reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
BO MY NOCNE ZMORY I WYPŁOSZYŁYŚMY:-D:-D
anabuba wszystko mi się podoba i to bardzo daj namiary jak ci przesłać kasę i ile za wysyłkę mój adres jest w namiarach na T:tak::tak::tak:dzięki wielkie:happy2::happy2::happy2:
mój adam jak połknoł uwaga 5 ZŁ nie wiem jak to zrobił i kiedy bo znalazłam w kupie tzn robił kupe siedział na nocniku stękał a ja mu czytałam bajkę w końcu zrobił patrzę i szok:szok::szok:miał już 3 lata i był strasznie zdiwiony że u babci brał to do buzi a w pokoju do nocnika pupą wypadło:szok::-D:-D

anabuba wszystko mi się podoba i to bardzo daj namiary jak ci przesłać kasę i ile za wysyłkę mój adres jest w namiarach na T:tak::tak::tak:dzięki wielkie:happy2::happy2::happy2:
mój adam jak połknoł uwaga 5 ZŁ nie wiem jak to zrobił i kiedy bo znalazłam w kupie tzn robił kupe siedział na nocniku stękał a ja mu czytałam bajkę w końcu zrobił patrzę i szok:szok::szok:miał już 3 lata i był strasznie zdiwiony że u babci brał to do buzi a w pokoju do nocnika pupą wypadło:szok::-D:-D

Malinka to jutro nadam paczke ,ale oczywiscie ciuszki do wyprania wiesz;)
jak wysle to Ci dam znac ile za wszystko.i podam Ci numer konta,tak bedzie najszybciej:-D
Adas dobry
a wlasciwie co Ty tu o tej porze robisz?a gdzie Wiktoria zginela?pewnie zasnela przy cycu:-D:-D:-D:-D

a kto w takim momencie myśli o rękawiczkch......
powiem wam więcej 3 lata temu umierała mama mojej koleżanki z pracy tzn mama siedziała przy stole i nagle zsuneła się z krzesła na podłogę była otyła rąbneła z całej siły koleżanka zadzwoniła po pogotowie a potem do swojej cioci mojej sąsiadki bo ona dentystka no ale zawsze to lekarz ale nie było jej w domu tylko jej mama wpadła do nas z prośbą zbym z nią pojechała bo umiem reanimować po drodze dzwoniłyśmy do naszego doktorka co by pomógł zanim pogotowie nadjedzie t 30 km od pogotowia zimno ślizgawica zajeżdżamy kobieta sina ledwo oddycha robiłam z jej córką masaż serca sztuczne oddychanie wkońcu przyjechali strażacy a tam chłopaki też po kursie pierwsze pomocy no to na zmiane robimy masaż trochę ją rozpinamy otwieramy oknno i co wkońcu nadjechał nasz doktorek bez torby ierwszej pomocy bo nie tym autem podjechał a jak nie ma ustnika to on sztucznego oddychania nie zrobi:szok::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:kobieta miała zawał popuściła co jest normalne poza zmierzeniem pulsu nic nie zrobił bo się ***** mać brzydził:wściekła/y::wściekła/y:zanim przyjechało pogotowie kobieta zmarła próbowali pobudzić ją prądem ale już było za późno bo to był rozległy zawał:-:)-(i to ma być lekarz:wściekła/y::wściekła/y:

no widzisz jaki skubaniec i jeszcze zdziwiony był :-D:-D:-D

a kto w takim momencie myśli o rękawiczkch......
powiem wam więcej 3 lata temu umierała mama mojej koleżanki z pracy tzn mama siedziała przy stole i nagle zsuneła się z krzesła na podłogę była otyła rąbneła z całej siły koleżanka zadzwoniła po pogotowie a potem do swojej cioci mojej sąsiadki bo ona dentystka no ale zawsze to lekarz ale nie było jej w domu tylko jej mama wpadła do nas z prośbą zbym z nią pojechała bo umiem reanimować po drodze dzwoniłyśmy do naszego doktorka co by pomógł zanim pogotowie nadjedzie t 30 km od pogotowia zimno ślizgawica zajeżdżamy kobieta sina ledwo oddycha robiłam z jej córką masaż serca sztuczne oddychanie wkońcu przyjechali strażacy a tam chłopaki też po kursie pierwsze pomocy no to na zmiane robimy masaż trochę ją rozpinamy otwieramy oknno i co wkońcu nadjechał nasz doktorek bez torby ierwszej pomocy bo nie tym autem podjechał a jak nie ma ustnika to on sztucznego oddychania nie zrobi:szok::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:kobieta miała zawał popuściła co jest normalne poza zmierzeniem pulsu nic nie zrobił bo się ***** mać brzydził:wściekła/y::wściekła/y:zanim przyjechało pogotowie kobieta zmarła próbowali pobudzić ją prądem ale już było za późno bo to był rozległy zawał:-:)-(i to ma być lekarz:wściekła/y::wściekła/y:
no niestety,nasza polska medycyna

kochane ja też mykam do łóżka przytule się do mojego telewidza co śpi ale pilota w dłoni dzierży:-D:-D
papatki kochane do dzisiaj:happy2:

dobranoc malinka.
A ja znów chyba zamykam dzień.
Nikogo już na straży nie widzę.
Dobranoc wszystkim.:-D:-D

reklama
anabuba moja jula z urodzinami i tortem też by nie wytrzymała do weekendu w tym roku wypadł jej w poniedziałek chciałam zrobić 2 dni wcześniej ona nie bo ona ma jeszcze 4 lata nie 5 no to w następną nie bo ona ma w poniedziałek i koniec kropka:tak::tak::tak:
as dobrze że tak się skończyło:tak::tak:
ja raz miałam taką przygode z adamem miał może 2 latka bawił się na podłodze i nagle patrzę a on sinieje i siły nie ma się podieśc podleciałam do niego otworzyłam buzie i paluchami wyrwałam z gardła połówkę plastikową od jajka z niespodzianką dopiero po wszystkim jak on się uspokoił to się rozpłakałam......w emocjach zadziałałam jakoś machinalnie:tak:
No ja też i przy Martynce i Kamilkowi miałam pare takich sytułacji że ich ratowałam i cała sie ze strachu trzęsłam
super prezenty,no i kaska już niezła :-D:-D

No dobrze,że tak,ale znów się nakasłał za wsze czasy.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Długo go trzymało.
Ja też miałam niezłą jazdę z Kubusiem jakiś czas temu apropos niespodzianek.
Ja odkurzałam a mały plątał się koło mnie .
Nagle słyszę łup
Odwracam się ,patrzę,a mały się siny robi,piana z buzi ,wiotki,bez oddechu.
Sprawdzam go dokładniej a on już szczekościsk ma.
Dawaj na siłe palce między ostatnie zeby i rozwarłam jakoś buzię.
Palce do gardła no i coś czuję ,ale wyciągnać nie mogę.
Złapałam go wtedy i o ścianę plecami bo klepanie i trząchanie do góry nogami nic nie dawało.
Po dłuzszej chwili szok,nic ,zupełnie nic.
Zerto kontaktu ,normalnie trup ,miałam wrażenie,że temp traci.
Jeszcze raz palce do gardła i zaczepiłam gdzieś o jakis wolny kawałek zabawki.
Wyciągnełam coś jakby grzybka właśnie z kinder niespodzianki.
Parę razy usta-usta i załapał.
Oj wtedy to już w nerwach na maxa byłam.
Od razu do lekarza ,bo krew się lała z gardła.
Nasza lekarz obejrzała i powiedziała,,ze nie wie jak ja to zrobiłam ,bo widoczne ślady ciała obcego są aż w przełyku bardzo głeboko.W zasadzie nie do wyjęcia .
pochwaliła mnie za rozsądek ale zjechała za brak rękawiczek.
A ja nawet o tym nie myślałam wtedy.
Efekt był taki,że mały miał kilka ran w gardle i przełyku ,pocharatane całe gardło moimi paznokciami ,ale przeżył.
dostał antybiotyk i osłonowe.
Po tygodniu śladu nie było.
Wiecie co?
Od tamtej pory pochowałam dywany i przy nim niczego już nie odkurzam:-:)-(
Podziwiam cie że byłaś dzielna i go uratowałaś a co do lekarki to jakas nienormalna
ale moja nie bierze malych rzeczy do buzi a z dywanu to moze cos pozbierac zanim odkurze:-):-):-):-) chociaz drobne rzeczy inne niz okruszki czyplatki staram sie zbierac od razu
Mój Kamilek chociaż po odkurzane to tyle grzebie że zawsze jakiegoś smietka wygrzebie:-D
Malinka to jutro nadam paczke ,ale oczywiscie ciuszki do wyprania wiesz;)
jak wysle to Ci dam znac ile za wszystko.i podam Ci numer konta,tak bedzie najszybciej:-D
Adas dobry
a wlasciwie co Ty tu o tej porze robisz?a gdzie Wiktoria zginela?pewnie zasnela przy cycu:-D:-D:-D:-D
No poszłam spać bo dzieci sie przebudziły i Martynka wołała żeby ją przytulić a Kamilek mi sie tak dorobił i przebierałam go a on tak sie darł ze nawet mi juz ochota na kompa przeszła a też dodawałam zadjęcia i rozmawiałam z nową mamusią na gg niedługo do nas zaglądnie

Do góry