościeli na początku nie używam wcale, ale dobrze mieć dwie zmiany :tak: Pościeli do wózka nie praktykowałam :baffled:
Kupuj powoli :tak: Na pewno przyda się rożek, 10 pieluch tetrowych, 2-3 kocyki różnej grubości. w tym pierwszym rozmiarze to 5-6 bodziaków i tyle samo pajacyków, więcej nie ma poco, bo dziecko się za specjalnie nie brudzi :tak: skarpetki i łapki niedrapki tak koło 3 par i ze 2-3 czapeczki, najlepiej jedna wiązana a druga nie, żebyś sama mogła sie przkonac co bedzie wygodniejsze :tak:

Z kosmetyków to jakieś mydło i oliwka albo balsam. Gaziki jałowe do pemka i spirytus spozywczy. Ręcznik i to chyba wszystko :tak:

Nie polecam śpiochów i kaftaników :baffled: Ważne, żeby wszystko było rozpinane w kroku :tak:

Napisałam o rzeczach których aktualnie uzywam :tak: Więc to wszystko co najpotrzebniejsze, na reszte przyjdzie pora :-p

Witamm mamusie
jestem Agata i dawnooooo temu tu nei zaglądałam dziś postanowaiłam luknąc a tu same nowe mamy
wiec witammmm

Witamy i zapraszamy :tak:

noc nieciekawa a co tak czyzbys miala kryzys pokarmowy:baffled:

Ona lubi sobie w nocy pojeść :tak: A jestem juz po kryzysie tak mi się wydaje :baffled:

Niki spi ale zaraz wstanie, a Helenka spała 2 razy po 30 min więc nie odpoczelam :baffled: Ale sprzedałam ja babci na godzinkę a sam poszlam na spacer z Niki, przydało mi się troszke luzu psychicznego :tak: Helenie też :tak:

Byłam w przychodni.

Niki waży 3122:tak::tak::tak:

To najlepsza wiadomośc w ostatnim czasie, tydzień temu było 2800.A jeszcze tydzień temu2780 Więc may poważny sukces na koncie :tak::tak::tak:

reklama
Witam .My dziś chorobowo.
Kubuś ma grypę zołądkową w mega wydaniu.
Cała noc nie spana.
Poszłam spać rano tuż przed 7
Mały ma potworne bóle brzuszka i wymioty .
W nocy prałam poduszki,kołdrę i 3 zmiany pościeli.
Nie liczę ręczników i zmywania podłogi :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Pościeli na początku nie używam wcale, ale dobrze mieć dwie zmiany :tak: Pościeli do wózka nie praktykowałam :baffled:
Kupuj powoli :tak: Na pewno przyda się rożek, 10 pieluch tetrowych, 2-3 kocyki różnej grubości. w tym pierwszym rozmiarze to 5-6 bodziaków i tyle samo pajacyków, więcej nie ma poco, bo dziecko się za specjalnie nie brudzi :tak: skarpetki i łapki niedrapki tak koło 3 par i ze 2-3 czapeczki, najlepiej jedna wiązana a druga nie, żebyś sama mogła sie przkonac co bedzie wygodniejsze :tak:

Z kosmetyków to jakieś mydło i oliwka albo balsam. Gaziki jałowe do pemka i spirytus spozywczy. Ręcznik i to chyba wszystko :tak:

Nie polecam śpiochów i kaftaników :baffled: Ważne, żeby wszystko było rozpinane w kroku :tak:

Napisałam o rzeczach których aktualnie uzywam :tak: Więc to wszystko co najpotrzebniejsze, na reszte przyjdzie pora :-p
Ona lubi sobie w nocy pojeść :tak: A jestem juz po kryzysie tak mi się wydaje :baffled:

Niki spi ale zaraz wstanie, a Helenka spała 2 razy po 30 min więc nie odpoczelam :baffled: Ale sprzedałam ja babci na godzinkę a sam poszlam na spacer z Niki, przydało mi się troszke luzu psychicznego :tak: Helenie też :tak:

Byłam w przychodni.

To najlepsza wiadomośc w ostatnim czasie, tydzień temu było 2800.A jeszcze tydzień temu2780 Więc may poważny sukces na koncie :tak::tak::tak:

Najważniejsze,że przybywa ,i że się udało naturalnie.
Wcześniaczki to wogóle wybitnie cycusiowe są.:tak::tak:
Mój też nocne podjadanie uwielbiał.
Fajnie,że możesz tak zorganizować czas,by mieć jeszcze dla siebie trochę luzu psychicznego.
To bardzo ważne.
Co do wyprawdki to uważam,że to co napisałaś jest w zupełności wystarczające.:tak::-)
Na pewno nie kupowałabym pościeli do wózka ,bo i tak się nie używa.
Do przykrycia w wózku wystarczy kocyk lub rozłożony rożek.
A co jest w ogóle w takim zestawie wózkowym prócz przykrycia?
Uviekam kobietki.Może zajrzę później jak mały się bardziej wyciszy.

można na lumpkach czasami kupić fajne niepowtarzalne ubrania i to za grosze ale są i takie lumpiki gdzie się cenią i to bardzo:szok:
no dkladnie, u nas jest kilka takich co sie cenia strasznie, .a 3 kolo siebie i maja takie ceny:szok: nic specjlnego az tak tam ni ema:szok: i w tym jest wlasnei jeden z dzieciecymi n i wlasnie czasem sie zastanawiam czy nei za drogo, bo pajacyk 15 zl- niby nie drogo-ale... za używke??? to chyba jednak i tak presada, tam ostatnio kupilam dresik spodnie rajstopki i ten kaftanik dla zui, ale na szczescie mi spuscila ze wszystkiego 10 zl,bo tak bymm nie kupila:no: bo w innym po 2 zl sa rzeczy czy po 5:tak: tylko nei wszystko az takie fajne jak to co kupilam:-D:-D:-D:-D

:)) dzięki za miłe przyjęcie

Witamy i zapraszamy :tak:

Byłam w przychodni.

super przybiera na wadze
oby tak dalejjj

tak z ubrankami jest tak ze połowy sie nawet nie użyje i potem żal

u nas jest taka sieć lumpków ROBAN tam mają 30 zł za kg nieraz to też przegiecie dać za używaną rzecz np 20 zł a w innym za 20 zł kupisz sobie siatę ubrań

my po lekarzu gardło zawalone Zinat dostaliśmy i pryskać tamtum werte
i do końca tyg w domciu
jeny dobrze że mam wolne bo znowu bym dumała kto do niego przyjdzie wrrr
do września spokój mam z tą myślą

A nam udało sie wyjść na godzinkę na dwór :tak::tak::tak::tak:całkiem inaczej się czuje po takim spacerze.przestało padać,słońce wyszło i ciepło sie nagle zrobiło,założyłam Oliwce kalosze i poszlismy.Zaliczyła wszystkie napotkane po drodze kałuże :-D:-D:-D:-D:-D:-D miała frajdę :tak::tak::tak::tak:

przyszlismy do domku,Oliwka zjadła koktajl z jagód i teraz oglądają z Klaudią wieczorynkę :tak::tak::tak::tak:i zajadają precelki :tak::tak::tak::tak: a ja mam chwilke dla siebie :-)

no to super że tak ładnie przybiera Ci na wadze :tak::tak::tak:

Witam .My dziś chorobowo.
Kubuś ma grypę zołądkową w mega wydaniu.
Cała noc nie spana.
Poszłam spać rano tuż przed 7
Mały ma potworne bóle brzuszka i wymioty .
W nocy prałam poduszki,kołdrę i 3 zmiany pościeli.
Nie liczę ręczników i zmywania podłogi :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
.

As współczuję.Oj biedny Kubuś,musi sie potwornie meczyć ,oby szybko wyzdrowiał.
a gdzie on to świństwo załapał????

nasz wieczorny spacer :-):-):-):-):-)

Załączniki

• DSC02915.jpg
    DSC02915.jpg
    28 KB · Wyświetleń: 29
  • DSC02914.jpg
    DSC02914.jpg
    27,2 KB · Wyświetleń: 31
  • DSC02911.jpg
    DSC02911.jpg
    46,8 KB · Wyświetleń: 31
  • DSC02906.jpg
    DSC02906.jpg
    26,5 KB · Wyświetleń: 35
  • DSC02905.jpg
    DSC02905.jpg
    27,2 KB · Wyświetleń: 31
  • DSC02898.jpg
    DSC02898.jpg
    34,5 KB · Wyświetleń: 37
a tu proszę jak Oliwka maluje kredkami i jak moje gwiazdy oglądają dzisiejszą wieczorynkę :tak::tak::tak::tak::tak::-)

Załączniki

• DSC02894.jpg
    DSC02894.jpg
    18,8 KB · Wyświetleń: 36
  • DSC02895.jpg
    DSC02895.jpg
    18 KB · Wyświetleń: 35
  • DSC02916.jpg
    DSC02916.jpg
    23,2 KB · Wyświetleń: 34
  • DSC02918.jpg
    DSC02918.jpg
    25,9 KB · Wyświetleń: 37
reklama
Agnesss super spacer
u nas był podobny bo ja poszłam do lekarza bez parasola i luneło na amennnn
więc mąz z córcią w kaloszkach i różwoym parasolem przyszli :)))

młody kolacji nie ruszył gorączka czuje rosnie wrrrrr n ic niechce jesc bidulek

As zdrówka dla synka

Do góry