reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
No to mlode sie wyspaly:baffled:chociaz tak naprawde to neiw iem czy wogole usnely:crazy::rofl2:
Ale ja posciagalam pranie z balkonu i całe od razu wyprasowałam:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:

MALINUS
Niezly wywijasek Tobie rosnie;-):-)
A Julka hmmm co by tu duzo pisac:-)Wdala sie w mamuske jak nic:-D:-D:-D:-D;-)

witajcie dziewczynki.
Nic nie poczytam ,bo czasu brak.
Darek na urlopie siedzi to bez przerwy coś...:baffled::baffled:
Dziś jedziemy z małym na konsultację do psychiatry,bo potrzebny świstek do orzeczenia.;-)
Jutro na 10 mały ma wreszcie testy w Wołominie i zobaczymy co dalej wymyślą...
Uciekam moje kochane .
Miłego dnia :tak:

As ty jak zawsze zaganiana:tak:to trzymam kciukasy za Kub:tak:ulca jutro:tak:
Dowiklus no to się zmobilizowałaś:tak: ...do mamy się wdała orzesz ty:-D:-D:-D:-D
mój Toniś zasnoł o 15.40 sam na podłodze:-D:-D:-D:-Dno ale napewno bez problemu:-D dotrwa do 21.30-22 zje kaszkę i może lapiej pospi w nocy:baffled:

dzwoniłam do siebie do firmy tzn do GOPS-u i poprosiłam koleżankę żeby mi jak krowie na rowie wytłumaczyła co i jak mam złożyc do rodzinnego wychowawczego itp..no więc adam dodatek z tytułu rozpoczęia roku szkolnego ma z urzędu płatne we wrześniu julka muszę dostarczyć zaświadczenie ze szkoły że się uczy i wypełnić druk odesłać im do 5 września to wtedy też jeszcze we wrześniu jej wypłacą to 100zł:tak:
co do rodzinnego i wychowawczeg to należy złożyć papiery do końca października i wtedy nie ma przerw w wypłacaniu świadczeń (ale wiadomo im szybciej tym lepiej)wypełnić druki ale uwaga z dniem 1 września wchodzą nowe druki i one obowiązują więc stare jak macie to nie wypełniajcie bo będziecie musiały od nowa składać:baffled:do druku dołączyć zaświadczenie-nia od dochodach za 2008 rok z urzędu skarbowego i to wsio nie trzeba kserować już aktów urodzenia i dowodu no chyba że składa się pierwszy raz:tak:
od listopada świadczenia będą większe tzn na dziecko do lat 5 będzie coś koło 60 zł na dziecko od 5 do 18(lub dokąd sie uczy) coś koło 95 zł dodatek wychowawczy bez zmian 400zł i dodate z tytułu wychowania dziecka w rodzinie wielodzietnej (na 3 i kolejne dziecko)bez zmian 80zł...wzrosną też pielęgnacyjne o około 30 zł .....coś jeszcze hmmmmm............a od stycznia kryterium dochodowe ma wzrosnąć z 504 na 630 zł ale tego jeszcze nie przegłosował rząd:baffled:
a jeszcze da tych naszych brzuchatek ..becikowe jedno to co się należy wszystkim (ma to jednak ulec zmianie i być nie dla wszystkich:baffled:) jest wypłacane w kwocie nie zmienionej 1000zł jeżeli kobieta zaszła w ciążę przed 1 listopada 2009 nie musi mieć zaświadczenia od lekarza że była u niego przed 10 tyg i nie dajcie sobie wmówić że to obowiązuje od 1 listopada tzn że jak urodzisz po 1 listopada to musisz mieć zaświadczenie że do 10 tyg byłaś u lekarza (zresztą przepis mają ten z dniem 1 stycznia 2010 odwołać:tak:) drugie becikowe to zależne od dochodu do 1 stycznia to jest 504 zł na osobe jeżeli przekraczasz się nie należy to becikowe to też 1000zł i jest też 3 becikowe którego kwota jest zależna od tego ile dana gmina i miasto ustali w mojej gminie jest to 1300zł (też trzeba spełniac kryterium 504 zł na osobę) i mnie niestety nie sięgneło bo wprowadzili je od 1 czerwca:wściekła/y: ale nie wszystkie miasta i gminy je dają jest to zależne od danego samorządu:tak:
no to chyba wsio mam nadzieję że zrozumiale napisałam a jak nie to pytajcie:tak:
Ale nas tu pięknie doinformowałaś :-). Dzięki bardzo.

słyszałyście o tym ?????
jestem normalnie w wielkim szoku :szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:

Urodzi dwunastoraczki!

Mieszkanka Tunezji jest w ciąży. Nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby nie fakt, że spodziewa się dwanaściorga dzieci - sześciu dziewczynek i sześciu chłopców.

"Na początku myśleliśmy, że urodzą się bliźnięta, ale gdy informowano nas o coraz większej liczbie płodów, cieszyliśmy się coraz bardziej" - powiedział brytyjskiej gazecie "The Sun" ojciec 12 dzieci. Przyszli rodzice planowali naturalny poród, ale lekarze stwierdzili, że to niemożliwe. Kobieta znajduje się pod obserwacją zaskoczonych lekarzy. Doktor Mark Hamilton z Brytyjskiego Towarzystwa ds. Płodności przyznał, że tak mnoga ciąża to coś niesamowitego.

Przedstawiciele tunezyjskiego rządu zadeklarowali pomoc matce.

Nie wiem ale jakoś nie chce mi się wierzyć że kobieta jest w stanie donosić taką ciążę.to jaki ona będzie miała brzuch????:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:
raczej to bedzie cała ciążą leżąca,bo inaczej to sobie nie wyobrażam
istny szok. ja kiedyś oglądałam program o sześcioraczkach to ta pani miała wielgaśny brzuch i owijali jej takim czymś specjalnym potrzymującym. Masakra:szok::szok::szok::szok:

Pamietacie jak wczoraj Wam napisalam ze mnie wyjebali w orange na 50zl:confused:
Probowalam tam wczoraj zadzwonic ale nie moglam sie polaczyc:no:To dzisiaj wyslalam do nich maila w ktorym wszystko wyjasnilam i wlasnie zadzwonila do mnie babka z orange z przeprosinami i mi powiedziala ze wlasnie mi doladowala brakujace srodki:tak::tak::tak:Sprawdzilam stan konta i rzeczywiscie mi doladowali:-):tak:

AGNES
Az tak planujesz zabalowac:confused::-D
No to super

witajcie dziewczynki.
Nic nie poczytam ,bo czasu brak.
Darek na urlopie siedzi to bez przerwy coś...:baffled::baffled:
Dziś jedziemy z małym na konsultację do psychiatry,bo potrzebny świstek do orzeczenia.;-)
Jutro na 10 mały ma wreszcie testy w Wołominie i zobaczymy co dalej wymyślą...
Uciekam moje kochane .
Miłego dnia :tak:
Trzymam kciuki

Ewelina wszystkiego NAJ dla męża

Podpisywałam a teraz napisze co u mnie. Niedawno wróciliśmy z Brzegu byłam w GOPSIe załatwiałam wychowawcze. Zrobiliśmy zakupy i byliśmy u chrzestnej Seweryna i trochę na placu zabaw. Ja na razie się lepiej czuje. Seweryn jak zwykle poleciał do babci ale pewnie zaraz wróci bo babcia z dziadkiem mają jechać do miasta a Sebek napił się soczku i leży na macie. A ja powinnam wziąść się za robotę ale przyciągacie jak magnez :-D

reklama
Do góry