reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

No jestem z powrotem dentystka zabląbowała mi jednego zęba posprawdzałam mi wszystkie i mam 8 zębów do leczenia i w jedynce mam 3 ubytki ide znowu w piątek i za jednym znieczuleniem zrobi mi ze dwa czy trzy zęby tak że dużo przedemną ale nic nie bolało bo znieczulenie mam no i skasowałam mnie 80 zł:szok:

reklama
No to posprzatalam,mlode juz dawaly czadu ale teraz sie bawia;-)
PATRYSIU
Gratulacje dla Sewika:tak::tak::tak:

ANKA
Super ze Twoj wychodzi ze szpitala:tak::tak::tak:
No a jak chodzi o to zeby ktos Laurze zabierała zabawki to do roboty Kochana:tak::tak::tak:Teraz mezus bedzie pewnie w domku to mozecie cos zdziałac;-):-)

WIKTORIA
Super ze po dentyscie ok i ze nic nie bolało:tak::tak::tak:

A ja wczoraj wieczorem przegladalam swoja kielnie w laznience i cos duzo mi sie wydawalo tych zebow do gory:szok::-DNo i zaczelam liczyc:-)No i mam gorne osemki-całe:szok:Nie mam pojecia kiedy mi wyszly

madziula tak się z tobą zagadałam że zupkę antkowi przypaliłam :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:no nic kupie mu łoiczek rozmowa była ważniejsza:tak::tak::tak::tak:
Raz nie zawsze:tak:dwa nie ciągle:-D,a słoiczek pycha:tak:

Oliwka mnie zadziwiła.Poszłam myc głowę do łazienki ona zostałą w pokoju sama.jak wychodziłam powiedziałąm ze ma wołać siku.
Jak umyłam głowę ,wchodzę do pokoju a tu nocnik pełen,nasikała ale co najśmieszniejsze to nie ściągneła majtek i rajstop, i tak sikała przez ubranie także wszystko przesikane ale poleciało do nocnika :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Agnes ,ale spryciula,a dumna pewnie z siebie była...pocieszne i słodkie są takie małe mądrusie i spryciulki:tak:
No jestem z powrotem dentystka zabląbowała mi jednego zęba posprawdzałam mi wszystkie i mam 8 zębów do leczenia i w jedynce mam 3 ubytki ide znowu w piątek i za jednym znieczuleniem zrobi mi ze dwa czy trzy zęby tak że dużo przedemną ale nic nie bolało bo znieczulenie mam no i skasowałam mnie 80 zł:szok:
Ale się dentystka uwinęła.....fajnie ,że kilka na raz zrobi na jednym znieczuleniu ,no i naprawde niedrogo:tak:

As fotka twojego teścia najfajniejsza ,co tu dużo mówić ,widać ,że się bawił najlepiej,tylko pewnie krótko:-DAle twoja córcia to już duża i śliczna panienka:tak:

Witam się i ja

Nocka przespana na szczęście tylko rano ktoś mnie obudził i to nie był Kuba :tak: jakoś chłodno jest, trochę słońca. Radek pojechał do wku coś załatwiać, tata w pracy a mam na targ poszła. A ja jak zwykle siedzę w domu. Na szczęście Kubek śpi więc mam trochę czasu dla siebie. Pranie się robi i zupka gotuje :tak::tak::tak:

Matura wczoraj łatwa była i mam nadzieję że dobrze mi poszło. Dzisiaj lecę po papiery do śluby w końcu. Bo od tego Radka się doprosić żeby przywiózł z domu to prędzej by piekło zamarzło hehe :-D:-D:-D a u babci wykryto na tomografii głęboki udar mózgu. Nie wiadomo na jakim obszarze to wystąpiło ani nic :-:)-:)-( masakra. Lekarze czekają tylko nie wiem na co. Oddycha sama na leki reaguje to niech się obudzi wreszcie!!!! To już tydzień
Zdrowia dla Babci i dobrze że matura dobrze ci poszła
Oliwka mnie zadziwiła.Poszłam myc głowę do łazienki ona zostałą w pokoju sama.jak wychodziłam powiedziałąm ze ma wołać siku.
Jak umyłam głowę ,wchodzę do pokoju a tu nocnik pełen,nasikała ale co najśmieszniejsze to nie ściągneła majtek i rajstop, i tak sikała przez ubranie także wszystko przesikane ale poleciało do nocnika :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
A to moze nie pomyslała ale ważne ze sama siadła i poleciało do nocnika a nie na podłoge Gratulacje dla Oliwki:tak:

AS
Zgadzam sie z MADZIULANATASZA:tak::tak::tak:Klaudia jest naprawde bardzo ładna dziewczynka:-);-)Oj bedziesz sie opedzac przed adoratorami:tak::tak::tak:
A tesciu super zakonczyl imprezke:-D:-D:-D

Trochę o weselu
Wesele było naprawdę dobrze zorganizowane.
Dosłownie pomyśleli o najmniejszych szczegółach.
Było cudnie .
Jedzenie full wypas i wszystkiego do bólu.
Orkiestra bardzo dobra ,towarzystwo doborowe.

Kuba jak zwykle musiał coś nawywijać.
Usnął w drodze do kościoła i spał przez całą mszę,życzenia i jazdę na salę weselną.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Nie byłam ,więc na ślubie,ani pod kościołem nie dane mi było złożyć życzeń.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Za to wytańczyłam się za wszystkie czasy z mężem i resztą rodzinki.
W sumie na parkiecie my królowaliśmy w ponad 30 osób.
Nogi mnie bolą do dziś.
Powrót dopiero po 6 rano.
Kuba zdrzemnął się w nocy ,więc jak wróciliśmy już nie spał.
O 14 na poprawiny i znów impreza tym razem z DJem.
Siedzieliśmy tam w sumie prawie do 22 pijąc,jedząc i tańcząc ile tylko można.
Wszyscy sie porozjeżdżali ,a my z gospodarzami wesela mieliśmy pozamykać i wrócić dopiero na końcu.
Jakież było nasze zdziwienie ,gdy nie chciało nam odpalić auto.
Okazało się,że Kuba rozładował akumulator :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Poprzestawiał wszystko co było możliwe.Podłączył nam lodówkę w bagazniku i włączył górne światło w aucie.:wściekła/y::wściekła/y:
Czekaliśmy ponad godzinę na Darka brata,żeby przyjechał z kablami.
Odpaliliśmy go dopiero po prawie kolejnej godzinie,bo klema sie rozwaliła i nie było przesyłu prądu.
W sumie do Gosi tam gdzie nocowaliśmy dotarliśmy dopiero grubo po północy.
Do 5 rano siedziałam z Gosią i jeszcze popijałam za całe wesele,bo musiałam jeździć,więc nie piłam całe dwa dni w zasadzie nic.
Tylko szampan i pierwsza gorzka.
Za to po poprawinach wcale sobie nie żałowaliśmy.
Chłopaki poszli spać ,bo rano wracali do Wawy a my odbijałyśmy za wesele :-D:-D:-D
Rano wstałam nieprzytomna.
W zasadzie w podróży dopiero dochodziłam do siebie.
Ogólne wrażenia bardzo dobre.
Miło będę wspominać ten wyjazd.
Kilka fotek
młoda para Asia i Patryk

Klaudia

To są jedyne 3 zdjęcia z wesela z nami
Jest jedno jeszcze Darka ,ale zabronił wrzucać na neta.:no:
Teraz te z poprawin.
Kubuś

Klaudia

Tak poprawiny zakończył teść :szok::-D:-D

Nasza ekipa wypadowa
Śliczne fotki no i zgadzam sie z dziewczynami Klaudia to piękna dziewczyna będzie miała powodzenie u chłopaków.No ale co sie dziwic że Klaudia łada podała sie na mamusie:tak:

Dziewczyny potrzebuje na już pyszny przepis na mięciusią watróbkę drobiową. Ja tego nie lubię i w życiu nie robiłam.A mam za ten obiad obiecane złote góry więc pomóżcie, plisssssssssssss

reklama
a ja miałam odprowdzic męża ale sie wrociłam bo ulica rozkopana i bardzo sie zachmurzyło także siedzimy w domku
moja lista ksiązek do przeczytania na ten miesiąc
1.ALEX KAVA" Fałszywy krok" Alex Kava - Fałszywy krok | NaKanapie.pl
2 CARLOS RUIZ ZAFON "Gra Anioła " Gra Anioła - Carlos Ruiz Zafon - Merlin.pl
3 Droga do przebaczenia - John Burnham Schwartz - Merlin.pl
4.MONIKA SZWAJA 'Jestem nudziarą" Jestem nudziarą - Monika Szwaja - Onet.pl Czytelnia
5 .IRENA MATUSZKIEWICZ "Gry nie tylko miłosne " Gry nie tylko miłosne - Książka - Wirtualna Polska
Mam nadzieje ze będe ciekawe bo dla mnie dzien bez ksiązki to dzień stracony :tak:
milego czytania :tak:
A Oliwka od godz 17.00 jest bez pampersa.Już 2 razy się posikała :no::no::no::no:coś czuję ze będzie ciężko ale chcę spróbować.
Teraz jak jej poleciało po nogach to zaczęła mnie wołać i miała skrzywiona minę że ma mokro.Może sie w końcu nauczy.jak nie spróbuje to się nie dowiem.
probuj probuj nie zalamuj sie tak szybko :tak:
Wysadzam Oliwkę Bardzo często co 15-20min.O 19.15 zrobiła siku do nocniku a o 20.00 siku i kupę.Ale sie cieszyła,biła brawo i dała mi buziaka.Mam nadzieję że zacznie w końcu wołać.na noc oczywiście założe jej pampersa a bój zaczniemy znowu od rana.Ale cieszę się że dziś już w sumie 3 razy załatwiła sie do nocnika.NO a mokrych ubrań ma dzis na swoim koncie aż 4 !!!!!:tak::tak::tak:
no to powodzenia w dalszym dzialaniu
witam wieczorową porą.
Nie mam szans na nadrobienie zaległości i nie mam szans na bieżące pisanie.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Muszę uciekaj zaraz do dzieciaków.
Poczytam troszkę tak po łebkach
WYBACZYCIE?:confused:
wybaczymy :blink:
Witam wszystkich serdecznie, jestem mamą uroczej dziewczynki ( pewnie każda z Was tak mówi o swoich skarbach) właśnie niedługo zaczynam urlop wychowawczy i też będę siedzieć w domku z dzieciaczkiem, w sumie to nic nowego bo już ponad rok nie chodzę do pracy ale jakoś wcale mi z tym źle nie jest, uwielbiam być mamą i zajmować się córeczką.
witaj nowa mamusiu :-D
No i bym zapomniała a obiecałam - taki misz masz ale coś wynalazłam w miarę świeżego.
1. Karoli samodzielne jedzenie
2. My i nasze zwierzaki
3. Ja i moi chrzestni (ich ślub)
super foteczki :tak:
Nawet du zo tego nie było

Anabuba jak ząb? A mężem się nie przejmuj, zda, tylko niech się więcej za dupami nie ogląda ( zwłaszcza na skrzyżowaniu ):-D
No i gratuluje rzodkiewki. Ja mam dzis na śniadanie BO skończyłam dietę na reszcie!!!
Zaraz się zważę, zmierzę i powiem, czy było warto.Na T.

Sol świetne zdjęcia, czy to nie szynszyle?
gratki za skonczona diete :-D:-D:-D:-D
witam wtorkowo:cool2::cool2::cool2:
pogoda za oknem z lekka zdechła:-(wieje ponuro pewnie zaraz lunie a na termometrze aż 11 stopni:szok:a ja mam w lodówce tylko światło więc chcę czy nie muszę dupsko ruszyć na zakupy:-:)-:)-(
dziewczyny antocha na majówce dał popalić budził się po 10-15 razy w nocy i to z rykiem:szok::szok:było ogólnie miło z ,alusimi wyjątkami ale to już opiszę na T jak tylko ta moja gangrena gangreniasta da złapać oddech:tak::tak:
moze nie byl na swoim miejscu i dlatego dziecko tez to wyczuwa... :tak: ajak dzisiaj??
I jestem i ja :-)
nocka przespana,Oliwka sie obudziła ,wysadziłam ją na nocnik po nocy i wysikała się od razu i zrobiła kupę.Ale była radocha :-D:-D:-D:-D a pampers z nocy był suchy jak nigdy dotąd.
Biega już bez pampersa,ciekawe jak dziś sobie poradzi.

Pogoda zapowiada się ładnie,słońce świeci,to dobrze bo pójdziemy sobie na dłuższy spacer.M jest dziś w domu więc go zagonię żeby z małą spędził więcej czasu.
A na mnie dziś czeka to prasowanie.
no to agnes zaczynamy razem od dziaiaj Sewi jeszcze ani razu nie nie zesikla tfu tfu tfu ... jeszcze lazi i sika do nocnika... :tak:
coś jeszcze chciałam napisać ale mi się zapomniało:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
chyba chcialas nas oklamac :-p:-p:-p:-p:-D:-D:-D
Witam się i ja

Nocka przespana na szczęście tylko rano ktoś mnie obudził i to nie był Kuba :tak: jakoś chłodno jest, trochę słońca. Radek pojechał do wku coś załatwiać, tata w pracy a mam na targ poszła. A ja jak zwykle siedzę w domu. Na szczęście Kubek śpi więc mam trochę czasu dla siebie. Pranie się robi i zupka gotuje :tak::tak::tak:

Matura wczoraj łatwa była i mam nadzieję że dobrze mi poszło. Dzisiaj lecę po papiery do śluby w końcu. Bo od tego Radka się doprosić żeby przywiózł z domu to prędzej by piekło zamarzło hehe :-D:-D:-D a u babci wykryto na tomografii głęboki udar mózgu. Nie wiadomo na jakim obszarze to wystąpiło ani nic :-:)-:)-( masakra. Lekarze czekają tylko nie wiem na co. Oddycha sama na leki reaguje to niech się obudzi wreszcie!!!! To już tydzień
przykro mi z powodu babci i fajnie ze matura dobrze Ci poszla i powodzenia w nastepnych :tak:
nalog daje o sobie znac wiec wylaczam kompa i biore sie za robote bo jeszcez w pizamie siedze:-)
pa
ja jeszcze teraz jestem w pizamie :zawstydzona/y:
Czesc babeczki

Wybaczcie ze wczoraj nie zagladnelam ale nie mialam sil
rano wstalam ogarnelam mieszkanko i pojechalam do szpitala.Moj wkoncu nabral kolorow bo dzien wczesniej byl blady jak sciana:-(
Dzis podobno ma juz wyjsc, czekam na telefon:happy2:
Laura zaczela dzis uzywac raczki:-)Juz ja nie boli.Miala ja przesilona tzn sciegno naciagniete.Dobrze ze u dzieci szybko sie organizm regeneruje:-)

ide poczytac co u was
fajnie ze juz reka jej nie boli :tak:
Pochwale się wam, że wczoraj wystawiłam na allegro adaptery do wózka i poszły po 4 min trwania aukcji :-D:-D:-D
gratki :-D
Trochę o weselu
Wesele było naprawdę dobrze zorganizowane.
Dosłownie pomyśleli o najmniejszych szczegółach.
Było cudnie .
Jedzenie full wypas i wszystkiego do bólu.
Orkiestra bardzo dobra ,towarzystwo doborowe.

Kuba jak zwykle musiał coś nawywijać.
Usnął w drodze do kościoła i spał przez całą mszę,życzenia i jazdę na salę weselną.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Nie byłam ,więc na ślubie,ani pod kościołem nie dane mi było złożyć życzeń.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Za to wytańczyłam się za wszystkie czasy z mężem i resztą rodzinki.
W sumie na parkiecie my królowaliśmy w ponad 30 osób.
Nogi mnie bolą do dziś.
Powrót dopiero po 6 rano.
Kuba zdrzemnął się w nocy ,więc jak wróciliśmy już nie spał.
O 14 na poprawiny i znów impreza tym razem z DJem.
Siedzieliśmy tam w sumie prawie do 22 pijąc,jedząc i tańcząc ile tylko można.
Wszyscy sie porozjeżdżali ,a my z gospodarzami wesela mieliśmy pozamykać i wrócić dopiero na końcu.
Jakież było nasze zdziwienie ,gdy nie chciało nam odpalić auto.
Okazało się,że Kuba rozładował akumulator :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Poprzestawiał wszystko co było możliwe.Podłączył nam lodówkę w bagazniku i włączył górne światło w aucie.:wściekła/y::wściekła/y:
Czekaliśmy ponad godzinę na Darka brata,żeby przyjechał z kablami.
Odpaliliśmy go dopiero po prawie kolejnej godzinie,bo klema sie rozwaliła i nie było przesyłu prądu.
W sumie do Gosi tam gdzie nocowaliśmy dotarliśmy dopiero grubo po północy.
Do 5 rano siedziałam z Gosią i jeszcze popijałam za całe wesele,bo musiałam jeździć,więc nie piłam całe dwa dni w zasadzie nic.
Tylko szampan i pierwsza gorzka.
Za to po poprawinach wcale sobie nie żałowaliśmy.
Chłopaki poszli spać ,bo rano wracali do Wawy a my odbijałyśmy za wesele :-D:-D:-D
Rano wstałam nieprzytomna.
W zasadzie w podróży dopiero dochodziłam do siebie.
Ogólne wrażenia bardzo dobre.
Miło będę wspominać ten wyjazd.
Kilka fotek
młoda para Asia i Patryk

Klaudia

To są jedyne 3 zdjęcia z wesela z nami
Jest jedno jeszcze Darka ,ale zabronił wrzucać na neta.:no:
Teraz te z poprawin.
Kubuś

Klaudia

Tak poprawiny zakończył teść :szok::-D:-D

Nasza ekipa wypadowa
zdjecia super a tesciu the best :-D
hehe dobra... :-D:-D:-D:-D:-D

Do góry