reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Ja juz sobie posprzatałam i pomylam podlogi:tak::tak::tak:Teraz siedze i pije magnez

AS
Te Twoej torty sa rewelacyjne:tak::tak::tak:Az mnie zatkało:szok::szok::szok:Ty na serio sama je robisz:confused::baffled:

reklama
nie weszło mi jedno zdjęcie z tortów
to przekrój torta z pokemonem,który robiłam małemu do przedszkola

Dziewczyny jak chcecie to ja Wam przepis na ten torcik podam.
To ciasto posypane kokosem to Wenus duo mojego pomysłu.
Gdzieś w necie wrzucałam na niego przepis.
Tort z kwiatkami był na ciemnym gotowym spodzie delekty ,bo miałam tylko 2 godziny na zrobienie.:-D:-D:-D

W sumie podstawa to budyń własnej roboty i masło zmiksowane razem i dodatkami.
Naprawdę każda z Was zrobi taki tort i na każdemu będzie smakował.:-D:-D
Gotowe ozdoby jak kwiatki,listki czy serduszka można kupić prawie w każdym sklepie.
Producentem jest dr.Oetker :-)

no to znów się narobiło.
Klaudia dziś pojechała na zieloną szkołę do Łeby.
Wyjeżdżała zupełnie zdrowa.
Właśnie dostałam info,że miała drugi krwotok z nosa.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Wymiękam normalnie przy tych moich dzieciakach.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
mam nadzieje ze juz wszystko dobrze :tak: mój Wojtek nie jedzie na zielona szkolę :no:
AGNES
Super:tak::tak::tak:Brawo dla Oliwki:-):tak::tak::tak:
brawo :-)
Witaj Mamo Helenki no przynajmniej juz sama nie jstem :tak:bo reszta jeszcze ma 4 litery w łóżku:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:shocked2:
ja dziś wstalam przed 7 :baffled:
kobiety dawac mi przepis na kotlety z mortadeli bo juz nie wiem co na obiad robic
ja gdzies pisalam kroimy na grubsze plastry ja posypuje przyprwą panierka i gotowe SMACZNEGO
witam mamy siedzące w domku:)

jestem mama dwójki wspaniałych rozrabiaków Kubusia i Damianka.szczerze mówiac juz dostaje kota siedzac w domku,ale niestety nie mogę jeszcze wybrac sie do pracy poniewaz Kubusia nie przyjma do przedszkola bo ma atopowe zapalenie skóry i za duzo z tym problemów(nie jest to zaraźliwe).a Damianek jeszcze za mały do przedszkola.czekam az Kubus pójdzie do szkoły a wtedy damianka pośle do przedszkola a sama pójde do pracy.bo niestety z rodziny nie ma kto mi przypilnowac dzieciaczków.
mam taki sam problem jak wy,takze nie mam jak wyjsc gdzies bez dzieci:(( czasem mój pusci mnie ale tylko to elektrowni albo do sklepu ale jednak brakuje mi kontaktu z ludzmi.
piaskownice polikwidowali kolo mmnie wiec nawet nie mam jak pogadac z innymi mamami a i moi chłopaki maja mniejszy kontakt z innymi dziecmi(z bratowej maluchami to maja pozniej bzika).

dziekuje malince za zaproszenie:)))))))
witam :-D
My wymieniamy okna w tym miesiącu jak się uda z kasą, już się boję tego burd*elu jaki zrobią. A dopiero co się wprowadziliśmy i wszystko jest ładne i czyste. Będę musiała kupić tej folii zabezpieczającej sporo żeby mi nic nie poniszczyli i wydać małą dziadkom na cały dzień bo co ja z nią innego zrobię?

Mój M. powiesi firanki jak go poproszę, ale wiem że ma problemy z kręgosłupem - więc go nie proszę, po za tym ja jestem głupia "Zosia samosia" i sama wszystko robię :-p

Moja niunia była wczoraj mierzona - ma 81 cm a nosi ciuchy na 86/92 Dziwne są te rozmiarówki, bo ma kilka bluzek na 68 i są dobre :baffled: na 102 spodnie też ma jedne dobre.
Ciuchów u nas dostatek - Joanna ostatnio mnie zawaliła ciuszkami po Gabrysi i teraz nie mam gdzie tego układać - mam pełne szafki i górę w łazience do prania :shocked2:
O właśnie - miałam powiesić pranie :dry:

Anka - pocieszam się że te wyjazdy są tylko raz w miesiącu i to tylko parę dni ale dzięki temu ja nie muszę iść do pracy. Bo to co on zarobi przez te 4 dyżury ja bym musiała cały miesiąc harować.

A w ogóle to chyba Joanne od BB odciągnęłam tymi książkami bo coś jej nie widzę :-D

Idę powiesić to pranie póki mi mała śpi - wstała o 8 a o 9.30 mi usnęła na rękach :confused: To chyba przez tą pogodę :baffled:
jestem nie czytam tylko mialam troche zajęc rano a teraz Gabi usnela to nadrabiam ;-)

JA bylam rano na zakupach w biedronce ale szybko wrocilismy bo zimno okrutnie i mzyło :szok::no: nie pogoda na spacery także nic tylko ksiązki czytac :-D

Agnes super! :tak:
A jeśli chodzi o dekorowanie potraw, to moja teściowa jest po prostu mistrzynią. Mnóstwo rzeczy u niej podpatruję :tak:
Mniej więcej tak wygląda stół na imprezach u teściów: (ta była jedną ze skromniejszych)

dziewczyny schudłam 1kg :tak::tak::tak::tak::tak::tak::-):-):-):-) ale sie ciesze.
zaczęłąm słuchać rad As!!!!!!!! :tak::tak::tak::tak:dzięki kobitko

na poczatek zrezygnowałam całkowicie z ziemniaków na obiad,i staram sie unikać białego pieczywa.jem najczęściej chlebki ryżowe Wasa lub chleb ciemny ale w małych ilościach.staram sie ograniczac słodycze do minimum.
I jem o połowę mniej na porcje.
co najazniejsze nie głodze się,jak jestem głodna,przegryzam marchewką,chrupkami kukurydzianymi,owocem,wycofałam banany bo są bardzo kaloryczne mimo że je uwielbiam.Waga leci powoli w dół ale już 1kg mniej.
SUPER !!!!
A mówiłam,że dasz radę.
O to chodzi,aby waga leciała powoli w dół.
Maksymalnie do 1 kg na 7-10 dni.
Wtedy jest szansa ominąć efekt jo-jo
Agnes ja Ci w wolnej chwili jeszcze przepiszę te zalecenia dietetyczki,które miał mój Darek.
On miał duże ograniczenia ,bo dużo do zrzucenia,ale sporo z tego można pominąć.Minął rok a on jak nie przesadzi w imprezami to nie tyje.
:-D:-D:-D:-D
Wbrew pozorom grill to podstawa diety letniej.:-D:-D:-D

MYSZUNIA
Dawaj mi to jedzonko z tego stolu:-D:-D:-DAle Twoja tesciowka ma talent:tak::tak::tak:Koniecznie ja pochwal od nas:-);-)
Moj brat tez sie tym zajmuje:-):tak:

reklama
As ja też chce takie przepisy :tak::tak::tak::tak: bardzo proszę bo te torty sa super
dziewczyny jak chcecie to przepis w wolnej chwili wstawię.
Chyba,że odnajdę na innym forum to wrzucę zaraz.
Teraz muszę uciekać,bo jakieś śniadanko by się przydało zjesc,na 13.30 mam koniki w przedszkolu a jeszcze dojechać trzeba,potem do sklepu w drodze powrotnej i po małego do przedszkola,następnie jakiś obiadek(kotlety mielone,ziemniaki i mizeria z ogórków gruntowych).Po obiadku z małym do zajęć trzeba usiąść i tak cały dzień zleci.
W wolnych chwilach BB oczywiście i nie czasu w tyłek się podrapać.:szok::szok::-D:-D:-D:-D

Do góry