reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Hej kobietki od dziś jestem spowrotem. System sformatowany i postawiony na nowo:tak:Ale mi te wirusy dały w kość. Mało nie oszalałam że nie mogę na neta wejść. :tak:To już uzależnienie:-DBędę już na bieżąco i od jutra zacznę powoli nadrabiać. Dobranoc

reklama
Dobry wieczor.
Ja w zasadzie tu weszlam, zeby sie pozegnac. Ale wystukam jeszcze pare zdan.;-):-)
Ja nie moge w zasadzie narzekac na mojego M, jezeli chodzi o kase (a w zasadzie o jej brak-bo nam sie nie przelewa:-(. -tylko on zarabia:-(), choc i zdarzaja sie lekkie starcia.
klavell -jest taka zasada :jedna warstwa wiecej niz ty masz. Czyli ty masz podkoszulek+bluzke (sweter)+kurtka =3 warstwy. A wiec mala ubierasz: body+kaftanik+sweterek+kurteczka =4 warstwy.:-) Aha, kocyk to tez kolejna warstwa. I pamietaj jak tobie jest cieplo, to i jej tez jest. A poza tym ona lezy w gondoli, gdzie nie wieje wiatr, wiec jest tam cieplej. No i takjak pisala Sewa zawsze mozesz sprawdzic karczek -ma byc cieply, ale nie spocony. Staraj sie nie przegrzewac, boprzegrzanie jest gorsze niz niedogrzanie.:tak::-)
Ewcia zdjecia super. A Matus widac przezywal.:-)
Teraz juz mowie dobranoc i zycze spokojnej nocki!:tak:

hej hej

No nie dałam rady dziś do Was zajrzeć przez cały dzień. Jak ktoś o coś mnie pytał, to proszę powtórzyć.
Miałam dość intensywny dzień, jutro Wam opowiem.

Dobrej nocki!

HEJ dziewczyny. Ja oczywiscie juz od 6 na nogach czyli tradycyjnie:baffled: kiedy ja sie wyspie:confused:. Dzis po poludniu jade do mamy - troche sie nie widzialysmy ( od urodzin Kubusia) to bedziemy mialy o czym gadac - zreszta zawsze mamy o czym;-):-D.

Co do ubierania dzieci to trzeba wyczuc czy dziecku jest cieplo czy zimno najlepiej jak powiedziala Sewa sprawdzajac kark - ma byc cieply ale nie spocony. Nie zgodze sie tez z pogladem ze dziecko musi miec jedna warstw wiecej od nas. Chociaz sama tez dlugo tak myslalam dopiero moj pediatra wytlumaczyl mi ze to poglady babci, a tak naprawde to dziecku jest zawsze cieplej niz nam doroslym. I zreszta sprawdzilam to na Kubusiu bo ja lubie cieplo i jest mi wiecznie zimno i kiedy ubiore Kube w jedna warstwe wiecej niz ja mam to jest poprostu spocony. Zreszta na zdrowy rozsadek jesli w lato masz okolo 30 stopni i zakladasz bluzeczke na ramkach i krotkie spodenki to wedlug tej zasady dziecku bys musiala zalozyc jedna warstwe wiecej - przeciez by sie ugotowalo:dry: To tyle w temacie, ale to jest tylko moje zdanie a kazda matka ubiera wedlug wlasnego uznania. Ja jak wychodze z malym teraz na dwor jak bylo zimniej ( kilka stopni powyzej zera) to zakladalam mu body na ramkach+ kaftanik+ rajtuzki+ spodenki + kurtka zimowa no i oczywiscie czapeczka i buciki. NIe zmarzl ani sie nie spocil:-)

Wstawac spiochy bo nie mam z kim kawy wypic!!!;-)
Juz zrobilam jedno pranie w rekach teraz mi pralka pierze i juz drugie reczne pranie namoczylam a wy spicie:confused2:

reklama
No tak zapomnialam ze jeszcze karmisz:zawstydzona/y:. No to masz roboty przy trzech kotach nie zazdroszcze:baffled:.

Matko jakie tu dzis pustki chyba wszyscy poza nami odsypiaja caly tydzien;-). A moja Natalka dzis odrabia i musiala isc do szkoly

Do góry