reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

As76 na dole masz cytuj i + cytuj, tak jest najłatwiej, póżniej wchodzisz w odpowiedz i tam wszystko na Coebie czeka

jeszcze tego nie robilam :))Dzieki:tak:

dowikla Ty masz tak jak ja.
Jak zjem ok.22 to do rana nie prześpię.O 4 wstaję robić sobie kanapki i herbatę ,bo tak mi w brzuchu jeździ ,że spać nie mogę.:rofl2:
Moja pora na kolację to 24-2 w nocy ,wtedy bez problemu dosypiam do 8.:-D

Kobietki no to szlejecie:-D

Hej, u nas noc w miarę spokojna, Majka o 19.30 poszła spać i spała do 7 z dwiema przerwami na kamrmienie.
Kiedy Wasze dzieci zaczęły przekręcać się z pleców na brzuszek? Majka ładnie już siedzi ale o przekręcaniu nawet nie myśli.

Laura to ksiazkowe dziecko jak pisali ze w 3mc dziecko sie kladzie na boczki to u Lali jak napisano 3mc i sie przekrecala.Siedziala jak miala 5,5mc raczkowala od 7,5mc zaczela chodzic przed rokiem

malinka1 on nie moze z nia rozmawiac bo zaraz jest wściekły po 2 sek rozmowy z nią.. ONA jest męcząca sama w sobie... jak M mi mówił, że jest tępa, to na początku myslałam że ma jej za złe rozstanie itd, ale jak ją poznalam to się przekonałam..... ona generalnie ma Patryka w D... bo jaka matka wogóle zostawia dziecko i idzie sobie do kochanka mieszkac nie kontaktuje sie wogole z dzieckiem przez ponad pół roku, potem jak ja sie pojawilam to zaczela byc zazdrosna o mnie jak nie chcial do niej jeździc(jezdzil do niej co dwa tygodnie praktycznie na noc-brala go po szkole w piatek a on juz jak jechal zbekiem to mowil tacie zeby od razu o 8 rano po niego przyjechal) kiedys jak sie do mnie prytulal i nie chcial do niej jechac to sie zmienila, zrobila sie zaborcza nagle zaczea jej na nim"zależec" obila wszystko zeby od byl dl amnie niemily i przestal mnie lubic, w sumie na jkais czas jej sie udalo, ja juz go prawie nienawidzilam za jego zachowanie,nieraz plakalam, ale co to z matka ktora zostawia dziecko, ma go w dupie przez pol roku potem nagle sobie o nim przypomina(wogole na niego pieniedzy nei daje-jak po niego przyjedzie to juz go odwiezc nie moze my mamy p niego przyjechac-skoro chce sie z nim widywac niech przyjezdza po niego i przywozi, gdyby patryk chcial jezdzic to moze i bysmy go wozili, ale jak dla niego to trauma to nam sie wogole nie chce do tego rąk wkładac, kiedys jescze probowalismy mu tlumaczyc ze to jego mama i wogole ze go kocha ze tez chce z nim pobyc, ale jemu sie nie da przetlumaczyc, teraz jak zbliza sie piątek to co chwile jest jakas dyskoteka w szkoel albo kolega ma urodziny zeby tylko do matki nie jechac ehehehe, a ONA.... nawet nie potrafi mu jakiegokolwiek ubrania kupic "bo nie ma pieniedzy" poleciala na bogatego goscia, ktory ma 5 firm czy 6, a mowi ze nie ma pieniedzy zeby patrykowi cos kupic:baffled: jak jej proponujemy żeby chociaz do nego przyjechała na chwile dzies go zabrac do mc donalds czy cos, to ona nie ma pieniędzy.. aaaaa i czasu nie wygrała na loterii jak ma z patrykiem zrobic zadanie jak on do niej jedzie na weekend(dla sprostowania ona nie pracuje i nie ma czasu z dzieckiem zadania zrobic raz na miesiąc- to skąd my mamy miec czas się pytam?) współczuję Patrykowi takiej matki, naprawdę, próbuję mu ją zastąpic i go jakoś wychowac, bo wiadomo jak to facet sam... ale wiadomo nie da się ałkowicie zastąpic mu matki..

O boże tak sie rozpisalam i pewnie bez sensu popisałam nieskładnie, wybaczcie, ale jak sie zaczyna ten temat to ja bym mogla pisac i pisac, bo nie wiedzialam ze są tacy ludzie

Sa kobiety i parapety, bez komentarza Zapewne to nie 1 i nie ostatnia taka matka:baffled:

Moje pranie juz sie suszy na balkonie:tak::tak::tak:
A kolejna miska juz stoi w lazience na szafie i czeka az to wyschnie
No i chyba postaram sie cos dzisiaj wyprasowac bo to ile mi sie tego nazbieralo to poprostu masakra:szok::szok::szok::szok::szok::angry::angry::angry:
Na obiad mam pomidorowe i w sumie jest juz gotowa;-):-)Tesciowa dzisiaj jest w domu wiec ugotowala:baffled:
Ja zaczełam sprzatac kuchnie ale dokoncze jutro bo dzisija to juz zdecydowanie mi sie nie chce

Ja tez mialam pomidorowa a z prasowaniem zaczekam do jutra :))

Ja też właśnie obraz wyszywam krzyżykami.Porwałam się z motyką na słońce ,bo zachciało mi się takiego profesjonalnego obrazu.
Do tej pory wyszywałam takie zwykłe potem zachciało mi tworzyć i tak powstał obraz z moim wymarzonym koniem,którego teraz mam w rzeczywistości.Konika ściągnełam sobie z netu a całe tło to moja fantazjia i powstał koń arabski na stepie.
Zachęciło mnie to do czegoś więcej i tak sięgnęłam po obraz wielkogabarytowy wyszywany na drobnej kanwie.
Oto jak to wygląda

Obecnie jestem na takim etapie.

Do tego robię sweterki dzieciakom na drutach i trochę szydełkuję

cudo!!

Starznie dużo chętnych na ten mój upatrzony fotelik :baffled: jeszcze 6h a już jest £26.00:angry:

Mój ostatnio prawie 24h na dobę w pracy :( A jeszcze oświadczył, że jakiś wyjazd się szykuje...

Niby fajnie bo szansa na większa kaskę, no ale ja ciągle sma :(

Powodzenia11
Mój synek znowu ma gorączke 38,8.Ide go przebrac do piżamki i pójdzie spac.:tak:

Wspolczuje ale niestety okres zabkowania kazdego dosiega:baffled:

:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D ależ Ci ludzie maja pomysły

jednak przezyłam :tak::tak::tak::tak::tak:
Boże ale się nacierpiałam.Dwóch dentystów mnie oglądało, i nikt nire wiedział dlaczego mnie tak boli a zęby są ok,przyniosłam rentgen i nic nie wykazało ,nie powinno boleć.Po godzinie oglądania,naciskania na zęby i patrzenie mi się wbuzie-już miałąm dość w końcu wpadli co jest nie tak.
To się nazywa spostrzegawczość służby zdrowia.
Okazało się że babka spieprzyła mi kanałówkę którą kończyłam tydzień temu :szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok: źle wyczyściła mi kanał a założyła wypełnienie.Zrobił się ostry stan zapalny i dlatego tak cholernie bolało :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: myślałąm że zabije tą babę.A na dodatek te pieniadze które zapłaciłąm za tą kanałówkę przepadły 300zł,bo jak wyleczę stan zapalny to trzeba leczyć zęba na nowo,jeszcze raz czyścić kanały :szok::szok::szok::szok:

Dostałąm antybiotyk-mam brać co 8 godzin i za tydzień zaczynamy od nowa leczyć tego zęba.

Znieczulenia mi nie dała bo powiedziałą że stan zapalny jest tak duży że znieczulenie i tak nie za działa i robiła na żywca :szok::szok::szok::szok: otwierała zęba i kanały,bolało jak cholera,łzy ciekły mi po policzkach ale jakoś wytrzymałąm.I teraz jest ulga niesamowita.Jeszcze trochę boli bo jest ten stan zapalny ale o niebo lepiej,już przeciwbólowe nie są potrzebne naszczęście.

Co za stomatolog ja bym 2 raz nie zaplacila przeciez to wina tej babki i bym jej to prosto w twarz powiedziala

Wiesz co idzie mu drugi ząbek z góry i dlatego ale dałam mu IBUM i teraz spi.
No to współczuje ci bardzo dentysty

Dobrze ze sa wspomagacze:rofl2:

My dopiero wrocilysmy do domku Laura juz mnie ciagnie zeby ja kapac wiec wroce po kapieli:happy:

reklama
agnes kurcze współczuje:-:)-:)-:)-(
a co to za dentystka co ci tak zęba spieprzyła:confused:
wiesz co ja już od kilku lat u niej zeby leczę i zawsze byłam z niej zadowolona.Zawsze było ok,robiła bezboleśnie,jak było trzeba to przyjmowała poza kolejnością czy zostawała po pracy po godzinach.także fajna babka, ale nie wiem co teraz się stało.Bo ja tam korzenie miałam pozaginane,może po prostu jakoś nie dokońca wyczyściła,w sumie czyści na wyczucie,nie widzi,nie wiem nie będę jej usprawiedliwiać bo sie nacierpiałam.dzis też została po godzinach i mi to czyściła :tak::tak::tak::tak::tak::tak: czasem się zdarza ze cos nie wyjdzie.Oby drugi raz to się nie powtórzyło bo w tedy nie wybaczę :-D:-D:-D:-D:-D

Owszem czyści się na wyczucie, ale przed załataniem, zawsze jest RTG i trzeba poczekać ze 2 tyg, żeby wykluczyć zakażenie. Miałam robiony kanał, przed ciążą :tak:

bo kanałówka to nie dość że bolesna to jeszcze na wyczucie:tak::tak::tak::tak::tak: ja mam 2 zęby kanałowo wyleczone i obym już tak nie musiała leczyć:no::no::no::no: ale ja jestem tchórz dentystyczny więc się nie wypowiadam:zawstydzona/y:

Owszem czyści się na wyczucie, ale przed załataniem, zawsze jest RTG i trzeba poczekać ze 2 tyg, żeby wykluczyć zakażenie. Miałam robiony kanał, przed ciążą :tak:
może masz rację,może za szybko się pospieszyła i dlatego tak wyszło.

Ale cieszę się że wyjaśniło się co jest i że wreszcie przestało boleć :tak::tak::tak::tak::tak:

Ale cieszę się że wyjaśniło się co jest i że wreszcie przestało boleć :tak::tak::tak::tak::tak:

Jak przestaje boleć to człowiek zapomina o wszystkim:tak:

Jak dostałam znieczulenie przy porodzie to od razu powiedziałam, że mogę urodzić jeszcze jedno dziecko, ale jakby się mnie ktoś spytał 5 min wcześniej to by dostał w zęby ;-):-D

to najważiejsze bo ile można cierpieć:tak::tak::tak::tak:
a ty się wycierpiałaś a na dobrą sprawe to przy stanie zapalnym nawet leki przeciw bólowe tak nie działają:no::no:
agnes i jak oradził sobie dziadziuś z oliwką???? położył ją spać?

reklama
Jak przestaje boleć to człowiek zapomina o wszystkim:tak:

Jak dostałam znieczulenie przy porodzie to od razu powiedziałam, że mogę urodzić jeszcze jedno dziecko, ale jakby się mnie ktoś spytał 5 min wcześniej to by dostał w zęby ;-):-D

ja to poszlam rodzic z dobrym nastawiniem i czy to w bolach czy po wszystkim za kazdym razem bym powiedziala ze moge rodzic nastepne:rofl2:

pospiech to zly doradca ale najwazniejsze ze juz nie boli

Do góry