reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Witam sie druga :-)
dzis się wreszcie wyspałam,wstaliśmy przed chwilką,kurczę dawno takiej nocki nie było i to bez pobudek :tak::tak::tak:

U nas pogoda zapowiada się znakomicie bo już od samego rana słońce świeci :-):-):-):-):-)

Zaraz jemy śniadanko i zawozimy Oliwkę do babci i potem będzie robota wrzeć,mam dużo do roboty zaplanowane a ile zdąże to się zobaczy :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Ale mam dziś pałera,aż mnie energia rozpiera ,taki mam dobry humorek to przez to słońce za oknem.

Wiktoria to żeś się nasprzątała :tak::tak::tak::tak: podziwiam

A pamiętacie :
DZIŚ PRZESTAWIAMY ZEGARKI O 1H DO PRZODU W NOCY "
patrysia i jak sytuacja z mężem?????
nie jest dobrze ... nie odzywam sie od niego :dry:
Witam babeczki:tak::tak:
Mało wczoraj pisałyście,m ale to dobrze, nie miałam dużo nadrabiania:-D

Z obiadem:szok: u nas zawsze wieczorem.. zkolacją, ale zawsze też coś na ciepło... nie wiem czy robisz wiecej od mojej babci uwierz:-D:-D:-D:-D Mi zawsze wszysccy jakprzychodza mówiąże dużo, a moja babcia ma zawsze 4 razy wiecej potraw rózniastych:-D:-D

Powaznie:-D:-D ale zasłużył sobie, w końcu nie wytrzymałam.. ciągle tylko mówiłam że mu amkne drzwi i nie wpusszcze, nic sobie z tego nie robiłam to tak też zrobiłam, to juz nie wychodzi:-D:-D:-D

Ja zawsze pamietam, bo to zawsze w urodziny mojej babci:tak::tak::-D:-D

A do tyłu zawsze w urodziny dziadka:-D:-D:-D Się dobrali:-D:-D
no to faktycznie sie dobrali ale smiesznie wyszlo:-D
M pojechal z Patrykiem na basen i nawet nie zapytał czy ja też nie mam ochoty jechac:dry::dry::dry: a przydałoby mis ie troche ruchu bo 5,5 kg to o dużo za dużo przytyłam do 10 tyg:baffled::baffled::baffled:
ja przytylam na pocztaku chyba 3 a potem spadla z wagi ponoc tak jest przy kazdkej ciazy pierwsze grubniesz potem chudniesz iz now grubniesz :tak:
nie bede sprzatac pieprze tozaraz sobie pojde na spacer i mam ich gdzies, umią syfic to niech sprzatają, służącą nie jestem, to że mam urlop nie znaczy że mam w domu zapieprzac:wściekła/y::wściekła/y:
Ide sie wyszykowac i na spacer bo nie che mi sie w tym domu siedziec, poza tym nie bede Wam tu smucic:eek::eek:
i co bylas na spacerku :confused:
U nas imprezy zaczynają się ok.15-16 kończą na ogół ok 3-5 rano.
Ile idzie wódki to już nawet nie piszę ,ale ostatnio to ponad 10 litrów.
I co jest ciekawe to nikt nie jest pijany :-D
Z tym ,że u nas siedzenie przy stole jest przeplatane jakimiś konkursami typu Karaoke ,ping pong,rzutki,taniec na macie.:-D:-D
Ot dorosłe a dzieci :-):-):-D:-D:-D
U mnie wszystko idzie.
Na ogół nawet na następny dzień nie zostaje.
Zapomniałam o obowiązkowym bigosie,bez tego imprezy nie ma.
Tort też musi być i ostatnio też sama robię.

Co się nazapieprzam to moja ,bo ja robię wszystko sama,albo z pomocą Klaudii.
Jeden plus to taki,że jak ja w kuchni to Darek sprząta cały dom.
Kocham go za to.:tak::-D:-D

Mój wraca z pracy i coś na stole leży to przynosi do kuchni z komentarzem.
Wiesz jak ja tego nienawidzę :wściekła/y:
Jak jest nieraz bałagan to sam sprząta.Skomentuje trochę,ale posprząta.
Jak jestem chora to razem z Klaudią sprzątaja i wychodzą z psem na spacer.:tak:
Chyba sobie ich dobrze wychowałam co?;-)
heh no to daj rade jak go tak wychowalas ;-);-);-);-)
również zazdroszczę męża :-)

u mnie jak nie posprzątam to syf taki że nie ma się jak ruszyć więć biegam co dziennie ale tydzień temu się w końcu bardzo ostro postawiłam i dziś pierwsza sobota gdzie zamiast sprzątać poszłam sobie do fryzjera wraca i .. wszystko ( no prawie..) posprzątane :cool2::cool2:

zobaczymy ja długo to potrwa bo normalnie to nawet talerza nikt nie wyniesie:wściekła/y:

Dziewczyny czy u Was też w końcu zawitała wiosna??
Jeste przecudnie już byłyśmy z dziewczynkami na spacerku ale chyba zaraz śmigamy gdzieś znów bo szkoda w tak dzień w domu siedzieć :tak:
tak zawitala sloneczko dzis sliczmnie swiecilo :tak:
Dziewczyny.Gdzie sie wszystkie podziewacie:baffled:
U nas pogoda sie strasznie spierniczyla i caly czas pada:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Ale jak mlode spaly to wyskoczylam sobie do sklepu i na solarium;-):-)
A teraz siedzie w domku:tak:M od godziny okupuje kibel:szok:wiec wlecialam troszke na BB
o to wspolczuje jak u Was taka ochydna pogoda
hejka dziewczyny i ja juz jestem.Ale jestem padnięta ale wszystko wysprzatane na błysk-mozna się przeglądać :tak::tak::tak::tak: miałam dziś takiego pałera że nawet łóżka ,szafki poprzestawiałam i odkurzałam,ale było kurzy pod łózkiem :szok::szok::szok::szok: aż się przeraziłam jak to zobaczyłam .No ale M był dziś w domu to mi troche pomógł, no nie przepracował się,to ja największą robotę odwaliłam no ale zto zawsze coś.

Jutro będę odpoczywać bo wszystko wysprzatane,obiad teściowa na jutro też mi ugotowała :-):-):-):-):-) więc jutro totalny luzik ale sie cieszę :-):-):-):-)

Pogoda super sie zrobiła było +13C,bylismy z mężusiem na spacerku,fajnie było.

A Oliwki jeszcze nie ma :no::no: ale niedługo powinna babcia ja odwieźć.A uwierzycie:ona dzis nic nie spałą w dzień.Teściowa dzwoniła i powiedziałą że jest rozbawiona i nie chce spać,nie wiem jakim cudem ona wytrzymała cały dzień bez spania.mam tylko nadzieję ze w drodze powrotnej w autobusie nie usnie.
No i cos mnie tknęło,zadzwoniłam i co się okazało:Oliwka jednak usnęłą w autobusie,ale się wkur.........ciekawe októrej pójdzie spać.wnerwiłam się teraz na maxa, a miałam dobry humor.

pokazuj nową fryzurkę,wstawiaj fotke :tak::tak::tak::tak:
no to ciekawe o ktorej pojdzie spac, mi Sewi spal tylko od 11 - 12 :tak:
No włoski farbuje żeby ładnie wyglądać nawet kupiłam sobie balsam specjalnie na jutro no będziemy szaleć.A kolorek Czekoladowy brąz.
no to pokazuj fotke
dziękuję za przywitanie Aleskia :-)

wróciliśmy własnie z zakupów di mała daje ostry koncert więc poczytam Was później musimy ją wykapac i uspić chyba jej się ząbki hurtowo zaczynają wyrzynać bo płacze całymi dniami:-( już nie wyrabiam czasem z nią sama i martwię się tymi jej krzykami i płaczem już sama nie wiem czy coś jej jest czy tylko jest taka opłakana i marudna jesli tak to mam nadzieję ,że z tego wyrośnie bo zupełnie sobie z tym nie radzę :no:

Lekarz twierdzi ,że nic jej nie dolega a dziecko i płacze ciągle więc ją od kilku dni nosze nieustannie a trochę już waży bo 11 kg.
czy Wasze maluchy tez tak płakały czuję sie już bezradna :baffled:
oj to wspolczucia
A co sie stało:confused:
wczoraj pisalam :tak:
patrysia i jak z M???? wytłumaczył sie jakoś???

Oliwka spała 40min jak babcia ja przywiozłą to się obudziła.Moze nie będzie najgorzej z spaniem.Spróbują ja połozyć o 22.00spać,miejmy nadzieje że usnie.
nie :no: jeszcze potem sie poawanturowalismy troche bo przyszedl jak spalam i dzwonil po 23 na domofon caly czas dobrze ze maly sie nie obudzil :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

reklama
M leje wode do kapieli a ja musze sie wziasc za wyprasowanie prania ktore wczoraj sciagalam:no:
A juz kolejne wyciagnelam wlasnie z pralki:-)
Ale sie dzisiaj nawpierniczalam slodkiego:szok::-DNo ale kolacyjki to i tak sobie nie odmowie:-D

a mnie to juz jakos wogole nie chce jesc zawsze jadlam na noc a dzis jakos nie bardzo ale wieczor sie jeszcze nie skonczy

pokaze pare fotek malego ze spacerku :tak: bo ja sobie jeszcze nie robilam w pofarbowanych wloskach ale to jutro
a dzis z malym bylismy caly dzien na dworze tak mi sie wylatal ze hej
zreszta taka ladna pogoda szkodabyloby gnic w domu
a spal tylko od 11-12 :szok::tak:

no to tak 3 fotki malego z jego dzisiejszego spacerku :tak:
seweryn088.jpg

seweryn091.jpg

seweryn092.jpg

reklama
Do góry