Mój Kuba po pierwszych testach robionych na wiosnę miał 37 alergenów na 40 badanych.malinka1 z miła checiaja tu mieszkam od 3lat ale tu sami starsi ludzie mieszkaja ,wiec tez nie ma z kim posiedziec.a kolezanki pozajmowane swoim zyciem i a samej to nudno na spacerku
wiec zawsze mozemy sie wybrac na spacer
) gg 8271929
a co do lekarza to ta babka jakaas do kitu ta dermatolog.sama nie wiedziala co kuba moze jesc i wogole.musze pojsc do babki co kube wyslala do szpitala ale ona prywatnie przyjmuje 70zl wizyta a narazie kasy nie mam.sprobuje do niej zadzwonic i poprosic aby na fundusz mnie wziela.
a wyniki mnie zalamaly: uczulony na:trawe,brzoze,bylice,plesnie mokre i suche,kot,pies,kon,jajka,mleko,kazeina,wolowina,ryz,soja,orzechy,ziemniaki,jablko i jest tu pelno łacinskich nazw,ktorych ta lekarka mi nie wytlumaczyla(platala sie sama) i tu sa cyferki(na jedne mocno uczulony a na inne leciutko)wiec nie wiadomo,czy calkiem z diety to mam wyrzucic czy jak.wiecej nie wiem po tej wizycie niz przed.porazka.i co mu dawac do jedzenia? najgorsze,ze ma diete i znowu jest lekko wysypany ale tylko na twarzy(( sczzerze mowic juz mam dosyc tego wszystkiego juz.
Ja mu zrobiłam testy w listopadzie tak pod koniec okazało się,że wszystkie wziewne są już w normie.Tylko na roztocza i na pleśń mu wyszło podwyższone.
Kubuś jak był malutki to jadł tylko soja,kukurydza,ryż.
Pozostałe rzeczy go uczulały,a w testach wychodziły w normie.
I bądź tu mądry.
Z czasem wyszło,że mały ma alergię krzyżową i praktycznie wszystko go uczula.

Cześć dziewczyny
As-czy to tabletki refundowane i ile kosztują?
Tak, to miało być śmieszne. Bo takiej nocnej Marki to ja innej nie znam, po za soba sprzed 2 lat
No i znów dałaś radę. Matko, Ciebie mieć pod ręką to łaska od Boga
.
Przepisane od gina.To najnowsze tabletki,więc pewnie refundowane nie są niestety ,bo cena dość wysoka 44-47 zł.
Tabletki się bierze non stop nie ma przy nich 7 dniowej przerwy.
Okres jest zdecydowanie mniej obfity i nie ma bólu brzucha.
Dla mnie to błogosławieństwo.

moja mala tezuczulona namleko i wszytsko rto co ma mleko w skladzie,nawet herbatnikow nie moze.ostatnio jej robilam probei zjadla sos z odrobina smietany.no i sa efekty-policzki jak tarka i sie luszcza,za uszami tez jej sie takie zajady zaczely robic
czyli kolejne pol roku z mlekiem mamy z bani.moja pije nutramigencaly czas.jajak narazie moze-przynajmniej nie widze zeadnych efektowubocznych,bo na testy skorne za wczesnie a zaytam alergolog o testy z krwi jak bede na wizycie.
Mama Helenki-jaka Julka???????????????pomylało Ci sie
ale wybaczam![]()
Wszystkie testy powinno się robić od listopada do końca stycznia wtedy są wiarygodne.
W lutym już kwitnie leszczyna i wyniki już zafiksowane.
Kubuś z płaczu też traci oddech i siny się robiWITAM
PRZESTAŁAM SIE PRZEJMOWAC I TYLE Z MĘZEM ?CHYBA FAKTYCZNIE LEPIEJ;-)I STARAM SIE BYĆ BARDZIEJ EGOISTYCZNA
przeżycia niesamowite My tak kiedys mielismy z Gabi pojechalismy do zanjomych oni maja juz duzego syna wiec wszystko u nich na wysoki połysk i podłoga też ale ze ja gapa i nie wzielam trepek Gbai to biegala w rajstopach w pewnym momencie przewróciła sie i zaczęla płakac tylko ze w pewnym momencie placz ustal a Gabi zacżela siniec ja ja podnosze a on przelaewa sie przez rece powiem Wam stracilam glowę mąz ją wziąl na ręce zaczal dmuchac potrżasc nieciekawie to wyglądalo a najgorsze to to ze ja z tego wszystkiego zemdalam ale ratowali Gabi a potem mnie Takze znajomi juz szybko nas nie zaprosza bo potem odwiezli nas bardzo szybko A TERAZ pilnujemy żeby Gabi sie nie zaniosla z placzu bo zaraz sinieje :-( no i nie dawno byla sytuacja ze Wojtek zostawił takie male kuleczki do pistoletu a Gabi znalazla i wpakowala do buzi polknelatroche a reszte zdążyłam wyjąc![]()