reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

ale nikt nie pyta jak po urodzinach:-(
dzieki bylo ok.byli dziadkowie ,moj brat z zona,chrzetsny byl w dzien po nie mogl inaczej a chrzestna bedzie w sobote.i mam duuuuuuuuuuuuuuzo sprzatania.tzn juz pozmywalam ale podloga sie lepi tak moje panny rzadzily dzis.

no sie narobilo.mialam wczoraj do centrum z Paulina jechac i dostalam dzis telefon ze odwolane i po znajomosci nas wcisnely-na przyszly czwartek.czyli przy zlych wiatrach we wtorek i w czwartek jade do stolicy:baffled::baffled::baffled::baffled::baffled::baffled::baffled:

Ja to taka zakrecona jestem ze zlozylam zyczonka i nawet nie pomsylalam o tym ze imprezowaliscie bo jakos mi sie urodziny z sobota kojarza, wybacz:zawstydzona/y:

reklama
Ja to taka zakrecona jestem ze zlozylam zyczonka i nawet nie pomsylalam o tym ze imprezowaliscie bo jakos mi sie urodziny z sobota kojarza, wybacz:zawstydzona/y:

noramlnie zrobilabym w sobote ale z Paulina ten numer nie przechodzi poki co.maja byc 7 i tyle:-):-):-):-)

<Caramba> ... moja matka przecież w rzeźni robi
<Ruby> że co *****?
<Caramba> w szpitalu w czeladzi
<Caramba> pamiętam jak kiedyś mi opowiadała, jak przychodzi facet i mówi, że ma jakąś narośl między pośladkami, czy coś w tym stylu
<Caramba> no to jakaś tam lekarka wyszła z tego pokoju co to jest na każdym oddziale i w nim zawsze wszyscy siedzą, palą i się opierdalają
<Caramba> polazła z facetem do zabiegowego...
<Caramba> Wraca za minute, cała popłakana, rozmazana itd
<Caramba> wszyscy się pytają "Co się stało, co się stało? "
<Caramba> a ona mówi, że wlazła z tym gościem do pokoju, ten zdjął portki, rozchylił pośladki, wymacał coś tam i wskazując palcem powiedział "Ooo, tutaj"
<Caramba> diagnoza była prosta i brzmiała miej więcej tak: "panie, pan se dupę umyję, bo to żadna narośl tylko ***** panu przyschło"

<EffOrt> Pomagałem ostatnio przy wypadku drogowym, poważna sprawa, masa krwi
<EffOrt> Dość mocno się przy tym w tej krwi ubabrałem
<EffOrt> Jak po tym wszystkim spojrzałem na siebie, to postanowiłem zrobić sobie jajca
<EffOrt> Wpadłem do apteki i na oczach wszystkich zawołałem do aptekarza "Moja dziewczyna potrzebuje tamponów"!

<Zenoo> Dlaczeo ty sie właściwie uczysz po nocach? W dzień ci czasu nie starcza czy co?
<Lumpi> Wiesz
<Lumpi> brb (siora czegoś ode mnie chce)
<i> dziesięć minut później
<Lumpi> Zrób jej prezentację na biolę. bo co? Jej rączki kurna odpadną jak sama w klawisze postuka?
<Lumpi> A wracając do tematu - w dzień po prostu
<Lumpi> Kurna, pies wyje pod drzwiami. Muszę z nim wyjść bo znowu napaskudzi
<i> piętnaście minut później
<Lumpi> Już jestem. Kundel cholerny polatać sobie musiał
<Lumpi> A co do nauki po nocach
<Zenoo> No?
<Zenoo> Chesz zdobyć odznakę wzorowego ucznia? ;-)
<Lumpi> Kuźwa! Matka mi każe leźć do sklepu po bułkę tartą! Szlag mnie jasny zaraz trafi!!
<i> pół godziny później
<Lumpi> Kurna, kolejka w tym sklepie jak za komuny. Co oni, na wojnę zapasy robią?
<Lumpi> To o co pytałeś?
<Zenoo> Nieważne... Nie było pytania...

<Informatyk1> Stary, ale sobie dzisiaj klawiaturke kupiłem
<Informatyk2> Dawaj parametry.
<Informatyk1> Bezprzedowowa, 84 klawisze w tym 1/3 funkcyjnych i shift i cap wciskane nogą
<Informatyk2> Co ty kupiłeś?
<Informatyk1> PIANINO :D

noramlnie zrobilabym w sobote ale z Paulina ten numer nie przechodzi poki co.maja byc 7 i tyle:-):-):-):-)

<Caramba> ... moja matka przecież w rzeźni robi
<Ruby> że co *****?
<Caramba> w szpitalu w czeladzi
<Caramba> pamiętam jak kiedyś mi opowiadała, jak przychodzi facet i mówi, że ma jakąś narośl między pośladkami, czy coś w tym stylu
<Caramba> no to jakaś tam lekarka wyszła z tego pokoju co to jest na każdym oddziale i w nim zawsze wszyscy siedzą, palą i się opierdalają
<Caramba> polazła z facetem do zabiegowego...
<Caramba> Wraca za minute, cała popłakana, rozmazana itd
<Caramba> wszyscy się pytają "Co się stało, co się stało? "
<Caramba> a ona mówi, że wlazła z tym gościem do pokoju, ten zdjął portki, rozchylił pośladki, wymacał coś tam i wskazując palcem powiedział "Ooo, tutaj"
<Caramba> diagnoza była prosta i brzmiała miej więcej tak: "panie, pan se dupę umyję, bo to żadna narośl tylko ***** panu przyschło"

:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Juz widze jak laura bedzie mna rzadzila heheh i tez bede musiala robic w dzien urodzin a nie na weekend czekala
Fajnie ze imprezka udana a jak zwykle po trzeba zrobic porzadek to juz mniej milutkie:sorry2:

Kamshin> Dziewczyn faktycznie się nie da zrozumieć
<Kamshin> Aśka powiedziała mi dziś, że jej się okres spóźnia 3 tygodnie
<Kamshin> Ja wyedukowany telewizją edukacyjną odrzekłem żeby poczekała jeszcze kilka dni bo to normalne
<Kamshin> A ona pierdolnęła mnie z liścia w twarz i poszła jakaś wkurwiona
<DjS@miec> stary... ona ci tak dyskretnie powiedziała
<DjS@miec> ze jest w ciazy!!!!!!!!!!
<Kamshin> ale to chyba jakby sie jej okres spózniał 3 miesiace.. a nie tygodnie :/ Czy coś popierdoliłem?

Ania Paulina mna nie rzadzi ale to wynika z jej problmeow.i tak dobrze bo zrozumiala ze chrzestan bedzie w sobote

Mlode juz umyte i Wiktoria w łozeczku a Klaudia u mnie na apka:tak::tak::tak:M robi Im mleczko i mam nadzije ze zaraz usna:-)
A Dominik przebiera sie własnie w pizamke i teraz zaraz wygonie Go spac:tak::tak::tak:
Moja ginka zapisala mi plastry anty:-);-)
oj mi po plastrach to włosy garściami wychodziły.
Zrezygnowałam po miesiącu ,bo są mega mocne.
Jestem już na tabletkach ponad 10 lat i nigdy mi nic nie było,a po plastrach to chyba wszystko na raz.
Duszności,skoki ciśnienia,bóle i zawroty głowy,kołatanie serca :szok::szok::szok:
TRAGEDIA po prostu.
Teraz mam YAZ i to jest to :-)

PRZEPIS DLA MEZCZYZN NA SZARLOTKE

Książka kucharska dla mężczyzn: przepis na ciasto

Szarlotka

1' Z lodówki weź 10 jajek - połóż na stole ocalałe 7, wytrzyj podłogę,
następnym razem uważaj!

2' Weź sporą miskę i wbij jajka rozbijając je o brzeg naczynia.

3' Wytrzyj podłogę, następnym razem bardzie uważaj! W naczyniu mamy 5 żółtek.

4' Weź mikser i wstaw do niego skrzydełka i zacznij ubijać jajka.

5' Wstaw od nowa skrzydełka do miksera, tym razem do oporu. Zacznij ubijać.

6' Umyj twarz, ręce i plecy. W naczyniu pozostały 2 żółtka, a dokładnie tyle
potrzeba na szarlotkę.

7' Oklej ściany i sufit kuchni gazetami, meble pokryj folią, będziemy dodawać
mąkę.

8' Nasyp 20 dkg mąki do szklanki, pozostałe 80 dkg zbierz z powrotem do
torebki.

9' Sprawdź czy ściany i sufit są oklejone szczelnie, przystąp do miksowania.

10' Weź szybciutko prysznic!

11' Weź 4 jabłka i ostry nóż.

12' Idź do apteki po jodynę, plaster i bandaże. Po powrocie zacznij obierać
jabłka. Przemyj jodyną kciuk!

13' Potnij jabłka w kostkę pamiętając, że potrzebujemy 2 jabłek, więc nie
wolno zjeść więcej niż połowę! Przemyj jodyną palec wskazujący i środkowy.

14' Jedyne pozostałe jabłko pocięte w kostkę wrzuć do naczynia z ciastem,
pozbieraj z podłogi pozostałe kawałki i przemyj wodą.

15' Wymieszaj wszystkie składniki w naczyniu mikserem, umyj lodówkę bo jak
zaschnie to nie domyjesz!

16' Przelej ciasto do foremki, wstaw do piekarnika.

17' Po godzinie, jeśli nie widać żadnych zmian włącz piekarnik.

18' Po przebudzeniu nie dzwoń po straż pożarną! Po prostu otwórz okno i
piekarnik.

19.Po tych traumatycznych przezyciach pozostaje tylko schlodzona zubrowka i
sok jablkowy;-) - smacznego ;-)))
super
Ja mam gdzieś fajny przepis na ciasto dwujajeczne :-D:-D:-D:-D
Jak chcecie to poszukam i napiszę:-D:-D:-D

Anabuba- no po prostu śmiech w głos, chyba swojego obudziłam
Patrysia, no obie babcie mówią, że kupią, i jakoś im to nie wychodzi:confused:
Greti nie spodziewałam się , że będa takie pyszne. Sam asię na nie skusiłam i zjadłam więcej niż planowałam. No pychota. ja jeszcze do środka wsadziłam drobniutko pokrojona zeszklona i podduszona cebulkę, az mi znów ochota przyszła. Szparagi za to wyszły mi twarde jek drewno i gorzkie. Cos sknociłam:no:
Fajnie,że smaczne.
Ja szparagi uwielbiam ,ale zawsze biorę w restauracji do obiadu.
Najlepsze pod beszamelem.:-D:-D

No właśnie, ja nie wiem o co go prosić. Normalnie to powinny być fest badania robione żeby dopasować, ale to już nie na NFZ
Dokładnie tak.
Dopasować trzeba wg możliwości organizmu :-(

:-):-) cze ja też siedzim sobie w domciu :tak:

witajcie kochane gadułki
witajcie na forum gadatliwych mam :-D:-D:-D

Sa takie, co do 3 potrafia siedziec
luna to miało byc śmieszne:confused::-D:-D:-D:-D
Nic nie poradzę na to,że na ogół przed północą zasiadam do kompa :-D:-D:-D

niom :-D:-D:-D
ale nikt nie pyta jak po urodzinach:-(
dzieki bylo ok.byli dziadkowie ,moj brat z zona,chrzetsny byl w dzien po nie mogl inaczej a chrzestna bedzie w sobote.i mam duuuuuuuuuuuuuuzo sprzatania.tzn juz pozmywalam ale podloga sie lepi tak moje panny rzadzily dzis.

no sie narobilo.mialam wczoraj do centrum z Paulina jechac i dostalam dzis telefon ze odwolane i po znajomosci nas wcisnely-na przyszly czwartek.czyli przy zlych wiatrach we wtorek i w czwartek jade do stolicy:baffled::baffled::baffled::baffled::baffled::baffled::baffled:
Ania jesteś bezbłędna.
Sama sobie zadałaś pytanie i sama sobie odpowiedziałaś.
Super.
:-D:-D:-D:-D

A ja właśnie niedawno miałam kolejną akcję ratunkową.:szok:
Mały jadł parówkę i usnął z kawałkiem w buzi.
Chciał widocznie połknąć i wpadł ten kawałek parówki do tchawicy.
Kuba zaczął się dusić :szok::szok::szok:
Sytuacja już na szczeście opanowana i parówka zjedzona do końca.:tak::-):-)

reklama
Do góry