reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

ufff dopiero siadlam do kopma
ciagle cos do zrobienia.pranie ,psrzatnie,dziewczyny bna dworzuy wiec jesc,pic itd.
zrobilam golabki.wyszlo mi jakies 20sztuk:baffled:
jakos malo albo maialam duzy garnek:-):-)
moj sie ucieszy co by nie bylo.z 6 golabkow zawekowalam bo straszny upal a z kolei 3dni z kolei jesc golbki....
a tak pare dni w lodowce postoja:-)
mala mi usnela przed 15,ale o 16.30 ja bede budzic jak sama nie wstanie.
pozmywalam,kuchenke umylam.polozylam farbe na wlosach w koncu i zaraz lece pod prysznic na dworzu i zmyje farbe i rzy okazji to cos lepiacego z siebie:-):-):-):-)

Nie jęczeć nad prasowaniem:wściekła/y::angry::angry:;-):tak:,bo ja mam pralkę na 8 kilo wsadu i pomyślcie jak mi z 4pralek się zbierze:szok::tak::-D.

Nie znasz powiedzenia:"Bierz póki dają i dawaj póki biorą":sorry2:;-):tak:.Ja swemu nie o wszystkim mówię:no::-p.

a to robia takie duuuuuuze pralki?????????????????:confused::confused::confused::confused:

ja tez swojemu o wszytskim nie mowie,bo po co?zeby go glowa bolala:-)
jak mama by mi koniecznie chciala dac kase na kiecke to musialaby powiedziec ze to czesc prezentu weselnego i tyle:-):-):-):-)
i sprawa zaltwiona:-D

Wczoraj wlasnei od laski u gina sie dowiedzialam ze u nas w Żorach nie ma podobno ZZO:baffled: i sie wściekłam i mam nadzieje ze przenosze i pojade na wywołanie do Rybnika...bo jak bede sie meczyc w żorach to.......:sorry2::sorry2:

Wczoraj obcileam mojego- zawsze 10 zł zaoszcedzone:-D nawet mi to wyszło- z czasem to perfekcji dojde:-D:-D

Lepiej niz ostatnio wiec nastepnym razem bedzie juz professional:cool2::cool2::cool2::cool2::cool2::cool2:

mniam mniam wyślij mi kurierem troche jak zrobisz:cool2::cool2::cool2:

no i super- zazdroszcze- my juz 2gi rok nigdzie na wakacje nie wyjeżdzamy- pieprzone pieniądze:baffled::baffled::baffled:
zobaczymy co bedzie za rok- ju nieodpusce cholera choćby gdzies bisko tylko nad wode ale zawsze cos a nie tylko siedzenie w domu:sorry2:

mozesz rodzic nawet w Warszawie jak chcesz:cool2::cool2::cool2::-D:-D:-D:-D:-D

ja tez robie za fryzjera-obcinam swojego,swojego brata.tescia,czasami tate,dzieci,farbuje mame,siostre,czasami bratowa i oczywiscie siebie juz od ponad 10lat:-)

ja na wakacjach ostatnio bylam przed slubem....:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-(
a potem dziecko,budwoa,szkola,drugie dziecko,budwoa.....
dlugi......

przyszlo mi dzis z sadu ze juz zrobiony wpis w ksiedze wieczystej wiec teraz musze skladac o wpis z ksiegi i wszytsko wyslac do banku
i chyba jeszcze faktury pokserowac:baffled::baffled::baffled:
duzo ich jest.
i mam nadzieje ze to bedzie finisz.
oby:tak::tak:

Witam :-)

Siedzę nad otwartą walizką i zastanawiam się co jeszcze brać, a co się nie przyda. :sorry2:
Jutro o tej porze będziemy na lotnisku w Balicach :cool2: Już się nie mogę doczekać. A z drugiej strony trochę się stresuję, bo jazda samochodem po Paryżu w godzinach szczytu odrobinę mnie przeraża :szok::szok::szok: Mam nadzieję, że mój mąż będzie tam jak najwięcej jeździł, no ale czasem będę musiała go zmienić :sorry2:

Prawdopodobnie już dziś nie zajrzę, bo muszę jeszcze dokończyć pakowanie i ostatnie zakupy zrobić. Nie wiem kiedy teraz zajrzę, więc pozdrawiam was wszystkie serdecznie! :tak:
Będę tęsknić :tak:

A jak wrócę to się będę chwaliła :-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-D:-D:-D:-D

Buziaki! :-)

fajnie!!!!!
milego wypoczynk!

As Wszystkiego najlepszego z okazji imienin :tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:

Niechaj los Tobie sprzyja niosąc powodzenie. Idź przez życie z dobrocią w sercu, otoczona ludźmi, których kochasz, silna poczuciem bezpieczeństwa i szczęścia, niech każdy obrót kalejdoskopu życia przynosi Ci radość.

:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)

ja tez sie dolaczam:-):-):-)
chyba zadna z nas rano nie spojrzala do kalendarza skoro sama o sobie przypomnialas:cool2::-D

rano wsio wyprasowałam:tak:wstały moje dzieci patrzą matka upocona nad żelazkiem i coooo??????????? pyta się adacho a właściwie stwierdza mama ty to jednak jesteś masochistka:-D:-D:-D:-D
piotr mówi że przeraża go jutro wizja tylu godzin sam na sam z tą bandą(czytać kochanymi dziećmi) no i tymi wszystkimi dodatkami (czytaj pranie eprzątanie gotowanie) ooooooo mamo jak to dobrze jak chłop zostanie z tym w domku sam a potem docenia kobitkę jak mało kto:-D:-D:-D:-D

hehhehehe Adas jest niezly:-D

a ja nie moge sie przybrac do prasowania.szafka pelna,w szafie tez juz pelno.
moze Ci podrzuce co?????????:-):-):-):-)
moje baby chyba maja za duzo ubran:cool2:

Chyba znowu czasowo nie trafiłam bo nikogo nie ma:baffled:. Ale ja was dopadnę w końcu... mam tyle rzeczy do opowiedzenia...

Miłego dnia:-):tak::-D

to opowiadaj nawet jak nas nie ma
napisz nam dluuuugi list
zajrzyj na zamkniety i tam cos napisz no!

malina a Wy macie disiaj dwójkową rocznicę:-p
2 lata 2 miesiące i 2 dni:-p:-p:-p:-p:-p

GRATULACJE:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

naj naj naj!!!!!!!!!!!!!!!1

jestem padnięta :tak::tak::tak::tak::tak: skończyłam właśnie prasować,prasowałam prawie 2h na tym skwarze,masakra, można wyzionąć ducha :-D:-D:-D:-D:-Dno ale mam spokój z prasowaniem na jakis czas :-p:-p:-p:-p:-p:-p

nastepna oszalala z prasowaniem

i jeszcze do tego jagody z cukrem i smietana...:zawstydzona/y:

a najlepsze jest to ze znow jestem glodna:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

hehehe.smacznego!

Cześć kobitki :tak:

Nie mam czasu na czytanie :-(

Helenka wróciła :tak: wcale się za mną nie stęskniła :baffled: Zmieniłąm fryzurkę a ona mnie nie poznała :szok:

Spędziłam straszny dzień w poczekalni w szpitalu, Niki miała wizytę u okulisty. Oczka zdrowe :-D Chociaż jedno w porządku :sorry2: Za miesiąc kontrola...

As, wszystkiego naj... :tak::tak::tak:

Spadam buziaki:happy2:

a gdzie fotka fryzurki???????????/

wlasnie w radio mowia ze przez stolice przeszla nawanica
az tak padalo???????????????????????????????????????????

reklama
My byliśmy nad zalewem,ciekawa jak będzie nocka,bo wszyscy czerwoni(w razie czego zsiadłe mleko w lodówce jest:-p),ale kremem to z filtrem 20 smarowałam.Olek pochłonął 2 kolby kukurydzy:szok:.Na obiad każdy sobie kanapki zrobił a na 18-tą jesteśmy umówieni z kumplem Mirka na pifko i soczek(dla dzieci i szoferów).:tak:
A tu moje przesłanie dla As,;-):tak:
0021372446.gif

Dziewczyny,nim doczytałam to znowu stronkę naklikałyście:tak::-D.
Agnes,gratki dla Oliwki:tak:,mój Julu w dzień tez bez pampka a z nocy to 2 razy siknięte miał:zawstydzona/y:.

a to robia takie duuuuuuze pralki?????????????????:confused::confused::confused::confused:

jak mama by mi koniecznie chciala dac kase na kiecke to musialaby powiedziec ze to czesc prezentu weselnego i tyle:-):-):-):-)

ja tez robie za fryzjera-obcinam swojego,swojego brata.tescia,czasami tate,dzieci,farbuje mame,siostre,czasami bratowa i oczywiscie siebie juz od ponad 10lat:-)

ja na wakacjach ostatnio bylam przed slubem....:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-(
dlugi......
jak ja bym miala taka wielka pralke to diekuje-nie iwem co bym do nei wsadzała, znaczy nei wiem ile bym to zbierac musiaal i w czm, bo w moim koszu na ranie by sie to nie zebrało, poa tym u nas nie ma tak dużo ciuchowi ja rracej nie biezaco musze prac i prasowac bo nie mieliby moi w czym chodzic:-D:-D

ja prztytlam w akzdej ciazy 17kg,ale prze upaly akurat bylamniezle spuchnieta,a Ty to chyba w ciazy tak jak ja co?na kiedy masz termin?bo liczyc mi sie nie chce
ja mam termin na pazdziernik:-p:-p:-p
liczac moje tycie 1kg w tydzien ostatnie 3 mies to jeszcze powinam prytyc 14 kg:baffled::baffled::baffled::szok::szok::szok::szok:

i jeszcze do tego jagody z cukrem i smietana...:zawstydzona/y:

a najlepsze jest to ze znow jestem glodna:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
oj też bym zjadła.
Tego sobie odmówić nie umiem.:-D:-D:-D

Cześć kobitki :tak:

Nie mam czasu na czytanie :-(

Helenka wróciła :tak: wcale się za mną nie stęskniła :baffled: Zmieniłąm fryzurkę a ona mnie nie poznała :szok:

Spędziłam straszny dzień w poczekalni w szpitalu, Niki miała wizytę u okulisty. Oczka zdrowe :-D Chociaż jedno w porządku :sorry2: Za miesiąc kontrola...

As, wszystkiego naj... :tak::tak::tak:

Spadam buziaki:happy2:
super wieści
Za życzenia dziękuję

a wogole to ju przytylam 12 kg:zawstydzona/y:
a gdzie tam koniec...:confused:
a ja max na 15 chcialam skonczyc......:-(
To kochana ja Cię nie pocieszę.
Z Klaudią ogółem 9,5 kg ,a z Kubusiem w ciąży leżącej 13 :-D:-D:-D

ufff dopiero siadlam do kopma
ciagle cos do zrobienia.pranie ,psrzatnie,dziewczyny bna dworzuy wiec jesc,pic itd.
zrobilam golabki.wyszlo mi jakies 20sztuk:baffled:
jakos malo albo maialam duzy garnek:-):-)
moj sie ucieszy co by nie bylo.z 6 golabkow zawekowalam bo straszny upal a z kolei 3dni z kolei jesc golbki....
a tak pare dni w lodowce postoja:-)

dlugi......

przyszlo mi dzis z sadu ze juz zrobiony wpis w ksiedze wieczystej wiec teraz musze skladac o wpis z ksiegi i wszytsko wyslac do banku
i chyba jeszcze faktury pokserowac:baffled::baffled::baffled:
duzo ich jest.
i mam nadzieje ze to bedzie finisz.
oby:tak::tak:

ja tez sie dolaczam:-):-):-)
chyba zadna z nas rano nie spojrzala do kalendarza skoro sama o sobie przypomnialas:cool2::-D
wlasnie w radio mowia ze przez stolice przeszla nawanica
az tak padalo???????????????????????????????????????????
Moim zdaniem gołąbków Ci wyszło normalnie jak z takiej porcji.

Pralki takie duże jak najbardziej robią :-D:-D:-D

I tu Was zaskoczę,bo ja swojemu wszystko mówię.
Nie mamy przed sobą tajemnic i jakoś głowa go nie boli.:-D:-D
To jak taki fryzjer z Ciebie to na jesieni podskoczę balejaż zrobić:-D:-D:-D
A co Ci zależy jeszcze jedna głowa :-D:-D:-D:baffled::baffled: żart oczywiście :-D:-D:-D

Dobrze,że powoli papiery będą oki.

Co do imienin.
Ja nie przywiązuję bardzo uwagi do imienin i sama zapomniałam.:-D:-D:-D:-D
Dzwonili jednak z życzeniami to mnie olśniło.:-D:-D:-D

fajna, tyle ze pranie krotkie to naprrrrrawde krotkue a innej opcji nie ma- ja oszczednie najczesciej piore na krotkim 30 min a jak bardzo zabrudzone to codzienne 60 min na mojej pralce i nie umiałabym sie przestawic;-) oczywiscie normallne tez mam delikatne, reczne, awelniane i inne, temperature i wirowanie moge recznie ustawic i pranie wstepne albo super plukanie:tak::tak::tak:

liczac moje tycie 1kg w tydzien ostatnie 3 mies to jeszcze powinam prytyc 14 kg:baffled::baffled::baffled::szok::szok::szok::szok:

ja mialam termin an 5pzadziernika a urodzilam 16
prze 6 miesiecy nie tylam duzo-jakies 2-3kg mieisecznie(toz zalezy od mieisiac).a prze lipiec prztytlam 4,5kg:szok::szok::szok:
i pozniej tez sporo.ale we wrzesniu jak zaczelam w wielkim brzuchem latac do skzoly i prawie 2tyg lezalam w padzierniku na patologii to jak przy przyjeciu wazylam 72kg tak do porodu tyle wazylam:-p
ale latalam po schodach i korytarzu zeby urodzic:-D

zmylam farbe

reklama
My byliśmy nad zalewem,ciekawa jak będzie nocka,bo wszyscy czerwoni(w razie czego zsiadłe mleko w lodówce jest:-p),ale kremem to z filtrem 20 smarowałam.Olek pochłonął 2 kolby kukurydzy:szok:.Na obiad każdy sobie kanapki zrobił a na 18-tą jesteśmy umówieni z kumplem Mirka na pifko i soczek(dla dzieci i szoferów).:tak:
A tu moje przesłanie dla As,;-):tak:
0021372446.gif

Dziewczyny,nim doczytałam to znowu stronkę naklikałyście:tak::-D.
Agnes,gratki dla Oliwki:tak:,mój Julu w dzień tez bez pampka a z nocy to 2 razy siknięte miał:zawstydzona/y:.
dzięki za życzenia
Filtr 20 to trochę za mało dla dziecka :baffled:
Dziecko ma delikatniejszą skórkę i na 20 szybko łapie.

jak ja bym miala taka wielka pralke to diekuje-nie iwem co bym do nei wsadzała, znaczy nei wiem ile bym to zbierac musiaal i w czm, bo w moim koszu na ranie by sie to nie zebrało, poa tym u nas nie ma tak dużo ciuchowi ja rracej nie biezaco musze prac i prasowac bo nie mieliby moi w czym chodzic:-D:-D

:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok: tempo masz niezłe :szok::szok::szok::-D:-D:-D:-D:-D

Do góry