reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
Byłam u pediatry, przepisała to samo co mam...

Okuliste ma za tydzień więc nie panikuje na razie...
ja jak byłam u pediatry a potem u okulistki to okazało się ze to co przepisała pediatra to do d...
jedne były nieodpowiednie dla takich maluszków a masc zatyka kanalik. to co zaleciła mi okulistka pomogło. Pewnie ze poczekaj bez paniki

Ech napiszę Wam coś.
Pośmiejcie się .
A co :-D:-D:-D:-D:-D
Wczoraj tak super spędzaliśmy z Darkiem popołudnie,że zapomnieliśmy o zostawionej na gazie karkówce,która się dusiła :baffled::baffled::baffled::-D:-D:-D:-D
Efekt mega dym na całym piętrze i smród przypalenizny w całym domu przez kilka godzin.:baffled::baffled::baffled::-D:-D:-D:-D
Zrobiliśmy sobie odlot na całego :szok::szok::szok::-D:-D:-D:-D:-D:-D i kupę sprzątania do tego.:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
w takim bądź razie dzień leniwca przekładamy na jutro, po weekendzie trzeba posprzatać, ja juz sobie poprasowałam, pranie sie robi, ale nadal ta zmywarka mnie nie przekonuje :p a te naczynuia w zlewie patrza na mnie taki błagalnym okiem :p mam nadzieje ze niedługo zbiore sie na odwage póki co ide sobie zrobic kawke
jestem za:tak:
as 76 my w sobote bylismy na roczku u kuzynki, moja ciotka przyszła z całą ferajną (na impreze ma około 1 km), napiła sie kawki, zjadła kawałeczek torta, po czym stwierdziła że zostawiła ciasto w piekarniku, nie wiem co sie później działo bo musiałyśmy jechać do domku, ale wszyscy mielismy ubaw po pachy, ona pewnie nie
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
helo
a jak mam dzis podly dzien.
bardzo podly.
mala sie obdzial o 5 rano no to ja jej mleko a ona nie i wyjeani pic a do mnie do lozka no nic.po pol godzjakos jej wcisnleam mleko i zalapala.ale dalej daleko do spania.krecila sie marudzila itd.woncu zaczela przyspypiac do zaraz wyla przez sen.
w koncu przed 7 usnela a jak z nia.
stalysmy przed 9 ale te 2 godz wyrwane to jzu zle na mnie dzial jak plachta na byka.
no a potem kurcze niby nie jest az tak goracao a sie poce jak glupia.
cmia mnie zeby,nie tak zeby rac procha i nie wiem czyby cos dalo ale tak ze mnie wkurza.i to chyba 3 zeby naraz.mam nadzieje ze dzis sadytska cos pomoze bo mnie cos trafi :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
slucajcie ja dopiero od rana pozmywalaam:szok::szok::szok::szok::szok:
zdjelam poszeewki z poscieli i wyawlailam posciel na dwor,no i potem odkurzylam,umylam podloge,dalam dzieciom jesc i je na dwor i zrobilam jedno pranie.i to mi zajleo tyle godzin:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
jestem zla sama na siebie.
i cos mnie jajnik dzga i pralak sie cos pier.... bo ja patrze a ona poierzez 2 godzi nadal zasadniczea powinna juz plukac:szok: albo i skonczyc pranie.i zamaist 60stoni to chyba 90 bla bo pranie gorace:szok::szok::szok: dobrze ze to reczniki.
a pralka nawet roku nie ma :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

normalnie dzieci jakbym mogla to bym zamknela gdzies i zakneblowala
nic mi sie nie chce i chodze wkur:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
na maxa sama nie wiem czemu........

jak nja nie cieproe poniedzialkow!!!!!!!!!!!!!!1
mialam nadziejej ze w wakacje sobie odpoczne a tu jeszcze gorzej.......

no wyzalilam sie to ide poczytac
ale masz nerwa wrrrr....oj bywają takie dni:tak::tak:kochana a jajnik nawet mi nie mów ja sie z jajnikiem juz wycierpiałam zresztą jeden mam nie czynny:no::no:zreszta ty tezmiałaś przeboje z jajnikiem :-(ale niedługo idziesz do gina z tego co pamiętam:confused:
tylko tyle nadrobiłam i muszę mykać bo do pracki czas:tak::tak:
aaaaAGNES GRATKI ZA ZĄBKA:tak::tak: naczekaliście się na ta 2:tak::tak:
papatki kochane;-)

Wybaczcie,ale przeczytałam po łebkach,i za bardzo nie mam czasu na cytaty,bo M w domu:sorry2:.Ale jak pojedzie (tylko nie wiem kiedy) to na bieżąco będę:tak:,słowo skauta(bo się zacznie pluć i po co mi to);-):tak::-D.
Na działeczce (ale nie tej co mamy kupić tylko co po rodzicach na Żółtańcach mam) to Mirek miał trochę pracy bo chaszcze musiał wykosić a ja 15litrowe wiadro wiśnie narwałam.Dobrze,że aparat wzięłam,bo kuzyn przez płot wyrzuca odpadki,typu kapusta,rzodkiewka,bukiet kwiatów,jabłka pogniłe i fotek nacykałam i do gminy ze skargą pójdę i żeby mi tabliczkę dali,że składowanie odpadów zabronione:angry::wściekła/y::wściekła/y:.Potem pojechaliśmy nad zalew i ze 2 godzinki pochlapaliśmy się.Plecki czerwone ale jeszcze nie pieką;-):-D.
Jula znowu mecha pogryzła i całą prawa łapka spuchnięta.

Siora własnie pojechała:tak:Zjadła z nami obiadek, loda i wypilysmy kawke:tak:Troche pobrykalismy na podworku i w basenie a teraz juz siedzimy w domku:-)
Bajka na 1 juz sie skonczyla i teraz czekam na pogode na tvn:tak::tak::tak:
Mlodzi jak zwykle biegaja w samych gaciach caly dzien,ale dzieki temu mam o wiele mniej prania:-D:-D:-Di pozniej prasowania:-);-)

No ja tak na chwilkę chociaż, żeby na bierząco być, bo późńiej to mi głowę zmoczycie...

wstawilam pranie a dalej nic mis ie nie chce:baffled: najgorsze ze musze sie zrobic a jak musze sie zrobic zeby wyjsc do sklepu to juz mam dzien do dupy:-D:-D:-D a bez ziemniaków obiadu nie zrobie:-D:-D:-D
non stop siadam i sie patrze w pretrzen zamiast sie czegos zlapac, co jakas rzecz odniose na miejsce to tam siadam i idpoczywam 20 min jakbym nie wiem jaki wysilek zrobiła:baffled::baffled::baffled::-D:-D:-D:-D:-D
Skądś to znam, smam tak mam, to te upały, no a Ty na dodatek w ciąży jesteś, no nie da się ukryć...

Mieszkam w okolicach Inowrocławia (kujawsko-pomorskie).
To może kiedyś na kawuche się umówimy, ja z Inowrocławia
No alleluja, w kńcu ktoś z moich okolic, matko i się doczekałam!!!

"na tapczanie lezy leń nic nie robi cały dzień" dziś ogłaszam dzień lenistwa kto sie pod nim podpisuje??? moje lenistwo zdobyło szczyty, nawe zmywarki mi sie nie chce zapakować masakra :OOOOOOOOOOO
ja ja ja!!!

Ech napiszę Wam coś.
Pośmiejcie się .
A co :-D:-D:-D:-D:-D
Wczoraj tak super spędzaliśmy z Darkiem popołudnie,że zapomnieliśmy o zostawionej na gazie karkówce,która się dusiła :baffled::baffled::baffled::-D:-D:-D:-D
Efekt mega dym na całym piętrze i smród przypalenizny w całym domu przez kilka godzin.:baffled::baffled::baffled::-D:-D:-D:-D
Zrobiliśmy sobie odlot na całego :szok::szok::szok::-D:-D:-D:-D:-D:-D i kupę sprzątania do tego.:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
:-):-):-):-)

A i przebił się Oliwce wreszcie ząbek-górna prawa dwójka !!!!!! wreszcie :tak::tak::tak::tak::tak::tak::-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Ma już na koncie 11 zębów
Moje gratulacje!!!

helo
a jak mam dzis podly dzien.
bardzo podly.
mala sie obdzial o 5 rano no to ja jej mleko a ona nie i wyjeani pic a do mnie do lozka no nic.po pol godzjakos jej wcisnleam mleko i zalapala.ale dalej daleko do spania.krecila sie marudzila itd.woncu zaczela przyspypiac do zaraz wyla przez sen.
w koncu przed 7 usnela a jak z nia.
stalysmy przed 9 ale te 2 godz wyrwane to jzu zle na mnie dzial jak plachta na byka.
no a potem kurcze niby nie jest az tak goracao a sie poce jak glupia.
cmia mnie zeby,nie tak zeby rac procha i nie wiem czyby cos dalo ale tak ze mnie wkurza.i to chyba 3 zeby naraz.mam nadzieje ze dzis sadytska cos pomoze bo mnie cos trafi :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
slucajcie ja dopiero od rana pozmywalaam:szok::szok::szok::szok::szok:
zdjelam poszeewki z poscieli i wyawlailam posciel na dwor,no i potem odkurzylam,umylam podloge,dalam dzieciom jesc i je na dwor i zrobilam jedno pranie.i to mi zajleo tyle godzin:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
jestem zla sama na siebie.
i cos mnie jajnik dzga i pralak sie cos pier.... bo ja patrze a ona poierzez 2 godzi nadal zasadniczea powinna juz plukac:szok: albo i skonczyc pranie.i zamaist 60stoni to chyba 90 bla bo pranie gorace:szok::szok::szok: dobrze ze to reczniki.
a pralka nawet roku nie ma :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

normalnie dzieci jakbym mogla to bym zamknela gdzies i zakneblowala
nic mi sie nie chce i chodze wkur:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
na maxa sama nie wiem czemu........

jak nja nie cieproe poniedzialkow!!!!!!!!!!!!!!1
mialam nadziejej ze w wakacje sobie odpoczne a tu jeszcze gorzej.......

no wyzalilam sie to ide poczytac
Ale lipa kochana, dnia nie pozazdroszczę. Co do palki-chyba jeszcze na gwarancji, co? Szybko sprawdź i działaj!

Taki widok mam w swoim akwarium,cudo(tyle,że moje to samiec czerwony a samiczka biała z czerwonymi płetwami):tak:
YouTube - tarło bojowników
Super!!! Koleżanka też akwarystka:-D

My wróciliśmy z dworu niedawno dopiero,Oliwka umyta,najedzona i ma spać :tak::tak::tak::tak:

oby szybko usnęła bo chciałabym się wykapać i dokończyć pakowanie,jeszcze parę rzeczy muszę przeprasować.(ale to pryszczyk kwestia 15min przy żelazku:tak::tak::tak::tak:)

jutro idę dziewczyny do poradni onkologicznej.Mam na plecach takiego sporego odstającego pieprza, i idę to zbadać i zobaczyć co to jest bo tyle sie słyszy o tych czerniakach.więc lepiej dmuchać na zimno.

trzymajcie kciuki dziewczyny aby wszystko było ok.
mam tam być między 11.00-12.00,boję się strasznie,niby to tylko badanie ale mam stracha.także bąźcie ze mna myslami.:tak::tak::tak::tak::tak::-):-):-):-)

reklama
My wróciliśmy z dworu niedawno dopiero,Oliwka umyta,najedzona i ma spać :tak::tak::tak::tak:

oby szybko usnęła bo chciałabym się wykapać i dokończyć pakowanie,jeszcze parę rzeczy muszę przeprasować.(ale to pryszczyk kwestia 15min przy żelazku:tak::tak::tak::tak:)

jutro idę dziewczyny do poradni onkologicznej.Mam na plecach takiego sporego odstającego pieprza, i idę to zbadać i zobaczyć co to jest bo tyle sie słyszy o tych czerniakach.więc lepiej dmuchać na zimno.

trzymajcie kciuki dziewczyny aby wszystko było ok.
mam tam być między 11.00-12.00,boję się strasznie,niby to tylko badanie ale mam stracha.także bąźcie ze mna myslami.:tak::tak::tak::tak::tak::-):-):-):-)
Będę trzymać kciuki. Ja ma dużo odstających pieprzyków ale sie boje a zresztą nie widzę żeby się z nimi coś działo to może jest ok

Zrobiłam prasowanie pobyłam z Sebkiem na dworze bo Seweryn był u babci a teraz poszedł z tatą po motor. Zaraz smażę rybkę na kolacje, wykąpie chłopaków i ich położę spać.
Marta1981 dzięki za przepis a jaką ilością wody zalewa się te zupki?

Do góry