reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

hejka,a ja sie dizs o dziwo wyspałam :szok::szok::szok::szok:
Oliwka dała pospać,obudziła sie o 7.40 :tak::tak::tak::tak: wreszcie jakas normalna potra do wstawania :-D:-D:-D:-D

no i mam dobry humorek,tylko pogoda nijaka,w nocy padało,teraz nie ale jakoś tak szaro,ponuro :tak::tak::tak::tak::tak::tak:

reklama
Witam z rana i pozdrawiam!
Starszaki już z domu wyekspediowane a ja z poranną herbatką pozwolilam sobie chwilkę zasiąść przy kompie. Ale zaraz biegnę do codzienny obowiązków...i obiecałam mężowi knedle zrobić.

Wczoraj już do Was nie zdążyłam:sorry: więc dziś trochę ponadrabiam:tak:

Hej As, kiedy pochwaliś sie zdjęciami!!!!!!!!
Lunka dziś już im światło zapalę i pierwszy posiłek dostaną .:tak::-)
To może i szybciej teraz na fotki się doczekasz.:-D:-D:-D:-D
A ja już po śniadanku.Zjadłam sobie jogurt z musli fitnes jakimś jogurtowym .Klaudia takie wynalazki lubi.Niezły był,ale czym tam się najeść?:-D:-D:-D:-D

A ja właśnie zalałam płatki mlekiem, moje ulubione śniadanko.
Pogoda widać w całym kraju do luftu.
No czekam na zdjęcia z niecierpliwościa. Z karmieniem pamiętaj, bardzo mało i ostrożnie!

A ja właśnie zalałam płatki mlekiem, moje ulubione śniadanko.
Pogoda widać w całym kraju do luftu.
No czekam na zdjęcia z niecierpliwościa. Z karmieniem pamiętaj, bardzo mało i ostrożnie!

platki tak,mleko tak ale tylko oddzielnie:-):-):-):-):-):-):-)

kupilm ostatnio w biedronce ciatso francuskie-ok3zl za paczke,podobno dobre,mam zamiar zrobic ciasteczka
moze wie ktoras jak to zrobic zeby bylo dobrzre?
mi tez w koncu w brzuchu burczy....:-D
ja osttanio zostalam obdarowana kapusta-i mam i tesciowa gotowaly,wiec ugotuje d tego ziemniakow i obiad gotowy.
w srode robilam potrawke z kurczaka-ale mi zajebi.... ostra wyszla:szok:
moj juz sobie nie doprwaial i stwierdzil ze ostra:szok::szok::szok::rofl2:
skoro on tak powiedzila to musiala byc ostra:-)

a tak wogóle to nie wiem jak duze jest teraz, bo mam dopiero 10tego wizyte...:confused2: a ostatni raz bylam 3 tyg temu czy jakos tak i wtedy miała 1600:sorry:
moja juz wazy 312 g :tak: no a nie martw sie jeszcze przybierze na wadze :tak: wszystko w swoim czasie :-D Ty powedz mi jedziesz moze po 10 do Auchanu?? bo my tak moze Was wkoncu odwiefdzimy :-)
Ja się ostatnio dowiedziałam że moja koleżanka jest w ciąży. Jedno już ma, nie całe 8 miesięcy a tu drugie :no: masakra a z niej to typowa blondynka. Nawet pierogów ugotować nie umie :no: miała wyjechać ze swoim do Belgii bo tam pracuje ale teraz to chyba w domu zostanie :no: jej mama prawie wszystko robi. Ja nie wiem jak tak można. Ona siedzi w domu z dzieckiem ani nie zrobi obiadu ani nie posprząta bo ona nie ma czasu, nie umie :no: jej mama to chyba z pracy teraz będzie musiała zrezygnować bo ona sobie nie da rady za chiny :no: a jeszcze taki małe mieszkanie mają że szkoda gadać :no:
hehe znam to skads moja szwagierka tak miala - dopiero jak poszla na swoje w wieku 27 lat to zaczela sie uczyc wszystkiego :eek::eek::eek::confused2::confused2::confused2: masakra...
Beata sporo jest takich kobiet oc nie umieja nic w domu zrobic i mamy za nie wszystko robia.
Ja mam kumpele co ma 2 dzieci i meza mieszka u mamy i nic nie robi- Wszystko mama.
Jak maz wrocil z pracy i nie bylo obiadu to mu zrobila 3 kanapki:-D:-D:-D
masakra 3 kanapki heheh moj by sie tym nie najadl :rofl2::rofl2::rofl2:
Cześć kobitki, nie nadrobię bo nie mam kiedy :-(

Ale mam dla was coś do śmiechu :-p

Lecę dzisiaj z Niki do rehabilitanta po nowy zestaw ćwiczeń :tak:

Pozdrowionka.
Jezu ja myslalam zes Ty Anike w to wlozyla :eek::-D
To Twoje ostatnie leniwe tygodnie.
Wykorzystaj je na maxa.:-D:-D:-D:-D
A ja się witam.
W wolnej chwili trochę ponadrabiam.
Tymczasem
Przytoczę Wam moje kochane dzisiejszy dialog z Kubusiem.
ja- idziemy do szkoły
K-nie idę
ja-czemu ??
K-mieszkam w Polsce tak?
ja-tak
K-A w Polsce jest takie prawo ,że można założyc strajk,więc ja strajkuję i nie idę
Ooooooooooo:no:
ja -idziesz i już
K-jest wolnośc słowa i wolnosc wyboru .To demokracja się nazywa wiesz mamuś .
:szok::szok::szok::-D:-D:-D:-D:-D:-D
Oczy mi wyszły i szczęka mi opadła.:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Nioe no mega haselka maja.....
zreszta kochana mowilam Ci juz ze masz boskie dzieciaki zreszta pochodza z takij rodzinki.... jestescie the best :-D
A jeszcze zapomniałam, chciałabym chwaląc się zakomunikować Wam moje kochane, że nasz klub został właśnie zarejestrowany i Jest pełnoprawnym KLUBEM MIŁOŚNIKÓW TANGANIKI. Kosztowało nas to sporo pracy ale powiodło się i trud został nagrodzony!!!
GRATULACJE!!!!!!!!
ja wróżka to wiem że to makunga była:-D:-D:-D:-D
no fakt wrozka wrozka.... zacznij cos brac bo tracisz na tym :-p:-p:-p:-p tylko mnie nie skasuj hihih :cool2::cool2::cool2:
Witam ,witam ,ja juz po pracy i po nagłym wyjeżdzie do kamienia po brakujące ksiązki dla klaudii,bo w gryficach nie było,najważniejsze ,ze są i mam nadzieję święty juz będzie z książkami spokój:tak:
Jakiś mądry gościu w kamieniu próbował mi wyjechać na skrzzyżowaniu perfidnie spod ustępu i jeszcze łapami mi machał,no bezczelność ludzka nie ma granic:szok:dobrze ze było miejsce to uciekłam:tak:
Klaudia ćwiczenia uzupełnia ,ksawek autkami sie tłucze ,ja mam luzaka(bo m z moim bratem tapetę u niego kładzie)więc same rozumiecie:-D:-D:-D:-D
Unas też leje co chwila od rana i w ogóle dziś pogoda iście jesienna:tak:
aj tacy wariaci drogowi sie niestety spotyka i to dosc czesto oczy trza miec w dupie :confused2:
No i doprosiłam sie o deszcz, w prawdzie jeszcze nie pada, ale widzę tak ciemne i niskie chmury, że to chyba i burza będzie nie zła:tak:

Mała juz któryś dzień z rzedu ma rozwolnienie, ale dzis to masakra, brązowa woda. Na początku myśłałam, że to na zęby, bo trójki sie ruszyły, ale teraz już nie wiem, zawsze było spokojnie po tym względem, jak to u was było> tez tak źle? Powinnam się już martwic tym rozwolnieniem?
A mężo śpi w najlepsze, położyłam się obok i jż zacęło mi isę coś snić, ale przyszła mała i powiedziela ne spi, no i lipa, ne spie:-D
albo jagody jak mowila as ja robie sewkowi kompot z jagod, albo wode z ugotowanego ryzu...., badz ryz z tymi jagodami... :tak: Sewkowi zawsze pomagalo ;-)
Witam,my po bilansie - Julu 15 kilo żywej wagi(97 centyl):szok: i 90 cm(75 centyl).

.
no to fajnie :tak:
witam na nocnym dyzurze jeszcze przed godzina policyjna:-D:-D:-D:-D:-D:rofl2:
wyobrazcie sobie ze od pol godziny u mnie juz wszyscy spia:-D:-D:-D:-D:-D:-Dtzn Paulina jakies 5minut,ale juz jest bloga cisza:-):-):-):-):-):-)

wizyte u alergologa zaliczylysmy z przygodami.
Paulina ma 142c, i wazy 33kg a Weronika ma 90cm i wazy prawie 16kg:szok
Paulina dostala zyrtec na 3mieisace,Weronice mam znow probowac nabial.chyba kupie jakis deserek z twarozkiem to bede wiedziala ze od mleka a nie od konserwantow chrypa czy wysypka.tylko poczekam az wyzdrowieje tak do konca.
poza tym ok.Weronika pierwszy raz nie zaplakala przy badaniu:szok::szok::szok::szok::szok:.miala ochote ale ja zagdalaam;)i dala sie zmierzyc i zwazyc tez bez placzu:-D

podlapala zdnaie "co to?" i teraz wszedzie go uzywa:happy:

co do przygod.wszytsko ladnie pieknie ale podusilo mnie ubrac sie w kremwe spodnie i biala bluzeczke.z 2 dzieci w podroz pocagiem iautobusami.madra jestem......
dotarlysmy na peron,wpadlam jeszcze kupic picie-kubusia i sok wisniowy...i to mnie zgubilo.prawie pod warszawa zachcialo mi sie pic.no i wzielam sok wisniowy,butelka z dziobkiem wiec odkrecialm cala nakretke....a tam nalane pod sam korek:szok::szok::szok::szok::szok:
no i ten sok wisniowy tak pieknie komponowal sie z moimi kremowymi spodniami ze zal bylo to scierac:-D:-D:-D:-D:-D
ale bylam :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:zeby nie to ze tyle ludzi wokol to bym klela na czym swiat stoi:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
chusteczki nawilzane sa jednak bardzo pomocne.akurat mam huggiesa.wiec wiekszosc tych plam udalo mi sie zetrzev ale bladorozowe byly i bylo widac

a zapomnialam napisac dzie te plamy-na rozporku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11i wokol niego!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11111:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:

jakos dojechalam do wawy,siora po nas wyszla i dobrze ze miala blzue wiec caly dzien przelazilam z jej bluza przewiazana w pasie to mi rekawy chociaz krok zakrywaly:-D:-D:-D:-D:-D

no i pomijajjac fakt ze przerabiaja jedno z wiekszych skrzyzowan w stolicy akurat tam gdzie amy przesiadke,to musialam lezc z wozkiem po nielzych wertepach i piachu,to szanowny pan budolwnaiec kazal mi isc na okolo bo akurat na przejsciu dla pieszych stala ich ciezarowka i cos na nia ladowali,.jak juz przeszlam prwie to ciezarowka odjechaa wiec panu pogrozilam palcem i powiedzialam ze zaraz bedzie niosl wozek p tych dolach.usmiechnal sie i powiedzial ze chetnie pomoze:-D

potem jak juz wraclaysmy t byl niezly tlok w autobusie i jak wjezdzalam do autobusu wozkiem to malo jednego chlopaka nie rozjechalam bo nae wylazl,ale grzecznie przeprosil
pozniej juz na ostatnim zakrecie tak mna zarzucialo i nie mialam sie czego zlapac ze polecialam plecami na tego chlopaka i tylko krzycze"kaska lap!"
dobrze ze ten chlopak sie nie ruszyl bo bym alnela o glebe:-):-):-):-):-):-)
grzecznie przeprosilam ale zunalz usmiechem ze nic sie niestalo:-)

a Weronika dziszrobilo siku na sedes bez nakladki,w centrum:-)
ale mi sie zeszlo z tym pisaniem:szok:
kurcze Ty to mialas dzien a ta plama na rozporku fiu fiu pewnie fajnie wygladala.....
brawa dla Weronisi za "co to" hihi a nie mowi tak do Ciebie jak stoisz ... haha :-D:-D no a za siusiu na sedesie w Centrum to ogromniaste brawa
samolotem ginekologicznym :-D:-D:-D:-D:-D
Dobra jestes :laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:
A tu obiecane (to niebieskie to bezalkoholowe - dla ciężaróweczek naszych;-):tak:
Zmykam na NY.
jeeeeeeee dziekuje kochana jestes :-)
u mnie leje od wczoraj i od wczoraj zimn- ale ja wole to niz upaly;-)

ale oczywiscie spac nie moglam i zasnełam kolo 1....:eek::eek::eek:
no leje leje ale co zrobic :-D:-D:-D:-D
hejka,a ja sie dizs o dziwo wyspałam :szok::szok::szok::szok:
Oliwka dała pospać,obudziła sie o 7.40 :tak::tak::tak::tak: wreszcie jakas normalna potra do wstawania :-D:-D:-D:-D

no i mam dobry humorek,tylko pogoda nijaka,w nocy padało,teraz nie ale jakoś tak szaro,ponuro :tak::tak::tak::tak::tak::tak:

a ja dzis zostalam obudzona :confused2::confused2::confused2::confused2::confused2:

NAPISALAM JUZ WSZEDZIE COS
TERAZ SIEDZE PIJE KAWKE A RACZEJ JA KONCZE :szok: oj sorki za caps ....
nie chcialam hihih
hehe a Sewi teraz patrzy na te tancerki w "pytanie na sniadanie" ale sie zapatrzal :szok:

cześć, Was nadrobić to trzeba mieć sporo czasu:tak::tak::tak::tak::tak:tak długo czytałam, że aż mnie wylogowało:szok:
Ja się ostatnio dowiedziałam że moja koleżanka jest w ciąży. Jedno już ma, nie całe 8 miesięcy a tu drugie :no: masakra a z niej to typowa blondynka. Nawet pierogów ugotować nie umie :no: miała wyjechać ze swoim do Belgii bo tam pracuje ale teraz to chyba w domu zostanie :no: jej mama prawie wszystko robi. Ja nie wiem jak tak można. Ona siedzi w domu z dzieckiem ani nie zrobi obiadu ani nie posprząta bo ona nie ma czasu, nie umie :no: jej mama to chyba z pracy teraz będzie musiała zrezygnować bo ona sobie nie da rady za chiny :no: a jeszcze taki małe mieszkanie mają że szkoda gadać :no:
niektórzy ludzie nie powinni mieć dzieci:no:bo sami nimi są

Cześć kobitki, nie nadrobię bo nie mam kiedy :-(

Ale mam dla was coś do śmiechu :-p

Lecę dzisiaj z Niki do rehabilitanta po nowy zestaw ćwiczeń :tak:

Pozdrowionka.
słodkie:-D:-D:-D
powodzenia dla Niki przy nowych ćwiczeniach;-)

:wściekła/y:julka też lekcje odrabia a toniek poszedł gotować bo słyszę jak garami wali:-Dchyba mi sugeruje że obiad czas zacząć robić:confused2::confused2:
Jula jest w zerówce i już do domu zadają?????

A jeszcze zapomniałam, chciałabym chwaląc się zakomunikować Wam moje kochane, że nasz klub został właśnie zarejestrowany i Jest pełnoprawnym KLUBEM MIŁOŚNIKÓW TANGANIKI. Kosztowało nas to sporo pracy ale powiodło się i trud został nagrodzony!!!
super, moje gratulacje:tak::tak::tak:

Witam,my po bilansie - Julu 15 kilo żywej wagi(97 centyl):szok: i 90 cm(75 centyl).

Jakby co to ja na szczepki chętna;-):tak:.

QUOTE]
Julu to już duży chłopak:tak::tak::tak::tak:
szczepki będą jak kwiatek przetrwa:-D:-D:-D:-Dbo ja czasem zapominam podlewać a on potrzebuje duuuuuuuużo wody:eek:ale postaram się go nie zasuszyć:laugh2::laugh2::laugh2:

dzisiaj mam zebranie w przedszkolu i mam zamiar wcale się nie odzywać bo znów mnie wybiorą do trójki:szok::szok::szok::szok:a ja już po ostatnim roku mam dość, siądę w kącie i będę udawać, że mnie nie ma:-D:-D:-D:-D
w nocy Misia mnie przestraszyła, ze jakaś choroba ją atakuje, katar straszny i kasłała (jesień idzie:wściekła/y:) ale rano dałam zestaw ratunkowy i mam nadzieję, ze nic się z tego nie wykluje bo inaczej trzeba będzie poważnie pomyśleć o wycięciu tego migdałka a tego się boję:-(

reklama
NAPISALAM JUZ WSZEDZIE COS
TERAZ SIEDZE PIJE KAWKE A RACZEJ JA KONCZE :szok: oj sorki za caps ....
nie chcialam hihih
hehe a Sewi teraz patrzy na te tancerki w "pytanie na sniadanie" ale sie zapatrzal :szok:

widac mu sie podopbaja:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)
Weronika dorwala figurki Misia Bruna(kiedys kupowalam dla P{auliny) i sie bawi:-)
pranie wstawilam

Agunia widac ze brzydka pogoda bo nas duzo:-D:-D:-D

a Misi szkoda.teraz grzyby i plesnie
pewnie od tego
,mi lekarka wczoraj zle zaswiadczenie wypisala bo zamiast na Pauline to na /weronike.ale juz zadzwonilam i ma przyslac dobre

a młoda teraz rysuje kółak i mowi"kolko":-)
podgotowalam fasole,wrzucilam porcje i co dalej z ta fasolka?????????
zapomnialam no
jakas podpowiedz?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry