reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

malinka1 z miła checia:) ja tu mieszkam od 3lat ale tu sami starsi ludzie mieszkaja ,wiec tez nie ma z kim posiedziec.a kolezanki pozajmowane swoim zyciem i a samej to nudno na spacerku:D wiec zawsze mozemy sie wybrac na spacer:)) gg 8271929
a co do lekarza to ta babka jakaas do kitu ta dermatolog.sama nie wiedziala co kuba moze jesc i wogole.musze pojsc do babki co kube wyslala do szpitala ale ona prywatnie przyjmuje 70zl wizyta a narazie kasy nie mam.sprobuje do niej zadzwonic i poprosic aby na fundusz mnie wziela.
a wyniki mnie zalamaly: uczulony na:trawe,brzoze,bylice,plesnie mokre i suche,kot,pies,kon,jajka,mleko,kazeina,wolowina,ryz,soja,orzechy,ziemniaki,jablko i jest tu pelno łacinskich nazw,ktorych ta lekarka mi nie wytlumaczyla(platala sie sama) i tu sa cyferki(na jedne mocno uczulony a na inne leciutko)wiec nie wiadomo,czy calkiem z diety to mam wyrzucic czy jak.wiecej nie wiem po tej wizycie niz przed.porazka.i co mu dawac do jedzenia? najgorsze,ze ma diete i znowu jest lekko wysypany ale tylko na twarzy:((( sczzerze mowic juz mam dosyc tego wszystkiego juz.
Mój Kuba po pierwszych testach robionych na wiosnę miał 37 alergenów na 40 badanych.
Ja mu zrobiłam testy w listopadzie tak pod koniec okazało się,że wszystkie wziewne są już w normie.Tylko na roztocza i na pleśń mu wyszło podwyższone.
Kubuś jak był malutki to jadł tylko soja,kukurydza,ryż.
Pozostałe rzeczy go uczulały,a w testach wychodziły w normie.
I bądź tu mądry.
Z czasem wyszło,że mały ma alergię krzyżową i praktycznie wszystko go uczula.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Cześć dziewczyny

As-czy to tabletki refundowane i ile kosztują?
Tak, to miało być śmieszne. Bo takiej nocnej Marki to ja innej nie znam, po za soba sprzed 2 lat
No i znów dałaś radę. Matko, Ciebie mieć pod ręką to łaska od Boga
.

Przepisane od gina.To najnowsze tabletki,więc pewnie refundowane nie są niestety ,bo cena dość wysoka 44-47 zł.
Tabletki się bierze non stop nie ma przy nich 7 dniowej przerwy.
Okres jest zdecydowanie mniej obfity i nie ma bólu brzucha.
Dla mnie to błogosławieństwo.:tak::-)
moja mala tezuczulona namleko i wszytsko rto co ma mleko w skladzie,nawet herbatnikow nie moze.ostatnio jej robilam probei zjadla sos z odrobina smietany.no i sa efekty-policzki jak tarka i sie luszcza,za uszami tez jej sie takie zajady zaczely robic:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
czyli kolejne pol roku z mlekiem mamy z bani.moja pije nutramigencaly czas.jajak narazie moze-przynajmniej nie widze zeadnych efektowubocznych,bo na testy skorne za wczesnie a zaytam alergolog o testy z krwi jak bede na wizycie.

Mama Helenki-jaka Julka???????????????pomylało Ci sie:cool2::cool2::cool2::cool2:
ale wybaczam;)

Wszystkie testy powinno się robić od listopada do końca stycznia wtedy są wiarygodne.
W lutym już kwitnie leszczyna i wyniki już zafiksowane.

WITAM :-D:-D

PRZESTAŁAM SIE PRZEJMOWAC I TYLE Z MĘZEM ?CHYBA FAKTYCZNIE LEPIEJ :-D;-)I STARAM SIE BYĆ BARDZIEJ EGOISTYCZNA :-p

przeżycia niesamowite My tak kiedys mielismy z Gabi pojechalismy do zanjomych oni maja juz duzego syna wiec wszystko u nich na wysoki połysk i podłoga też ale ze ja gapa i nie wzielam trepek Gbai to biegala w rajstopach w pewnym momencie przewróciła sie i zaczęla płakac tylko ze w pewnym momencie placz ustal a Gabi zacżela siniec ja ja podnosze a on przelaewa sie przez rece powiem Wam stracilam glowę mąz ją wziąl na ręce zaczal dmuchac potrżasc nieciekawie to wyglądalo a najgorsze to to ze ja z tego wszystkiego zemdalam ale ratowali Gabi a potem mnie Takze znajomi juz szybko nas nie zaprosza bo potem odwiezli nas bardzo szybko A TERAZ pilnujemy żeby Gabi sie nie zaniosla z placzu bo zaraz sinieje :-( no i nie dawno byla sytuacja ze Wojtek zostawił takie male kuleczki do pistoletu a Gabi znalazla i wpakowala do buzi polknelatroche a reszte zdążyłam wyjąc :szok:
Kubuś z płaczu też traci oddech i siny się robi :szok::baffled:

reklama
ufffffffffffffffffffffffff

:-D:-D:-Dagunia wszystkie czasami łapiemy bezmózga:-D:-D:-D
tyle mam dzisiaj do zrobienia a mam takiego lenia...........
dziewczyny dzisiaj trzyamy kciuki za aleksje pamiętajcie:tak::tak:
kurcze zaponaialam ale trzymam

ewon gg to ja sobie chyba sama dzisiaj zainstaluje bo moego to się nie doprsze o to:no::no:
hmmmmm koło czego ja mieszkam .......plac zabaw:-Da tak serio to blisko hrubieszowskiej od pętli 8 mam 400-500 metrów jak się umówimy to ci to wytłumacze bo ja typowa baba i drogi tłumaczyć nie umiem:-Dblisko mam do CH STER reala castoramy:tak:
Malinka-masz togg czy nie?????????????????????????

gangrena mi padła na rękach to biegne szybko warzywa obrać na zupkę ale jestem z doskoku:tak::tak::tak:
ewon kciuki trzymamy za aleksje bo dzisiaj o 11.30 ma operacje biodra:tak:
skeypa nie mam bo moje kochanie to zapalony komuterowiec tylko nie ma czasu mnie nauczyć więc sama się ucze metodą prób i błędów:tak:
ja trzebato Cie naucze jak sobie gg zalozysz;)))))

Wczoraj Wam wspomniałam,że się ściełam z kanarem w autobusie,a zapomniałam Wam napisać o co poszło.
Weszłam na tym samym przystanku co kanar to autobusu.Mały się potknął,upadł i musiałam mu pomóc się podnieśc.Trwało to kilka sekund.
A ten dziad kontroler wchodząc już zablokował kasownik.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Odwracam się i chcę skasować bilet a kasownik zablokowany,a ten baran już bilety sprawdza.:szok::szok::szok:
No i mnie ruszyło.:angry::angry::angry:
Z miejsca wyjechałam do niego z zębami i mega paszczą ,ale kulturalnie i bez żadnych wyzwisk.:-D:-D:-D:-D
Facet w moim wieku,sporo wyższy ode mnie z ze 100 kg albo więcej,a się w jednej sekundzie maleńki zrobił.:szok::-D:-D.
A swoją drogą to mi go szkoda było ,bo aż zaniemówił z wrażenia.:-D:-D:-D
Ja się wywściekałam a on do mnie bilet prosze.
No i mnie wzieło.
Znów na niego nawrzeszczałam i kazałam odblokować kasownik.
A ten twardo.Czego się pani drze .Kasownik pani nie usłyszy.A drze się pani do tego kasownika i co to daje?
Odblokował się?
I już nie wytrzymałam powiedziałam dziadowi,że jedziemy na policję.
Tak go zakrzyczałam ,że odblokował ten kasownik i dał mi skasować bilet.
:-D:-D:-D:-D
Potem już nawet do mnie nie podszedł.
:szok::szok::-D:-D:-D:-D

nie chcę wiedzieć co sobie ludzie pomyśleli na mój temat.
Bo ja do niego od razu z paszczą wyjechałam,ale mam to w dupie.
150 zł w kieszeni zostało i pewnie jeszcze kilku osobom przy okazji też :-D:-D:-D

To tyle o de mnie.Uciekam ,bo na autobus idę.:-D:-D:-D
Przedszkole przy przystanku ,to sobie 2 przystanki podjadę .Ania z konikami już w drodze.
Może znów go spotkam w autobusie:-D:-D:-D:-D
A z innego punktu widzenia.... niezłe ciacho z niego ....zdecydowanie zły początek jakiejkolwiek znajomości :-D:-D:-D:-D:-D
dobrze mu tak.powinien poczekac az ludzie bilety pokasuja.ja sie ostatnio delikatnie klocilam z kanarem w pociagubo nie mialam zaswidaczenia dlaPauliny-glupie przepisy....

Pisałąm z Aleksią.Teraz pewnie szykuja ją już do zabiegu.Pisała że bardzo sie boi.Nie dziwię sie jej.Później ma mi napisać co i jak.Trzymam mocno kciuki.
daj znac co z nia!

a dawałyscie już swoim dzieciakom zupy pieczarkowej ???? bo ja tak zamierzam ja bardzo lubie i M też :tak::tak::tak::tak::tak::tak:
hm moje alergik iwec odpada....:baffled:

Zostawić was na chwilke same i tyle do nadrabiania :-p

My z Helen już po zakupach, zrobiłam listę i się zebrałam... A teraz rozmrażam zamrażarkę... Pierwszy raz :-p

Helena marudna, ale ni myśli o spaniu... wesoło dzisiaj będzie...

Ale przynajmniej ciepło się zrobiło i pójdziemy popołudniu do parku :tak:

Jeszcze wam nie powiedziałam jaki miałam ubaw jak wczoraj obserwowałam M jak gania za małą po sklepie. Ona jakby się szaleju napiła :-D Widok piękny :-D
dobrze mu tak:-D:-D:-D:-D:-D

:shocked2:matko tylko na chwile sie odwrocic i juz tyle do czytania.zaczynam sie gubic heheheh
normalka:-):-):-):-):-)

jula ma 38.3 antek 37.6 i katar z nosa ciurkiem:-:)-:)-:)-(a do tego antoni trze dziąła jak szalony a zębów ni widu ni słuchu:no::no:
biedactwa.zdrowka!!!

A dlaczego akurat tylko w tych godzinach?

Nie martw się, nie jesteś sama, ja tez nadążyć nie mogę :-D
Jak mam czas to troche podczytuję, czasami się odezwę, bo na więcej czasu nie mam. Ja nie wiem jak dziewczyny to robią, że tyle czasu na neta znajdują :no:. Widocznie jestem źle zorganizowana ;-)
TY masz blziniaki:-D:-D:-D:-D:-D:cool2:

greti pora obiadowa teraz ruch w kuchni:-D:-D:-D:-D
ciekawe jak tam alexia????????
jak madziulanatasza w tej nowej pracy???no i czy wpadła w oko szefowi????co by tylko za bardzo nie wpadła mu w oko:rofl2::ninja2::rofl::wink::eek::eek::rofl2::rofl2::rofl2:
no juz ise doczytlaam ze w pracy dobrze.gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Laura ma 38,8 st temperatury jak sie zdrzemnie to poczytam teraz dam jej obiad o ile go zje bo sniadanko to pol kromeczki:-(
dla niej tez zdrowka.co jest a wami?

luna relax ty i bez butów jesteś świetna:-D:-D:-D:-D:-D:-D
ale jedno trzeba nam przyznać wszystkie jesteśmy od BB uzależnione:tak::tak::tak:tu gonitwa galop full roboty ale na BB trzeba wpaść coć napisać poczytać hi hi hi:-D:-D:-D:-D:-D
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:tak::tak::tak::tak::tak::tak:

a u mnie wyszły big big chmury chyba będzie padało:-:)-(
a mnie głowa tak nawala że się jednak złamie i choć nie lubie to łykne jakiegoś apapa:confused::confused:
a co to wiktori dzisiaj nie ma wpadła rano i cisza:szok:
bo anabubka to wieczorkiem pewnikiem wpadnie już się przyzwyczaiłam;-)
a nie bo jestem teraz:-)ja jestem z reguly-rano,w porze drzemki popoludniowej i w nocy:-):-):-):-)
ale dzis moze mnie byc w nocy bo moj jutro ma wolne-jak to w sobote,wiec dzis pewnie on bedzei okupowal kompa.
ale ja chociaz odespie:-D:-D:-D:-D:-D:cool2::cool2::cool2::cool2:

a dzis sie chyba do dziadka mojego przejade bo to Stanislaw:-)

A ja nałożyłam farbę na włosy :tak: Ale jakaś straszna, oczy aż pieką :baffled:

Czasami trzeba się nacierpieć żeby być pięknym :-D:cool2:

My obrączki robiliśmy na zamówienie. Dostaliśmy złoto od rodziców M :tak: Zaoszczędziliśmy majątek :tak:
a mowilam zebys przyjechalado mnie z farba no!!!!!!!!!trzeba sie bylo polsuchac.by bylo przyjemne z pozytecznym:-):-):-)

dziewczyny ,ale się rozkręciłyście znowu.
nigdy w życiu tego nie nadrobię :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Dopiero wróciłam a znów muszę wyjść.
Plizzz nie piszcie tyle.:-D:-D:-D:-D:-D

oj AS;)))))))
Ty nie dasz rady????????:-):-):-):-):-)

Byłam na t ,robaczki moje kochane ,ale niegrzeczne z was dziewczynki:-D musze jeszcze zupinę na jutro uwarzyć .Dziś z racji tego ze juto jadę sama do pracy nawet kombiaka naszego posprzątałam i zainwestowałam w drzewko zapachowe:-Da mówię wam było co ,toz to mała hurtownia artykułów budowlanych:tak:ale dałam radę ,a jest teraz takipiekny.As jak ty to wszystko dajesz rade spamiętac ,moja Klaudia też miała testy,ale powiem ci że już niewiele pamiętam miała alergie na brzozę,drób,czekoladę, ryby,pleśnie i cytrusy jak miała 3 lata,a jak miała 5 lat to wyszła już tylko brzoza a teraz to nic jej nie jest w ogóle,także sama nie wiem czy te testy skórne coś warte czy po prostu Klaudii wyrosła...:tak:

i znowu zadnej nie ma.
sluchajcie jakie macei tel???????????
bo ja chce zmienic.mam teraz motorole Z8 ale mi nie pasuje bo jest rozsuwana i lamana.tak to funkcje ma ok iaparat tez dobry alewole standardowy-ani kalpi ani rozkladany.doradzcie cos .oczywiscie z odpoiwednimi prametrami,ale tak bez niczego ciezko cos wybrac a swojego sie doprosic nie moge
a jakby ktoras chciala kupic ta motorole co mam to dam fotki itd;)

Ja mam sony ericson k750i ijestem bardzo zadowolona ,idealny dla mnie ma fajne funkcję typu dyktafon latarka mp3 nie jest skomplikowany i bardzo mi pasuje ,mnie sie w tym roku kończy umowa i będę mogła sobie wziąć nowy telefon wymyśliłam sobie ,że ten nowy sprzedam ,a pojade na starym tel.lub kupię sobie jakis niedrogi

Anabuba, ztym farbowaniem to jeszcze nic straconego:tak: Mam wrażenie, że chwyciło mi tylko odrosty :szok: Zaraz będę suszyć to się wszystko okaże :confused:

Jak tam po lataniu po lekarzach jakieś dobre wieści ??

As, kiedyś kogoś zjesz niechcący
A później bedzie szkoda, bo można było zrobic coś fajniejszego z takim miąskiem
:-D:-D:-D:-D
mam litość nad takimi zwierzątkami i w tresera się zamieniam :-D:-D:-D:-D

jula ma 38.3 antek 37.6 i katar z nosa ciurkiem:-:)-:)-:)-(a do tego antoni trze dziąła jak szalony a zębów ni widu ni słuchu:no::no:
oj bidulki
Zdrówka życzę

Helena miała skończone 13 miesięcy jak wyszedł pierwszy ząbek...

A ja w ramach porządków w lodówce zjadłam grzybki w occie :-D:-D:-D
bardzo dobre są takie porządki :-D:-D

kurfa dziewczyny, ale numer odwaliłam, To spotkanie w Sieradzu za tydzień nie jest tylko jutro
No ***** jego mac, właśnie do mnie dzwonili i pytają, czemu mnie nie ma bo mialam byc dzien wczesniej
no ja pier... fryzjer, pznokcie, opieka nad mala wszystko na z atydzien mam umówione, i kase tez
a byc musze
ja pierdole
no to ładnie :-):-D:-D

Laura ma 38,8 st temperatury jak sie zdrzemnie to poczytam teraz dam jej obiad o ile go zje bo sniadanko to pol kromeczki:-(
zdrówka życze

luna relax ty i bez butów jesteś świetna:-D:-D:-D:-D:-D:-D
ale jedno trzeba nam przyznać wszystkie jesteśmy od BB uzależnione:tak::tak::tak:tu gonitwa galop full roboty ale na BB trzeba wpaść coć napisać poczytać hi hi hi:-D:-D:-D:-D:-D
100% racja :-D:-D:-D:-D:-D

no to Ci sie pomysliy dni upssss mam nadzieje ze dasz rade jakos pozalatwiac wszystko

sama wlasnie myslalam o Aleksi nape3no wszystko bedzie dobrze skoro tyle z nas o niej mysli:sorry2:

Laura sie slinila od poczatku a zeby dostala po 8mc

od mojej kumpeli mala ma spuchniete od stycznia i nic a nic

Laura gardzi nia ale z ziemniakami sosik uwielbia

Gratulujemy zabka:happy2:

Laura nie ma nai kataru ani kaszlu

Agnes
Mi sie zdaje ze to z tesknoty za tatusiem.Wczesniej jak go nie bylo to mi plakala po nocy a tym razem goraczka moze sie to objawia:confused:
jak najbardziej może być z tęsknoty :tak:

.As jak ty to wszystko dajesz rade spamiętac ,moja Klaudia też miała testy,ale powiem ci że już niewiele pamiętam miała alergie na brzozę,drób,czekoladę, ryby,pleśnie i cytrusy jak miała 3 lata,a jak miała 5 lat to wyszła już tylko brzoza a teraz to nic jej nie jest w ogóle,także sama nie wiem czy te testy skórne coś warte czy po prostu Klaudii wyrosła...:tak:
wiesz no mam jakoś pamięć do takich rzeczy typu:
leki,nazwy,dawkowania,zachowania w czasie różnych sytuacji.
Wtedy działam jak automat i wszystko mi się przypomina nawet sprzed 10 lat i dawniej.
Nieraz sama sobie się dziwię. :szok::szok::-D:-D:-D:-D

i znowu zadnej nie ma.
sluchajcie jakie macei tel???????????
bo ja chce zmienic.mam teraz motorole Z8 ale mi nie pasuje bo jest rozsuwana i lamana.tak to funkcje ma ok iaparat tez dobry alewole standardowy-ani kalpi ani rozkladany.doradzcie cos .oczywiscie z odpoiwednimi prametrami,ale tak bez niczego ciezko cos wybrac a swojego sie doprosic nie moge
a jakby ktoras chciala kupic ta motorole co mam to dam fotki itd;)
Ja mam dostać jutro jakiś telefon w ramach byłych urodzin.Dowiedziałam się wczoraj :-):-):-)
Wiem tyle,że to sony ericsson :-D:-D:-D:-D:-D

No kochane nadrobiłam
UFFFFF ....lale ciężka praca takie czytanie od samego rana.Normalnie się zmęczyłam.:-D:-D:-D:-D
Spadam po małego ,bo już powiniem być w domu,a ja zapomniałam ,że muszę go z przedszkola odebrać.:szok::szok::szok:
I wszystko przez BB :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Anabuba, ztym farbowaniem to jeszcze nic straconego:tak: Mam wrażenie, że chwyciło mi tylko odrosty :szok: Zaraz będę suszyć to się wszystko okaże :confused:

Jak tam po lataniu po lekarzach jakieś dobre wieści ??

nie bylam.
nie pisalam????????????????
widac zapomnialam:baffled:
orzelozyli nam wizyte na czwartek bo pani dokotr jakas konferencje dzs maiala a to kierowniczka poradni
takze przyszly tydzien w rozjazdach sie zapowiada bo byc moze jeszcze wqe wtorek tez,ale sie dowiem w poniedzialek czy na pewno musze jechac.

wiecie co-dzwonili do mnie z nadzoru!!!!!!!!!
jak bylam w szkole akurat i nie bylo opcji zeby dzwonek slyszec:no::no::no::no:
a nuemru nie mialam zapisanego.w domu sprawdzam a to z nadzoru,ale widac nic pilnego skoro tylko raz dzwonili,a ja sie narzucac nie bede:-):-):-):-):-):-):-)

reklama
Z tym uzależnieniem to jest prawda szczera dopóki sie kręciłam było git,jak tylko siadłam na chwilkę to już ponad godzine odejśc nie mogę

Do góry