reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
malinka ależ Ty teraz zapracowana jesteś.:tak::-)
Ja jakoś powoli układam sobie grafik codzienny no i idzie do przodu po woli.
Wróciłam teraz z Jagi i zaraz po małego znów muszę iść ,bo kończy o 12.
Potem na szybkie zakupy i powrót ,żeby na 13 na masaż zdążyć.
Wstawię zupkę jakąś w międzyczasie ,pranie włączę ,bo małego do basenu wyeksmituję na taras to znów znajdę chwilkę dla siebie.
O 15 znów masaż i po masażu może pójdziemy na obiecany plac zabaw.:tak::-)
Na 17 musimy być w domku,więc ciężko będzie,ale damy radę.
To teraz już wiecie jaki mam plan dnia.:-D:-D:-D:-D
Teraz codziennie rano muszę go układać w zależności od pogody ,małego i mojego nastroju i elementów towarzyszących.:-D:-D:-D
Na razie uciekam.
a jak kubulec podchodzi do tych masaży???chętny jest?????

.

Witam Was po długiej przerwie , przepraszam ,że się tak długo nie odzywałam i dziękuję Wam , za zaqinteresowaniie

Wczoraj późnym wieczorem wróciłam z Lenką do Warszawy , nie mogę się tu odnaleźć po 3 tyg. tam pełno ludzi a tutaj znów same , juz mi brakuje mojjej siostry .
Lenka w tym czasie zrobiła wiele postępów . oczywiście smiga juz po czterech bardzo pewnie , stoi sama na nogach bez trzymania a jak sie czegoś może chwycic to na nózkach się przesuwa :tak:
Do końca lata się stą przerpawadzamy. Uzgodniłam z matką w końcu jak to będzie wyglądac do czasu aż nie załatwimy formalności mieszkaniowych , więc będziemy mieszkac w ich mieszkaniu razem z moją siostrą a matka z ojczymem będa na działce w domku , to normlany murownay domek z pełnym wyposazeniem więc nie ma problemu .
Lena na działce to miała raj jak tam chodziłysmy mogła zasuwac po całej trawce pełno zabawek , malutki basenik dla niej a tutaj niestety tylko spacery po osiedlu

Strasznie się za Wami stęskniłam , nie mam szans nadrobić tego co pisałyście ale jak już Lena pójdzie spać wieczoprem to się postaram jak najwięcej p[oczytać:tak:
mlenko wróciłaś super!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
za chwilę idę z nia na spacer bo ona tutaj za dużo rozrabia , do konca lipca musimy zabrac z tego mieszkania wszystkioe meble i rzeczy nie wiem zupełnie gdzie mam to wstawić na ten miesiąc chociaż do naszej kawalerki się nie zmieszczą meble z 2 pokoi
a na razie nie mam transportu zeby to przewieźć gdzieś do swarzędza ,
cięzko to zorganizować i tutaj nie ma nam kto pomóc , mój ojczym powiedział że moze wziąć jakiś urlop i pomóc nam poprzenosić ale pytanie na razie gdzie to przenieść...
Już bym chciała żeby było po tym całym zamieszaniu
super że ojczym chce pomóc:tak:a może tymczsowo jakiś garaż u znajomych???????
a my wróciliśmy z zakupów i spaceru i to biegiem bo luneło:wściekła/y:antonio szykuje się chyna do snu więc super bo zrobie sobie obiadzio:tak:a dzisiaj mój ulubiony obiadek ziemniaczki +jajko sadzone+kalafior+maślanka:tak::tak::tak::tak::tak:jami:tak::tak::tak:

No i zaliczyłysmy tylko spacer na targowisko, kupiłam duperelki na zupkę dla małej i nic więcej. W drodze powrotnej zbieranie kamyczków obowiązkowe , no i piaskownica.
Teraz śpi, zupka sie gotuje, ja zaraz wezmę się za przesadzanie kwiatka, bo cos mu chyba ziemia padła i usycha mi bardzo szybko. Poźniej tylko space, albio piaskownica jak nie bedzie padac, do brata nie ide bo wtrynili mu inna zmiane.

Lunka Tu masz nieco więcej objawów opisanych.
Padaczka skroniowa? - Forum Medyczne
i tu fragment z forum
Napady częściowe z objawami złożonymi. W przeciwieństwie do poprzednich napady te przebiegają zwykle z zaburzeniem świadomości, choć nierzadko tylko z jej przymgleniem. Oznacza to, że pacjent w czasie trwania napadu może częściowo odbierać i zapamiętywać bodźce płynące z otoczenia, a nawet reagować na nie w sposób zupełnie właściwy. Te napady ce****ą się szczególnym bogactwem objawów; ich źródłem są zwykle nadmierne wyładowania bioelektryczne, pojawiające się w płacie skroniowym (stąd potoczna nazwa "napady skroniowe").

Witam!
Objawami padaczki skroniowej, są w szczególnosci zaburzenia orientacji, kłopoty z pamięcią, zaburzenia dotyczące komunikacji słownej oraz zaburzenia koncentracji. Padaczka skroniowa musi być koniecznie leczone, gdyż możźe ona doprowadzić do upośledzenia pamięci. Można ją wykryć za pomoca badania EEG, rezonansu magnetycznego i tomografii komputerowej głowy. Lekarz neurolog przeprowadza takze wywiad lekarski. Dzięki badaniom, lekarz jest w stanie potwierdzić padaczke i ją odpowiednio leczyć. Pozdrawiam.
Dr.Hab.n.med. Sylwin Niemiec, neurolog, neurochirurg
No tak ogólnikowo chciałam wiedzieć, bo to ostatnio zdiagnozowali u tej mojej Beci. Widziłam na spotkaniu w Sieradzu, że cos nie bardzo i to by się zgadzało, co tu piszą.Dzięki AS.

Witam Was po długiej przerwie , przepraszam ,że się tak długo nie odzywałam i dziękuję Wam , za zaqinteresowaniie

Wczoraj późnym wieczorem wróciłam z Lenką do Warszawy , nie mogę się tu odnaleźć po 3 tyg. tam pełno ludzi a tutaj znów same , juz mi brakuje mojjej siostry .
Lenka w tym czasie zrobiła wiele postępów . oczywiście smiga juz po czterech bardzo pewnie , stoi sama na nogach bez trzymania a jak sie czegoś może chwycic to na nózkach się przesuwa :tak:
Do końca lata się stą przerpawadzamy. Uzgodniłam z matką w końcu jak to będzie wyglądac do czasu aż nie załatwimy formalności mieszkaniowych , więc będziemy mieszkac w ich mieszkaniu razem z moją siostrą a matka z ojczymem będa na działce w domku , to normlany murownay domek z pełnym wyposazeniem więc nie ma problemu .
Lena na działce to miała raj jak tam chodziłysmy mogła zasuwac po całej trawce pełno zabawek , malutki basenik dla niej a tutaj niestety tylko spacery po osiedlu

Strasznie się za Wami stęskniłam , nie mam szans nadrobić tego co pisałyście ale jak już Lena pójdzie spać wieczoprem to się postaram jak najwięcej p[oczytać:tak:
Mlenko, kochana, no jesteś nareszcie, leż się stęskniłam za Tobą, nie uwierzysz!!!
Ten galimatias szybko minie i juz będzie tylko lepiej, kurcze nie wiem co Ci podpowiedzieć z tymi meblami i innymi gratami, ale poradzicie sobie, bo musicie, a później KOCHANA!!! to już tylko do przodu, w końcu to o czym marzyłaś!!! Buziaki, i trzymam kciuki, może coś mi do łba wpadnie, to zaraz Ci dam znać.

powiem wam że o wiele łdniej mi je,nie ma żadnych problemów i co najważniejsze już nie marudzi przy jedzeniu.zrobiłam wieksze odstepy między jedzeniami i sama woła i je bez gadania.ostatnio na kolacje zjadła prtzecież 1,5 duzej kanapki az byłam w szoku.i nie daje jej za duzo przegryzek żeby sie nie zapychała i pomaga.i nie musze sie już denerwowac że za mało je i ze marudzi.jeden problem z głowy :tak::tak::tak::tak::tak:
No widzisz, super, znalazłaś sposób.

Medea cieszę się, ze łóżeczko takim strzałem się okazało, nie drogo, pięne i w dodatku nic nie zniszczone. Twojej fasolinie, jak już nie będzie fasoliną bedzię w nim milusio.

Moje się wściekają:angry::angry::angry::wściekła/y::wściekła/y: i telewizor za karę im z prądu wyłączyłam (wredna matka ze mnie,co:sorry2:?):tak:
No widać zasłużyły:-);-):tak:

Dobra, ide a tego kwiatka się wziąć , bo jak mi padnie do końca, a to już niedaleko to się załamie.

mlenko wróciłaś super!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

super że ojczym chce pomóc:tak:a może tymczsowo jakiś garaż u znajomych???????
a my wróciliśmy z zakupów i spaceru i to biegiem bo luneło:wściekła/y:antonio szykuje się chyna do snu więc super bo zrobie sobie obiadzio:tak:a dzisiaj mój ulubiony obiadek ziemniaczki +jajko sadzone+kalafior+maślanka:tak::tak::tak::tak::tak:jami:tak::tak::tak:
mniam pyszny obiadek masz:tak:
tylko ze js wole kefir niz maslanke:tak:
ostatnio milam miec taki obiad ale jedlisy u may adama a potem byla niedziela no i niedzielny obiadek:-p

a disiaj mam ziemniaczki i panierowane pieczarki bo M sie zachciało pieczarek;-)

Medea cieszę się, ze łóżeczko takim strzałem się okazało, nie drogo, pięne i w dodatku nic nie zniszczone. Twojej fasolinie, jak już nie będzie fasoliną bedzię w nim milusio.

Dobra, ide a tego kwiatka się wziąć , bo jak mi padnie do końca, a to już niedaleko to się załamie.
Te mam taką nadzieję:tak:

Kurcze teraz ogladałam pościel ta która Wam kiedys pokazywałam jaka chce i widze ze drożeje z tygodnia na tydzien:baffled:widocznie wchodili na rynek bo jak na poczatku znalazlam ta posciel to 13 elementów kosztowało okolo 170 zl a teraz 230:baffled:

pościel do wózka 4 elelemnty( z wypelnieniem) kosztowała 35 teraz 44:sorry2:
i zastanawiam sie do ilu dojdzie jak bede chciala ja kupic:sorry:

Te mam taką nadzieję:tak:

Kurcze teraz ogladałam pościel ta która Wam kiedys pokazywałam jaka chce i widze ze drożeje z tygodnia na tydzien:baffled:widocznie wchodili na rynek bo jak na poczatku znalazlam ta posciel to 13 elementów kosztowało okolo 170 zl a teraz 230:baffled:

pościel do wózka 4 elelemnty( z wypelnieniem) kosztowała 35 teraz 44:sorry2:
i zastanawiam sie do ilu dojdzie jak bede chciala ja kupic:sorry:
kurcze to serio drożeje...dobrze by było mieć teraz kaskę i zamówić:tak:

Medeuska,pieczareczki,pycha ,w niedzielę teściowa faszerowane robiła a mi już powoli bokiem wychodzą,od tej sprzedaży;-).
Olek za sernik się dorwał i przyłapałam go na rzucaniu rodzynek na dywan,jakby talerzyka nie miał na stole,te dzieci mnie w końcu dobiją:wściekła/y:.

reklama
Medeuska,pieczareczki,pycha ,w niedzielę teściowa faszerowane robiła a mi już powoli bokiem wychodzą,od tej sprzedaży;-).
Olek za sernik się dorwał i przyłapałam go na rzucaniu rodzynek na dywan,jakby talerzyka nie miał na stole,te dzieci mnie w końcu dobiją:wściekła/y:.
kochana mój 10 latek jeszcze potrfi coś za łóżko wrzucić:wściekła/y::wściekła/y:ale tępie ich za to na maxa:-D:-D

Do góry