reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
no wlasnie gdzie reszta lasek????????????/
pewne jeszcze spia
moje panny tez nadal spia.musze sie dzis wbrac na male zakupy i na poczte.jak narazie swieci ladne sloneczko i jestwaiterek to juz lzejsze powietrze sie robi

no wlasnie gdzie reszta lasek????????????/
pewne jeszcze spia
moje panny tez nadal spia.musze sie dzis wbrac na male zakupy i na poczte.jak narazie swieci ladne sloneczko i jestwaiterek to juz lzejsze powietrze sie robi
u mnie bez słońca- ale mi to pasuje bo przynajniej gorąco nie jest, byle by nie padało..

ja też musze dzis wybyc z domku.. do banku wplacic kase na pościel, ale najpierw jeszcze pochodze po sklepach i pooglądam czy tanszych pościeli nie ma i przy okazji przewijaki pooglądam:-):-):-)
zaraz ide myć włoski i sie szykowac:tak::tak::-):-)

reklama
mam chwilę spokoju więc ten post będzie baaaardzo długi :tak::tak::tak::tak::tak:

w piatek byliśmy z całą rodzinką na odpuście w Krzeszowie, myślałam że będzie tam jakaś scena czy gry i zabawy dla dzieci koncerty czy coś w tym stylu ( w końcu to odpust gminny) :tak::tak::tak::tak:
ale nic takiego, poprostu było to jedno wielkie targowisko, gdzie moza było kupić prawie wszystko, (zwłaszcza oscypki choć do zakopca ponad 400 km:sorry2::sorry2::sorry2::sorry2::sorry2:) kupilismy czarkowi i wiktorowi po autku, i lizaki te miekkie, i pojechaliśmy do domu :tak::tak::tak:

jak wychodziliśmy z targowiska mijał nas facet tak moze ze 26 - 30 lat, nawalony ze ledwo sie na nogach trzymal, a co naj bardziej nas zeźliło to to że prowadził wózek (trudno powiedziec czy to on prowadził wózek, raczej wózek prowadził jego :crazy::crazy::crazy::crazy::crazy:) z takim małym szkrabem jak mój czarek :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
szukaliśmy policji żeby zgłosić ale jak na złosc wszyscy się zmyli, normalnie szkoda mi tego dziecka :-:)-:)-:)-:)-:)-(

na drugi dzień pojechaliśmy z rodzicami na wycieczkę do kowar i karpacza
najpierw park miniatur a następnie zjeżdżalnia kolorowa i obiadek :tak::tak::tak:

a w sobote miałam chyba najgorszy dzień w moim życiu :-:)-:)-:)-:)-:)-(
wieczorem w piątek dostałam okres a rano zaczął mnie boleć brzuch i kręgosłup jak przy normalnym okresie :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: mąż posmarował mi plecki i poprzytulał bo się bałam i słusznie :no::no::no::no::no::no: kilka razy zakłuło mnie w podbrzuszu ale nie mocno :no::no::no::no: i jak zmienialam podpaskę zauważyłam jakiś kształt myślałam że to skrzep, ale zaczęłam to miętolić tak w podpasce i za żadne skarby świata nie chciało się to rozetrzeć :no::no::no::no: doszłam do wniosku że to była moja Julcia nawet widziałam coś na kształt łożyska :-:)-:)-:)-:)-(
i w ryk oczywiście, wredna sie zrobiłam, z mężem wczoraj sie jeszcze kłuciliśmy, on też zaczął płakać, jedna wielka masakra, i ani jednego słowa pocieszenia :no::no::no::no::no: później usiedlismy i szczerze poroamawialismy, a moj m doszedł do wniosku ze jutro mam isc do lekarza po tabletki antykoncepcyjne, bo wiecej dzieci nie bedziemy mieć :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: nawet nie wiecie co ja wtedy poczułam :no::no::no::no:

jutro ide do lekarza nie wezme zadnych tabletek, chyba ze tego bedzie wymagała terapia :no::no::no::no:ale boję sie nie wiem czego ale sie boję :-:)-:)-:)-(
może tego czyszczenia całego, sama nie wiem :no::no::no::no::no:

sorki ale wszystko teraz ze mnie spłynęło, i wszystko mi teraz wisi, mam wszystko gdzieś, nic mi sie nie chce nawet mój kochany synek mnie tak nie cieszy :no::no::no::no:
kochana tk się poprostu czasami dzieje większość kobiet przechodzi samoistne poronienia większość nawet o tym nie wie:baffled:wiem że to przykre tym bardziej że tak się cieszyliście:-(trzymaj się kochana...
a czemu M nie chce juz dzieci???co go tak nastawiło???to poronienie???
Mezulek sobie popił i jak to on--pokazywał młodszym kolegom jak sie kopie 2 człowieka ale kolega był sprytniejszy i mu podciął nogi i mąz upadl niefortunnie na noge, teraz ma w szynie na 2 tygodnie.
powiem tak gdyby głupota miała skrzydła to on by fruwał.....
malinuś czasem trzeba przetrwać.
Na pocieszenie Ci napisze,że mój młody pierwszą noc przespał jak miał 3 latka i 2 miesiące :szok::szok:.
Albo coś mu nocnie dokucza i tu polecam Viburcol na noc podać,albo tak po prostu ma.
Kuba od początku nie był ospały i też ciągle z nim walczyłam.
Kubuś spał jako 4 tygodniowy niemowlak 4 razy po 15 minut na cały dzień a w nocy 11-15 pobudek na jedzenie.
Do roku to było przesrane na maxa,bo budził często i trzeba go usypiać a do tego go bezdechy męczyły.:-(
kochana on właśnie z tych mało śpiących:tak:jak się urodził i miał tydzień i przyjechała pietruszki mama to była w szoku że on śpi 30 minut a potem np 3 godziny nie no bo w jej mniemaniu noworodek to prawie non top spi zreszta ja tez tak miałam z julką i adamem że dużo spali w dzień jako takie maluszki a on nie:no:no czas przywyknąć i się z tym ogodzić:baffled:
nie jechałam bo uznałam że nie ma po co, bólu nie miałam dużego tylko taki ja przy okresie a nawet mniejszy, a wiem że moja mama do 3 mca ciąży miala okres, nic by mi nie dało że poszłabym do szpitala, nie uratowaliby ciązy bo mała, a ja siedziałabym tylko na sali i ryczała a tak to w domu i mezula mam i dziecko i tak sie o tym nie mysli :no::no::no::no:
ja tez mam to co mi wyskoczyło w woreczku i zamierzam zabrac jutro do lekarza, nie wiem czy warto :no::no::no::no:
moim zdaniem jak to wyjełaś to mogłaś od razu na pogotowie zawieść...
Witam wieczorkiem
Mlode juz spia a ja jestem jakas nerwowa:no::no::no:

NATALINECZKO
Przykro mi bardzo i tule Cie mocno

Ale dlaczego tzrymasz to w podpasce i w szafce kuchennej:confused::confused::confused::szok::szok::szok:
o ty tez nerwa masz???ale ty masz @;-)
Dziewczyny ;-) częstujcie się:tak:,jakby dla której zbrakło to dołożę;-):tak::-D
Zobacz załącznik 157701
mmmmmmmmmmmmmmmmmm pyszności:tak:
Nie wiem cos tak jakos mnie wszystko wnerwia:no::no::no:
A jeszcze dopiero dzisiaj sie zorientowalam ze wyjebali mnie w orange na abonamencie na 50 zł miesiecznie:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Przedluzam sobie stale umowe w orange mix ale nie biore tel tylko jakies promocje:tak:Place 50zl miesiecznie a mieli mi doladowywac 100zł miesiecznie al teraz sprawdzilam stan konta i okazuje sie ze doladowuja mi po 50 zl:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
kochana ja miałam odobnie w mix plusie tylko że mnie kasowali za 100 darmowych minut 500smsów i darmowy numer w plusie a przez 2 m-ce tego nie miałam ale się upomniałam i oddali:tak:
Hej!:-):-):-)

Melduję się po nieobecności...ale tylko na chwilkę bo zaraz znowu znikam do końca wakacji. Jak wrócę na dobre to będę się tłumaczyć dlaczego:zawstydzona/y::tak:;-):-D

Pozdrawiam wszystkie! Nie zapominajcie o mnie!
Do poklikania:-):-):-)
a ty co jak po zapałki kochana:-D:-D
witajcie kobietki.
pewnie jak zwykle zadnje nie ma:baffled:
bylam najpierw w rowie a ze mi sie wolno wszytsko laduje to sie schodzi troche ze wszytskim
dzien minal dobrze w sumie.udalo mi sie troche poopalac bo ponziej przyszly chmury i obok przeszly 2 burze ale nas calkowiecie ominelo i dobrez
kurcze ikonki mi nie wchodza ;-/
dziewczyny sie wybawily,mala latala na golasa
no i jakos minal poniedzialek.lece ndrobic
tadadam i jest anabubka:-):-):-)
Cześć Wszystkim! Nie dam rady nadrobić 20 stron. Wczoraj nie miałam kiedy zajrzeć-od rana obiad potem zakupy do szpitala, a potem do Siorki bo przyjechała koleżanka nasza wspólna i zrobilismy grila. A. zabrał Zuzkę wcześniej i ściągnął Bratową -wykąpali Zuzię, nakarmili a ja se popiwkowałam troszkę:-):-):-)
Zuzka zasypia sama w łóżeczku w dzień:-):-):-)
W środę idziemy do szpitala na urografie ponoć na 48h i mam nadzieję że nie na dłużej:no::baffled:Jutro jeszcze pranie prasowanie itp.
Z Tata duużo lepiej-lekarka powiedziała,że to ósmy cud świata;-):tak:Teraz tylko leczymy odleżyny i do domku bo wyniki juz dobre ale tabletek bierze 10szt rano i wieczorem też podobnie. Leży w pampersie, ale juz chwilami świadomie woła kaczorka. Chociaż ma takie momenty że nas nie poznaje. Dzisiaj mnie w dzień wołął i byłam u niego wieczorkiem-chciał kawy żebym zrobiła i poleciałam do automatu:-):-):-)
super że z tatusiem wszystko idzie ku lepszemu bardzo bardzo się cieszę:tak::tak::tak::tak:
witam kochane:happy:
dzisiaj troszkę bardziej wyspana metoda chyba zaczyna działać:tak:wczoraj toniek spał rano od 9.40do 11 a potem od 14.05 do 14.55 więc malusio myślałam że do wieczora nie wytrzyma ale pietruszka dał sobie z nim radę zabawiał zgadywał o 20.30 wykąpał dał mu kaszkę łyżeczką i zjadł 190 ml tzn z takiej ilości wody miał robioną potem wypił herbatkę umył zęby i poszedł spać obudził się o 2 napił się i zasnoł potem o 4 piciu trochę popłakał i znów zasnoł potem pobudka o 6 piciu i....zabawa już o 7 wypił mleczko i się bawimy teraz okupuje dzieciaków pokój koło 10 dostanie serek i położe go spać i za waszą radą drugą drzemkę mu zrobie koło 15 po obiadku mam nadzieję że będzie lepiej:tak:

Do góry