reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
a moja julka była smarowana elocomem na twarzy z przepisu lekarza alergologa i nic jej się z twarzą nie działo ma śliczną cere:confused::confused::confused: a zyrtek jula bierze codziennie:tak::tak:

Prawad ale to becikowe to zalezy od dochodu to nie jest tak ze kazdy tyle dostaje.
W DE na dziecko do 18 roku zycia dostaje 164euro na miesiac wczesniej przez rok dlatego ze nie pracowalam nigdzie 300euro na miesiac
Tu to pomagaja rodzinkom i je wspieraja nie to co w PL:baffled:

Tylko pozazdrościć,w Irlandii jest to samo.Moja koleżanka z liceum mieszka tam z mężem i synkiem.To tak samo dostaje na synka co miesiąc,też chyba 200euro mi mówiła i jeszcze wysokie bezrobotne.Nie ma co sie łudzić w Polsce nigdy tak nie będzie.

Dowikla ja dostalam na te krostki na buzie i reke Linola Feet
Agnes ja nie wykupuje dodatkowych szczepien my mamy kolejne szczepienie w 2013roku:-DZreszta nie wiem nawet czy tu takie sa:baffled:

to fky nasze rodzinne to starcza na paczke pieluch i chusteczki :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:a z resztą rodzice muszą sobie radzić sami:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
no ale PiS startował w wyborach z hasłem państwo prorodzinne:-D:-D:-D:-D no i w ramach tego państwa mamy żebracze rodzinne zamknięte żłobki i przedszkola i mało miejsc pracy dla kobiet z dziećmi:-D:-D:-D:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::-D:-D:-D
śmiać się z tego czy płakać:confused::confused::confused:

No my dostaniemy za darmo:tak::tak::tak:
Ale za wszystkie inne musilismy placic po 120zl za jedna bo szczepilam je acelularnymi a ze neurologicznie bylo wszystko ok to nie bylo wskazan zebysmy dostali za darmo chociaz pediatra i neonatolog mowily ze musza je miec:baffled:i badz tu pozniej madra
Kubusia szczepiłam tymi acelularnymi ,bo on z neurologiczny był
Niestey wtedy płacilismy za wszystkie.Nie było jeszcze żadnej refundacji.

a moja julka była smarowana elocomem na twarzy z przepisu lekarza alergologa i nic jej się z twarzą nie działo ma śliczną cere:confused::confused::confused: a zyrtek jula bierze codziennie:tak::tak:
Ale bierze Zyrtec,który blokuje histaminę.Po za tym nie wszyscy mają skutki uboczne po niedługim kontakcie.
My smarowaliśmy w sumie 5 razy po 3 albo 4 dni.
Na początku też nie było nic ,a po ostatnim smarowanku popękały naczynka.
Ja bym Zyrtec odstawiła ,bo po długim czasie przestaje dzialać.
Ja się przeniosłam na Aerius i jest 1000 razy lepszy.
Właśnie dla alergików głównie i dzieci z problemami skórnymi.

Mam kontakt z dziewczna z Holandi. Co jak co ale tam sie rodzi w domu z polozna a za porod w szpitalu słono placi. Wizyty kontrolne w ciazy tez u poloznych, bo " lekarze sie czyms takim jak kobieta w ciązy nie zajmuja"

moja znajoma mieszka w niemczech ma 2 dzieci ito samo mi mówiła wszystkie szczepienia za darmo no i leki dla dzieci do 12 lat też:tak: a nasza służba zdrowia to:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
ale to nic moja kuzynka mieszka w hiszpani we wrześniu urodziła synka za urodzenie dostała 5000 euro takie nasze becikowe mało tego w grudniu przestała małego karmić piersią i przeszła na mleko modyfikowane dostaje od pediatry recepte i za 10 puszek mleka 800 gramowych płaci w aptece 10 euro:szok:
więc polsce daleko do tego:tak::tak:

A w Polsce placi sie za te szczepionke??
No niestey tak, ponad 200zł jedna

Moj Dominik tez byl smarowany elocomem na twarzy z zalecenia pediatry,alergologa i gastroenterologa-rowniez nic sie nie dzialo na twarzy
Dlatego ze to jest steryd to sie stosuje tak krotka zeby tylko wyleczyc te najgorsze zmiany a pozniej to trzeba wlasnie natluszczac

reklama
Do góry