reklama
no to sie porobilojestem i ja.rano musiałam odpascbez uprzedzenia.
Spacer do szkoły zaliczony,ale zrobilo sie teraz pochmurno,jest +8 i wieje.ale jak wracałysmy to jeszcze było calkiem fajnie
Weronika spi od 1,5godziny i pewnie jeszcze troche pospi bo dzis przed 8 znowu wstala.
\
ja dzis na obiad-ryz na sypko.kotlety sojowe i surowka z czerwonej kapusty.
obdzwoniłam dzis kupe przychodni bo chec Pauline do ortodonty zapiac.i na nfz jest straszny prblme.prywatnie przyjmuja owszem-wizyta 50zł ale za to aparaty to 700zł za pare na cala szcekea na ten wydatek mnie nie stac
no i sie dodzwonilam do WAwy-ale musze dzownic wponiedziałek o 7 rano i moze uda mi sie złapaca jakis wolny termin.normalnie walka z wiatrakami.
do oklisty to juz pojde praywatnie bo razna rok to ujdzie.a jak sie robi okulary u naszego optyka to za wizyte wtedy tylko 20zl.
ehhhh...tylko chorowac.
przyszło zaswiadczenie dla Weroniki od ednokrynologa bo bede skladac o zasilek pielegnacyjny.no i niemiłe zaskoczenie bo z tym przyszła tez informacja ze Weronice podskoczyło tsh mam jej zwiekszyc dawke...ehhhh:--
-
-
-(
kurcze z tymi lekarzami tak jest
z wizytami do lekarzy to poprostu katastrofa
wiem jak moja mama obdzwaniala lekarzy czy to rezonans czy tamto ...
ehhh obyscie szybko znalazly jakis wolny termin
Joanna - nie do medeuska tylko jakos wyswietlil mi sie ten cytat

cudna jest ta fotka, a dziewczyny to istne słodziakiOto fotka ktorej wklejenie zajeło mi tyle czasu i nerwow![]()

jak swietnie wygladajaOto fotka ktorej wklejenie zajeło mi tyle czasu i nerwow![]()

Anabuba
czarownica mroźnego lądu
cudna fotkaOto fotka ktorej wklejenie zajeło mi tyle czasu i nerwow![]()

moja sama jedna by tyle miejsca zajeal w kartonie

Anabuba co to jest tsh???????
tyreotropina-hormon wydzielany prezez przysadke mozgowa jezeli jest zapotrzebowanie na hormony tarczycy.jezeli jest za duzo tsh tzn ze tarczyca produkuje za mało hormonów.to i tak nie jest wysokie bo z bibułki po urodzeniu Weronika miała ponad 270

a to co sie dzieje jak jest za duzo tego tshtyreotropina-hormon wydzielany prezez przysadke mozgowa jezeli jest zapotrzebowanie na hormony tarczycy.jezeli jest za duzo tsh tzn ze tarczyca produkuje za mało hormonów.to i tak nie jest wysokie bo z bibułki po urodzeniu Weronika miała ponad 270a norma jest do ok.4-5. jej sie teraz pewie z wikeim bedzie zwiększac dawka bo rosnie i organizm wiecej potrzebuje

jest to grozne

reklama
Anabuba
czarownica mroźnego lądu
a to co sie dzieje jak jest za duzo tego tsh
jest to grozne![]()
Weronika ma wrodzona niedoczynnosc tarczycy,tzn prawdopodobnie w ogole jej nie ma i bedzie brala hormony do konca zycia.nawet nieiwelkie przekroczenie normy jest grozne na dluzsza mete i musi byc leczone.gdyby u Werniki nie bylo wyryte 14dni po porodzie i nie przyjmowałaby leków t by była juz nieodwracalnie uposledzona:-
ja jest za duzo-wzdety brzuszek,zachrypniety glos,trudnosci wpolykaniu,krztuszenie sie,zimne reke i nogi mimo odpowiedniego ubrania,szoratka-marmurkowa skora,wlosy bez polysku.takie ogole objawy u dzieci i zwolniona akcja serca,a u noworodkow jesczez dluga zółtaczka
Podziel się: