reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Natali ,ale lepiej jest odczekać przynajmniej 3 miesiące tak mi lekarz mówił.
Zresztą ja teraz to już nie chcę,a przynajmniej na razie ;-);-)

reklama
dzwoniłam do siebie do firmy tzn do GOPS-u i poprosiłam koleżankę żeby mi jak krowie na rowie wytłumaczyła co i jak mam złożyc do rodzinnego wychowawczego itp..no więc adam dodatek z tytułu rozpoczęia roku szkolnego ma z urzędu płatne we wrześniu julka muszę dostarczyć zaświadczenie ze szkoły że się uczy i wypełnić druk odesłać im do 5 września to wtedy też jeszcze we wrześniu jej wypłacą to 100zł:tak:
co do rodzinnego i wychowawczeg to należy złożyć papiery do końca października i wtedy nie ma przerw w wypłacaniu świadczeń (ale wiadomo im szybciej tym lepiej)wypełnić druki ale uwaga z dniem 1 września wchodzą nowe druki i one obowiązują więc stare jak macie to nie wypełniajcie bo będziecie musiały od nowa składać:baffled:do druku dołączyć zaświadczenie-nia od dochodach za 2008 rok z urzędu skarbowego i to wsio nie trzeba kserować już aktów urodzenia i dowodu no chyba że składa się pierwszy raz:tak:
od listopada świadczenia będą większe tzn na dziecko do lat 5 będzie coś koło 60 zł na dziecko od 5 do 18(lub dokąd sie uczy) coś koło 95 zł dodatek wychowawczy bez zmian 400zł i dodate z tytułu wychowania dziecka w rodzinie wielodzietnej (na 3 i kolejne dziecko)bez zmian 80zł...wzrosną też pielęgnacyjne o około 30 zł .....coś jeszcze hmmmmm............a od stycznia kryterium dochodowe ma wzrosnąć z 504 na 630 zł ale tego jeszcze nie przegłosował rząd:baffled:
a jeszcze da tych naszych brzuchatek ..becikowe jedno to co się należy wszystkim (ma to jednak ulec zmianie i być nie dla wszystkich:baffled:) jest wypłacane w kwocie nie zmienionej 1000zł jeżeli kobieta zaszła w ciążę przed 1 listopada 2009 nie musi mieć zaświadczenia od lekarza że była u niego przed 10 tyg i nie dajcie sobie wmówić że to obowiązuje od 1 listopada tzn że jak urodzisz po 1 listopada to musisz mieć zaświadczenie że do 10 tyg byłaś u lekarza (zresztą przepis mają ten z dniem 1 stycznia 2010 odwołać:tak:) drugie becikowe to zależne od dochodu do 1 stycznia to jest 504 zł na osobe jeżeli przekraczasz się nie należy to becikowe to też 1000zł i jest też 3 becikowe którego kwota jest zależna od tego ile dana gmina i miasto ustali w mojej gminie jest to 1300zł (też trzeba spełniac kryterium 504 zł na osobę) i mnie niestety nie sięgneło bo wprowadzili je od 1 czerwca:wściekła/y: ale nie wszystkie miasta i gminy je dają jest to zależne od danego samorządu:tak:
no to chyba wsio mam nadzieję że zrozumiale napisałam a jak nie to pytajcie:tak:

Malinka wszytsko poeknie napisalas;)))))))))
mogliby ten prog dochodowy zatwierdzic wyzszy bo teraz przekrocze o nieclae 10zl na osobe.wlasnie wlazlam na konto i sie doliczylam ze nie dostalam dodatku rehabilitacyjnego na Weronike:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:musze do gopsu jutro zadzownic i to wyjasnic.
dobrze ze napisalas ze beda nowe wniosku to poczekam do 1 wrzesnia

moja julka do adama"adam osłabiasz mnie chyba wpadnę w depresję jak spędzę z tobą choćby minutę dłużej":-D:-D:-D:szok::szok::szok::-D:-D:-Dja juz z nią nie mogę jak ona takie teksty będzie waliła do dziecikow w zerówce to....:szok::szok::szok:
:-D:-D:-D:-D:-D:-D
ciekawe z jakim tekstem do wychowawczyni wypali:confused::-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:

Wiecie co jestem załamana. Bo jak mnie wzięło to byliśmy akurat u mojego brata a On ma ponad roczną córcie. No i ją chyba zaraziłam bo dzisiaj pojechali do szpitala i bratowa jest na mnie zła. Ale jak jechaliśmy do nich to było ok. U nich mnie wzięło a mój m wypił już piwo że szwagrem więc nie mogliśmy jechać z powrotem do domu.:sorry2: Biedna malutka ale mam teraz wyrzuty po co my tam pojechaliśmy:crazy:

to nie Twoja wina.przeciez gdybys wiedziala to bys tam nie pojechala prawda?

oj ten koniec dnia był dla mnie jakis pechowy.pod wieczór poszlismy na plac zabaw tam oliwka mi oczywiście zwiewała,więc trzeba było zania ganiać bo auta czasem jeżdżą.i raz chciałam ją dogonic i się poślizgnełam i zaryłam :tak::tak::tak::tak: ręka obita,łokiec obity i plecy również,oczywiście wszysccy się ze mnie smiali włącznie z moim dzieckiem :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-Djuz sobie wyobrażam jak to musiało wyglądac :-D:-D:-D:-D:-D

potem jak karmiłam oliwke kolacja już po powrocie.jadła kaszę i w sumie mówiła że już nie chcę a ja no to osttnia łyżeczke i wzięła a za chwile mnie obżygała,normalnie pusciła na mnie centralnie pawia:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D jednak mówiła prawde że nie chce :-D:-D:-D:-D na drugi raz sie jej posłucham :tak::tak::tak::tak::tak::tak:

teraz włąsnie usnęła więc mam spokój,oby nic mi się już nie przytrafiło :-D:-D:-D:-D

to cie zalatwila bez mydla:-D:-D:-D:-D:-D:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:

Byłam ze swoim łotrem u tego psychiatry.
Popisał się jak zawsze.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Jak poprosiła by powiedział jak mama jego ma na imię to jej przeliterował trzykrotnie A-N-E-T-A i kazał zgadywać.
Jak zapytała o tatę to powiedział ,że tata to ANETA.
Potem wydusił D-A-R-E-K i znów kazał jej zgadywać.
W ciągu godziny 2 razy uciekł z gabinetu 3 piętra w dół,wcisnął maskotkę za grzejnik,skopał psychiatrę,pokazał jej jęzor z 10 razy,pokopał biurko i nie pozwalał jej pisać,wyrwał mi 3 garści włosów,podduszał mnie,pobił,pokopał psychiatrę jak chciała mi pomóc, a na koniec jak się chciała z nim pożegnać to dał jej nogę zamiast ręki :szok::szok::szok::zawstydzona/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Ja już wymiękam z tym gadem :szok::szok::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Opis psychiatryczny będzie we wtorek do odbioru.
Na razie zaleciła szybką konsultację w ośrodku diagnostycznym SOTIS i zrobienie mu ukierunkowanej diagnozy przy zespole specjalistów.
Kazała się też zastanowić nad ewentualnym wprowadzeniem leków do terapii :szok::szok::szok:

Za wesoło więc nie jest :-:)-:)-:)baffled::baffled:

powiem tak-im wiecej nawywijal tym lepiej jezeli chodzi o dostanie orzeczenia:tak::-)
gorzej z cala reszta.Paulina brala Rispolept i na nia dobrze dzialal.nie otumanial ale lagodzil agresje.teraz nie bierzez i jakos jest ok.zobaczymy od wrzesnia czy nie trzeba bedzie ponownei wprowadizc

Wpadam sie tylko przywitać i pożegnać.:-(
Jutro jedziemy do szpitala na urografię mam nadzieję że będzie łóżo wolne w szpitalu i nie przepadnie nam znowu urografia:no: Ponoć tylko 48h i do domku więc w piatek jestem na BB;-):-)
Jeszcze mam troche roboty więc zmykam -powiem tylko że Tatę wypisuja do domku w piątek. Ma mało białka w organizmie ale nie chce za bardzo jeść:no: I rany przez to (odleżyny) wolno się goją:baffled:
Dobranoc:-)

wiem że trzeba czekać, tyle że tabletki trzeba brac jakos tam a po nich ciezko zajsc tak słyszałam :no::no::no::no::no:
Ja po tabletkach mogę zajśc w ciażę od następnego miesiąca.
Teraz kochana są takie tabletki,że nie weźmiesz 1 tabletki i już możesz zajsc w ciążę pomimo brania następnych tabletek.
Teraz podobno nawet po tabletkach jest łatwiej.
Ja gdyby nie tabletki to już bym mogła conajmniej z 5 sobie siedzieć :-D:-D:-D

powiem tak-im wiecej nawywijal tym lepiej jezeli chodzi o dostanie orzeczenia:tak::-)
gorzej z cala reszta.Paulina brala Rispolept i na nia dobrze dzialal.nie otumanial ale lagodzil agresje.teraz nie bierzez i jakos jest ok.zobaczymy od wrzesnia czy nie trzeba bedzie ponownei wprowadizc
ech... pozostawię bez komentarza :baffled::baffled::baffled:

Jutro jedziemy do szpitala na urografię mam nadzieję że będzie łóżo wolne w szpitalu i nie przepadnie nam znowu urografia:no: Ponoć tylko 48h i do domku więc w piatek jestem na BB;-):-)
Jeszcze mam troche roboty więc zmykam -powiem tylko że Tatę wypisuja do domku w piątek. Ma mało białka w organizmie ale nie chce za bardzo jeść:no: I rany przez to (odleżyny) wolno się goją:baffled:

kochana trzymamy kciuki i czekamy na wasz powrot
a tata moze w domu zacznie jesc lepiej

trzymam kciuki za ich oboje.
Same dobre wieści dziś przynosisz.:-):-):-)

<Bucu> znajde partnerke na wesele
<Mateś> Czesc, jestem Mateusz, nie jestem kobietą ale uwazam sie za idealnego partnera na wesele, po 0,5 idealnie prowadze sie w tancu, nalezy jednak pamietac aby mnie regularnie tankowac. No i masz jak w banku ze pojde na poprawiny :D
<Bucu> ***** mac
<Bucu> piąty...

<ania> powiedział że nie ma kondona...
<junior> a ty co na to?
<ania> powiedziałam że to świetnie bo jestem przygotowana na zostanie matka :)...
<ania> i wtedy jak w bajce przypomniał sobie że jednak ma kondona :)

<Ola> No i kamil to meska szowinistyczna swinia tak jak myslalam...
<Basia> Dlaczego ? Co sie stalo ?
<Ola> No bo wczoraj bylismy na tym ognisku, wszystko ladnie pieknie
<Ola> az w pewnym momencie zlapal mnie,przytulil, wyjal ze spodni portfel i zazyczyl sobie zdjecie...
<Basia> No to co, pewnie chcial sobie wlozyc do portfela na pamiatke
<Ola> nie. Z portfela wyjal gumke i chodzilo mu o zdjecie majtek...

<maselko> sushi jest niedobre
<maselko> albo w złych restauracjach jadłem
<maselko> bo zawsze trafiałem na niedogotowane

reklama
Ja po tabletkach mogę zajśc w ciażę od następnego miesiąca.
Teraz kochana są takie tabletki,że nie weźmiesz 1 tabletki i już możesz zajsc w ciążę pomimo brania następnych tabletek.
Teraz podobno nawet po tabletkach jest łatwiej.
Ja gdyby nie tabletki to już bym mogła conajmniej z 5 sobie siedzieć :-D:-D:-D

ech... pozostawię bez komentarza :baffled::baffled::baffled:

wiem ale mimo to ...

wiesz nigdy nie brałam tabletek anty, co wiecej kilka razy w życiu wogóle stosowałam antykoncepcje i to w sumie nie ja tylko m (jeszcze jak nie był m :-D:-D:-D:-D:-D) po czarku kupił gumki i zużyliśmy tylko jedną :-D:-D:-D:-D:-D:-D
reszta lezy gdzies gleboko w szufladzie :tak::tak::tak::tak::tak:

wiem ze moja kolezanka brala tabletki i strasznie sie po nich czuła więc tym bardziej sie boję :tak::tak::tak::tak::tak::tak:

kochana trzymamy kciuki i czekamy na wasz powrot
a tata moze w domu zacznie jesc lepiej
zgadzam sie z przedmówczynią :tak::tak::tak::tak:
w domu tato odżyje zobaczysz i zacznie jeść za dwóch :tak::tak::tak::tak:

Do góry