reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
Anka,Julu tak samo,wczoraj o 8-ej wstał i dopiero o 21:20 padł :szok: a i na placu zabaw był 2 godzinki.
Julu cały dzień był nieznośny:sorry2:,chodził i mocno mnie klepał z zamachem:wściekła/y::wściekła/y::angry::angry:,wylał na siebie picie,bo z Figo soskę zębami odkręcił i cały się zalał:crazy::crazy:,potem w wózku w autobusie zasnął:huh: i jak byłam na rynku,to na śnie zsikał się i spazmów dostał :szok::szok::szok:i nie dało się go uspokoić:no:,dopiero brzoskwinią go zapchałam:-p:tak:.Do sąsiadki po procha od bólu głowy latałam:baffled:.

kochana domyślam się że przed jutrzejszym dniem tan humor taki do bani......a zresztą po takim przeżyciu żadna z nas nie była by w nastroju......
będzie dobrze trzymam kciuki kochana pomodlę się za ciebie...a jak masz jakieś rozsterki co do tego że nie poroniłaś to powiedz o tym lekarzowi i kategorycznie zarządaj usg:tak:
kochane moje wpadłam jak po zapałki ale mykam pod prysznic i na miłe chwile z moim P:tak:
jutro też pewnie troszku mnie mniej będzie bo pietruszka ma jutro wolne to sobie mile dzionek spędzimy ale wpadnę napewno:tak::tak::tak:

dokładnie, spać nie mogę, głodna jestem jak cholera i pić mi sie chce, nie wiecie czy choc gume do zucia moge zuc na produkcje sliny :confused::confused::confused::confused::confused:
bo sucho mam w gardle.........

Dziś byliśmy na tym teście.
Całość zajeła Kubusiowi niespełna 40 minut.
Psycholog się śmiała,że robił wszystko jak błyskawica i miała problem z szybkością zapisywania wyników .
icon_lol.gif
icon_lol.gif

To co się małemu podobał zrobił bardzo szybko,ale to co było dla niego nudne to już wymagało naszej interwencji.
Pani psycholog wyszła do nas i poprosiła,żeby z nim coś zrobić bo się z Nią bawi zamiast pracować
icon_eek.gif
icon_eek.gif

Śmiała się,że bawi się z Nią w kotka i myszkę i w tym momencie ona niestety jest myszką.
icon_lol.gif
icon_lol.gif
icon_lol.gif

Po skończonym teście pani psycholog zawołała mnie na rozmowę i:
Matematycznie Kubuś jest na poziomie mocnej 2 klasy
icon_lol.gif

polonistycznie klasa 1 ,
znaczenie słów klasa 2 a nawet wyżej,
bardzo bogaty słownik i zasób słownictwa,
trafne dobieranie słów do sytuacji na obrazkach.

To jej ocena ogólna
icon_lol.gif

"Ogólnie środowiskowo znacznie przewyższa rówieśników a intelekt to Kubusiowi uszami wychodzi "
icon_lol.gif
icon_lol.gif
icon_lol.gif

Konieczna klasa integracyjna i indywidualny pedagog wspomagający,by mały się rozwijał na swoim poziomie, a nie był blokowany ogólnym poziomem klasy.
Pani psycholog powiedziała,że młody pracuje 3 razy szybciej niż średni 8 latek
icon_lol.gif
icon_lol.gif
icon_lol.gif

Na zadanie ,które robi się ok.25 minut Kubuś potrzebował 8 minut
icon_eek.gif
icon_eek.gif
icon_eek.gif

Pani powiedziała,że będą mieli z nim urwanie głowy ,ale będzie się uczył doskonale ,o ile sprostają jego wymaganiom i szybkości uczenia.
icon_lol.gif
icon_lol.gif
icon_lol.gif
icon_lol.gif

25 sierpnia mamy jeszcze logopedę i badanie lekarskie
Orzeczenie przeniesione na początek września.

To tyle od nas na dzisiaj
No to super. GRATULACJĘ

witajcie kochane ja w takim ponurym nastroju że szok :no::no::no::no::no:
nic mi sie nie chce, nawet żyć mi sie nie chce :no::no::no::no::no:
wszystko jest do dupy :no::no::no::no:
Będzie dobrze trzymaj się. A o USG poprosić niezawadzi

Moja Lali jest bezbledna
Nie dosc ze wstaje o 9 i nie spi popoludniu to zasypia o 22:szok::szok:

Anka,Julu tak samo,wczoraj o 8-ej wstał i dopiero o 21:20 padł :szok: a i na placu zabaw był 2 godzinki.
Julu cały dzień był nieznośny:sorry2:,chodził i mocno mnie klepał z zamachem:wściekła/y::wściekła/y::angry::angry:,wylał na siebie picie,bo z Figo soskę zębami odkręcił i cały się zalał:crazy::crazy:,potem w wózku w autobusie zasnął:huh: i jak byłam na rynku,to na śnie zsikał się i spazmów dostał :szok::szok::szok:i nie dało się go uspokoić:no:,dopiero brzoskwinią go zapchałam:-p:tak:.Do sąsiadki po procha od bólu głowy latałam:baffled:.
Z kont te dzieci mają tyle siły. Ja też patrze na Seweryna i się zastanawiam

dokładnie, spać nie mogę, głodna jestem jak cholera i pić mi sie chce, nie wiecie czy choc gume do zucia moge zuc na produkcje sliny :confused::confused::confused::confused::confused:
bo sucho mam w gardle.........
Jak będziesz gumę żuła to będziesz bardziej głodna

Wczoraj do was siadłam i nawet nie zdążyłam po odpisywać i mąż mnie pogonił. Boże to dopiero siódma czemu ja nie śpie?

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry