reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
jestem i ja.rano musiałam odpascbez uprzedzenia.
Spacer do szkoły zaliczony,ale zrobilo sie teraz pochmurno,jest +8 i wieje.ale jak wracałysmy to jeszcze było calkiem fajnie
Weronika spi od 1,5godziny i pewnie jeszcze troche pospi bo dzis przed 8 znowu wstala.
\
ja dzis na obiad-ryz na sypko.kotlety sojowe i surowka z czerwonej kapusty.

obdzwoniłam dzis kupe przychodni bo chec Pauline do ortodonty zapiac.i na nfz jest straszny prblme.prywatnie przyjmuja owszem-wizyta 50zł ale za to aparaty to 700zł za pare na cala szceke:szok::szok::szok::szok::szok: a na ten wydatek mnie nie stac:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

no i sie dodzwonilam do WAwy-ale musze dzownic wponiedziałek o 7 rano i moze uda mi sie złapaca jakis wolny termin.:szok: normalnie walka z wiatrakami.
do oklisty to juz pojde praywatnie bo razna rok to ujdzie.a jak sie robi okulary u naszego optyka to za wizyte wtedy tylko 20zl.
ehhhh...tylko chorowac.

przyszło zaswiadczenie dla Weroniki od ednokrynologa bo bede skladac o zasilek pielegnacyjny.no i niemiłe zaskoczenie bo z tym przyszła tez informacja ze Weronice podskoczyło tsh mam jej zwiekszyc dawke...ehhhh:-:)-:)-:)-:)-(
no to sie porobilo
kurcze z tymi lekarzami tak jest
z wizytami do lekarzy to poprostu katastrofa
wiem jak moja mama obdzwaniala lekarzy czy to rezonans czy tamto ...
ehhh obyscie szybko znalazly jakis wolny termin

Joanna
- nie do medeuska tylko jakos wyswietlil mi sie ten cytat :sorry::-)

Oto fotka ktorej wklejenie zajeło mi tyle czasu i nerwow :-D:-D:-D:-D
cudna fotka:-D:-D:-D:-D:-D
moja sama jedna by tyle miejsca zajeal w kartonie:cool2::cool2::-D

Anabuba co to jest tsh???????

tyreotropina-hormon wydzielany prezez przysadke mozgowa jezeli jest zapotrzebowanie na hormony tarczycy.jezeli jest za duzo tsh tzn ze tarczyca produkuje za mało hormonów.to i tak nie jest wysokie bo z bibułki po urodzeniu Weronika miała ponad 270:szok::szok::szok: a norma jest do ok.4-5. jej sie teraz pewie z wikeim bedzie zwiększac dawka bo rosnie i organizm wiecej potrzebuje

tyreotropina-hormon wydzielany prezez przysadke mozgowa jezeli jest zapotrzebowanie na hormony tarczycy.jezeli jest za duzo tsh tzn ze tarczyca produkuje za mało hormonów.to i tak nie jest wysokie bo z bibułki po urodzeniu Weronika miała ponad 270:szok::szok::szok: a norma jest do ok.4-5. jej sie teraz pewie z wikeim bedzie zwiększac dawka bo rosnie i organizm wiecej potrzebuje
a to co sie dzieje jak jest za duzo tego tsh :confused:
jest to grozne:confused:

ANABUBA
No to niezle sie porobiło:no::no::no:
Oby udalo sie Tobie umowic ten termin do ortodonty:tak:

Mojemu Dominikowi konczy sie pielegnacyjny w maju ale nawet nie mam co isc starac sie o przedłuzenie

Moim dziewczynkom badali poziom tsh po to zeby potwierdzic lub wykluczyc ze jest to powodem tego ze sa takie małe:no:Ale obydwie maja w normie wiec taki jest juz ich urok

reklama
a to co sie dzieje jak jest za duzo tego tsh :confused:
jest to grozne:confused:

Weronika ma wrodzona niedoczynnosc tarczycy,tzn prawdopodobnie w ogole jej nie ma i bedzie brala hormony do konca zycia.nawet nieiwelkie przekroczenie normy jest grozne na dluzsza mete i musi byc leczone.gdyby u Werniki nie bylo wyryte 14dni po porodzie i nie przyjmowałaby leków t by była juz nieodwracalnie uposledzona:-:)-:)-:)-:)-(
ja jest za duzo-wzdety brzuszek,zachrypniety glos,trudnosci wpolykaniu,krztuszenie sie,zimne reke i nogi mimo odpowiedniego ubrania,szoratka-marmurkowa skora,wlosy bez polysku.takie ogole objawy u dzieci i zwolniona akcja serca,a u noworodkow jesczez dluga zółtaczka

Do góry